Με ένα δροσερό γλυκάκι ψυγείου σας ευχόμαστε σήμερα καλή βδομάδα!
Φτιάξτε το εύκολα και απολαύστε το!
Για να δούμε πως γίνεται.
Τα υλικά μας για ένα μέτριο πυρέξ:
24 φρυγανιές
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
180 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
100 γρ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες άρωμα
Για το σιρόπι
2,5 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 βανίλιες
1 φλούδα λεμονιού
Επιπλέον
2 φακέλους σαντιγί Garni
ή 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη με λίγη άχνη σε σαντιγί
Για την διακόσμηση
Τρούφα σκούρα ή πολύχρωμη, ή καβουρδισμένο αμυγδαλάκι φιλέ, ή τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, ή κερασάκια μαρασκίνο, ή ότι άλλο σας αρέσει.
Πάμε να φτιάξουμε το γλυκάκι:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για 2-3 λεπτά.
Αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώνει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε σε μπολ μία κούπα από το γάλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και το περιεχόμενο του μπολ.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Την διατηρούμε σκεπασμένη για να μην πιάσει κρούστα.
Στρώνουμε τις μισές φρυγανιές σε ένα μέτριο πυρέξ, αφού προηγουμένως τις έχουμε βουτήξει στο σιρόπι.
Προσοχή! Οι φρυγανιές πρέπει να σιροπιαστούν πολύ καλά, αλλιώς θα παραμείνουν σκληρές και το γλυκό θα σας δυσκολεύει να το κόψετε σε κομμάτια.
Πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές απλώνουμε την μισή κρέμα.
Πάνω από την κρέμα βάζουμε άλλη μια στρώση από φρυγανιές, καλά σιροπιασμένες και πάνω από αυτές απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Ετοιμάζουμε την σαντιγί Garni σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
Η αν προτιμάμε χτυπάμε σε σαντιγί, κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη άχνη.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα.
Διακοσμούμε ανάλογα με την φαντασία μας και τις προτιμήσεις μας!
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά!
Απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία, καλή μας εβδομάδα!!!
Ευχαριστουμε πολυ Ελενακι,που μας ξεκινας γλυκα την εβδομαδα,οσο για τετοιου ειδους γλυκα πεταω την σκουφια μου..Καλημερα και καλη εβδομαδα γλυκια μου,φιλια πολλα!!!
ReplyDeleteτο εκανα τελειο και δροσερο
ReplyDeleteΚαλημέρα!!!!μου έδωσες ιδέα για το βράδυ της Ανάστασης!!δροσερό και ελαφρύ!!
ReplyDeleteΚαλημέρα & καλή εβδομάδα Ελενά!
ReplyDeleteΤέλειο το γλυκό σου , τωρα που ανοίγει ο καιρός , νομίζω ειναι ενα απο τα ευκολά κεράσμα που μπορούμε να φτιάξουμε , άσε που όλοι το λατρεύουν! :)
Πολύ δροσερο γλυκακι και τωρα που ανοιγει ο καιρος θα ειναι τελειο!
ReplyDeleteI like your cake is fabulous! It's a sweet for have a good week. Good day and hello from spain under the spring sun.
ReplyDeleteΑμάν και εσύ πρωινιάτικα, μπαίνω στην Πηνελόπη πάρ'τον μπακλαβά στη μούρη, μπαίνω εδώ, πάρ'το το σούπερ και ανοιξιατικοκαλοκαιρινό γλυκάκι σου......!!! Τι θα κάνουμε μέχρι να μεσημεριάσει δηλαδή?? χααχαχ!!!
ReplyDeleteΜια γλυκιά καλημέρα και καλή εβδομάδα Ελενά μου!!!
Μας είπες μια πολύ γλυκιά καλημέρα, Έλενα, νόστιμη κι ελαφριά!
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδα! Δροσιστικό και delicious και πανεύκολο, Έλενά μου. Στείλε μου ένα κομματάκι, please!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα Λενιώ μου, υπέροχο και δροσερό!
ReplyDeleteΜία καλή ιδέα για το γλυκό αυτό είναι να πασπαλίσουμε με κανέλλα-γαρύφαλλο τις φρυγανιές και επίσης για κρέμα να βάλουμε κρέμα άνθος αραβοσίτου.Είναι ένα γλυκό που το έφτιαχνα πάντα στα φοιτητικά μου πάρτυ στο πολυτεχνείο και γινότα ανάρπαστο. Κανείς δε καταλάβαινε ότι η βάση ήταν φρυγανία.
