
Ξέρετε ότι στην φαρμακευτική είναι γνωστό ως το φυτό με τις περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες?
Στην κουζίνα μας το χρησιμοποιούμε κυρίως στην μαγειρική, για να αρωματίζουμε και να νοστιμεύουμε διάφορα φαγάκια.. Σπάνια χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική.
Κάποια στιγμή όμως βρήκα φρέσκο θυμάρι και αποφάσισα να το τολμήσω και να φτιάξω sorbet. Το φανταζόμουν σαν κάτι πολύ αρωματικό. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε.
Ένα sorbet που μοσχομυρίζει φρέσκο θυμάρι, πολύ δροσιστικό και με πολύ ιδιαίτερη γεύση.
Χρειάστηκα
4-5 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
4 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
τον χυμό από μισό λεμόνι
Πως το έφτιαξα
Σε κατσαρόλα έβαλα το νερό και το θυμάρι. Μόλις το νερό άρχισε να βράζει, χαμήλωσα την φωτιά, σκέπασα την κατσαρόλα και άφησα να βράσει για 7-8 λεπτά. Σούρωσα πολύ καλά το περιεχόμενο της κατσαρόλας, πρόσθεσα στο υγρό την ζάχαρη και άφησα το σιρόπι να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά .
Προς το τέλος πρόσθεσα τον χυμό από μισό λεμόνι.
Άδειασα σε μπολ και το τοποθέτησα στην κατάψυξη. Κατά τα γνωστά, επιβάλλεται χτύπημα κάθε δυο ώρες. Το έκανα δύο φορές.
Προτού σερβίρω, άφησα το sorbet για 5 λεπτάκια σε θερμοκρασία δωματίου.
Δοκιμάστε ένα διαφορετικό sorbet!
Καλή επιτυχία!
Γειά σου βρε Έλενα με τα ωραία σου, μας έλειψες!!!!!!!
ReplyDeleteΛίγο περίεργο μου ακούγεται, αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω.
ReplyDeleteΑαααχχχ σαν μου μύρισε καλέεεε χεχεχε με βλέπω να το φτιάχνω
ReplyDeleteΦιλάκιααα
Αχ ειναι οτι πρεπει το σορμπε... ειναι δροσερό και ελαφρυ όσο πρέπει!!
ReplyDeleteΠω πω πω δροσιά!!!!!! Φανταστικότατο και ευρηματικότατο!!! Αλήθεια με τον ίδιο τρόπο μπορώ να κάνω και σορμπέ φράουλα;
ReplyDeleteΠολύ ιδιαίτερο!!
ReplyDeleteΠω πω 'Ελενα, έγραψες πάλι!
ReplyDeleteΠολύ πρωτότυπο το σορμπέ σου!
Με θυμάρι?
ReplyDeleteΚαλά δεν πικρίζει?
Πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω....
Πολύ πρωτότυπο πραγματικά!
Καλημέρα!
Το θυμάρι είναι labanda;
ReplyDeleteΦιλάκια, φίλη μου.
Καλημερούδια:))
ReplyDeleteΛιλάκι μου κι εμένα μου λείψατε πολύ!!
Το Σαββατοκύριακο ήμουν στα πάτρια, είχα απαίσια σύνδεση και καθόλου καλό σήμα λόγω καιρού!
Ξεμπέρδεψα από εξετάσεις κλπ, ελπίζω πλέον να τα λέμε κανονικά!
Φιλάκια!
Nostimia
ReplyDeleteέχει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα!
Καλή σου μέρα!
Γεια σου Αστεράκι!
ReplyDeleteΤο άρωμά του είναι πραγματικά απίστευτο!
Φιλάκια!!
Νίκη
ReplyDeleteκαι ιδιαίτερα χωνευτικό επίσης!
Φιλιά!
Πλεκτό Εγκώμιο
ReplyDeleteΜε τον ίδιο περίπου τρόπο γίνονται όλα τα σορμπέ.
Αυτό που διαφέρει και έχει μεγάλη σημασία όμως, είναι η αναλογία νερού ζάχαρης.
Φιλιά, καλή σου μέρα.
Ξανθή μου πραγματικά ιδιαίτερο!
ReplyDeleteΚαλή σου μέρα!
Big mama μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια, να έχεις μιαν όμορφη μέρα!
Eφη, δεν πικρίζει καθόλου.
ReplyDelete2 κούπες ζάχαρη έχει, γιατί να πικρίζει?
Δοκίμασέ το, αξίζει!
Καλή σου μέρα!
