Tuesday, 22 February 2011

Χοιρινό σκορδάτο με δεντρολίβανο

Από χθες έχουμε μπει στην Κρεατινή εβδομάδα, όπου συνηθίζεται να τρώμε κρέας όλες τις μέρες.
Η Πέμπτη αυτής της εβδομάδας είναι η γνωστή Τσικνοπέμπτη με τα χαρακτηριστικά «τσικνίσματά της».
Μετά από την Κυριακή, όσοι ακολουθούν πιστά την παράδοση και την νηστεία, κρέας θα ξαναφάνε την Κυριακή του Πάσχα.

Πάμε λοιπόν στην "κρεατινή" συνταγή μας.
Με την περιποίηση και την φροντίδα ανθέων και φυτών δεν έχω και καμιά ιδιαίτερη σχέση (Βιβή μην με αγριοκοιτάζεις), διότι ο καλός μου ασχολείται με αυτά και τα φροντίζει και τα περιποιείται σαν … και μένα!
Έχω όμως δύο γλαστράκια δικά μου, που τα φροντίζω και τα καμαρώνω!
Το ένα είναι η αρμπαρόριζά μου και το δεύτερο το δεντρολίβανό μου!
Με δεντρολίβανο λοιπόν φρέσκο, από το γλαστράκι μου, έφτιαξα αυτό το πολύ αρωματικό πιάτο, που έγινε πολύ νόστιμο και άρεσε σε όλους!

Τα υλικά μας:
1,5 κιλό τρυφερό χοιρινό, κομμένο σε κύβους
8-10 σκελίδες σκόρδο
4-5 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο (μόνο τα φυλλαράκια)
75 ml (μισό φλιτζάνι) κρασί λευκό
μισό φλιτζανάκι ξύδι μπαλσάμικο (αν έχετε αρωματικό ακόμα καλύτερα)
αλάτι-πιπέρι
Πάμε να το φτιάξουμε:
Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο κομμένο σε φετάκια, για πολύ λίγο, ίσα να βγάλει τα αρώματά του.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
(Εδώ κάνω παρένθεση για να πω ότι έβαλα ξύδι αρωματισμένο με βατόμουρο, φτιαγμένο από τα χεράκια της Αμαλίας μας! Εξαιρετικό!)
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο (μόνο τα φυλλαράκια), αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα νερό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί, για περίπου 1,5 ώρα και να μείνει με την σαλτσούλα του.
Το κρέας γίνεται πολύ τρυφερό και γεμάτο αρώματα.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, πατατούλες πανέ ή τσακιστές, με ψητά λαχανικά ή με ότι άλλο μας αρέσει!
Καλή επιτυχία!

64 comments:

  1. με τα φυτά δεν τα παω ομοίως καλά...μα τα αρωματικα για το μαγείρεμα...αυτά τα προσεχω και τα φροντίζω ιδιαιτερως!χοιρινο και δεντρολιβανο σούπερ συνδυασμός...δοκιμασε τη συνταγη σου και σε αρνακι...το μπαλσαμικο κανει τη διαφορά..bonjour ελενακι!

    ReplyDelete
  2. Φαντάζομαι αρώματα και γεύση!!!!
    Καλημέρα!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Μιαμ,μιαμ.....τίποτα άλλο...

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα και καλές αποκριές!!
    ΤΑ γλαστράκια αυτά με τα μυριστικά νομίζω ότι είναι τα πολύτιμα αξεσουάρ της νοικοκυράς.
    Τι πιο ωραίο από αυτές τις μυρωδιές στα φαγητά μας!1

    ReplyDelete
  5. όταν προσθέτεις το κρέας βγάζεις το σκόρδο που έχεις σοτάρει στο λάδι πρίν ή το αφήνεις μέσα να μαγειρευτεί με όλα τα υπόλοιπα υλικά???

