
Αν πάλι δεν έτυχε ποτέ να την φτιάξετε, σας συνιστώ να την δοκιμάσετε, είναι τόσο γρήγορη η παρασκευή της και τόσο εύγευστο το αποτέλεσμα που θα εκπλαγείτε!
Ας την φτιάξουμε λοιπόν
Υλικά
1 πακέτο πένες
120 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
20-25 ελιές καλαμών
1 καυτερή πιπεριά ( μικρή) ή μισή από την μεγάλη
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι ζεστό νερό
3 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα κονκασέ
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη ή ότι άλλο τυρί προτιμάτε
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5-6 φυλλαράκια βασιλικό
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά περίπου και σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο κομμένο σε φέτες μέχρι να πάρει χρώμα.
Στην συνέχεια το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, και ρίχνουμε το μπέικον. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, τις ντομάτες και ανακατεύουμε.
Συμπληρώνουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 20 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τις ελιές από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι και τις έχουμε ψιλοκόψει, τα φύλλα του βασιλικού και αφήνουμε να βράσει άλλα δέκα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σουρώνουμε τις πένες και όταν η σάλτσα είναι έτοιμη τις ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε .
Τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με καλό κόκκινο κρασί ή ροζέ.
Καλή επιτυχία!!
Vasia B.
Άψογο φαί, το τρώμε συχνά, τελευταία φορά τη Δευτέρα!!!
ReplyDeleteΠολύ ωραίο φαγάκι!
ReplyDeleteΚαλημερούδια
χαρούμενο που το κάνατε!!!βάλατε και τα γιορτινά σας ,και μας κάνεται και το τραπέζι με φαγάκη χάρμα...την καλημερα μου
ReplyDeleteπω πω τι φοβερό πιάτο και τι ωραία φώτο, σαν να μου το σερβίρανε από εστιατόριο.... Τι κρίμα όμως που δεν μπορώ να φάω γιατί το στομάχι μου δεν τα αντέχει αυτά... Βλέπεις είμαι ευαίσθητο παιδί!!!
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλιά
Ευγε Βασάκι μας
Καλό μεσημέρι!!! εγω Βασάκι μου όπως ήδη φαντάζεσαι θα παρω μεριδούλα μονο για τον στύλο του σπιτιού μου, ο οποίος βέβαια θα το τιμήσει δεόντως !!!!
ReplyDeleteγεια στα χεράκια σου !!!!
καλό μήνα Κικίτσα μου !!!
αγαπημενη συνταγη , ηθελα να την φτιαξω και εγω αυτες τις μερες!
ReplyDeleteΑγαπημένο και δικό μου πιάτο, να είχα λιγάκι! Μπορώ όμως να βγάλω τις ελιές; Αχ, μου θυμήσατε τη φίλη μου τη Lidia που μου λείπει πολύ.
ReplyDeleteDiladi aplos antigrafete tis syntages tou Chef ston Aera, horis kan anafora apo pou antigrapsate ti syntagi kai to paizete spoudea magirissa. Sygharitiria..
ReplyDeleteΑνώνυμη/ε που δεν έχεις καν το θάρρος να μπεις με το όνομά σου, ποιος ακριβώς είναι ο chef του οποίου αντιγράψαμε την συνταγή??
ReplyDeleteΕλπίζω να μην έχει και συνταγή για γιουβαρλάκια, γιατί σίγουρα κι αυτήν θα την έχουμε αντιγράψει.
Εδώ μέσα μόνο αντιγραφές δεν γίνονται και η πηγή, αν υπάρχει, πάντα αναφέρεται.
Εχουμε δει τις συνταγές μας να κυκλοφορούν παντού, από το διαδίκτυο μέχρι την τηλεόραση, και δεν μιλάμε γιατί θεωρούμε ότι καμιά συνταγή δεν είναι μοναδική αφ' ενός και αφ' ετέρου γιατί αντιπαθούμε αυτού του είδους τις αντιπαραθέσεις.
Οσο για το αν το "παίζουμε σπουδαίες μαγείρισσες", μόνο σπουδαίες δεν το παίζουμε εδώ μέσα!
Μιας και τα στοιχεία σου και το IP σου έχουν ήδη κρατηθεί, φρόντισε την επόμενη φορά που θα σχολιάσεις να το κάνεις επώνυμα, αλλιώς θα σβηστούν όλα τα σχόλιά σου και θα σου γίνει η ανάλογη αναφορά.
Αρνητική κριτική δεχόμαστε και μέσα από αυτήν προσπαθούμε να διορθωθούμε.
Κακόβουλη, ανυπόστατη και ανώνυμη κριτική όμως, δεν δεχόμαστε ποτέ.
Vasia μου η συνταγη σου ειναι σουπερ, και γρηγορη και ευκολη και νοστιμη, αλλα................
ReplyDeleteΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΦ ΤΟ ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΑΛΤΣΑ , ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΟΝΙΩΝ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.......
ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.......
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!!
Νασε καλα φιλε ανωνυμε μεκανες και γελασα!!!!!
Τελικα θελει μεγαλα κοτσια να βαζεις το ονομα σου σε αυτα που γραφεις......................
Φιλακια πολλα!!!!!!
Snoewball,φαίνεται σας αρέσουν και σας οι πικάντικες γεύσεις πολύ!
ReplyDeleteΑστέρι μου είναι για να μας βγάζει από το δύσκολο ερώτημα τι να μαγειρέψω σήμερα!!!Εύκολο και γρήγορο!
ReplyDeleteEvelina μου μπήκαμε και μεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων μήπως και μας φτιάξει λίγο η διάθεση!!
ReplyDeleteΑμαλίτσα μου έτσι όπως ξεκίνησα να διαβάζω το σχόλιο σου είπα θα της αρέσει αυτό το φαγητό!!!
ReplyDeleteΑλλά που τέτοια τύχη!!
Σ΄ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια!!
Πολλά φιλιά!!!!
Μαράκι μου κι εσύ σαν την Αμαλίτσα μας! Δεν πειράζει θα το ευχαριστηθεί η κολώνα του σπιτιού και δεν θα πάει χαμένο το πιάτο!!χαχαχα!!!
ReplyDeleteΚαλό μήνα και σε σένα και πολλά φιλιά!!!!!
Ειρήνη μου όντως αγαπημένη συνταγή και εύκολη!!
ReplyDeleteHelengr,μπορείς να την προσαρμόσεις στα γούστα σου όπως εσύ θέλεις!!!
ReplyDeleteΚαλώς την/τον ανώμυμη/ο!!
ReplyDeleteΒρε δε ήξερα ότι οι πένες αραμπιάτα ανακαλύφτηκαν στον Chef στον αέρα τώρα τον Οκτώβριο!!
Νόμιζα πως την συνταγή αυτή την ξέρω κάτι χρόνια και την φτιάχνω!!
Σίγουρα δεν την δημιούργησα εγώ!!!!
Όσο για το πόσο και αν είμαστε σπουδαίες μαγείρισες δεν έχουμε ανάγκη να το παίξουμε σε κανένα!!
Κατα τα άλλα με καλύπτει πλήρως η Έλενα σε ότι αναφέρει!!!!!
Μετάκι μου να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε!!!!!
ReplyDeleteΤώρα που το αναφέρεις όμως λες το βράσιμο των μακαρονιών να έχει πνευματικά δικαιώματα!!!χαχαχαχα!!!
Πολλά πολλά φιλιά!!!!!
Να μαι και εγώ εδώ !!!
ReplyDeleteΝα σαι καλά ανωνυμε/η μ'εκανες και γέλασα !!!! Χαχαχαχααχα !!! είχα και κάτι μαυρίλες αυτές τις μέρες και μου έφτιαξες την διάθεση!!! λες να παρεξηγηθεί ο σεφ στον αέρα όταν μάθει ότι του πήραμε την συνταγή για τα νεροβραστα μακαρόνια με συνοδεία κόκκινης σάλτσας ????
εύχομαι να έχεις ένα δημιουργικό και καλό σ/κ μήπως και χαλαρώσεις λιγάκι !!!!!!!
αχ ναι, ναι, ναι...
ReplyDeleteυπέροχο φαγάκι, νοστιμότατο και γρήγορο! τέλειο...
Έχω απορία. Σ' αυτή τη συνταγή, ξεκινάμε με το σωτάρισμα του σκόρδου, μετά το αφαιρούμε και μετά... δεν επανεμφανίζεται ! Είναι μόνο για το άρωμα ή έχετε ξεχάσει να αναφέρετε αν ξαναμπαίνει.
ReplyDeleteΚατά τα άλλα, το blog είναι ΑΨΟΓΟ και υπερπολύτιμος βοηθός !
Θεμιστοκλή,το σκόρδο το σοτάρουμε μόνο για το άρωμα και το αφαιρούμαι.Δεν ξαναμπαίνει!
ReplyDeleteΣ΄ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!!!
Πάντα πρόθυμοι να λύνουμε οποιαδήποτε απορία!!
Καλό σου απόγευμα!!!!
Ευχαριστώ.
ReplyDeleteΔε θα σας γράψω αν το πέτυχα (δεν το έφιαξα ακόμα) αλλά σίγουρα θα πετύχει γιατί το blog σε κάνει να χορταίνεις με τα μάτια !
Και ως γνωστόν, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.
Που σημαίνει ότι αφού υπάρχει η προδιάθεση, θα πετύχει και το φαγητό.