
Φαίνεται όμως ότι και πολλοί άλλοι μ’ αυτήν την ονομασία το ξέρουν.
Όπως κι αν το λένε, είναι ένα νόστιμο φαγάκι που σε όλους νομίζω αρέσει!
Γίνεται ακόμα πιο νόστιμο, αν περάσουμε τις πατάτες πρώτα από το τηγάνι, ίσα να ροδίσουν.
Πάμε να το φτιάξουμε!
Θα χρειαστούμε:
1200-1300 γρ, μοσχάρι ή χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1,5 κιλό πατάτες κομμένες "κυδωνάτες"
2 πιπεριές πράσινες
1 μεγάλο κρεμμύδι
4-5 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1/4 κούπας κόκκινο κρασί
2 ξυλάκια κανέλας
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι – πιπέρι
Στην πράξη:
Περνάμε ελαφρά από το τηγάνι τις πατάτες ίσα να πάρουν λίγο χρώμα.
Σοτάρουμε στην κατσαρόλα που θα μαγειρέψουμε το φαγητό μας το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες.
Προσθέτουμε τις μερίδες του κρέατος και τις σοτάρουμε και αυτές, γυρίζοντάς τες από όλες τις μεριές να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί, και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις πατάτες.
Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί με σκεπασμένη την κατσαρόλα μας σε μέτρια φωτιά..
20-25 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε και τις πατάτες, να μαγειρευτούν και αυτές.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, όχι πολύ όμως, για να έχουμε μια ωραία μελωμένη σαλτσούλα!
Καλή επιτυχία!
Καλημέρααααα!!!!
ReplyDeleteΉρθα πρώτη σήμερα και θα πάρω μια μικρή μεριδούλα. Δεν είναι γλυκό, άρα επιτρέπεται.
Έλενα, πολύ ωραίο φαγάκι και νοστιμότατο. Το φτιάχνω συχνά και με κρέας και με λουκάνικο χωριάτικο. Μόνο που δεν περνάω από το τηγάνι τις πατάτες, αλλά προσθέτω ένα καροτάκι σε ροδέλες. Δίνει χρώμα και νοστιμιά. Επίσης, μία φορά πρόσθεσα μια πιπεριά ψιλοκομμένη.
Μία μικρή μεριδούλα κρέας και 3 πατατούλες παρακαλω... :)
Υπέροχο, αγαπημένο φαγητό. Εγώ προσωπικά το λατρεύω.
ReplyDeleteΚαλημέρα Έλενα.
υπάρχει άραγε κάποιος που δεν το αγαπά αυτό το φαγάκι; ουάου!!!!!!!!
ReplyDeleteΌ,τι έχει πατατα μ αρεσει... κι αυτο εδω φαινεται πεντανόστημο!
ReplyDeleteΦιλακια
Πολύ καλό, μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο... :)
ReplyDeleteΚαι δικό μου αγαπημένο το φαγητό αυτό. Και με το σωτάρισμα στις πατάτες όπως το κάνεις γίνεται ακόμη πιο νόστιμο. Καλημέρα κοριτσάκια :)
ReplyDeleteαχ κοριτσάκι μου να είσαι καλά...
ReplyDeleteπάντα μ'άρεσαν οι light συνταγές...
και ειδικά όταν σου επιτρέπουν να βουτήξεις τη μπουκίτσα σου...
φιλιά και καλημέρες..-:))
Πολύ καλό! Δεν υπάρχει κανείς φαντάζομαι, που να μη του αρέσει!
ReplyDeleteΚαλώς την Κάλλια μας:)
ReplyDeleteΝα σου πω την αλήθεια με λουκάνικο δεν το έχω επιχειρήσει, ωραία ιδέα μου ακούγεται!!!
Πατατάτο με λουκάνικο, σούπερ!
Φιλάκια!
Λίνα μου χρόνια σου πολλά και από εδώ!!
ReplyDeleteΚι εμάς είναι από τα αγαπημένα μας φαγάκια ομολογώ!!!
Φιλιά!
Ελπινίκη μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Γαστεροπλήξ, μην κοιτάς εμένα χα χα χαα!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Snowball συμφωνώ, πολύ συχνά το φτιάχνω και με κοτόπουλο, γίνεται πολύ νόστιμο!!
ReplyDeleteΡένα μου πολύ σπάνια παραλείπω το σοτάρισμα, γίνεται ίσως λίγο πιο βαρύ το φαγάκι, αλλά σίγουρα πιο νόστιμο!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Βιβίκα μου ναι καλέ, μες την δίαιτα σας έχω χα χα χα!!!