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα
    μπορεί να μην αφήνω σχόλια αλλα
    πάντα παρακολουθώ κάθε καινούργια συνταγή σου βλέποντας από την
    Αχτίδα τις αναρτήσεις σας
    επειδή δεν έχω blog.
    Ζητω συγγνώμη που σου αφήνω σχόλιο για πρώτη φορα θέλοντας
    να διορθώσω κάτι.
    Η Πέμπτη που μας έρχεται είναι όντως η Τσικνοπεμπτη αλλα η κρεατερη εβδομάδα ήταν
    η περασμένη στην εβδομάδα που μπήκαμε τώρα η Τεταρτη
    και η Παρασκευή είναι αλαδες
    (είναι νομίζω οι δυο μέρες που προσθέτονται στις 48
    για να γίνει το 50μέρο)
    Χίλια συγγνώμη και πάλι αλλα από τη στιγμή που το είδα
    δεν μπορουσα να μην το διορθώσω.
    Να είσαι καλά και καλή σαρακοστή!

    ReplyDelete
  7. Ελενακι μου,μεχρι εδω εφτασε το αρωμα απο το φαγακι σου...εγω θα το προτιμησω με πατατες τσακιστες,χαχαχα!!! γενικως θα το τσακισω..φιλακια πολλα και καλη σου μερα!!!

    ReplyDelete
  8. Ελενα μη δηλώνεις τη σχέση σου με την κηπουρική δημοσίως γιατί θα έρθει εκεί με κανά βούρδουλα η μπλογκοκηπουρός μας!!!!χαχαχα!!!
    Τέλειο και μυρωδάτο το φαγάκι σου σήμερα με το δενδρολίβανό του ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙ ΣΟΥ!!!!
    Αυτά τα μυρωδικούλια κάνουν θαύματα όπου μπουν....
    Καλημερούδια!!!!!

    ReplyDelete
  9. Ελενάκι μου υπέροχο το φαγητό σου. Λατρεύω τα σκορδάτα. Το σκόρδο είναι και κατά των ιώσεων και μικροβίων. Ότι πρέπει για την εποχή.
    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  10. Φαντάζομαι κι εγώ το συνδυασμό του σκόρδου με το δεντρολίβανο στο καλοψημένο χοιρινό και δεν κρατιέμαι.....Μόλις μου έδωσες ιδέα τι θα μαγειρέψω σήμερα!!!

    ReplyDelete
  11. Ελενάκι μου καλημέρα, τέλειο το φαγάκι σου για Κυριακάτικο γεύμα με όλη την οικογένεια μαζεμένη !!!

    Θα πω στην Βιβή να μην μπει σήμερα στο μπλοκ γιατί εαν διαβάσει αυτά που γράφεις για τα φυτά μάλλον θα σε κόψει απο φιληνάδα !!!!!! χαχαχαχαχααχα!!!!

    φιλια και πολλές καλημέρες !!!!

    ReplyDelete
  12. @ ElenaG, αυτή η εβδομάδα που διανύουμε είναι η ''κρεατινή'' όπως αναφέρει η Ελενα .
    Πρώτη εβδομάδα είναι η ''προφωνή'' δεύτερη η ''κρεατινή'' με την τσικνοπέμπτη στο μέσον της εβδομάδος και τελευταία η ''τυροφάγου'' που δεν τρώνε καθόλου κρέας και είναι και η τελευταία εβδομάδα των αποκρεών.

    ευχαριστούμε πολύ που μας παρακολουθείς και ελπίζουμε να μας ξαναγράψεις ανεξάρτητα εαν είσαι μπλοκερ ή όχι, είναι μεγάλη η χαρά μας να μπορούμε να ''επικοινωνούμε'' μέσω του μπλοκ μας !!
    εύχομαι να περάσετε όμορφα την Πέμπτη και να το τσικνίσετε με πολύ πολύ καπνό !!!

    καλημέρα

    ReplyDelete
  13. Σκορδάτο ακούω!!!!!!! Εγώ δεν τα πάω καλά με την φροντίδα των φυτών, τα παραποτίζω.... αλλά ο μπαμπάς μου τα λατρεύει, έχει μεγάλο έρωτα!!!!! οπότε τα φροντίζει αυτός για μένα!!!

    ReplyDelete
  14. εΥΤΥΧΏς που υπάρχετε κι εσείς διότι δεν είχα συνηδειτοποιήσει οτι έχουμε Τσικνοπέμπτη!!!
    Αλλάάά΄...κολάζετε Αγιο!!!