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές που πάντα με αγάπη μας προσφέρετε!!
Φιλιά Κατερίνα
Κάποιοι αυτό το γλυκό το λένε και εκμέκ με φρυγανιές, γίνεται υπέροχο και είναι σίγουρα πανεύκολο!
ReplyDeleteΗ διακόσμηση με τα κουφετάκια το κάνει και πολύ ωραίο για τα παιδάκια!
Καλή βδομάδα και καλή συνέχεια :)
Έλενα,το θυμάμαι από χρόνια αυτό το γλυκάκι.
ReplyDeleteΕλαφρύ και δροσερό για την εποχή και το καλοκαίρι.
Καλή εβδομάδα!Φιλιά!
Δεν έχω λόγια. είναι εξαιρετικό, νόστιμο και πολύχρωμο! Μάλλον μπήκε καλοκαίρι στην Ελλάδα, νομίζω, Έλενα; Καλό και για την Κυριακή του Πάσχα, έτσι δροσιστικό που είναι. Καλή εβδομάδα. Φιλιά.
ReplyDeleteκαλή εβδομάδα, με γλυκάκι ακόμη καλύτερη!
ReplyDeleteΤι ωραίο γλυκάκι που προμηνύει καλοκαίρι...πολύ μ'αρέσει....μπράβο Ελενάκι μου..
ReplyDeleteΣκέτος πειρασμός το γλυκό σου!!!
ReplyDeleteΥπέροχο δροσιστικό γλυκάκι!!!!!
ReplyDeleteΜπράβο Ελενά μου με τις γλυκές ιδέες σου!!!!
Πολλά φιλάκια !!!
Γωγούλα μου κι εγώ την δικιά μου σκούφια πετάω χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
love2love σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα!
Nandia μου κι εγώ συνήθως το βράδυ της Ανάστασης το φτιάχνω ή την Κυριακή το μεσημέρι, γιατί είναι εύκολο, ελαφρύ και δροσιστικό!
ReplyDeleteΦιλιά!
Αφροδιτούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΠανεύκολο είναι και ωραίο κερασματάκι τώρα που φτιάχνει ο καιρός!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Ελπινίκη μου, έτσι είναι!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
Odile, thank you very much!
ReplyDeleteRegards to Spain:)
Have a nice week!
Eφάκι βρίσε με, βρίσε με χα χα χαα!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά, καλή βδομάδα!
Καλώς την Simonmad!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ, καλή σου εβδομάδα!
Σοφάκι μου το κομμάτι σου είναι πάντα φυλαγμένο!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά, καλή σου εβδομάδα!
Λιλούκο μου σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!!!
Κατερίνα μου, από τα φοιτητικά μου χρόνια το φτιάχνω κι εγώ αυτό το γλυκάκι!!!
ReplyDeleteΚαι με άνθος αραβοσίτου πολύ ωραίο γίνεται!
Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!
Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!
Dark Chef, αν μου είχες πεί νωρίτερα το όνομα, αυτό θα έβαζα σαν τίτλο, με ενθουσίασε!!!!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!!!
Ελενάκι μου πολύ παλιά συνταγή, που όμως παραμένει διαχρονική γιατί είναι νόστιμη και εύκολη!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Ελένη μου αγωνίζεται να μπει η Ανοιξη στην Ελλάδα, το καλοκαιράκι λίγο μακρινό μας πέφτει;-)
ReplyDeleteΔεν παραπονιόμαστε όμως, ο καιρός έχει φτιάξει πολύ!!!
Πολλά φιλιά, καλή σου εβδομάδα!
Καλή γλυκιά εβδομάδα Γαστεροπλήξ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ευάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή σου εβδομάδα!
Ρενάκι είναι, είναι;-)
ReplyDeleteΦιλάκια!!!!
Βασάκι μου είπα να σας γλυκάνω για καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά πολλά!
Να ξέρεις τι μου θύμισες..φοιτήτρια στην Αθήνα το έφτιαχνε η μητέρα μιας συμφοιτήτριας μου και το τρώγαμε σαν τρελλές!Θα το αντιγράψω να το κάνω..
ReplyDeleteΈλενα πολύ ωραίο το γλυκό το έφτιαχνα παλιά όταν ήμουν εργένισσα.
