Wednesday, 17 March 2010

Ομελέτα φούρνου με λαχανικά

Είμαι από τις τυχερές γιατί στο σπίτι μας υπάρχουν πάντα χωριάτικα αυγά και μιας και τα λατρεύω, προσπαθώ να τα μαγειρεύω με διάφορους τρόπους και να τα απολαμβάνουμε!!
Τη σημερινή ομελέτα τη χαρακτηρίζουν ότι είναι της τεμπέλας, εγώ θα τη χαρακτήριζα της εργαζόμενης και πολυάσχολης, μιας και ψήνεται στον φούρνο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παρακολούθηση.
Πάμε να σας πω πως την φτιάχνω.

Χρειαζόμαστε:
5 με 6 αυγά
3 (συνολικά) πιπεριές,(1 κόκκινη, 1 κέρατο και 1 πράσινη)
4 φρέσκα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
μισή μελιτζάνα
1 κολοκύθι
1 πατάτα
6 με 7 ντοματίνια
τυρί κίτρινο τριμμένο (όσο μας αρέσει)
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Φτιάχνουμε την ομελέτα:
Κόβουμε σε κυβάκια το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, την πατάτα, τις πιπεριές.
Κόβουμε σε φετάκια τα μανιτάρια.
Μαραίνουμε στο τηγάνι όλα τα λαχανικά μας με την εξής σειρά:
μανιτάρια, κρεμμύδι, πατάτα, μελιτζάνα, κολοκύθι.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Προς το τέλος ρίχνουμε τις πιπεριές.
Σβήνουμε το μάτι αλλά δεν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά μας και τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά.
Τα αναμειγνύουμε με το τυρί και τα λαχανικά.
Προσέχουμε τα λαχανικά μας να έχουν απορροφήσει όλα τα υγρά τους, αν όχι φροντίζουμε να τα αποσύρουμε από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα.
Καλό είναι να έχουμε σιγουρευτεί ότι τα λαχανικά έχουν κρυώσει. Εγώ συνήθως τα ετοιμάζω από το προηγούμενο βράδυ και όταν τα αναμείξω με τα αυγά είναι σίγουρα κρύα.
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα πυρέξ στη βάση και στα πλαϊνά και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα αυγά με το τυρί και τα λαχανικά. Από πάνω αραδιάζουμε τα ντοματίνια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρις ότου δούμε ότι έγινε η ομελέτα μας.
Μπορεί να σταθεί και σαν κυρίως πιάτο για το μεσημεριανό ή το βραδινό μας, αλλά και σαν ένα ωραιότατο συνοδευτικό.
Καλή μας όρεξη λοιπόν.
Αμαλία

33 comments:

  1. Βάζω τα λαχανικά βάζεις τα χωριάτικα αυγά;;;;
    Καλημέρα!!

    ReplyDelete
  2. Κι εγώ έχω χωριάτικα αυγουλάκια και κάποια λαχανικά στον κήπο!
    Τις προάλλες έφτιαξα ομελέτα με μπρόκολο και ήταν απίθανη!

    ReplyDelete
  3. Μόλις χθες έφτιαξα το καλοκαιρινό και τρελάθηκα!!!!
    Τώρα άλλο αριστούργημα.
    Να είστε καλά βρε κορίτσια.
    Την καλημέρα μας.

    ReplyDelete
  4. Κατερίνα Κ.17 March 2010 at 11:22

    Οι ομελέτες φούρνου είναι πραγματικά μια πολύ βολική λύση, η δικιά σου με τόσα λαχανικά Αμαλία, θα είναι σίγουρα πολύ νόστιμη.
    Σε τι μέγεθος πυρέξ το κάνεις?
    Φαντάζομαι όχι πολύ μεγάλο, για μην βγει πολύ λεπτή.
    Την καλημέρα μου σε όλες.

    ReplyDelete
  5. βρε Ξανθή σήμερα κερνάμε, βάλε μόνο την όρεξη!!!!

