Friday, 18 February 2011

Ρολάκια γεμιστά με cream cheese

Αυτή είναι μια συνταγή με την οποία είμαι …. συναισθηματικά δεμένη.
Βλέπετε είναι η πρώτη πρώτη συνταγή που ανάρτησα πριν από 4 χρόνια, ως food blogger.
Ένα πολύ νόστιμο σνακ, finger food, όπως θέλετε πείτε το, που διαθέτει την εξής πρωτοτυπία.
Τα ρολάκια δεν γίνονται ούτε με φύλλο, ούτε με σφολιάτα, ούτε με κάποιου άλλου είδους ζύμη, αλλά με …. ψωμί του τοστ!!
Φέτες ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, τις οποίες έχουμε φροντίσει να λεπτύνουμε πολύ καλά με έναν πλάστη, ώστε να μπορούν να τυλιχτούν εύκολα.
Πάμε να δούμε πως τα φτιάχνουμε!

Θα χρειαστούμε:
20-25 φέτες ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα
1/3 κούπας βούτυρο
200 γρ. cream cheese (π.χ φιλαδέλφεια)
100 γρ. ροκφόρ
άνηθο ψιλοκομμένο (περίπου 2 κουταλιές σούπας)
2 κουτ. σούπας σκόνη σκόρδο
σουσάμι και
1 αυγό για το άλειμμα
Στην πράξη:
Με τον πλάστη λεπταίνουμε πολύ καλά τις φέτες του ψωμιού.Ανακατεύουμε καλά τα τυριά, το βούτυρο (λιωμένο), τον άνηθο και τις 2 κουταλιές σκόρδο.
Παίρνουμε μια φέτα, βάζουμε κατά μήκος στην άκρη μια κουταλιά από το μείγμα και διπλώνουμε σε ρολάκι.Καλό θα είναι να μην παραγεμίσετε τα ρολάκια, ώστε να μην σας χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο.
Στο «κλείσιμο», απλώστε ένα πάρα πολύ λεπτό στρώμα από την γέμιση, για να μην σας ανοίξουν τα ρολάκια.Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου..
Τα αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά, πάντα ανάλογα με τον φούρνο μας.
Εδώ θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση.
Στην παλιά μου κουζίνα τα ρολάκια ήθελαν 25 λεπτά ψήσιμο.
Όταν άλλαξα την κουζίνα μου, ήθελαν μόνο 15.
Γι αυτό λέω και ξαναλέω, το ψήσιμο είναι πάντα ανάλογο με τον φούρνο σας.
Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο, ίσα να χρυσίσουν ελαφρά.
Καλή επιτυχία, να έχετε όλοι μιαν όμορφη μέρα!

70 comments:

  1. Υπέροχη ιδέα!
    Εύκολο, γρήγορο και συνοδευτικό τέλειο!
    Πάλι την σούπερ- μαγείρισσα θα τους κάνω!
    Τα φιλιά μου!!!

    ReplyDelete
  2. μμμμ...κόλαση! και πολύ πρωτότυπη ιδέα το ψωμί του τοστ! καλημέρα

    ReplyDelete
  3. πολύ εύκολο
    θα το δοκιμάσω να το κάνω..


    καλημέραααααααα!!

    ReplyDelete
  4. Πολύ εύκολο!!!! Και πεντανόστιμο!!!
    Θα τους αρέσουν πολύ! Και εγώ θα τα κάνω αλλά μάλλον θα παραλείψω το ροκφόρ.
    Καλημέρα!!!

    ReplyDelete
  5. MMMM...μας ανοιξες την ορεξη πρωι πρωί.... θα το φτιάξω αλλά θα παραλείψω το ροκφορ γιατί δεν μου αρέσει!!! Καλημέρα!

    ReplyDelete
  6. Ελενακι μου,πολυ ωραια ιδεα..μπραβο σου,θα τα φτιαξω κι εγω.Καλη σου μερα και καλο Σ/Κ να εχεις.Φιλακια πολλα!!!

    ReplyDelete
  7. πολυ ωραια ιδεα....
    αλλά εγω που είμαι περιεργη και δε μου αρεσε ουτε το ροκφορ ουτε το σκορδο τι μπορώ να βάλω για να μην είναι σκέτο philadelpia?(επίσης είμαι και λίγο ασχετη απο κουζίνα)!!

