Thursday 30 September 2010

Mille feuilles

Η Ρένα είναι από σήμερα το νέο μέλος της παρέας μας.
Η Ρένα είναι παντρεμένη με τον αδελφό της Μαρίας μας, είναι δηλαδή η νύφη της Μαρίας και κατά καιρούς έχει μοιραστεί μαζί μας πολλές από τις υπέροχες συνταγές της.
Χαιρόμαστε πολύ που θα την έχουμε κοντά μας και την καλωσορίζουμε στην παρέα μας!!!Καλώς σας βρήκα!
Χαίρομαι πολύ που από σήμερα ανήκω κι εγώ σ’ αυτήν την υπέροχη παρέα!!
Για το καλωσόρισμα θα ήθελα να σας κεράσω ένα από τα αγαπημένα μας γλυκάκια, που όποτε το φτιάχνω γίνεται ανάρπαστο.
Ελπίζω να σας αρέσει.

Υλικά
2 πακέτα κριμ-κρακερς Παπαδοπούλου
1 πακέτο σφολιατίνια με καραμέλα
για την σαντιγί
1 κουτί ΕRMOL
1 κρέμα γάλακτος μικρή – 250 ml
2 βανίλιες για άρωμα
μισό πακέτο ζάχαρη άχνη – 250 γρ.
για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 κουτί κρέμα Γιώτης βανίλια – 160 γρ.
μισό κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό.
Τα ανωτέρω είναι για πυρέξ 25 Χ 35cm
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ΕRMOL με την ζάχαρη άχνη στο μίξερ.
Προσθέτουμε όλο το κουτί την κρέμα γάλακτος, τις 2 βανίλιες και χτυπάμε πολύ καλά. Τοποθετούμε την σαντιγί στο ψυγείο.
Βάζουμε το γάλα με 2 ποτήρια νερό και την ζάχαρη στην φωτιά.
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε την κρέμα με το υπόλοιπο νερό, μέχρι να λιώσει και την προσθέτουμε στο μείγμα του γάλατος μόλις αρχίσει να βράζει.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και συνέχεια έως ότου πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε για να μην πιάσει κρούστα.
Όταν έχει κρυώσει αρκετά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από την σαντιγί που έχουμε στο ψυγείο και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στο πυρέξ μια σειρά κράκερς, στρώνουμε από πάνω την μισή κρέμα, βάζουμε άλλη μια σειρά κράκερς και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Μόλις στερεοποιηθεί η κρέμα, βγάζουμε από το ψυγείο την σαντιγί και την απλώνουμε επάνω στο γλυκό μας.
Τρίβουμε με τα δάκτυλα μας αρκετά σφολιατίνια και το στολίζουμε.
Το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά .ΤΙΡ: ‘Οσο περισσότερο χρόνο το αφήσουμε να παγώσει τόσο πιο σταθερές θα είναι οι κρέμες κατά το σερβίρισμα.
Σ’ εμάς πάντως δεν προλαβαίνει να μείνει για πολύ στο ψυγείο.
Εάν θέλετε μπορείτε να ρίξετε και λίγη κανέλλα.
Καλή επιτυχία
Rena B.

19 comments:

Asteri (Maria) said...

ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ λυπηθείτε με πρωί πρωίιιιιι πωπωωωωωωωωωωω σσσλουρπ!!!! χεχεχ
Ρένα καλώς όρισες :)

cookmania said...

Καλώς ήρθες Ρένα!! Πολύ ωραίο το γλυκάκι σου!!

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Καλώς ήρθες Ρένα!!!!!
Αγαπημένο γλυκό!
Το αστεράκι μας τρελάθηκε, δώστε λίγο στο κορίτσι!!
Φιλιά σε όλες σας!!!!!!

Εlena said...

Το αγαπημενο μασ γλυκο...
Ευχαριστουμε!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ρενάκι καλώς μας ήλθες!!!!
Ελπίζουμε να περάσεις όμορφα κοντά μας!
Μας ξεκίνησες και με γλυκό-πειρασμό, τέλειο το κέρασμά σου!!
Πολλά φιλιά!

dhmhtra said...

Καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Είναι τόσο λαχταριστό το γλυκό σου
που νομίζω ότι μπορώ να το φάω ...από την φωτογραφία σου.
Καλημέρα

RIRI said...

Καλώς ήρθες Ρένα !
Ενα μιλφέιγ διαφορετικο, και πολύ ενδιαφέρον. Να ρωτήσω κάτι, στο ψυγείο λένε οτι δεν μπαίνει γιατι "πανιάζει-μαλακώνει )..
Με το δικό σου .εχουμε πρόβλημα???
χαιρετισμούς!!

georgiaxara said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!! ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΡΕΝΑ! ΤΟ ΜΙΛΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

Phivos Nicolaides said...

Αγαπημένο μου όνομα "Ρένα" !

Μαριλένα said...

καλώς το τό νέο κορίτσι!
αγαπώ πολύ το μίλφειγ, τρέλλα μεγάλη έχω δηλαδη η κοιλιόδουλη..
φέτος το καλοκαιρι δε, το τάραξα :)))

ευχαριστούμε πολύ!

Maria B. said...

Ρενάκι μου καλώς όρισες και επίσημα στην παρέα μας !!!!!

μια και δοκίμασα το μιλφειγ σου έχω να πω ότι ήταν περίφημο !!!
πεντανόστιμο και μοσχομυριστό !!



@ Ριρή, εμας στο σπίτι μας όπως και στο σπίτι της Ρενας, δεν προλαβαίνει να πανιάσει γιατί εχουνε κανει επιδρομή στο ψυγείο ...οι βαρβαροι κάτοικοι του σπιτιού !!!
Σίγουρα βέβαια μετά απο κάποιες μέρες πανιάζουν τα μπισκότα. Γιαυτό καλύτερα είναι να φτιάχνεις μικρότερη πσοτητα που ξέρεις ότι θα φαγωθεί.


φιλια πολλά και ευχαριστούμε για την συνταγή !!

manousina said...

Καλώς ήρθες στην γειτονιά μας Ρένα , με ωραίο γλυκάκι μας ήρθες. Και εμείς ΒΆΡΒΑΡΟΙ είμαστε, δεν προλαβαίνει να πανιάσει!!!

SpIrToKoYto said...

εεε...καλά...σόι πάει το βασίλειο...
καλώς μας ήρθες Ρενάκι και mille merci για το κέρασμα και τη συνταγή..-:))

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

με ωραίο γλυκάκι κατέφθασες στη γειτονιά, θα το τιμήσω δεόντως μην προλάβει και πανιάσει!!!!!!

ΦΩΤΕΙΝΗ said...

ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ... ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΚΙ ΕΓΩ... ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΡΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.

Amali said...

Ρένα καλώς ήρθες,
και με εσένα στην παρέα έχουμε φούλ του Β. βλέπε επίσης Maria B. και Vasia B.
Εγώ αν και δεν τα πάω καλά με τα γλυκά, θα πάρω να κεραστώ για το καλωςόρισμα

πολλά φιλιά

kiki said...

Καλώς τη Ρένα!

Rena B. said...

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για το καλωσόρισμα και τα ευγενικά σας σχόλια!
Καλό μήνα να έχετε!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...