    καλημέρα

    ReplyDelete
  6. Μμμμμμ και με μπρόκολο θα ήταν πολύ ωραία....

    την καλημέρα μου επίσης

    ReplyDelete
  7. συμμορίτες να είστε συντονισμένοι ακολουθούν πολλά ωραία, μη χάσετε και το νου σας από τα φαγητά όμως, σας θέλουμε συγκεντρωμένους στα άστρα...

    ανταποδίδω την καλημέρα

    ReplyDelete
  8. Καλημέρα Κατερινιώ,
    δυστυχώς το πυρέξ δεν λέει νούμερο, κατέφυγα στην πολύ κλασσική αλλά σίγουρη λύση του χάρακα!!! Είναι 17cmx27cm πιστεύω να είσαι καλυμμένη τώρα εεεε;;;;
    Πάντως και σε μεγάλο πυρέξ να την κάνεις και να βγει λεπτή δεν πειράζει απλά φρόντισε να φας μεγάλη επιφάνεια για να χορτάσεις!!!!!
    πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  9. Αμαλία για την επόμενη εννοούσα!!!

    ReplyDelete
  10. Αμαλία,την ομελέτα της τεμπέλας την φτιάχνω όταν βαριέμαι να μαγειρέψω.Εύκολη και πολύ πολύ νόστιμη!
    Βάζω ό,τι βρίσκεται στο σπίτι,το αποτέλεσμα:μοναδική γεύση.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  11. Πόσο μου αρέσουν αυτές οι ομελέτες δε λέγεται!!! Έχω δοκιμάσει τα πάντα σε ομελέτα η μελιτζάνα μου είχε ξεφύγει next time!!Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  12. Αμαλίτσα καλό σου μεσημέρι, λοιπόν εγώ τις ομελέτες φούρνου δεν τις ήξερα, απο το Λενιώ μας τις έμαθα όταν είχε αναρτήσει την δικιά της ομελέτα. Εννοείται βέβαια ότι εκτοτε εχω γίνει λάτρης αυτού του τύπου!!!! έαν υπάρχουν και αυγουλάκια απο αυτά που μας αναφέρεις, είναι το τέλειο φαγάκι!!!!

    φιλια πολλά και καλό απόγευμα!!!

    ReplyDelete
  13. μμμμ...και σήμερα ήρθαν αυγά στο σπίτι μου...ε...οχι δεν μου τα πέταξαν....πεσκέσι απο γείτονα....
    και ειμαι λάτρης λαχανικών...
    επομένως θα την προσπαθήσω....καλά το ντεκόρ ολα τα λέφτα...
    νασαι καλά αμαλία.....πολύ καλή επιλογή...

    καλή μου όρεξη

    ReplyDelete
  14. μεχρι τωρα εφτιαχνα αυτη τη συνταγη μονο με κολοκυθι , πατατα,φετα. Τωρα μιας και μου εδωσες ιδεα θα προσθεσω και την μελιτζανα και πιπερια που λατρευω!
    thanks!

    ReplyDelete
  15. Μπράβο στη μαγείρισσα, τέλεια συνταγή, θρεπτική και πεντανόστιμη! Μπαίνει στο τραπέζι μας αύριο το μεσημέρι!

    ReplyDelete
  16. Πολύ ωραία ιδέα Αμαλίτσα!
    Ίσως δοκιμαστεί αύριο κιόλας, που θα γυρίσω αργά και θα χρειαστούμε κάτι να συνοδέψουμε ότι μείνει από τη σπανακόπιτα που ψήνω τώρα...
    καλό σου βράδυ.

    ReplyDelete
  17. Ενδιαφέρον, ίσως έτσι φαγωθούν πιο εύκολα και τα λαχανικά!

    ReplyDelete
  18. Είμαι λάτρης των λαχανικών όπως αυτά κι αν είναι μαγειρεμένα !!
    Η ιδέα της ομελέτας δε, είναι υπέροχη και στο περίπου την έχω φτιάξει αλλά έχω προσθέσει και λίγη κρέμα γάλακτος με τα αυγά!
    Πολλά φιλιά!!!Καλό βράδυ!!!