    ReplyDelete
  15. Τέλειο αυτό το φαγάκι!! αλλά παιδιά κι εγώ δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι είναι τσικνοπέμπτη μεθαύριο!!να είστε καλά που με ξυπνήσατε.
    Οσο για τα φυτά πολλές φορές έχω προσπαθήσει να τα φροντίσω αλλά συνέχεια μου ξεραίνονται, γιατί;

    ReplyDelete
  16. Μπισκοτένια μου καλημέρα:))
    Μία από τα ίδια βλέπω με τα φυτά χα χα χαα!!!
    Το χω φτιάξει και με αρνάκι, τέλειο γίνεται!!
    Και το μπαλσάμικο, αλλά και το μπόλικο σκορδάκι με το μπόλικο δεντρολίβανο, το κάνουν πολύ νόστιμο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  17. Λιλάκι από αρώματα άλλο τίποτα!
    Από γεύση επίσης, γίνεται πολύ νόστιμο!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  18. Νάντια χα χα χαα!
    Καλή σου μέρα!!!

    ReplyDelete
  19. Ξανθή συμφωνώ!!
    Πολύτιμα ... αξεσουάρ δεν λες τίποτα, ειδικά η αρμπαρόριζα και το δεντρολίβανο που δύσκολα τα βρίσκω, με έχουν σώσει!
    Καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  20. Mahler76 καλή σου μέρα.
    Το αφήνω να μαγειρευτεί με τα υπόλοιπα, δεν το βγάζω.
    Κάποιοι το αφαιρούν αφού δώσει τα αρώματά του, εγώ να σου πω την αλήθεια το αφήνω.

    ReplyDelete
  21. ElenaG
    Ελενά μου πιστεύω πως αυτή είναι η Κρεατινή εβδομάδα, η εβδομάδα που προηγείται της Τυρινής.
    Απ' όσον γνωρίζω, είναι η εβδομάδα που ακόμα και την Τετάρτη και την Παρασκευή επιτρέπεται το κρέας.
    Με τις νηστείες δεν τα πάω και πολύ καλά, διότι έχω 3 άντρες στο σπίτι, που αν τους κρατήσω 40 ή 50 μέρες χωρίς κρέας, στο τέλος θα φάνε ... εμένα;-)
    Αλλά τόσα χρόνια γνωρίζω ότι οι 3 βδομάδες της Αποκριάς είναι η Προφωνή, η Κρεατινή και η Τυρινή ή Τυροφάγου.
    Σε ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψή σου και σου ευχόμαστε Καλές Απόκριες!

    ReplyDelete
  22. Γωγούλα, κι εμείς..... τσακιστό το κάναμε χα χα χααα!!
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  23. Εφάκι, αμ αυτόν το βούρδουλα τρέμω χα χα χαααα!!!!
    Την έχω ικανή να μας μαζέψει σπίτι της για να μας κάνει σεμινάρια κηπουρικής.
    Θα της πάω κανένα πιάτο σκορδάτο για να την καλοπιάσω!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  24. Ελενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι πάρα πολύ που σε έχουμε και πάλι στην παρέα μας!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  25. Sweet Dreams, ο συνδυασμός το κάνει πραγματικά πολύ νόστιμο, άσε που δεν είναι μπελαλίδικο καθόλου, μεγάλο προσόν για μένα χα χα χα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  26. Μαριώ μου, λες να φτάσει ως εκεί??
    Να με κόψει από φιλενάδα επειδή δεν ξέρω να περιποιούμαι τα ζουμπούλια και τις ορτανσίες??
    Αν είναι τόσο άπονη, τι να πω??
    Φιλιάαααα!!!!

