
Η επιτυχία του Βαγγέλη ήταν πολύ μεγάλη, όπως μεγάλη ήταν και η νοστιμιά από το ριζότο.
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
8 μεγάλα μύδια με το μισό κέλυφος (στο s/m στα κατεψυγμένα)
500 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος (κατεψυγμένα)
10-12 γαρίδες (κατεψυγμένες, μετρίου μεγέθους)
4 ώριμες ντομάτες, αλεσμένες στο multi
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
μπόλικο χοντροκομμένο άνηθο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ούζο
1,5 κούπα ρύζι τύπου Αμερικής σπυρωτό, όχι γλασέ
αλάτι και πιπέρι (είτε φρεσκοτριμμένο είτε σε κόκκους)
μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά όλα τα μύδια και τις γαρίδες και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον άνηθο. Ανάβουμε το μάτι και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.
Αφού πάρουν 2-3 βράσεις, προσθέτουμε το ούζο και αφήνουμε για λίγη ώρα χωρίς το καπάκι ώστε να εξατμιστεί το ούζο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες , το ρύζι, 2 κούπες νερό, το πιπέρι και αλατίζουμε κατά βούληση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και παρακολουθούμε το βράσιμο του ρυζιού και συμπληρώνουμε νερό ΑΝ χρειάζεται, μέχρι να ολοκληρωθεί το βράσιμο.
Πριν βράσει εντελώς το ρύζι σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι ώστε να ολοκληρωθεί το βράσιμο με σβηστή την φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το κουκουνάρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλώς ηρθάτε καλό μήνα
ReplyDeleteΜπράβο στο Βαγγέλη
Πραγματικά πολύ νόστιμη συνταγή
Τα φιλιά μου καλημέρα
Συγχαρητήρια στο παιδι αλλά και σε σενα που μου άνοιξες την ορεξη πρωι-πρωι.
ReplyDeleteΧμμμμμ βλέπω μπήκατε δυναμικά πάλι στις κουζίνες σας!!! μπράβο :))))))))
ReplyDeleteΤέλειο το ριζότο!!!!!
Συγχαρητήρια στο παιδί!!!
Φιλιάαααααα
Συγχαρητήρια στον Βαγγέλη, καλή σταδιοδρομία του ευχόμαστε από καρδιάς:))
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια και στην μαμά για την πεντανόστιμη συνταγή.
Μαράκι μου το καβουρντισμένο κουκουνάρι πρέπει να την απογειώνει, εννοείται θα την φτιάξω το συντομότερο πες στην Κατερίνα.
Φιλάκια πολλά!
Υπεροχο το σημερινο ριζοτο!!!!!
ReplyDeleteΜπραβο στην Κατερινα και συγχαρητηρια και καλη σταδιοδρομια στον γιοκα της!!!!!
Καλημερα φιλακια πολλα!!!!
Συγχαρητήρια στο Βαγγέλη και στην Κατερίνα γι αυτή την καταπληκτική συνταγή!
ReplyDeleteΚαλό μήνα και καλή καρδιά για ωραίες συνταγές!
ReplyDeleteΣτα θαλασσινά δεν λέμε όχι!
ReplyDeleteΚαλό μήνα και καλό φθινόπωρο
ReplyDeleteΒικάκι μου καλημέρα, καλώς σας βρήκαμε. Ευχαριστούμε για τις ευχές !!
ReplyDeleteφιλια πολλά
πουαντερούλα μου καλή σου μέρα,
ReplyDeleteμακάρι να μπορούσα να σε κεράσω και πραγματική μερίδα !!!
ευχαριστούμε για τις ευχές!!
φιλια πολλά πολλά
αστεράκι μου !!!!!!!!!! ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια !!!!!!!!!
ReplyDeleteκρίμα που δεν ήμασταν και εμεις στην Λίλα για να σε γνωρίσουμε και απο κοντά !!!!
φιλια πολλά
Ελενακι μου εχεις απόλυτο δίκιο για το κουκουνάρι. Συγχαρητήρια και στον Στέλιο για την μεγάλη του επιτυχία !!!!!!!!! καλές σπουδές να έχουν.
ReplyDeleteφιλια πολλά μικρουλι μου
Μετάκο μου,
ReplyDeleteευχαριστούμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
φιλια πολλά τα λέμε απο κοντά αύριο !!!
big mama, ευχαριστούμε πολύ για τις ευχες !!!!!! το Κατερινάκι είναι πολύ συγκινημένο με τα καλά σας λόγια, πιστεύω να την καταφέρω (είναι και λίγο ντροπαλή) και να μας γράψει και εκείνη πως νοιώθει.
ReplyDeleteφιλια πολλά
Φοίβο μου, καλή σου μέρα!
ReplyDeleteκαλώς σε ξαναβρήκαμε !!!
φιλια πολλά
Κικίτσα, το ίδιο και εμεις !!!!!!!!!!!!! (χιχιιχιχιχι)
ReplyDeleteevelina, καλό μήνα κουκλίτσα μου και καλό Φθινόπωρο !!!
ReplyDeleteφιλια πολλά
Mαράκι μου, ήρθατε; εμεις ακόμα, τεμπελιάζουμε. οι μικρες της οικογενειας δηλαδή: το Ραφακι κι εγω.
ReplyDeleteαλλά σε μια βδομαδούλα, καταφθάνουμε.
εδω δε μαγειρεύω πολλα πολλά, μονο Ραφαηλένια πραματα, γι' αυτο το φαγητάκι σας το θαυμαστο, δεν θα το δοκιμασουμε προς το παρον.
αλλά σας φιλω
καλο φθινοπωρο ευχομαι
κι ολα καλα να μας πανε,ναι; :)))