
Αυτή την συνταγή όπου τα μήλα βρίσκονται μέσα στην ζύμη μου την έμαθε η νύφη μου πριν χρόνια!
Στα νιάτα της δούλευε στον "Μαγεμένο Αυλό" ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία του Παυλίδη.
Από εκεί λοιπόν την ξεσήκωσε και ιδού τα αποτελέσματα!
Υλικά που χρησιμοποίησα για ένα ταψάκι 28 εκ.περίπου.
Για την ζύμη
1 πακέτο αλεύρι (φαρίνα κόκκινη) 500γρ.
1 πακέτο βούτυρο Βιτάμ 250γρ.
1 αυγό
1 ποτήρι ζάχαρη
Για την γέμιση
Αγοράζουμε περίπου 2,5 κιλά μήλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
5-6 γαρυφαλάκια
1 ποτήρι νερό
10 καρύδια ψιλοκομμένα (ή περασμένα ελαφρά στο μούλτι)
1 πρέζα σκόνη κανέλας
Πάμε να δούμε πως την φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 4 τεμάχια το καθένα.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τα γαρυφαλάκια.

Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε σε ένα τρυπητό και απομακρύνουμε την κανέλα και τα γαρυφαλάκια.
Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σ΄ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο λιωμένο, το αυγό και την ζάχαρη. Ζυμώνουμε ελάχιστα, ίσα να ενωθούν καλά τα υλικά της ζύμης.
Στην συνέχεια τοποθετούμε χαρτί ψησίματος σ’ ένα ταψάκι και χωρίζουμε την ζύμη στην μέση. Παίρνουμε το μισό της ζύμης και το απλώνουμε με το χέρι μας στο ταψάκι ώστε να πάει παντού, να καλύψει και τα τοιχώματα του.
Αν δεν φτάσει η ζύμη για να καλύψει τα τοιχώματα του ταψιού, συμπληρώνουμε επιπλέον κομματάκια ζύμης και τα κολλάμε.




Όταν βγει από τον φούρνο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα!!
Καλή επιτυχία!
Vasia B.

Αυτή ακριβώς τη μηλόπιτα φτιάχνει η μανούλα μου και είναι πραγματικά τέλεια! Μοσχοβολάει όλο το σπίτι και ο συνδυασμός ζύμης-μήλου είναι ιδανικός! Καταπληκτική συνταγή, να τη δοκιμάσετε!
ReplyDeleteφυλακισμένη ή ελεύθερη η μηλόπιτα με την υπέροχη μυρωδιά της πάντα με ξεσηκώνει!!
ReplyDeleteΈτσι δεν έχω φτιάξει μηλόπιτα θα δοκιμάσω!!
ReplyDeleteΚαλημέρα
Αχχχχχ κορίτσια τι μου κάνετε πρωί - πρωί? Πάνω που έφτασα στα επιθυμητά κιλά, τελικά αποφάσισα ότι δεν είναι και τόσο επιθυμητά πλέον και πρέπει να χάσω άλλα 5, αλλά εσείς έχετε βάλει σκοπό να ξαναπάρω και τα 10 που έχασα... Τόσος κόπος και τόσο βραστό ψάρι...
ReplyDeleteΔεν ξαναμπαίνω στο μπλογκ, για τουλάχιστον 4 εβδομάδες. Το αποφάσισα... χαχαχαχαχα (πλάκα κάνω). Απλά αφήνω κατά μέρους τις συνταγές που τόσο καιρό μου άρεσαν, να τις φτιάξω λίγο πριν τα Χριστούγεννα όλες μαζί.
Βάσια μου, πολύ ωραία μηλόπιτα. Θα την φτιάξω και θα την σερβίρω σε απογευματινό καφεδάκι... Εγώ εννοείται ούτε ψίχουλο... Μόνο ένα κομματάκι... :)
Να έχετε μία όμορφη μέρα!!!!