    ReplyDelete
  8. αχ βρε σατανηστρια του ουρανισκου τι μας κανεις

    ReplyDelete
  9. πολύ εύκολα και γρήγορα τα ρολάκια.θα τα φτιάξω σίγουρα.

    ReplyDelete
  10. Λενάκι μου καλή σου μέρα !!!
    όπως κατάλαβες σήμερα επιτέλους θα διαχωρήσουμε τα clubs, δηλαδή θα κάνουμε και στατιστική, πόσοι αγαπούν (μπρρρρρ!!!) σαν και σένα το ροκφορ και πόσοι όχι !!!!

    όπως βλέπω είμαστε περισσότεροι στο club του ΟΧΙ!!! χιχιιχιχι

    η συνταγή σου όμως οφείλω να ομολογήσω είναι ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ή
    και ευφανταστη!!!!! ασε που σηκώνει και πολλές αλλαγές, υλικά κατά κρίση !
    θερμα συγχαρητήρια είσαι ΑΣΤΕΡΙ!!

    φιλια πολλά πολλά και καλημερα!!

    ReplyDelete
  11. Καλημέρα κορίτσια...συμφωνώ και επαυξάνω για το ροκφόρ...είμαι μέσα στο club "ποτέ ροκφόρ"...Παρ' όλα αυτά όταν είδα την φωτογραφία δεν θα περίμενα ποτέ να είναι με ψωμί του τόστ...ήταν έκπληξη για μένα γιατί αυτό είναι και πιο εύκολο...
    Μ'αρέσει λοιπόν το απ' έξω όσο για το από μέσα όπως είπε και η Μαρία υλικά κατά κρίση...

    ReplyDelete
  12. Πολύ νόστιμο και ¨πονηρό" το κόλπάκι με το ψωμί του τοστ!!
    Θα δοκιμαστεί σίγουρα με την πρώτη ευκαιρία. Σε ευχαριστώ πολυ για την ιδέα:)
    Καληέρες..

    ReplyDelete
  13. Το ροκφορ της Μαριας βαλτο στο δικο μου.....!!!
    ΝΑΙ στο ροκφορ!!!
    Νοστιμη & ευκολη συνταγη !!!!
    Μπραβο Ελενακι!!!
    Φιλακια!!!!
    Καλημερα!!!

    ReplyDelete
  14. Αν βάζαμε και λίγο λάδι με απαλή γεύση, όπως πχ Άλτις ελαφρύ, δε θα γινόταν πιο τραγανό; Το φαντάζομαι σαν το φύλλο στη σπανακόπιτα τώρα, αλλά τι λέτε;

    ReplyDelete
  15. Αντιγόνη μου εσύ είσαι σούπερ, έτσι κι αλλιώς!!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  16. Ευαγγελία μου μια διαφορετική πρόταση για γεμιστά ρολάκια!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  17. Κατερίνα μου πραγματικά πανεύκολο, μεζεδάκι στο άψε σβήσε!
    Ειδικά το καλοκαίρι με ένα ουζάκι, με έχει σώσει με την ευκολία του!

    ReplyDelete
  18. Εφάκι αν δεν σου αρέσει το ροκφόρ παράλειψέ το, εμείς το λατρεύουμε!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  19. Κωνσταντίνα μου το ροκφόρ το κάνει πιο πικάντικο, αλλά αν δεν σου αρέσει μην το βάλεις!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  20. Γωγούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  21. Χριστίνα, το ροκφόρ έχει ή φανατικούς φίλους ή φανατικούς εχθρούς.
    Μπορείς στην θέση του να βάλεις κάποιο πικάντικο κίτρινο τυράκι και επίσης μπορείς να παραλείψεις το σκόρδο αν δεν σου αρέσει.
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  22. love2love ακόμα γελάω, με έχουν πει πολλά, σατανίστρια του ουρανίσκου πρώτη φορά με λένε χα χα χαα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  23. AHHHH, den to pisteuvo! Fainoun san ftagmeno apo phyllo...telia idea!

    ReplyDelete
  24. Nandia καλώς όρισες!!
    Σε ευχαριστώ πολύ!
    Καλό σου Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  25. Μαριώ μου ξέρω πόσο ... τρελαίνεσαι για ροκφόρ χα χα χαα!!
    Ευτυχώς έχω την Μέτη εγώ, που η ψήφος της μετράει για 10 (δεν θέλω αντιρρήσεις) κι έτσι το club μας θα σας νικήσει χα χα χαα!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  26. Ευάκι μου μπορείς να το αντικαταστήσεις με ένα πικάντικο κίτρινο τυράκι, όπως λέω και πιο πάνω!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  27. Ελα βρε Μέτη μου, έλα βρε Μέτη μου και πάνε να μας νικήσουν οι .... αντιροκφορίστριες:P
    Λοιπόν, όπως δήλωσα η ψήφος σου μετράει για 10, άλλα 10 η δική μου, θα τους φάμε χα χα χαα!
    Προς το παρόν ας φάμε ένα ρολάκι!
    Φιλάκια, θα τα πούμε το απογευματάκι!