    ReplyDelete
  19. Ομελέτες φούρνου φτιάχνω συχνά, είναι νόστιμες, εμφανίσιμες, σερβίρονται εύκολα και δεν θέλουν συνέχεια παρακολούθηση όπως λες Αμαλία μου!
    Η δικιά σου είναι πλούσια πλούσια, με ένα σωρό νόστιμα λαχανικά!!!
    Μια σούπερ ομελέτα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  20. Ομελέτα υπερπαραγωγή θα έλεγα!! Φαντάζομαι τη μυρωδιά της... όσο για τη γεύση της, τι να πει κανείς με όλα αυτα τα καλούδια που φτιάχτηκε!! Θρεπτικότατη και νοστιμότατη!!!

    ReplyDelete
  21. Ξανθή, για την επόμενη και τη μεθεπόμενη και για όποια θές τα βάζω όλα!!!!!!!Για τόοοοοσο κιμπάρηδες μιλάμε!!!!! Μόνο την καλή παρέα φέρε λεμεεεεεεεε

    φιλιά

    ReplyDelete
  22. eleni, ακριβώς αυτό!!!
    βάζω ό,τι υπάρχει στο σπίτι, μιά φορά δε είχα βάλει και μία παρατημένη μπριζόλα που δεν την ήθελε κανείς...και όπως λες μοναδική γεύση!!!

    πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  23. elen μελιτζάνα και σε κύβους
    να βάλεις!!!!!!΄(σε αντιστοιχία με γνωστή διαφήμιση τυριού)
    φιλιά

    ReplyDelete
  24. Μαριώ μου είναι φοβερή λύση!!!
    Επίσης δε, με έχει διευκολύνει και στο γεγονός ότι διατηρείται ζεστή γιά όταν έρχεται ο καλός μου να φάει...Βλέπεις τα ωράρια μας δεν συμπίπτουν...

    πολλά πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  25. a pink dreamer βάλε βάλε ό,τι τραβάει η όρεξή σου παίρνει μέσα....
    καλά πειράματα

    ReplyDelete
  26. Καλή σας όρεξη Μαράκι...

    ReplyDelete
  27. Μπέττυ μου πέφτεις κομμάτι μακριά να πεταγόμουν να πάρω και σπανακόπιτα και ομελέτα!!!! (ξέρω δεν με κάλεσες, αλλά δεν πειράζει!!!!)

    πολά φιλιά

    ReplyDelete
  28. χαχαχαχα
    Ρένα δυσκολεύεσαι στα λαχανικά;;; απαπαπαπ θα σε μαλώσω!!!

    ReplyDelete
  29. Βασάκι, εεεεε η κρέμα μπορεί να την κάνει πιο αμαρτωλή, αλλά ταυτόχρονα την κάνει πιο νόστιμη...

    πολλά πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  30. Λενιώ μου λύνουν τα χέρια ευτυχώς γιατί διαφορετικά θα χρειαζόμουν δεκάδες χέρια....

    πολλά πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  31. χαχαχαχαχα
    home made πολύ γέλασα που λες ότι δεν σου πέταξαν αυγά!!!!!΄ναι το δοκιμάσεις κερδίζεις πολλά σε σχέση με το τηγάνι

    ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια
    φιλιά και καλή σου όρεξη λοιπόν...

    ο δαίμων του νετ, μου έμπλεξε λίγο τα μνμτα!!

    ReplyDelete
  32. Πλεκτό εγκώμιο, υπερπαραγωγή, εεε τα παρα λές....
    ΤΗΝΧ πάντως
    φιλιά

    ReplyDelete
  33. Η ομελέτα σου είναι φοβερή!Την έφτιαξα σήμερα το μεσημέρι και ήπιαμε κι ένα κρασάκι στην υγειά σου!

    ReplyDelete