Monday, 4 April 2011

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Με ένα δροσερό γλυκάκι ψυγείου σας ευχόμαστε σήμερα καλή βδομάδα!
Φτιάξτε το εύκολα και απολαύστε το!
Για να δούμε πως γίνεται.

Τα υλικά μας για ένα μέτριο πυρέξ:
24 φρυγανιές
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
180 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
100 γρ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες άρωμα
Για το σιρόπι
2,5 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 βανίλιες
1 φλούδα λεμονιού
Επιπλέον
2 φακέλους σαντιγί Garni
ή 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη με λίγη άχνη σε σαντιγί
Για την διακόσμηση
Τρούφα σκούρα ή πολύχρωμη, ή καβουρδισμένο αμυγδαλάκι φιλέ, ή τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, ή κερασάκια μαρασκίνο, ή ότι άλλο σας αρέσει.
Πάμε να φτιάξουμε το γλυκάκι:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για 2-3 λεπτά.
Αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώνει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε σε μπολ μία κούπα από το γάλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και το περιεχόμενο του μπολ.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Την διατηρούμε σκεπασμένη για να μην πιάσει κρούστα.
Στρώνουμε τις μισές φρυγανιές σε ένα μέτριο πυρέξ, αφού προηγουμένως τις έχουμε βουτήξει στο σιρόπι.
Προσοχή! Οι φρυγανιές πρέπει να σιροπιαστούν πολύ καλά, αλλιώς θα παραμείνουν σκληρές και το γλυκό θα σας δυσκολεύει να το κόψετε σε κομμάτια.
Πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές απλώνουμε την μισή κρέμα.
Πάνω από την κρέμα βάζουμε άλλη μια στρώση από φρυγανιές, καλά σιροπιασμένες και πάνω από αυτές απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Ετοιμάζουμε την σαντιγί Garni σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
Η αν προτιμάμε χτυπάμε σε σαντιγί, κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη άχνη.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα.
Διακοσμούμε ανάλογα με την φαντασία μας και τις προτιμήσεις μας!
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά!
Απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία, καλή μας εβδομάδα!!!

71 comments:

  1. Ευχαριστουμε πολυ Ελενακι,που μας ξεκινας γλυκα την εβδομαδα,οσο για τετοιου ειδους γλυκα πεταω την σκουφια μου..Καλημερα και καλη εβδομαδα γλυκια μου,φιλια πολλα!!!

    ReplyDelete
  2. το εκανα τελειο και δροσερο

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα!!!!μου έδωσες ιδέα για το βράδυ της Ανάστασης!!δροσερό και ελαφρύ!!

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα & καλή εβδομάδα Ελενά!

    Τέλειο το γλυκό σου , τωρα που ανοίγει ο καιρός , νομίζω ειναι ενα απο τα ευκολά κεράσμα που μπορούμε να φτιάξουμε , άσε που όλοι το λατρεύουν! :)

    ReplyDelete
  5. Πολύ δροσερο γλυκακι και τωρα που ανοιγει ο καιρος θα ειναι τελειο!

    ReplyDelete
  6. I like your cake is fabulous! It's a sweet for have a good week. Good day and hello from spain under the spring sun.

    ReplyDelete
  7. Αμάν και εσύ πρωινιάτικα, μπαίνω στην Πηνελόπη πάρ'τον μπακλαβά στη μούρη, μπαίνω εδώ, πάρ'το το σούπερ και ανοιξιατικοκαλοκαιρινό γλυκάκι σου......!!! Τι θα κάνουμε μέχρι να μεσημεριάσει δηλαδή?? χααχαχ!!!
    Μια γλυκιά καλημέρα και καλή εβδομάδα Ελενά μου!!!

    ReplyDelete
  8. Μας είπες μια πολύ γλυκιά καλημέρα, Έλενα, νόστιμη κι ελαφριά!

    ReplyDelete
  9. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Δροσιστικό και delicious και πανεύκολο, Έλενά μου. Στείλε μου ένα κομματάκι, please!!!

    ReplyDelete
  10. Καλή εβδομάδα Λενιώ μου, υπέροχο και δροσερό!

