Monday, 19 July 2010

Φλογέρες με ροκφόρ-σπανάκι

Και πάλι μαζί φίλοι μου!
Μετά από 10 μέρες στα πάτρια, όπου περάσαμε υπέροχα μεν αλλά με …. αναγκαστική αποτοξίνωση λόγω σχεδόν ανύπαρκτης σύνδεσης με το νετ, είμαι και πάλι κοντά σας και ομολογώ ότι μου λείψατε όλοι!

Ένα πολύ εύκολο μεζεδάκι για σήμερα, μιας και τα μεζεδάκια έχουν την τιμητική τους το καλοκαιράκι, όπου μια μπύρα… ένα ουζάκι… θα το πιούμε με αγαπημένους φίλους.
Ο συνδυασμός ροκφόρ-σπανάκι μ’ αρέσει πολύ αν όμως δεν σας αρέσει το ροκφόρ, αντικαταστήστε το με φετούλα, πολύ νόστιμες οι φλογέρες επίσης. Τώρα, αν δεν σας αρέσει το σπανάκι …πολύ κακώς δεν σας αρέσει.
Τι υλικά χρειαζόμαστε
8-10 φύλλα κρούστας
400-500 γρ. σπανάκι φρέσκο ή 200-300 γρ. κατεψυγμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
100 γρ. ροκφόρ
50 γρ. φέτα
1 κρόκος αυγού
άνηθο αρκετούτσικο
Τις φτιάχνουμε
Πρώτα απ’ όλα φτιάχνουμε την γέμιση.
Ζεματίζουμε το σπανάκι αν είναι φρέσκο και το στραγγίζουμε καλά.
Σωτάρουμε σε λάδι τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε το σπανάκι, φρέσκο (στραγγισμένο) ή κατεψυγμένο (όπως είναι).
Αφού μαλακώσουν λίγο (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι), προσθέτουμε τον άνηθο.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η γέμιση και προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και τα τυριά χοντροτριμμένα.
Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε ένα φύλλο. Λαδώνουμε με πινέλο και διπλώνουμε στη μέση από την κοντή πλευρά. Ξαναλαδώνουμε.
Τοποθετούμε γέμιση κατά μήκος της μικρής διάστασης. Γυρίζουμε προς τα μέσα το φύλλο από την πάνω και κάτω πλευρά, για να μην χυθεί η γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
Τοποθετούμε τα ρολά σε καλά λαδωμένο ταψί, αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω-κάτω, μέχρι να ροδίσουν τα ρολά μας (δεν θέλουν πολλή ώρα)
Καλή βδομάδα εύχομαι σε όλους!

33 comments:

  1. Καλή εβδομάδα, μας έλειψες Έλενα.
    Ωραίες οι φλογέρες σου!!!

    ReplyDelete
  2. Καλώς ήρθες φίλη μας, υπέροχη συνταγή και σκέπτομαι να την κάνω το βράδυ γιατί φιλοξενώ την ψυχοκόρη μου και τα βράδια κάτι κάνω.Λατρεύω το ροκφόρ και το ίδιο και ο γαμπρός μου οπότε θα το φτιάξω αν και πιστεύω οτι τρώγεται ζεστό.Αν το κάνω με σπιτικό φύλλο; ( βλ. Δημήτρης)

    ReplyDelete
  3. Έλενά μου δεν το συζητώ, το μεζεδάκι σου τέλειο και ότι πρέπει για παγωμένη μπύρα!

    ReplyDelete
  4. η απουσία σας έγινε αισθητή, μας λείψατε
    τη δική μου μεριδούλα τη χαρίζω στην αχτίδα, η σχέση μου με το ροκφόρ είναι σχέσεις διαζυγίου μετά από καυγά!!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. Καλημέρα!!
    Καλωσόρισες.
    Υπέροχες οι φλογέρες σου Έλενα.
    Καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  6. Μια καλημέρα θα σου πω
    Για μια ωραία μέρα
    Είναι ευχή από καρδιάς
    Και τίποτα πιο πέρα.


    Θέλω να είσαι
    Εσύ καλά
    Και όλοι οι δικοί σου
    Ένα γλυκό χαμόγελο
    Να είναι η ζωή σου!

    ReplyDelete
  7. Τέλειο το μεζεδάκι σου! Καλώς ήρθες και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  8. Καλώς μας ήρθες , Έλενα! Δεν μας είπες όμως αυτή η συνταγή είναι από τα πάτρια; Επί τη ευκαιρία έχεις καμιά φωτογραφία να μας δείξεις απ' τον τόπο σου;

    ReplyDelete
  9. γιες, μας λείψατε πολύ κι εσεις κι οι συνταγές σας, αν και εδώ στας εξοχάς, μακαρονοκιμάδες κανω και πολυ τους ειναι!
    όμως, έχω εθισμο στο βλόγιον σας και το χαζεύω καθημερινώς, αν και ο αγαπητός Φάνης, απορεί "τι τα κοιτάς απλά και δεν τα εφαρμόζεις;"

    προς το παρόν όμως, επιμένω και εμμένω στην απλή ανάγνωση και αργότερα άμα τη επιστροφή μας και φλογέρες θα κάνουμε και βιολιά θα φτιάξουμε και καραμούζες θα απολαύσουμε!

    φιλιά
    πολλά
    και
    καλή μας εβδομάδα!

    ReplyDelete
  10. Ελενακι καλως μας ηρθατε!!!!!
    Υπεροχες οι φλογερες σου....μπαινουν στα προσεχως....!!!!!!!!
    Φιλακια , καλημερα!!!!!