Veronica μου, στην μετάφραση μου το εμφανίΖει στα ισπανικά σαν tomillo.
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Προτοτυπία σε συνδιασμό με δροσιά!!
ReplyDeleteΤι να πω?
Μπράβο!
Χαρούλα μου να σαι καλά, σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΝα έχεις μιαν όμορφη μέρα!
Πραγματικά πρωτότυπο sorbet και με πολύ ιδιαίτερο άρωμα!!!!
ReplyDeleteΜπράβο Έλενα με τις υπέροχες ιδέες σου!!!
Φαντάζομαι πόσο δροσιστικό θα είναι τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού!!
Πολλά φιλάκια!!!
όχι που θα σου ξέφευγε!!!
ReplyDeleteβάλε να δροσιστούμε!!!!!!
Το σορμπέ είναι ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι! Και που να το φτιάξεις με μέντα Ελενάκι μου, εκεί να δεις δροσιά! Φιλάκια καλοκαιρινά!
ReplyDeleteΠρωτότυπο, δροσιστικό, αρωματικό, ελαφρύ...ΥΠΕΡΟΧΟ Λενιώ μου!!
ReplyDeleteΦιλιά
Καλό μεσημέρι
Βρε τι είστε εσείς!!!
ReplyDeleteΠραγματικά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μεταλλάξατε το σπίτι μας σε εργαστήριο gourmet.
Φιλιά πολλά!
Με βλέπω να ανεβοκατεβαίνω τα βουνά και τα λαγκάδια, ως άλλη βοσκοπούλα, να μαζεύω θυμάρι!
ReplyDeleteΤι μας κάνετε γιατρέ μου, τι μας κάνετε...
xxx
Το θυμάρι μ'αρέσει ιδιαίτερα, τα παγωτά και το στύλ τους επίσης...
ReplyDeleteτο συγκεκριμένο πρέπει να είναι πολύ ωραίο, αλλά φαντάζομαι θα έχει ένα προβληματάκι:
Τρως φαγητό και θες ένα σορμπέ να σου αλλάξει η γεύση, παίρνεις και τρως το θυμάρι χονεύεις και μετά ξαναπεινάς και μετά θυμάρι πάλι και.....χιχιχιχιχι
Μπράβο Λενιώ!!!
πολλά φιλιά και καλά σας αποτελέσματα
**Και στη Βάσια μας επίσης εεεε;;;
απο τα πιο ιδιαιτερα που εχω ακουσει μαζι με το παγωτο μουσταρδα που βρηκα καποτε...θα πρεπει να μυριζει μοναδικα!!!
ReplyDeleteΜου θυμίζει...τα παλιά! ;-)
ReplyDeleteβλεπω κι εσυ καταπιαστηκες με βοτανα αυτη την εβδομαδα!!!
ReplyDeleteπρωτοτυπο και γευστικο φαινεται!
περιμενω να δοκιμασεις στις υπεροχες συνταγες σου και καποιο απο τα δικα μου μαγικα βοτανα!
φιλια!!!
Έλενα,δροσερό θα είναι!
ReplyDeleteΔηλαδή είναι κάτι σαν γρανίτα;Πολύ εύκολο στην παρασκευή.Απορώ πώς θα είναι το θυμάρι σε γλυκιά γεύση.
Φιλιά!
Εχω μια γλαστρούλα με θυμάρι στο μπαλκόνι μου λες να το δοκιμάσω;
ReplyDeleteFantastiki syntagh, Elena. Proti fora akou gia sorbet me thimari.
ReplyDeleteΓεια σου Vasia μου!!
ReplyDeleteΠως πήγατε με τις εξετάσεις??
Καλά αποτελέσματα στα παιδάκια μας!
Πραγματικά πολύ δροσιστικό αλλά και πολύ αρωματικό γίνεται το sorbet, μοσχοβολά θυμάρι!
Φιλάκια πολλά!
Γαστεροπλήξ χα χα χαα!
ReplyDeleteΚάποια εποχή είχα ... σορμπεδιάσει τα πάντα.
Επίσης είχα γρανιτιάσει τα πάντα!
Σκέτη γλωσσοπλαστρα έχω γίνει, δεν μπορείτε να πείτε:PPP
Μαράκι μου το χω φτιάξει με μεντα, πραγματικά εξαιρετικό!
ReplyDeleteΤο αγαπημένο μου sorbet πάντως, εξακολουθεί να είναι το λεμόνι, του χω μιαν αδυναμία είπαμε;-)
Φιλάκια Μαράκι!!
Γιώργο μου σε ευχαριστώ πολύ, πολλά φιλιά κι από μένα!!!