    ReplyDelete
  11. Κατερίνα4 April 2011 at 12:15

    Μία καλή ιδέα για το γλυκό αυτό είναι να πασπαλίσουμε με κανέλλα-γαρύφαλλο τις φρυγανιές και επίσης για κρέμα να βάλουμε κρέμα άνθος αραβοσίτου.Είναι ένα γλυκό που το έφτιαχνα πάντα στα φοιτητικά μου πάρτυ στο πολυτεχνείο και γινότα ανάρπαστο. Κανείς δε καταλάβαινε ότι η βάση ήταν φρυγανία.
    Συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές που πάντα με αγάπη μας προσφέρετε!!
    Φιλιά Κατερίνα

    ReplyDelete
  12. Κάποιοι αυτό το γλυκό το λένε και εκμέκ με φρυγανιές, γίνεται υπέροχο και είναι σίγουρα πανεύκολο!
    Η διακόσμηση με τα κουφετάκια το κάνει και πολύ ωραίο για τα παιδάκια!
    Καλή βδομάδα και καλή συνέχεια :)

    ReplyDelete
  13. Έλενα,το θυμάμαι από χρόνια αυτό το γλυκάκι.
    Ελαφρύ και δροσερό για την εποχή και το καλοκαίρι.
    Καλή εβδομάδα!Φιλιά!

    ReplyDelete
  14. Δεν έχω λόγια. είναι εξαιρετικό, νόστιμο και πολύχρωμο! Μάλλον μπήκε καλοκαίρι στην Ελλάδα, νομίζω, Έλενα; Καλό και για την Κυριακή του Πάσχα, έτσι δροσιστικό που είναι. Καλή εβδομάδα. Φιλιά.

    ReplyDelete
  15. καλή εβδομάδα, με γλυκάκι ακόμη καλύτερη!

    ReplyDelete
  16. Τι ωραίο γλυκάκι που προμηνύει καλοκαίρι...πολύ μ'αρέσει....μπράβο Ελενάκι μου..

    ReplyDelete
  17. Σκέτος πειρασμός το γλυκό σου!!!

    ReplyDelete
  18. Υπέροχο δροσιστικό γλυκάκι!!!!!
    Μπράβο Ελενά μου με τις γλυκές ιδέες σου!!!!
    Πολλά φιλάκια !!!

    ReplyDelete
  19. Γωγούλα μου κι εγώ την δικιά μου σκούφια πετάω χα χα χαα!
    Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  20. love2love σε ευχαριστώ πολύ!
    Καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  21. Nandia μου κι εγώ συνήθως το βράδυ της Ανάστασης το φτιάχνω ή την Κυριακή το μεσημέρι, γιατί είναι εύκολο, ελαφρύ και δροσιστικό!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  22. Αφροδιτούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Πανεύκολο είναι και ωραίο κερασματάκι τώρα που φτιάχνει ο καιρός!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  23. Ελπινίκη μου, έτσι είναι!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  24. Odile, thank you very much!
    Regards to Spain:)
    Have a nice week!

    ReplyDelete
  25. Eφάκι βρίσε με, βρίσε με χα χα χαα!!!
    Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  26. Καλώς την Simonmad!!
    Σε ευχαριστώ πολύ, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  27. Σοφάκι μου το κομμάτι σου είναι πάντα φυλαγμένο!!
    Φιλιά πολλά, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  28. Λιλούκο μου σε ευχαριστώ!
    Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete
  29. Κατερίνα μου, από τα φοιτητικά μου χρόνια το φτιάχνω κι εγώ αυτό το γλυκάκι!!!
    Και με άνθος αραβοσίτου πολύ ωραίο γίνεται!
    Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!
    Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  30. Dark Chef, αν μου είχες πεί νωρίτερα το όνομα, αυτό θα έβαζα σαν τίτλο, με ενθουσίασε!!!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!!!

    ReplyDelete
  31. Ελενάκι μου πολύ παλιά συνταγή, που όμως παραμένει διαχρονική γιατί είναι νόστιμη και εύκολη!
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  32. Ελένη μου αγωνίζεται να μπει η Ανοιξη στην Ελλάδα, το καλοκαιράκι λίγο μακρινό μας πέφτει;-)
    Δεν παραπονιόμαστε όμως, ο καιρός έχει φτιάξει πολύ!!!
    Πολλά φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  33. Καλή γλυκιά εβδομάδα Γαστεροπλήξ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  34. Ευάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  35. Ρενάκι είναι, είναι;-)
    Φιλάκια!!!!

    ReplyDelete
  36. Βασάκι μου είπα να σας γλυκάνω για καλή εβδομάδα!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  37. Να ξέρεις τι μου θύμισες..φοιτήτρια στην Αθήνα το έφτιαχνε η μητέρα μιας συμφοιτήτριας μου και το τρώγαμε σαν τρελλές!Θα το αντιγράψω να το κάνω..