    ReplyDelete
  27. Manousina μου ευτυχώς που ο πατερούλης τα φροντίζει, τελικά βλέπω ότι οι άντρες είναι πιο ειδήμονες στην περιποίηση των φυτών!
    Φιλάκια, καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  28. Χαρούλα μου ναι, ναι!
    Κι όμως είναι Τσικνοπέμπτη!
    Να σου πω την αλήθεια κι εγώ ούτε που κατάλαβα για πότε έφτασε!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  29. Μαράκι μου, μην ρωτάς εμένα γιατί ξεραίνονται!
    Δηλώνω παντελώς.... ανίδεη;-)
    Ασε να κάνουν και οι άντρες τίποτα, εμείς έχουμε άλλα προσόντα παιδί μου χα χα χαα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  30. Πανδαισία αρωμάτων και γεύσης :)
    Φιλιά

    ReplyDelete
  31. Aστεράκι μου σε ευχαριστώ πολύ!!
    Φιλάκια, καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  32. τί έγινε κοπελιές..??????????????????
    μη τολμήσει άνθρωπος να φύγει για δυό μερούλες κι αρχίζουμε το μπούρου μπούρου....??
    Η μία ράβει,η άλλη ξηλώνει και η τρίτη καρφώνει...???
    ( αααααχχχχχχχ...το φχαριστήθηκα...ψαχτείτε τώρα μεταξύ σας να βρείτε το καρφί....ppppp )
    Μάλιστα κυρίες μου,διαθέτομεν λόξα κηπουρική και το δηλώνουμε....και προσπαθούμε να κολλήσουμε και μερικές μερικές εξ ημών μπας και δούμε καμιά πράσσινη μέρα - δεν θέλω τρίχες όρθιες,για φυτά μιλάω -
    Εμπρός....!!!!
    οι τρεις γαλιάντρες,να πάρουν τα γλαστράκια τους και τα ακόλουθα και να παρουσιαστούν εις το διδασκαλείον για εντατικά μαθήματα κηπουρικής:
    Η ΕΦΗ τα Κιλτιρίτσια της
    Η ΕΛΕΝΑ το σκορδάτο της και
    Η ΒΟΥ τα famemus τσουρέκια της
    (αφού τα κάνει 3 φορές βόλτα Αθήνα-Κόρινθο για να φουσκώσουν καλά)
    Κι όπως θα ρχεστε ,πιάστε και δυό σακιά χώμα να ρίξω στις καμέλιες μου...
    ευχαριστώ...

    ReplyDelete
  33. Έλενα,μέχρις εδώ έφτασαν τα αρώματα!
    Γευστικότατο!
    Σήμερα προτίμησα τη χτεσινή συνταγή σας,τώρα ψήνεται.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  34. Το φαγάκι σου είναι υπέροχο Ελενάκι μου...Με το δενδρολίβανο υποθέτω ακόμα ωραιότερο...υπέροχο!!!

    ReplyDelete
  35. εκπληκτικές μυρωδιές, αρμπαρόριζα και δεντρολίβανο αγαπημένα, κι εγώ με ένα κλαδάκι δεντρολίβανο ξεκίνησα και τώρα έχει πιάσει 2 αγκαλιές τόπο!
    πιστεύω να έφτιαξες πολύ διότι έρχομαι με μακεδονικό κρασάκι παραμάσχαλα!!!!!

    ReplyDelete
  36. To dentrolibano poli to pai me to xoipino. Aide...kres, kres kai allo kres...Kali Orexi se olous!

    ReplyDelete
  37. Bιβίκα, υποψιάζομαι εντόνως ποιο είναι το καρφί, η Εφη πάντως δεν είναι!!!
    Εννοείται ότι όταν έρθουμε για σεμινάρια δεν θα έρθουμε με άδεια χέρια, δεν είμαστε τίποτα γαϊδούρες εμείς!
    Εγώ θα φέρω σκορδάτο,μία πίτα και ένα τιραμισού.
    Η Εφη θα φτιάξει το κάτι τις της και το .... καρφί εκτός από τσουρέκια θα φτιάξει και μπουγατσίνια σίγουρα.
    Ελπίζω να φτάνουν μέχρι να ολοκληρωθούν τα μαθήματα, αν όχι εδώ είμαστε, ξαναμαγειρεύουμε, από αυτό τουλάχιστον έχουμε μιαν ιδέα:P
    Φιλούθκια!!

