Tuesday, 5 April 2011

Πίτσα λαχματζούν η εύκολη

Σας περίσσεψε κιμάς από μακαρόνια?
Μπορείτε να φτιάξετε κιμαδόπιτα ή ομελέτα με κιμά.
Αν όμως θέλετε κάτι πιο πικάντικο, μπορείτε να αγοράσετε πίτες για σουβλάκι και να φτιάξετε υπέροχες ατομικές πίτσες λαχματζούν.
Εύκολα και γρήγορα!
Πάμε να δούμε πώς!

Θα χρειαστούμε
5-6 πίτες για σουβλάκι
2 κουταλιές κιμά για κάθε πίτα
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά πράσινη
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ή λίγο ταμπάσκο
100 γρ. τυρί edam
100 γρ. τυρί ρεγκάτο
5-6 ντοματίνια
(Οι ποσότητες μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με το πόσες πίτες θέλετε να φτιάξετε)
Εκτέλεση:
Απλώνουμε πάνω στην κάθε πίτα δυο κουταλιές κιμά
Από πάνω κόβουμε το κρεμμύδι σε ψιλές φέτες, όπως όταν το βάζουμε στην σαλάτα , τις πιπεριές σε ροδέλες και τα τυριά σε κύβους.
Βάζουμε τις πίτες σε προθερμασμένο φούρνο για 5 -7 λεπτά περίπου, ίσα να λιώσουν τα τυριά και να ψηθούν λίγο οι πίτες.
Όταν ξεφουρνίσουμε, στολίζουμε με τα ντοματίνια που έχουμε κόψει σε ροδέλες.
Την λαχμαντζούν πίτσα την είχα παραγγείλει σε πιτσαρία και τα υλικά που είχε ήταν κιμάς, κρεμμύδι, πιπεριά και ντομάτα.
Και καυτερή πιπερίτσα οπωσδήποτε, είναι πικάντικη πίτσα!
Εγώ πρόσθεσα και τυριά, εσείς μπορείτε να προσθέσετε ότι σας αρέσει!
Στην συγκεκριμένη όμως πίτσα, δεν ταιριάζουν καθόλου τα αλλαντικά!!!
Καλή επιτυχία!
Vasia B.

39 comments:

  1. Eχω φαει και ειναι πεντανοστιμη βασια..επιβαλεται να ειναι καυτερη,κι εγω ειμαι φαν του καυτερου και του πικαντικου..καλη σου μερα και ευχαριστουμε για την υπεροχη συνταγη.

    ReplyDelete
  2. Αυτή η νόστιμη πίτσα. Φάτε με τα μάτια σας. Συγχαρητήρια.

    ReplyDelete
  3. Ωραία η πιτσούλα. Προσωπικά συνήθιζα να φτιάχνω κανονική πίτσα. Όχι μόνος μου βέβαια. Είχα τρομερή παρέα. Αυτή η κανονική πίτσα έβγαινε λαχταριστή και την τρώγαμε όλη. Και δημιουργία και παιχνίδι και νοστιμιά.

    ReplyDelete
  4. Elena I love your pizza is easy and soo good. Good day from spain under the nice sun.

    ReplyDelete
  5. Θα υποκύψω στον πειρασμό να πάρω το κομματάκι μουν , κι'ας είναι ακόμα πρωί!

    καλημέρα :)

    ReplyDelete
  6. ΄Οταν πρόκειται για πίτσα, δεν έχω όρια! Αυτή η συγκεκριμένη όμως μου είχε διαφύγει και πρέπει να επανορθώσω οπωσδήποτε!

    ReplyDelete
  7. Αυτή είναι πίτσα!
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  8. Βασάκι μου εγώ του πολύ καυτερού δεν είμαι, αλλά τις λαχματζούν τις τσακίζω αλύπητα όπου τις πετύχω!
    Μόνη μου δεν έχω επιχειρήσει να φτιάξω, και είναι τόσο εύκολη όπως την περιγράφεις!!!!
    Φαντάζομαι μπορούμε να την κάνουμε και σε ζύμη πίτσας!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  9. Καλημέρα...εγώ του καυτερού δεν είμαι καθόλου..αλλά ότι φτιάξει η φιλενάδα μου είναι ωραίο..γι' αυτό θα το δοκιμάσω...