ReplyDeleteΦιλιά πολλά
Πολύ ωραίο! Ελαφρύ και δροσερό! Το αντιγράφω Ελενάκι:)
ReplyDeleteΌλα τα καλά έχει το γλυκό σου.
ReplyDeleteΕίναι εύκολο, γρήγορο, απλό, αγνό και κυρίως νόστιμο.
Φιλιά θαλασσένια.
Ελενάκι μου γλυκό, μου θύμισες τα παιδικά μου χρόνια. Το έφτιαχνε παρόμοια η μητέρα μου και δεν προλάβαινε να παγώσει στο ψυγείο. Η βάση με τις σιροπιασμένες φρυγανιές είναι όλα τα λεφτά !!! όποιος δεν το έχει δοκιμάσει δεν ξέρει τι χάνει!!!
ReplyDeleteΠάω να σβύσω τον φούρνο γιατί μόλις ψήθηκε το μπριάμ !! μοσχοβολάει όλο το σπίτι!
καλό βράδυ και φιλάκια πολλά πολλά
Αχτίδα μου, το γλυκάκι θύμισε σε όλες τα ... νιάτα μας χα χα χαα!
ReplyDeleteΣε φιλώ, καλό βράδυ!
Μαράκι μου αυτό έλεγα και πιο πάνω, όλες στα νιάτα μας το φτιάχναμε, αλλά ήταν από τα αγαπημένα γλυκάκια, γι αυτό είπα να το ξαναθυμηθούμε!
ReplyDeleteΦιλιά!
Mia Maria, Μαράκι μου είμαι σίγουρη ότι θα το φτιάξεις τέλεια!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Θαλασσένια μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή σου βδομάδα!
Μαράκι μου χρυσοχέρα μου εσύ!!
ReplyDeleteΕίμαι σίγουρη ότι έχει μοσχοβολίσει το σπίτι σου!
Φιλιά πολλά, πολλά!
Καλό βράδυ!
Έλενά μου,τί καταπληκτικό γλυκό είναι αυτό; Φαίνεται ότι είναι πεντανόστιμο αλλά και εμφανίσιμο!!
ReplyDeleteΝα σε ρωτήσω, πού βρίσκεις αυτές τις πολύχρωμες καρδούλες γιατί εγώ έχω βρει μόνον ροζ και κόκκινες.
Πολλά φιλιά!!!!!
Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα.
ReplyDeleteΠαρόμοιο με αυτό το γλυκάκι έφτιαχνε παλιά η μαμά μου, όταν είμασταν πιτσιρίκια. Πολύ εύκολο και νόστιμο
Κική μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΤις καρδούλες μου τις έχει φέρει η φιλεναδίτσα μου η Λαμπρινή από την Γερμανία.
Δυστυχώς ούτε εγώ τις έχω πετύχει στην Ελλάδα κάπου.
Πολλά φιλιά!
Manousina μου, κι εγώ από την μανούλα μου την έχω την συνταγή.
ReplyDeleteΗ μαμά έφτιαχνε το γλυκάκι με άνθος αραβοσίτου, εγώ κάποια φορά που ήθελα να το φτιάξω είχα ξεμείνει από άνθος αραβοσίτου, έφτιαξα μιαν εύκολη κρέμα ζαχαροπλαστικής και έκτοτε την καθιέρωσα!
Πολλά φιλιά, καλό μήνα!
Έλα ομολόγησε το ...... για μένα το έφτιαξες εεεεε;;;; χιχιχιχι μ'αρέσειιιιιιιιιι
ReplyDeleteΠολλά φιλιά
Αστεράκι, αφού με πιέζεις..... ομολογώ χα χα χααα!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Καλέ τι υπέροχο! Και ελαφρύ! Λέω να αντικαταστήσω τη ζάχαρη με φρουκτόζη και να το τολμήσω, τι λες; Όσο για το σιρόπι, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω χυμό από φρέσκο ανανά, που δεν έχει ζάχαρη. Τι να κάνω η γυναίκα, ψάχνω να βρω εναλλακτικές να απολαύσω κανένα γλυκό που τόσο μου λείπουν τ'άτιμα...
ReplyDeleteΦιλιά Ελενάκι μου!
Ελενα και εμένα μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια αυτό το γλυκό. Μόνο που από πάνω βάζαμε και ζελέ συνήθως κεράσι. Το αγαπούσα και το αγαπώ πολύ αυτό το γλυκό.
ReplyDeleteΤΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ...ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ!!!!ΜΟΝΑΔΙΚΑ!!!
ReplyDeleteΦΙΛΙΑ Χ 2
Μαράκι μου δίκιο έχεις, σε καταλαβαίνω απόλυτα!
ReplyDeleteΚαι βέβαια μπορείς να κάνεις τις αλλαγές που λες!
Φιλάκια πολλά, καλό βράδυ!
Θεανώ μου αυτό είναι ένα άλλο γλυκάκι που φτιάχνω, με σαβαγιάρ, άνθος αραβοσίτου και ζελέ!
ReplyDeleteΒάζω και κομπόστα βερύκοκο!
Τέεεελειοο δεν το συζητάω!!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
[handmade+art] x2 σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό βράδυ!
Απ'οδώ και πέρα ότι πρέπει το γλυκάκι αυτό,δροσερό δροσερό.
ReplyDeleteγιατι αραγε??...πριν ακομη δω την υπογραφη ξερω οτι αυτο είναι 'Ελενα!!!εχει κατι απο τη γλυκα σου :)σμακς!!(κανω παρομοιο μα με φετες τσουρεκι)...θαυμασιο styling!
ReplyDeleteΣταλαματίτσα μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Αχ βρε μπισκοτένια μου, τέτοια μου λες και δεν μπορώ να σε ξεχάσω χα χα χαα!!
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλάκια!
Ekplhktiko glyko! Apo ta nostimotera! Mia erwthsh mono, i deyteri strwsi fryganias einai idi siropiasmenes i tis topothetoume kai meta rixnoume to ipoloipo siropi? eyxaristw!
ReplyDeleteravioli η δεύτερη στρώση φρυγανιές είναι ήδη σιροπιασμένες, δεν ρίχνεις το σιρόπι από πάνω, τις σιροπιάζεις καλά και μετά τις τοποθετείς!
ReplyDeleteΚαλή επιτυχία αν το φτιάξεις, γίνεται πραγματικά πολύ νόστιμο!
Πολυ ωραιο το γλυκακι αυτο!! Κ πολυ η ωραια η φωτογραφια του! Εφαγα προσφατα σε μια επισκεψη κ ξετρελαθηκα.
ReplyDeleteΜια ερωτησουλα, επειδη θελω να αποφευγω τα αυγα, ειναι δυνατον να φτιαξω την κρεμα χωρις τα αυγα? Ή με τι θα μπορουσα να τα αντικαταστησω.
Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!
Ευη
Eύη καλησπέρα.
ReplyDeleteΤα αυγά στην κρέμα δεν είναι ωμά, αν αυτό σε φοβίζει.
Πιστεύω όμως ότι χωρίς τα αυγά η κρέμα δεν θα είναι το ίδιο νόστιμη.
Καλή επιτυχία εύχομαι αν το φτιάξεις, γίνεται πολύ νόστιμο!
Ελενα μου σ'ευχαριστω για την αμεση κ κατατοπιστικη απαντηση σου! :-)
ReplyDeleteΜου μυριζουν τα ατιμα..Θα το δοκιμασω χωρις αυτα..κ ιδωμεν! :-)
Θα επιστρεψω με σχολια!
Κ παλι ευχαριστω πολυ κ πολλα συγχαρητηρια για το πολυ ομορφο blog σας κ τις πολυ καλες συνταγες που μας δινετε!
Καθε μερα σας παρακολουθω!
Με εκτιμηση, Ευη
Σε ευχαριστούμε πολύ Εύη μου για τα καλά σου λόγια!
ReplyDeleteΝα μας έρχεσαι να σε κερνάμε από καρδιάς!
Φιλιά!
Το εφτιαξα αποψε για τα γενεθλια της κορης μου αυριο. Γινετε 16 το μωρο μου...Αυριο βραδυ θα σας πω εντυπωσεισ...
ReplyDeleteΑρτεμις να την χαίρεσαι την κορούλα!
ReplyDeleteΕλπίζω να το ευχαριστηθείτε το γλυκάκι!
Καλό βράδυ!
Τελεια η κρεμα. Ισως δοκιμασω να βαλω και κομματια μπανανας στην κρεμα. Πιστευω θα της ταιριαζε.... Φιλουθκια πολλα απο την Κυπρο..
ReplyDelete