    ReplyDelete
  38. Έλενα πολύ ωραίο το γλυκό το έφτιαχνα παλιά όταν ήμουν εργένισσα.
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  39. Πολύ ωραίο! Ελαφρύ και δροσερό! Το αντιγράφω Ελενάκι:)

    ReplyDelete
  40. Όλα τα καλά έχει το γλυκό σου.
    Είναι εύκολο, γρήγορο, απλό, αγνό και κυρίως νόστιμο.

    Φιλιά θαλασσένια.

    ReplyDelete
  41. Ελενάκι μου γλυκό, μου θύμισες τα παιδικά μου χρόνια. Το έφτιαχνε παρόμοια η μητέρα μου και δεν προλάβαινε να παγώσει στο ψυγείο. Η βάση με τις σιροπιασμένες φρυγανιές είναι όλα τα λεφτά !!! όποιος δεν το έχει δοκιμάσει δεν ξέρει τι χάνει!!!


    Πάω να σβύσω τον φούρνο γιατί μόλις ψήθηκε το μπριάμ !! μοσχοβολάει όλο το σπίτι!

    καλό βράδυ και φιλάκια πολλά πολλά

    ReplyDelete
  42. Αχτίδα μου, το γλυκάκι θύμισε σε όλες τα ... νιάτα μας χα χα χαα!
    Σε φιλώ, καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  43. Μαράκι μου αυτό έλεγα και πιο πάνω, όλες στα νιάτα μας το φτιάχναμε, αλλά ήταν από τα αγαπημένα γλυκάκια, γι αυτό είπα να το ξαναθυμηθούμε!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  44. Mia Maria, Μαράκι μου είμαι σίγουρη ότι θα το φτιάξεις τέλεια!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  45. Θαλασσένια μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια, καλή σου βδομάδα!

    ReplyDelete
  46. Μαράκι μου χρυσοχέρα μου εσύ!!
    Είμαι σίγουρη ότι έχει μοσχοβολίσει το σπίτι σου!
    Φιλιά πολλά, πολλά!
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  47. Έλενά μου,τί καταπληκτικό γλυκό είναι αυτό; Φαίνεται ότι είναι πεντανόστιμο αλλά και εμφανίσιμο!!
    Να σε ρωτήσω, πού βρίσκεις αυτές τις πολύχρωμες καρδούλες γιατί εγώ έχω βρει μόνον ροζ και κόκκινες.
    Πολλά φιλιά!!!!!

    ReplyDelete
  48. Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα.
    Παρόμοιο με αυτό το γλυκάκι έφτιαχνε παλιά η μαμά μου, όταν είμασταν πιτσιρίκια. Πολύ εύκολο και νόστιμο

    ReplyDelete
  49. Κική μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Τις καρδούλες μου τις έχει φέρει η φιλεναδίτσα μου η Λαμπρινή από την Γερμανία.
    Δυστυχώς ούτε εγώ τις έχω πετύχει στην Ελλάδα κάπου.
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  50. Manousina μου, κι εγώ από την μανούλα μου την έχω την συνταγή.
    Η μαμά έφτιαχνε το γλυκάκι με άνθος αραβοσίτου, εγώ κάποια φορά που ήθελα να το φτιάξω είχα ξεμείνει από άνθος αραβοσίτου, έφτιαξα μιαν εύκολη κρέμα ζαχαροπλαστικής και έκτοτε την καθιέρωσα!
    Πολλά φιλιά, καλό μήνα!

    ReplyDelete
  51. Έλα ομολόγησε το ...... για μένα το έφτιαξες εεεεε;;;; χιχιχιχι μ'αρέσειιιιιιιιιι
    Πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  52. Αστεράκι, αφού με πιέζεις..... ομολογώ χα χα χααα!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  53. Καλέ τι υπέροχο! Και ελαφρύ! Λέω να αντικαταστήσω τη ζάχαρη με φρουκτόζη και να το τολμήσω, τι λες; Όσο για το σιρόπι, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω χυμό από φρέσκο ανανά, που δεν έχει ζάχαρη. Τι να κάνω η γυναίκα, ψάχνω να βρω εναλλακτικές να απολαύσω κανένα γλυκό που τόσο μου λείπουν τ'άτιμα...
    Φιλιά Ελενάκι μου!