    ReplyDelete
  10. Πολύ ωραίο το λαχματζούν! Στην Κωνσταντινούπολη (επίσκεψη προ 20ετίας), τα λαχματζούν τα έφτιαχναν στο δρόμο σε φουφούδες όπως των καστανάδων, σε πολύ λεπτή πίτα που έψηναν εκείνη τη στιγμή πάνω στην επιφάνεια της φουφούς. Αποφεύγοντας το καυτερό, θα δοκιμαστεί μόνο που θα χρησιμοποιήσω αραβική πίτα, αντί για σουβλακίου!!

    ReplyDelete
  11. Πολύ μου άρεσε η ιδέα για μια γρήγορη πίτσα το βράδυ όταν τα παιδιά δεν μπορούν να περιμένουν να γίνει η κανονική πίτσα με το σπιτικό ζυμάρι, που οποσδήποτε παίρνει περισσότερο χρόνο.

    ReplyDelete
  12. Πόσο μου αρέσουν τα καυτερά!!!! Τέλειοι είναι

    ReplyDelete
  13. Ωραίος συνδυασμός τυριού(από Δύση) και κρέατος(Ανατολή) σε αυτή τη νόστιμη πιτούλα. Γευστικά είμαι βέβαιη ότι θα ήταν σούπερ.

    ReplyDelete
  14. Gwgoyla μου συμφωνώ μαζί σου, το χαρακτηριστικό αυτής της πίτσας είναι η καυτερή γεύση της, αλλιώς δεν θα είναι λαχματζούν!!!
    Καλό βράδυ!!!

    ReplyDelete
  15. Annamaria σ΄ευχαριστώ !!!
    Καλό σου βράδυ!!!

    ReplyDelete
  16. Kanthare η κανονική πίτσα είναι αλλη υπόθεση και αλλη γεύση.Αυτη εδω είναι για κάτι γρήγορο βραδινό και για να ανακυκώνουμε τα περισσεουμενα φαγάκια μας!!!
    Καλό σου βράδυ!!!

    ReplyDelete
  17. Odile this pizza is really easy and quickly!!
    Good night to Spain from Greece!!

    ReplyDelete
  18. Afroditi για πρωί είναι αρκετά πικάντικη δεν θα στην πρότεινα!!!Για βραδάκι με μπυρίτσα όμως δεν το συζητώ!!!!
    Καλό σου βράδυ!!!

    ReplyDelete
  19. Εφη μου αν σου αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις πράγματι αυτή είναι καλή!!
    Καλό σου βράδυ!!!

    ReplyDelete
  20. Ελενα μου με ζύμη πίτσας γίνεται τέλειααααα!!!!
    Αλλά βραδιάτικα ποιός έχει όρεξη να φτιάχνει ζύμη??!!χαχαχα!!!
    Πολλά φιλάκια και καλό βράδυ!!!

    ReplyDelete
  21. Ευάκι μου το ξέρω ότι μ΄αγαπάς όπως σ' αγαπώ κι εγώ πολύ!!!!!Αφού ότι φτιάχνω είναι ωραίο...
    Πολλά φιλάκια σου!!!!!!

    ReplyDelete
  22. Σοφία Ζ, πρέπει να ήταν πολύ νόστιμη η λαχματζούν στην Κων/λη με φρέσκια ξεροψημένη πιτούλα!!!
    Με αραβική πίτα θα είναι πολύ πολύ καλή επίσης αλλά επειδή θα ξεροψηθεί γρήγορα στο φούρνο καλό είναι να βάλεις λιγότερη ποσότητα κιμά!!!!
    Καλό σου βράδυ!!!

    ReplyDelete
  23. Θεανώ, έτσι σκεπτόμενη και με μια δόση μικρής βραδινής τεμπελιάς δοκίμασα τις πιτούλες αυτές και τους άρεσαν πολύ!!!
    Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις αραβικές πιτούλες όπως προτείνει η φίλη μας η Σοφία!!!
    Καλό σου βράδυ!!!