Μόνο η μυρωδια σ όλο το σπιτι οταν κανω μηλοπιτα, φτανει...
ReplyDeleteΤελεια φαινεται η πιτουλα σου...
Συνταγή μηλόπιτας ... καταχωρήθηκε!!! Σήμερα κιόλας θα τη φτιάξω!!! Φιλάκια πολλά και καλή μερα να έχουμε!
ReplyDeleteΜε αυτά που λέτε με πείσατε!!!
ReplyDeleteΘα δοκιμαστεί άμεσα!
Καλημέρα!
εγω τώρα τι να πω πάλι? αμα πω την αλήθεια θα έρθει η Βιβή και θα μου λέει ότι τα τρώμε πάλι μόνες μας!!
ReplyDeleteε ναι λοιπόν Βιβάκο μου δοκίμασα KAI την μηλόπιτα της Βάσιας !!!!
και δεν έτυχε ! ήταν προσχεδιασμένο !!!! και ξέρεις που την φάγαμε ? εκει κοντά στην δική σας γειτονιά ! ποιος σου είπε να μην έχεις φτιάξει ακόμη το σπίτι για να είμαστε κοντά ???είδες τι χάνεις !!! χαχαχαχα!!!!
Παιδιά είναι υπέροχη!!! δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε !!!
ευχαριστούμε Βασακι μου για την συνταγή.
εγω παίρνω και το κομμάτι της Κάλλιας, αμαρτία να το βάζουμε το κορίτσι μας σε πειρασμό μετά απο τοσο κόπο που έκανε !!!! χιχιχι
φιλια πολλά πολλά
Καλημέρα, η μηλόπιτα μου αρέσει σκεπασμένη και ξεσκέπαστη!!!! είναι τραγανή η ζύμη σου σωστά;
ReplyDeleteΒάσια μου να σε ρωτήσω, γιατί δε φτιάχνεις ένα μονοκόμματο κομμάτι ζυμης από πάνω και βάζεις πολλά μικρά; Παίζει κάποιο ρόλο αυτό; Θα την φτιάξω τη συνταγή σου, είναι η αγαπημένη μου εκδοχή της μηλόπιτας! Σ'ευχαριστούμε και φιλιά!
ReplyDeleteVasia μου αυτή είναι συνταγή που μολις την είδα είπα θέλω να την κάνω ΤΩΡΑ!!!!!
ReplyDeleteΔεν υπάρχει περίπτωση να μην την φτιάξω, φαίνεται εξαιρετική!
Βούτηξε η Μαρία και το κομμάτι της Κάλλιας, τι να κάνω?? Θα αρκεστώ στο δικό μου;-)
Φιλάκια πολλά!
Βάσια,μέχρις εδώ μοσχομύρισε!
ReplyDeleteΛατρεύω τις μηλόπιτες,το άρωμά τους,τη γεύση τους!
Άλλη μια συνταγή να δοκιμάσω,προς το παρόν παίρνω ένα κομματάκι.
Φιλιά!
Την λατρευω την μηλοπιτα αλλα σκεπαστη δεν εχω φτιαξει ποτε, παντα φτιαχνω την ανοιχτη .
ReplyDeleteΑυτη φαίνεται υπεροχη ,την εκτυπωσα και θα δοκιμαστει αμεσα!!!!!!!
Φιλακια πολλα Βασακι μου!!!!!!
Αυτή την συνταγή εψαχνα!!!!Ν'α σαι καλά που την ανέβασες, σε ευχαριστω πολύ!Μια ερώτηση μόνο, ... το επάνω φύλλο γιατι το βάζουμε κοματια και οχι ολόκληρο -ανοιγμένο δηλαδη???
ReplyDeleteφιλιά !