    ReplyDelete
  11. Καλώς όρισες Λενιώ μου!! Όλα καλά;;;;
    Για μας τους καλλιτέχνες (Βλέπε και Μαριλένα) όποιο έδεσμα έχει μουσικό άκουσμα στο συνθετικό του, κερδίζει ..πόντους :))
    Θα τις ποιήσουμε λοιπόν, και θα πούμε κι ένα τραγούδι!!
    Πολλά φιλιά
    Καλό απόγευμα

    ReplyDelete
  12. Καλώς ήρθες και καλή εβδομάδα!!
    Υπέροχες οι φλογέρες σου!!Λατρέυω το ροκφόρ!Θα φτιαχτούν πολύ σύντομα για να συνοδέψουν μπυρίτσες!!
    Πολλά φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  13. Erxoami gia cafe kai flogeres to apogeuma. Kali Evdomada, Elena!

    ReplyDelete
  14. Καλή βδομάδα Ξανθή μου:)
    Κι εμένα μου λείψατε όλοι, όσο να ναι ένα στερητικό το έπαθα χα χα χα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  15. Αχτίδα μου καλώς την δέχτηκες την ψυχοκόρη, από ότι είδα περνάτε θαύμα!!!!!!
    Με σπιτικό φύλλο φυσικά είναι καλύτερο, ο Δημήτρης είναι εξπέρ σε αυτά εξ άλλου!

    ReplyDelete
  16. Λιλάκι μου άντε να δω πότε επιτέλους θα τα καταφέρουμε να πιούμε τις μπυρίτσες μας και να κουσκουσάρουμε βεβαίως βεβαίως!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  17. Γαστεροπλήξ πήρες διαζύγιο με το ροκφόρ??? Μα τι σου έκανε το ταλαίπωρο?? χα χα χα!
    Πάντως και με σκέτη φέτα που τις κάνω είναι πολύ νόστιμες.
    Εγώ πάλι όπως ξέρεις είμαι συνέχεια σε ....honeymoon με το ροκφόρ:P
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  18. Καλή βδομάδα Λίνα μου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!

    ReplyDelete
  19. Μάγε, σε ευχαριστώ για την από καρδιάς ευχή σου!!
    Να έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  20. Καλή βδομάδα Big Mama μου, σε ευχαριστώ πολύ:))

    ReplyDelete
  21. Κωστή μου καλώς σας βρήκα και πάλι!
    Οχι, δεν είναι συνταγή από τα πάτρια, εκεί έχουμε πολλές συνταγές με μελιτζάνες, τις γνωστές τσακώνικες.
    Εχω βάλει πάρα πολλά ποστς από τα μέρη μου, τα οποία τα λατρεύω κι ας μην έχω γεννηθεί εκεί, νοιώθω όμως ότι εκεί είναι οι ρίζες μου.
    Καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  22. Μαριλένα χα χα χααααα!!
    Είσαι ... όργιο βρε!!!
    Τι έγινε?? Εχεις ταράξει τον Φάνη στην μακαρονάδα??
    Μην μου πεις ότι παραπονιέται ο ... αχάριστος??
    Κανονικά πες του στις διακοπές δεν μαγειρεύουμε τίποτα, άλλο που εμείς είμαστε καλόκαρδες και καλονοικοκυρές και πρόθυμες να φτιάξουμε ανα πάσαν στιγμή μια σπιτική μακαροναδίτσα για τον καλό μας;-)
    Φιλάκια πολλά, μου έχεις λείψει!!

    ReplyDelete
  23. Μετάκι μου καλώς σας βρήκα και πάλι!
    Φιλάκια πολλά, καλή μας εβδομάδα!!!

    ReplyDelete
  24. Καλή βδομάδα Γιώργο μου καλλιτέχνη:))
    Πάντα απολαμβάνω το εξαιρετικό χιούμορ και πνεύμα σου!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  25. Vasia μου καλή βδομάδα!
    Νομίζω πρέπει να κανονίσουμε μπυρίτσες για να γιορτάσουμε και τις επιτυχίες των παιδιών μας!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  26. Peter τι εννοείς??????????
    Είσαι Ελλάδα????
    Ελα, έλα για καφεδάκι!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  27. Well come dear.
    Κονσέρτο για φλογέρα και όμποε είναι η σημερινή πρότασή σου, Έλενα.
    Φτιάξτες εσύ και έρχομαι μετά του Πήτερος για καφέ (;)!
    xxx

    ReplyDelete
  28. οι φλογέρες δείχνουν πολύ δελεαστικές!!!τρελλαίνομαι για οτιδηποτε περιέχει φύλλο και τυρί!!!

    ReplyDelete
  29. Ζαμπάκι μου καλώς σας βρήκα!!!
    Πάρε τον Peter από το χεράκι και ελάτε για καφεδάκι, σας περιμένω:)
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!!

    ReplyDelete
  30. Εύα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Καλή σου εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  31. Καλώς την !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τέλειες είναι οι φλογέρες σου!!!!!
    και τέλειος ο συνδιασμός!
    Πολλά φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  32. Να είχα τώρα μία και πεινάωωωωωωωωω!!

    ReplyDelete
  33. Αυτές οι φλογερίτσες είναι τέλειες, τις θέλω οπωσδήποτε!!!!! Ένα ταπεράκι για Τήνο παρακαλώ...

    ReplyDelete