ReplyDeleteΕφερες και το ψωμάκι σου?? Λες και δεν είχαμε εμείς να σε κεράσουμε:P
Φιλιά πολλά!
Big mama συμφωνώ!! Φαγάκι που συνήθως αρέσει σε όλους!΄
ReplyDeleteΦιλάκια!
μωρέ ψωμάκι θα είχατε...
ReplyDeleteκαι φρέσκο φρέσκο...
αλλά πού ήξερα εγώ αν δεν σας είχε
"πέσει" όλως τυχαίως μέσα στη σαλτσούλα...pp
E, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, όλως τυχαίως θα ήταν, δεν υπάρχει αμφιβολία:P
ReplyDeleteΈλενα,αυτά τα παραδοσιακά φαγητά με σάλτσα με πατάτες,μακαρόνια μέσα στο φαγάκι είναιπολύ πολύ νόστιμα!
ReplyDeleteΌλοι τα προτιμούμε,για να πω την αλήθεια "γυαλίζει" το πιάτο.
Φιλιά!
Ε, ρε κάτι βούτες μεγαλείο που έχουν να γίνουν!!!Στην υγειά σας κορίτσια.
ReplyDeleteΠατατάτο ??? Που το θυμήθηκες ? Μου θύμησες τα παιδικά μου χρόνια. Το έχεις φτιάξει σούπερ! Το λατρεύω αυτό το φαγάκι και δυστυχώς δεν το φτιάχνω γιατί ούτε ο Μιχάλης το τρώει (κοκκινιστό βλέπτε), αλλά ούτε και ο Χάρης (δεν αγαπάει τις πατάτες έτσι). Ελενάκι στείλε μου μια μεριδάρα σε παρακαλώ ! Κάνε ένα καλό !
ReplyDeletesgr
Πολύ πολύ αγαπημένο φαγάκι και για πολλές βούτες!!!!
ReplyDeleteΝομίζω πως του δίνει περισσότερη νοστιμιά όταν η πατάτα περαστεί από το τηγάνι!!!
Η μαμά μου το έλεγε πατάτες με μοσχάρι καπαμά,και ήταν το αγαπημένο Κυριακάτικο φαγητό μας!!
Τώρα με τους δύσκολους άντρες που έχω θέλουν ξεχωριστά τηγανιτές τις πατάτες!!!
Πολλά πολλά φιλιά Έλενα μου!!!
Πολύ ωραίο φαγάκι! Ό,τι πρέπει για να το συνοδεύσεις με μερικές μπριζόλες. Ποτέ δεν έχω ακούσει αυτήν την ονομασία, ενδιαφέρον!
ReplyDeleteΜάγδα
O mpampas mou troi afto alla sto fourno kai as pou einai floriniotis...kai ligo kaftero. Panta nostimies apo th kouzina sou.
ReplyDeleteεγω πάλι Λενάκι μου ούτε το εχω δοκιμάσει αλλά ούτε το έχω ματαδεί!!! Δεν ξέρω πως ξέφυγε απο την μανουλα μου και δεν μας το έμαθε αυτό το υπέροχο όπως φαίνεται φαγάκι.
ReplyDeleteπαιρνω μεριδούλα για δοκιμή !χαχαχα!!
φιλια πολλά και καλό απόγευμα
Μας αρέσει πολυ αυτό το φαγάκι.
ReplyDeleteΚι εγώ το κάνω και ειναι ένα πολυ χορταστικό φαγάκι για τα παιδιά και όχι μόνο.
Πανόστιμο,συμφωνώ απόλυτα!!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!
Που είναι η μερίδα μου παρακαλώ από το πατατάτο;;;; μμμμμ;;;
ReplyDeleteΜάκιααααααα πολλά
Και η δικιά μου?
ReplyDeleteΤι δηλαδή, αργήσαμε και δεν μας υπολογίσατε?
Αγαπημένο μας φαγάκι το συγκεκριμένο και σε όλες του τις παραλλαγές!
Πατατάτο και ότι ήθελε προκύψει!
ReplyDeleteI ♥♥♥ patatato!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα Λενιώ μου
Φιλιά πολλά
Καλό Σαββατοκύριακο
Το ετοιμάζω για αύριο,Ελενάκι!
ReplyDeleteΑφού αργώ να ξυπνήσω,ας βράσει λίγο τοκρεατάκι από απόψε χιχι.
Φιλιά!