επειδή η Βάσια μας βάφει το σπίτι σήμερα (χαρας το κουράγιο της !!) θα αργήσει λίγο να σας γράψει. Επειδή λοιπόν της έκανα και εγώ την ίδια ερώτηση με σας, δηλαδή γιατί δεν ανοιγει την ζύμη σε φύλλο να σκεπάσει την πιτα, μου απάντησε ότι η συγκεκριμένη ζύμη, δεν μπορεί να ανοιχθεί και γιαυτό την κάνει μικρά μπαλακια και τ'απλώνει με τα χέρια.
ReplyDeleteπιστεύω να κάλυψα το Μαράκι και την Ριρή!
περισσότερες λεπτομέριες αργότερα απο την Βάσια.
φιλια πολλά και καλό απόγευμα!!
Η δική μου συνταγή είναι παρόμοια. Το αυγό στη ζύμη το αντικαθιστώ με 6 κουταλιές νερό και βάζω ωμά τα μήλα. Ούτως ή άλλως είναι υπέροχη μηλόπιτα.
ReplyDeleteΤο φύλλο το ανοίγω ανάμεσα σε 2 κομμάτια χαρτιού ψησίματος και δεν σπάει
gia sta xeria sou,poli orea tin eftiaxes tin milopita,auti tin sintagi exo kai ego kai tin ftiaxno me ton idio tropo.
ReplyDeleteapla fantastiki.edo tin serviroume me marsan sos i elafra xtypimeni santigi me ligi kanela.na ise kala
kalo sou vradi
Ήρθα κι εγώ .... που είναι το κομμάτι μου; :)))
ReplyDeleteΤο μήλο με την κανέλλα κάνουν την καλύτερη παρέα!
ReplyDeleteΞεσηκωτική η μυρωδιά και η γεύση τους, άρα ναι στην μηλόπιτα ανοιχτή ή κλειστή!
Καλό βράδυ!
Εχουν την τιμητική τους τα μήλα αυτή την εποχή.
ReplyDeleteΩραία συνταγή και μόνο που εχει κανελα που μ αρέσει θα την βάλω στα υπ όψιν :)
Τέλεια η συνταγούλα, θα την φτιάξω για τον άνδρα μου και σίγουρα θα του αρέσει.
ReplyDeleteΌπως ακριβώς τα λές Amelie μου!!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!!
Γαστεροπλήξ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!!!
ReplyDeleteκαλό βράδυ!!
Ξανθή μου να την δοκιμάσεις σίγουρα θα σου αρέσει πολύ!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!!
Κάλλια μου εύχομαι να ξεμπερδέψεις γρήγορα με τη δίαιτα. Λίγο υπομονή ακόμη και μετά να την απολαύσεις με το καφεδάκι σου αυτή την μηλόπιτα γιατί πραγματικά είναι πολύ καλή!!
ReplyDeleteΦιλιά,καλό βράδυ!!!
Πράγματι Ελπινίκη μου η μυρωδιά στο σπίτι είναι φοβερή . Μας κάνει να ανυπομονούμε να την δοκιμάσουμε!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!!
Πλεκτό εγκώμιο εύχομαι καλή επιτυχία που σίγουρα θα την έχεις!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!!!
Έφη μου είμαι σίγουρη ότι δεν θα το μετανιώσεις!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!
Μαράκι μου πριν μία ώρα τελείωσα απο το πρωί!!!!!!!!
ReplyDeleteΛοιπόν λέω να σε ανακυρήξουμε και επίσημα δοκιμαστή των καλύτερων εδεσμάτων μας!!!χαχαχαχα!!!!!!!
Είδες που σε προσέχω, δεν είπα όλων αλλά μόνο των καλύτερων!!χαχα!!
Πολλά πολλά φιλάκια και καλό βράδυ!!
Μανουσίνα ναι,είναι πολύ τραγανή η ζύμη αλλά αν μείνει και για την άλλη μέρα μαλακώνει κάπως.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!!
Μαρία Τζιριτά όπως ήδη απάντησε η Μαρία μας,η ζύμη είναι καπως μπισκοτένια και δεν ανοίγει σε μονοκόμματο φύλλο.