    ReplyDelete
  28. Maria mas. σε ευχαριστώ πολύ!!
    Φιλάκια, καλό σου Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  29. Foteini μου δεν έχει καμία σχέση με το φύλλο στην σπανακόπιτα ούτε γευστικά ούτε με άλλον τρόπο.
    Δεν το θέλουμε να γίνει πολύ τραγανό, ίσα να ροδίσει και να ξεροψηθει ελαφρά.
    Καλό σου Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  30. Peter μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Οσοι το βλέπουν νομίζουν ότι είναι με φύλλο χα χα χαα!
    Φιλάκια, καλό σου Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  31. καταπληκτική ιδέα, θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!

    ReplyDelete
  32. Είναι καταπληκτικά και εύκολα. Μπράβο , ακόμα μια φορά, Έλενα. Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  33. Έπρεπε να το βάλεις κουίζ, με τι έχου γίνει τα ρολάκια. Πανέξυπνη ιδέα, σώθηκε και θα εκτελεστεί.

    ReplyDelete
  34. τέλεια έγιναν, το ροκφόρ τα τελευταία χρόνια το απέφευγα, αλλά τους τελευταίους μήνες έγινα και πάλι fun!! οπότε θα τιμήσω τα ρολάκια!!!

    ReplyDelete
  35. Είσαι απίστευτη!
    Το τέλειο σνακ πως το σκέφτηκες αυτό με το πλάστη!

    ReplyDelete
  36. Έλενα, τη βρίσκω καταπληκτική αυτή την ιδέα σου! Και πολύ ελαφριά - επιτέλους βρε παιδί μου! Τα φτιάχνω άμεσα, να μου είσαι καλά γλυκιά μου!

    ReplyDelete
  37. Καλέ πως άργησα εγώ και δεν πρόλαβα τέτοιο μεζεδάκι; Την αντιγράφω τη συνταγή Ελενάκι, ξέρεις πως μου αρέσει το ροκφόρ!

    ReplyDelete
  38. Λενάκι μου, βλέπω ότι είσαστε τελικά αρκετοί στο club του ροκφορ, οπότε τι να κάνω ....θα σας ανεχτώ !!! χιχχιιχ

    φιλάκια και καλό βράδυ

    ReplyDelete
  39. Πω πω πω!! αυτά είναι για μένα, μου αρέσει το ροκφόρ και το τυρί κρέμα και κυρίως είναι εύκολα.
    Ευχαριστούμεεεεε!!
    Καλό Σ/Κ

    ReplyDelete
  40. Ροκφόρ δαγκωτό,έτσι για να σκάσει αυτή η Μαρία η ΒΟΥ που δεν ξέρει να τρώει - ούτε και να πίνει άλλωστε -
    Η ιδέα σου καταπληκτική και παντός καιρού...
    ( πλην νεροποντής )...
    φιλιά και καλό σας Σ/Κ...-:))

    ReplyDelete
  41. ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ....ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ....ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ .....ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ...ΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ReplyDelete
  42. Νόμιζα ότι θα ήταν γλυκό όταν άκουσα ρολάκια, αλλά το προτιμώ έτσι!

    ReplyDelete
  43. Καλημέρα!!!!! Είναι καταπληκτικά, γρήγορα και φαίνονται νόστιμα! Θα τα φτιάξω για την ανιψιά μου, για το σχολείο....

    ReplyDelete
  44. Φανταστική ιδέα! Μπράβο Έλενα!