    ReplyDelete
  54. Ελενα και εμένα μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια αυτό το γλυκό. Μόνο που από πάνω βάζαμε και ζελέ συνήθως κεράσι. Το αγαπούσα και το αγαπώ πολύ αυτό το γλυκό.

    ReplyDelete
  55. ΤΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ...ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ!!!!ΜΟΝΑΔΙΚΑ!!!
    ΦΙΛΙΑ Χ 2

    ReplyDelete
  56. Μαράκι μου δίκιο έχεις, σε καταλαβαίνω απόλυτα!
    Και βέβαια μπορείς να κάνεις τις αλλαγές που λες!
    Φιλάκια πολλά, καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  57. Θεανώ μου αυτό είναι ένα άλλο γλυκάκι που φτιάχνω, με σαβαγιάρ, άνθος αραβοσίτου και ζελέ!
    Βάζω και κομπόστα βερύκοκο!
    Τέεεελειοο δεν το συζητάω!!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  58. [handmade+art] x2 σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  59. Απ'οδώ και πέρα ότι πρέπει το γλυκάκι αυτό,δροσερό δροσερό.

    ReplyDelete
  60. γιατι αραγε??...πριν ακομη δω την υπογραφη ξερω οτι αυτο είναι 'Ελενα!!!εχει κατι απο τη γλυκα σου :)σμακς!!(κανω παρομοιο μα με φετες τσουρεκι)...θαυμασιο styling!

    ReplyDelete
  61. Σταλαματίτσα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  62. Αχ βρε μπισκοτένια μου, τέτοια μου λες και δεν μπορώ να σε ξεχάσω χα χα χαα!!
    Πολλά πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  63. Ekplhktiko glyko! Apo ta nostimotera! Mia erwthsh mono, i deyteri strwsi fryganias einai idi siropiasmenes i tis topothetoume kai meta rixnoume to ipoloipo siropi? eyxaristw!

    ReplyDelete
  64. ravioli η δεύτερη στρώση φρυγανιές είναι ήδη σιροπιασμένες, δεν ρίχνεις το σιρόπι από πάνω, τις σιροπιάζεις καλά και μετά τις τοποθετείς!
    Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις, γίνεται πραγματικά πολύ νόστιμο!

    ReplyDelete
  65. Πολυ ωραιο το γλυκακι αυτο!! Κ πολυ η ωραια η φωτογραφια του! Εφαγα προσφατα σε μια επισκεψη κ ξετρελαθηκα.
    Μια ερωτησουλα, επειδη θελω να αποφευγω τα αυγα, ειναι δυνατον να φτιαξω την κρεμα χωρις τα αυγα? Ή με τι θα μπορουσα να τα αντικαταστησω.
    Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!
    Ευη

    ReplyDelete
  66. Eύη καλησπέρα.
    Τα αυγά στην κρέμα δεν είναι ωμά, αν αυτό σε φοβίζει.
    Πιστεύω όμως ότι χωρίς τα αυγά η κρέμα δεν θα είναι το ίδιο νόστιμη.
    Καλή επιτυχία εύχομαι αν το φτιάξεις, γίνεται πολύ νόστιμο!

    ReplyDelete
  67. Ελενα μου σ'ευχαριστω για την αμεση κ κατατοπιστικη απαντηση σου! :-)
    Μου μυριζουν τα ατιμα..Θα το δοκιμασω χωρις αυτα..κ ιδωμεν! :-)
    Θα επιστρεψω με σχολια!
    Κ παλι ευχαριστω πολυ κ πολλα συγχαρητηρια για το πολυ ομορφο blog σας κ τις πολυ καλες συνταγες που μας δινετε!
    Καθε μερα σας παρακολουθω!
    Με εκτιμηση, Ευη

    ReplyDelete
  68. Σε ευχαριστούμε πολύ Εύη μου για τα καλά σου λόγια!
    Να μας έρχεσαι να σε κερνάμε από καρδιάς!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  69. Το εφτιαξα αποψε για τα γενεθλια της κορης μου αυριο. Γινετε 16 το μωρο μου...Αυριο βραδυ θα σας πω εντυπωσεισ...

    ReplyDelete
  70. Αρτεμις να την χαίρεσαι την κορούλα!
    Ελπίζω να το ευχαριστηθείτε το γλυκάκι!
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  71. Τελεια η κρεμα. Ισως δοκιμασω να βαλω και κομματια μπανανας στην κρεμα. Πιστευω θα της ταιριαζε.... Φιλουθκια πολλα απο την Κυπρο..

    ReplyDelete