    ReplyDelete
  38. Ελενάκι μου ωραίο φαγάκι διάλεξες για σήμερα, είμαι σίγουρη θα το ευχαριστηθείτε!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  39. Ευάκι το δεντρολίβανο είναι αυτό που κάνει την διαφορά, μοσχομύρισε όλο το σπίτι!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  40. Γαστεροπλήξ μακεδονικό κρασάκι ακούω και στρώνω τραπέζι σούμπιτο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  41. Peter κρέας και πάλι κρέας αυτήν την εβδομάδα χα χα χαα!
    Καλές Απόκριες!

    ReplyDelete
  42. Λοιπόν Λενιώ μου,τώρα που το λες σαν να μου αρέσει η ιδέα...θα το καθιερώσω το κηποδιδασκαλείον..
    με σας τις 3 γλύτωσα...κατσαρόλα στη φωτιά δεν πρόκειται να ξαναβάλω...
    διότι από μαγειρική και ζαχαροπλαστική ούτε λόγος οτι το κατέχετε το άθλημα...
    ( όπως επίσης και στα τραγούδια....βεργούλες σκέτες οι επιλογές σας....ppppppppp )

    ReplyDelete
  43. Κοίτα, εγώ μέσα είμαι...αν είναι να ταπηροκρανιάζεται η Βιβ και να εξιλεώνεται η Βου με μπουγατσίνια και είμαι δεκτή στο μάθημα, μέσα είμαι με τα τσαρούχια!!! Τι, να χάσω τα μπουγατσίνια?????χαχαχααχ!!!

    ReplyDelete
  44. Bιβή καλά λες, ξέχασα και το ταλέντο μας στο τραγούδι, με ειδίκευση στα ... βαριά κι ασήκωτα λαϊκά άσματα χα χα χαααα!!!
    (Φύλαξέ μου μια βεργούλα για το καρφί:PPP)

    ReplyDelete
  45. Καλέ Εφάκι όχι, δεν ταπηροκρανιάστηκε η Βιβ, ίσα ίσα με χαρά η κοπέλα θέλει να μας μεταλαμπαδεύσει τις κηπουρικές της γνώσεις, φτάνει να την ταϊζουμε-ποτίζουμε-τραγουδάμε!
    Εγώ θα καθίσω στο τελευταίο θρανίο, για να τραβάω το κοτσιδάκι της Μαρίας, αν είναι άταχτη και δεν παρακολουθεί προσεχτικά την καλή μας την δασκάλα!

    ReplyDelete
  46. πτού σας και πάλι πτού σας !!!!! δεν καταδέχομαι αλλες κουβέντες μαζί σας !!!!!!!! τττττςςςςςςςςς

    ReplyDelete
  47. Λαχταριστό, μυρωδάτο και ... πάντα επίκαιρο το πιάτο σου Λενιώ μου!! Κι αυτές οι πατατούλες στο "μπακγκράουντ", μου κλείνουν πονηρά το μάτι :)))
    Καλή Αποκριά να περάσουμε!!!
    Πάω να φύγω τώρα, γιατί έχετε να λύσετε και τις "διαφορές" σας, μη φάω καμιά αδέσποτη :))))
    Φιλιά
    Καλό απόγευμα

    ReplyDelete
  48. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!

    και αν σου πω βρε Γιώργο μου ότι όταν έγραψα αυτό το μήνυμα της απαξίωσης στις προηγούμενες κυρίες !!!λέμε τώρα !!! ήθελα να γράψω:
    - που είσαι συμμαθηταααααά μου να με βοηθήσεις !! είδες τι κακές που είναι ? μέχρι και για την παραγγελιά μου έχουν να πουνε, ξέρεις εκεί στον αρμενιστή! Τώρα φταίω εγω να γίνω Κοεμτζής ??? οχι πες μου θα φταίω μετά εγώ ????????

    σε φιλώ πολύ πολύ και καλό μεσημέρι!!!

    ReplyDelete
  49. Τι έγινε Μαράκι??? Εφυγα εγώ από την πίτα και τα δώσαμε όλα???
    Πάλι το καλό έχασα????γκρρρρρ!!

    ReplyDelete
  50. εεεεε...Ελενα...καλόν θα ήτο να περορίσετε την ευγενική σας προσφορά εις το "ταίζομεν και ποτίζομεν"...
    το "τραγουδάμε"δεν είναι απαραίτητο...όπως και το να βαράμε ντέφια εξ άλλου...