ReplyDeleteΣυμμοριτάκια είστε απίθανα!!!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό απόγευμα!
Ζαμπάκι μου σε κάτι βουνά και σε κάτι ραχούλες το ξετρύπωσα κι εγώ το θυμαράκι, βουκολικές καταστάσεις δηλαδή;-)
ReplyDeleteΦιλάκια ματς μουτς!!!
Αμαλίτσα μου το πέτυχες χα χα χα!!
ReplyDeleteΚάπως έτσι γίνεται η διαδικασία!
Σε ευχαριστώ για τις ευχές, καλά πήγαμε, άντε να βγουν και τα αποτελέσματα να δούμε τι ψάρια πιάσαμε!
Φιλιά!
Pansofix μου έχει υπέροχο άρωμα!!
ReplyDeleteΠαγωτό μουστάρδα έχω φάει στο Παγκράτι, εκεί το δοκίμασες κι εσύ?
Το πιο πρωτότυπο παγωτό που έχω φάει, αλλά και έχω φτιάξει, είναι το παγωτό μυζήθρα, αλλά ... ντρέπομαι να σας δώσω την συνταγή;-)
Καλό σου απόγευμα!
Κικίτσα, γεύσεις από τα παλιά, και πλέον ..... τελειωμένα;-)
ReplyDeleteΦιλιά!
apinkdreamer
ReplyDeleteτι?/ μόνο εσύ θα κάνεις τα μαγικά σου?? χα χα χα!!
είπα κι εγώ να ασχοληθώ με βότανα!
Καλό απόγευμα!!
Ελενάκι μου, είναι πιο ... απαλό από την γρανίτα.
ReplyDeleteΑν βρεις φρέσκο θυμάρι δοκίμασέ το, είναι πανεύκολο όπως βλέπεις.
Να πω επίσης ότι μια φίλη, το έφτιαξε με ξερό θυμάρι και μου είπε ότι όχι μόνο της πέτυχε, αλλά ξετρελάθηκαν όλοι με το άρωμα και την γεύση του!
Φιλάκια!!
Ρένα τυχερούλα που έχεις γλαστρούλα με φρέσκο θυμάρι.
ReplyDeleteΔοκίμασε να φτιάξεις λίγο, γιατί όχι?
Φιλιά!
Peter μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΘα στο φτιάξω φέτος αν μου έρθεις στο χωριό, εκεί σίγουρα θα βρούμε φρέσκο θυμάρι.
Φιλιά!
Μου μύρισε θυμάρι!
ReplyDeleteαχ βρε Λενακι μου τι ωραίο είναι αυτό που μας παρουσιάζεις !!!
ReplyDeleteοπως λέει και ο Φοίβος μύρισε θυμάρι!!! το θυμάρι και ο βασιλικός είναι οι αγαπημένες μου μυρωδιές !!
η κόρη μου αγαπαει πολύ τα σορμπε, θα της το φτιάξω!!!!!
φιλια πολλά και καλη μέρα σε όλους
Έλενα μου λέμε ότι πήγαμε καλά στις εξετάσεις!!!Θα το διαπιστώσουμε όταν βγούν οι βαθμοί!
ReplyDeleteΚάτι ακούγεται οτι θα πέσουν οι βάσεις!Έχεις ακούσει τίποτα σχετικό!
Εσείς πως πήγατε?
Καλά αποτελέσματα να έχουνε τα παιδιά!!!!
Φιλιά!!!
Ελενα, θα το θυμηθώ όταν πάμε στην Αιγινα :))
ReplyDeleteεκει με το θυμάρι μπροστά στα ποδια μας, όντως θα ειναι κατι διαφορετικό!
φιλιά πολλά!
ΓΙΑ ΤΗΝ κ ά π α ρ η ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ;;;ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ .ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΑΝ ΤΟΥΡΣΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΑ ΠΡΟΣΔΙΔΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
ReplyDeleteΜ αρέσου πολύ αυτοί οι πειραματισμοί!! Δεν έχω όμως φρέσκο θυμάρι!Θα μείνω με τη φωτογραφία προς το παρόν!!
ReplyDeleteάργησες αλλά...μ'έστειλές..
ReplyDeleteμα..σορμπέ θυμάρι..??
απίστευτη είσαι..και τολμηρή βεβαίως βεβαίως..
αλλά,γιατί όχι..οι μεγαλύτετες ανακαλύψεις έγινες κατά τύχη,φαντασία και τόλμη..
δεν το συζητώ..θα το δοκιμάσω..
φιλιά πειραματικά..-:)))