    ReplyDelete
  45. ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ.ΠΑΙΡΝΩ ΤΕΣΣΕΡΑ-ΠΕΝΤΕ:))ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

    ReplyDelete
  46. Καλησπέρα Λενιώ μου!!
    Πραγματικά πανέξυπνη συνταγή και πολύ tricky :)
    Όταν είδα την πρώτη φωτογραφία, φαντάστηκα ζύμες, κρούστες κλπ!!
    στη συνέχεια εννοείται ότι έπαθα πλάκα!!
    Πολύ καλό και πολύ γρήγορο!!!!
    Δοκιμή άμεσα :)
    Φιλιά
    Καλό βράδυ & καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  47. Πάρα πολύ ωραία!!!!!
    Φιλάκια
    Καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  48. Πόπη μου δοκίμασέ τα, πανεύκολα και πολύ νόστιμα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  49. Helen.gr, Ελενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  50. Μανουσίνα έπρεπε, έπρεπε χα χα χαα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  51. Γαστεροπλήξ, εγώ δεν σταμάτησα ποτέ να είμαι φαν, από την κούνια μου δηλαδή:P
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  52. Ρενάκι, δεν είναι πρωτότυπο??
    Σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά!

    ReplyDelete
  53. Μαράκι μου τι κάνεις??
    Ελπίζω όλα να είναι καλά!
    Σε φιλώ!

    ReplyDelete
  54. Mia Maria, μπράβο βρε Μαράκι, έλα κι εσύ στο club μας, να δείξουμε στο Μαριώ μας ότι είμαστε πολλές χα χα χα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  55. Μαριώ μου, βλέπεις πόσες είμαστε οι ... ροκφοροφαγούδες, ε???
    Μα είναι δυνατόν να μην σου αρέσει?? χα χα χαα!
    Φιλιά φιλεναδίτσα!

    ReplyDelete
  56. Μαρία μου το πιο εύκολο σνακ είναι!
    Αν σου αρέσει το cream cheese και το ροκφόρ, θα το ευχαριστηθείς!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  57. Βιβίκα μου έχει ήδη σκάσει, γιατί βλέπει πόσες είμαστε χα χα χαα!
    Φιλιά, φιλιά!

    ReplyDelete
  58. Foufoula89 σε ευχαριστώ πολύ!!!
    Καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  59. Κικίτσα, αλμυρά είναι??
    Λες να μπορούμε να τα φτιάξουμε και γλυκά?
    Θα το ψάξω!
    Καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  60. Tante Kiki, ελπίζω να αρέσουν στην ανηψούλα!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  61. DemiDeli καλώς όρισες!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ!!

    ReplyDelete
  62. Καλή βδομάδα Σκρουτζάκο μου, σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  63. Γιώργο μου κι όμως δεν είναι ούτε φύλλο ούτε ζύμες χα χα χαα!!
    Σε ευχαριστώ, να σαι καλά!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  64. Αστεράκι μου σε ευχαριστώ!
    Καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  65. τι πρωτότυπη!μονο που φοβάμαι μηπως μου μυριζει το αυγο απ'εξω(εχω ενα θεμα με τη μυρωδια του!)

    ReplyDelete
  66. Καταπληκτικά! Παλιά έφτιαχνα κι εγώ παρόμοια με κρέμα τυρί ή σολωμό, αλλά εγώ δεν τα έψηνα. Τα έκαμνα ρολάκια και τα έβαζα στο ψυγείο..
    Το ψήσιμο τώρα σε σας δίνει στα πιτάκια άλλο "αέρα" και άλλη νοστιμιά... Μπράβο! Σκοπεύω να τα κάνω σύντομα. Ίσως και σήμερα....
    Φιλιάάά

    ReplyDelete
  67. Αναστασία μου το αυγό δεν μυρίζει καθόλου, μα καθόλου, μην ανησυχείς!
    Απλά αλείφεις τα ρολάκια για να κολλήσει το σουσάμι.
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  68. Κωνσταντίνα μου με κρέμα τυρί και σολομό γίνονται πραγματικά πολύ νόστιμα!
    Δοκίμασε και τα "ψημένα" πιστεύω θα σου αρέσουν!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  69. Με ψωμί του τοστ!!!
    Το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω, βλέπω τις φώτος...Έλενα μου είσαι θεά!
    Φαίνονται τόσο νόστιμα και η συνταγή τόσο εύκολη...
    Οι καλύτερες συνταγές για φίνγκερφουντ είναι αυτές οι υπερνόστιμες με μυστικό όπλο την απλότητα τους.
    Σωστήρας για βραδιές ποδοσφαίρου και μπάσκετ!

    ReplyDelete
  70. πωπω φανταστικηη ιδεα σου!τρελαινομαι και για ροκφορ και εχω παντα σπιτι. οπως και ψιχα τοστιμο. οποτε θα μπω στην κουζινα μολις βρω χρονο να τα φτιαξω! thank youuu

    ReplyDelete