ReplyDeleteΌπως όμως αναφέρει η φίλη μας η Vita παρακάτω ίσως να μπορείς να την ανοίξεις αν την βάλεις ανάμεσα σε δυο κόλλες ψησίματος..
Φιλιά και καλό βράδυ!!
Ελενα μου, σίγουρα θα σου αρέσει πολύ,και θα θες να την φτιάχνεις συχνά!!
ReplyDeleteΗ Μαρία που την έχει ήδη δοκιμάσει δεν μπορεί ν' αντισταθεί στην προσφορά της Κάλλιας!!
Πολλά πολλά φιλιά!!
Καλό βράδυ!!
Ελένη μου,η μυρωδιά της μηλόπιτας όπως και να την φτιάξουμε είναι μοναδική!!
ReplyDeleteΣου προτείνω να την φτιάξεις αυτή την συνταγή θα σε αποζημιώσει σίγουρα!
Φιλιά καλό βράδυ!!!
Μετάκι μου αφού σου αρέσει η μηλόπιτα αυτή θα την λατρέψεις!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά,καλό βράδυ!!!
Riri μου, όπως ήδη έχει απαντήσει η Μαρία μας ,η ζύμη αυτή είναι κάπως μπισκοτένια και δεν μπορεί να ανοιχτεί σε μεγάλη επιφάνεια γιατί σπάει.
ReplyDeleteΦιλιά και καλό βράδυ!!
Μαράκι μου γλυκό τι θα έκανα χωρίς εσένα !!!!
ReplyDeleteΑπο το πρωί στις 8,30 έως το βράδτ 9,30 πως με βρίσκεις?
Για ξανασκέψου την πρόταση να γίνουμε ομάδα με το Φώτη για εργολαβίες!!χαχαχα!!
Πολλα πολλά φιλάκια!!
Vita, δεν έχω δοκιμάσει να την ανοίξω όπως λές την ζύμη και θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε γιατι είναι πιο εύκολο.Σ΄ευχαριστώ για την συμβουλή!!
ReplyDeleteΚαλό σου βράδυ!!!
Βασιλική μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!!
ReplyDeleteΕμείς εδω την σερβίρουμε και με παγωτό!!
Καλό σου βράδυ!!
Αστέρι μου δεν είμαι σίγουρη ότι πρόλαβες κάποιο......
ReplyDeleteΚαλό σου βράδυ!!!!!
Betty'sCuisine, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!!!
ReplyDeleteΚαλό σου βράδυ!!
Μαριον,έχουν την τιμητική τους τα μήλα αυτή την εποχή και εμείς απολαμβάνουμε τις διάφορες εκδοχές μηλόπιτας!!!!!!Πάντα με μπόλικη κανέλα.....
ReplyDeleteΚαλό σου βράδυ!!
Μαρια Πιουκα,είναι σίγουρο ότι θα σας αρέσει πολύ και θα την ξαναφτιάξεις.Καλή επιτυχία!!
ReplyDeleteΚαλό σου βράδυ!!
Καταπληκτικη συνταγη, και γίνεται ακριβως οπως το περιγράφει. Προσέξτε λιγο με το αλευρι. Ισως θέλει λιγότερο για οχι και τοσο σφικτη ζύμη. Εμενα με λιγο λιγοτερο αλευρι, μου βγήκε τέλεια.....!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα κορίτσια! Την έφτιαξα κι εγώ τη μηλόπιτα και έγινε πεντανόστιμη! Μία ερώτηση μόνο: όταν λες φαρίνα εννοείς που φουσκώνει μόνη της;;
ReplyDeleteΦίλη ανώνυμη, χαίρομαι που την έφτιαξες και σου άρεσε!!!
ReplyDeleteΑυτό ακριβώς εννοώ την φαρίνα που φουσκώνει μόνη της!!!
Καλό απόγευμα!!!