    ΒΟΥ μου και πολύ καλά θα κάνεις...φέρε τα τσουρέκια και τα μπουγατσίνια και μη πεις κουβέντα...

    Εφη,εσένα θα σε εξετάσω στον κισσό και τα Κιλτιρίτσια

    Γιώργο,καλά έκανες και αποχώρησες με σικ γιατί εδώ πέφτουν πυροβολισμοί..

    (μπάχαλο το σκορδάτο...πτου μας και πάλι πτου μας που λέει και η ΒΟΥ...οχι θα σας άφηνα να κοπτοράπτετε ασύδωτες...γαλιάντρες...ε γαλιάντρες...)
    σμουτς και αγκαλίτσες σε όλες σας...-:))

    ReplyDelete
  51. καλέ τί ωραίες μάσκες και αποκριάτικες εικόνες βάλατε...
    μέσα στη φούρια μου και τους πυροβολισμούς ξέχασα να το γράψω...
    μπράβο κοριτσάκια μου...!!!!!
    πάω κι εγώ τώρα να ανεβάσω στο δικό μου πως θα γίνει η ψηφοφορία για τα αποκριάτικα...τα κατάφερα,έβγαλα άκρη...(νομίζω)
    ξαναζμουτς σας...-:))

    ReplyDelete
  52. Γιώργο στάσου, μην φεύγεις!
    Αχ βρε μου τον τρομάξατε τον άνθρωπο, ούτε έναν μεζέ δεν πρόλαβα να του βγάλω!!!
    Ανάπαυση και ανακωχή, να μελετήσουμε και την ψηφοφορία της Βιβής!

    ReplyDelete
  53. Μυρωδατο το χοιρινό σου Ελενα με σίγουρη επιτυχία.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  54. Καλές απόκριες Έλενα!
    Το κρεατάκι σου θαυμάσιο.Όταν μπαίνει δενδρολίβανο σε μια συνταγή δεν μένω ποτέ ασυγκίνητη!

    ReplyDelete
  55. Marion μου σε ευχαριστλω πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  56. Καλές Απόκριες να χουμε Vita μου, να σαι καλά!!!
    Για το δεντρολίβανο συμφωνώ απόλυτα!

    ReplyDelete
  57. Μοιάζει τέλειο το σημερινό φαγάκι, αλλά πέρασα κυρίως να σας πω ότι έκανα το χθεσινό όπως λέγαμε και ήταν τέλειο!!!!ο αντρας μου κόντεψε να φάει και το πήλινο μαζί!!!Ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  58. Τέλειο, τέλειο, τέλειο! Γεύση φανταστική και αρώματα καταπληκτικά!
    Μπράβο Έλενα! Μεζεδάκι έμεινε;

    ReplyDelete
  59. Μυρωδάτο και αγαπημένο!

    ReplyDelete
  60. κάνα δυο τέτοια γλαστράκια έχω κι εγώ και τα προσέχω σαν τα μάτια μου :)
    υπέροχο το χοιρινό με το δεντρολίβανο, εγώ το βάζω και στις χοιρινές που ψήνουμε το καλοκαίρι στα κάρβουνα!
    τέλειο, καλή Τσικνοπέμπτη!
    φιλάκια Ελενάκι!!!

    ReplyDelete
  61. Χοιρινό με σκορδάκι και δεντρολίβανο;;; Δεν θα πω όχι...

    ReplyDelete
  62. Πω-πω αρώματα που έχει αυτό το φαγητό....κερνάτε ένα πιάτο και για 'μένα?

    ReplyDelete
  63. Μπορεί να μην τρώω κρέας,αλλά φαντάζομαι ότι η συνταγή θα είναι πολύ αρωματική αφού έχει δεντρολίβανο!Θα πάρω πάντως μια μερίδα τσακιστές πατατούλες και θα τις "τσακίσω":)))

    ReplyDelete
  64. Kαλημέρα, σε περιμένω από το Ψαρότοπο να παραλάβεις το δώρο σου !!!

    ReplyDelete