    ReplyDelete
  24. Manousina και εμείς στο σπίτι μικροί μεγάλοι είμαστε φαν του καυτερού!!!
    Καλό σου βράδυ!!!!

    ReplyDelete
  25. Helengr ακριβώς όπως το περιγράφεις είναι, μικρό πάντρεμα Ανατολής με Δύση!!!
    Άρεσε σε όσους την δοκίμασαν πολύ!!
    Καλό σου βράδυ!!!!!

    ReplyDelete
  26. ευχαριστω πολυ για το σχολιο που μου αφησες!εβγαλα την λεκτικη επαληθευση (δεν ηξερα καν οτι την ειχα βαλει πριν).πολυ ωραια η πιτσα σου θελω να την δοκιμασω και εγω, θα την φτιαξω σιγουρα!

    ReplyDelete
  27. Simonmad δεν είναι απο τις πολύ σύνηθισμένες και δεν θα την βρείς σε όλες τις πιτσαρίες επίσης!!!
    Όμως θα σου έλεγα να την δοκιμάσεις οπωσδήποτε και ιδιαίτερα αν σου αρέσουν οι καυτερές γεύσεις!!!
    Καλό σου βράδυ!!!!

    ReplyDelete
  28. Εκείνο με ..κιμαδόπιτα μου άρεσε μα αν το κάνω στη γυναίκα μου με κινμά θα με σκοτώσει.Τρελλαίνεται για πίτσα και τέτοια πράγματα μα μου απαγορεύει λέει να τα κάνω γιατί...άκου τώρα..τα τρώει όλα!

    ReplyDelete
  29. TI MAS EKANES ΠΑΛΙ! ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΟΟΟΟΟ!
    ΦΙΛΙΑ Χ 2

    ReplyDelete
  30. Την ομελέτα την έφτιαξα και άρεσε σε όλους! θα φτιάξω και αυτή την πρωτότυπη πίτσα, φαίνεται νοστιμότατη!

    ReplyDelete
  31. ax ti mou kaneis vradiatika kai peinawwww!!!!teleiaaa!!Eftiaksa to prohgoume gluko kai ta spaeiiii!! :D


    SignorinaTina

    ReplyDelete
  32. Κατερίνα6 April 2011 at 18:24

    Tέλειο!!! Το έφτιαξα χτες βράδυ, μιας και το μεσημέρι είχα μακαρόνια με κιμά και μου είχε μείνει κιμάς... Ήταν ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο βραδυνό!!
    Να είστε καλά να μας προσφέρετε ωραίες συνταγές!!!

    ReplyDelete
  33. Ειρήνη σχετικά με το σχόλιο πρέπει να αναφέρεσαι στην Ελενα!
    Σχετικά με την πιτσα να την δοκιμάσεις είναι εύκολη και γρήγορη λύση!!!
    Καλο βράδυ!!

    ReplyDelete
  34. Δημήτρη έχει δίκιο η γυναίκα σου αν τα φτιάχνεις όλα τόσο νόστιμα και της αρέσουν θα έχει πρόβλημα στο τέλος με την σιλουέτα της η γυναίκα!!!
    Καλό σου βράδυ!!!

    ReplyDelete
  35. [handmade+art]x2 είναι πολύ εύκολο, για τα βράδια που κάτι θες να φας αλλά λίγο διαφορετικό απο τα συνηθισμένα!!!
    Καλό βράδυ!!

    ReplyDelete
  36. mia maria να την φτιάξεις δύσκολα να μην αρέσει!!
    Καλό βράδυ!!

    ReplyDelete
  37. Signorina Christina είναι ότι πρέπει όταν πεινάς πίστεψέμε!!!
    Καλό σου βράδυ!!!

    ReplyDelete
  38. Κατερίνα μου σ'ευχαριστούμε πολύ!!
    Χαίρομαι που σας άρεσε!!
    Καλό σου βράδυ!!

    ReplyDelete
  39. τελειο!αγαπημενο δικο μου επισης!

    ReplyDelete