Πάλι καλά! Αφού την έφτιαξα, είδα ότι φούσκωσε αρκετά και σκέφτηκα μήπως δεν κατάλαβα σωστά! Υπέροχη συνταγή..Καθιερώνεται! Άννα
ReplyDeleteΆννα με το όμορφο όνομα,μια χαρά κατάλαβες αφού σου πέτυχε και την απόλαυσες!!!!!
ReplyDeleteΣ΄ευχαριστώ καλή σου μέρα!!!
θέλω να την φτιάξω φαίνεται πετυχημένη...απλά ήθελα να ρωτήσω η ζύμη δεν είναι πολύ σαν ποσότητα με μια ολόκληρη φαρίνα και βιταμ? τι ταψάκι χρησιμοποιείτε?
ReplyDeleteθα το φτιάξω σε κλασική ταρτιέρα αλλά είναι χαμηλή σε ύψος... φουσκώνει πολύ?
ReplyDeleteLia συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω αλλά κάποιες υποχρεώσεις με κρατούν μακριά από τον υπολογιστή μου αυτόν το καιρό!!
ReplyDeleteΤο ταψάκι που χρησιμοποίησα έχει διάμετρο 28cm και βάθος 5cm!
Δεν θα έλεγα ότι φουσκώνει ιδιαίτερα πολύ αλλά με την γέμιση του μήλου αποκτά ένα ύψος!
Αν η ταρτιέρα σου έχει μεγαλύτερη διάμετρο από 28 cm τότε μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα.
Ελπίζω να βοήθησα !Καλό σου βράδυ!!
Ευχαριστώ πολύ!Την έφτιαξα ακριβώς (εκτός του οτι πρόσθεσα λίγο χυμό λεμονιού στα μήλα) και ήταν τέλεια!
ReplyDeleteφαίνεται υπέροχη αλλά έχω μια απορία.όταν λέτε ποτήρι εννοείται ποτήρι νερού ή φλυτζάνι τσαγιού? γιατί μου φαίνεται αρκετά μεγάλη ποσότητα.
ReplyDeleteΦίλη μου εννοώ ποτήρι νερού!!!
ReplyDeleteΑυτή την ποσότητα χρησιμοποιώ όποτε φτιάχνω την συγκεκριμένη μηλόπιτα και
βγαίνει τέλεια!!!
Στην διάθεση σου για όποια άλλη απορία!!!
μολις εφαγα το 2ο κομματι!!!! υπεροχη!!!! ευχαριστουμε!!!!!
ReplyDeleteRitsa χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!!!
ReplyDeleteΤελεια!!!τυχαια την πέτυχα οταν έψαχνα συνταγες για μηλοπιτες κ την εκανα.. Φανταστικη κ μοσχοβολησε ολο το σπιτι. Μπραβο παιδια ,η συνταγη καταχωρηθείκε
ReplyDeleteΧαρά πολύ χαίρομαι που την έφτιαξες και σου άρεσε!!!!Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!!
ReplyDeleteΜόλις αντέγραψα τη συνταγή και θα τη δοκιμάσω σύντομα! Σκέφτομαι, όμως, να προσθέσω στη γέμιση και σταφίδες, που μου αρέσουν πολύ! Νομίζω θα δέσουν καλά με τις υπόλοιπες γεύσεις.
ReplyDeleteΚαλή συνέχεια! :-)
To love life for what it is, γίνεται εξαιρετική ..είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει πολύ!!!!Μπορείς να προσθέσεις στην γεμιση σταφίδες αν σου αρέσουν ..σίγουρα δένουν με τα υπόλοιπα υλικά.....εγω δεν θα τις πρότεινα γιατι θέλω να έχω έντονη την γεύση του μήλου!!!!
ReplyDeleteΚαλή επιτυχία!!!!
Μόλις την έφτιαξα,μοσχοβολαει το σπίτι!!Τέλεια συνταγή💕💕
ReplyDeleteΤην εφτιαξα πολλές φορές . Είναι τέλεια!!!
ReplyDelete