Γλυκό κέρασμα σήμερα από την αγαπημένη μας φιλενάδα Εύα Ζ. και το υπέροχο blog της Live the Life.
Το Ευάκι μας κερνάει έναν εντυπωσιακό χαλβά με αγαπημένες γεύσεις καρύδας και σοκολάτας και απαντάει στα σχόλια και τις ερωτήσεις σας!
Υλικά:
1 κούπα καλαμποκέλαιο (ή μισή καλαμποκέλαιο και μισή βούτυρο)
1 και 2/3 της κούπας σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες γάλα
1 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
4 βανίλιες
1 κούπα ινδική καρύδα
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
λίγη έξτρα καρύδα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά να ψηθεί, χωρίς όμως να πάρει το σκούρο χρώμα που παίρνει όταν φτιάχνουμε χαλβά πολίτικο.
Στο μεταξύ σε μιαν άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, την ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρουν τα υλικά μια βράση.
Ρίχνουμε το σιρόπι αυτό στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε ώσπου το μίγμα να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε την καρύδα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μισό μίγμα σε μια φόρμα για κέικ.
Στο υπόλοιπο μισό ρίχνουμε τα 4/5 της κουβερτούρας (κρατάμε ένα κομμάτι που θα το χρησιμοποιήσουμε στην διακόσμηση) κι ανακατεύουμε καλά.
Μόλις η κουβερτούρα λιώσει, προσθέτουμε το μίγμα στην φόρμα πάνω από το άλλο και το πατάμε με ένα κουτάλι να ισιώσει.
Όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με έξτρα καρύδα και την κουβερτούρα που κρατήσαμε, την οποία ξύνουμε στην επιφάνεια του γλυκού.
Καλή επιτυχία!
Εύα Ζ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑ!
ReplyDeleteΑΜ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ!!!!!!!!!!!
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΗΣΩ!!!!!!!!!
Πολύ εντυπωσιακό. Θα το επιχειρήσω όταν γυρίσω από τη δουλειά!!!
ReplyDeleteκαλημερα και τι ωραια γλυκα που ξεκινησε η μερα.Ευα επειδη μου αρεσει ο χαλβας νηστευω ομως να αντικαταστησω το γαλα με νερο η δεν θα γινει ωραιος?Αν πειραζει θα περιμενω μεχρι τις γιορτες και τον φτιαχνω τοτε.Ποπη
ReplyDeleteΤι υπέροχο πράγμα είναι αυτό????
ReplyDeleteΘέλω κι εγώ!!!!
ωωωω...ωωω...ωωωωωω...
ReplyDeleteεπειδή δεν είμαι για φάτε μάτια ψάρια,εχτελείται πάραυτα...
φιλιά και καλημέρες σε όλες σας...
( Λουλού άσε κάτω το χαλβά...)
Μπράβο Εύα μου για την υπέροχη συνταγή για χαλβά. Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή
ReplyDeleteΑχ και να είχα ένα κομματάκι! Έχω όμως σοκολάτα και υπόλοιπη καρύδα. . .
Πέρασε κι από το blog μου γιατί ένα βραβειάκι σε περιμένει!
Φιλιά.
ΚΑθως μ αρεσει και η σοκολατα (φυσικα) αλλα και η καρυδα, τον βαζω στο προγραμμα!
ReplyDeleteΓεια στα χέρια σου Εύα. Πεντανόστιμος ο χαλβάς και με σοκολάτα κόλαση! Φιλιά πολλά!
ReplyDeleteΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ...ΕΥΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ Ο ΧΑΛΒΑΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ,ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΜΕ ΨΙΛΟ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
ReplyDeleteΠάρα πολύ εντυπωσιακό γλυκό! Μπράβο Εύα! Φαντάσου ότι μόλις τον είδα αναφώνησα "ααααααα"!!
ReplyDeleteΑΧ ΑΧΧΧΧΧΧ!!!!!!ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΑΧΤΥΠΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΥΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!
ReplyDeleteΤι ωραίο γλυκάκι είναι αυτό;Ομολογώ οτι χαλβά(κατσαρόλας εννοώ)με σοκολάτα δεν έχω φάει,θα το φτιάξω και θα σου πω εντυπώσεις φιλιά πολλά.
ReplyDeleteΠω πω κατι γεύσεις!! Μου ανοίξατε την όρεξη για γλυκάκι...
ReplyDeleteωραιότατος...τα πολλά λόγια ειναι φτώχεια ....ε...και όρμώ..χαιρε
ReplyDeleteΓεια σου Έφη μου...εφ΄όσον σου αρέσει σου χρωστάω ένα χαλβά για πάρτι σου..
ReplyDeleteΚαλησπέρα Κωνσταντίνα..Πράγματι είναι πολύ εύκολος χαλβάς..να τον δοκιμάσεις...είναι υπέροχος..
ReplyDeleteΚαλησπέρα Πόπη μου. Πράγματι δεν ξέρω να σου πω...Δεν τον έχω φτιάξει χωρίς γάλα οπότε δεν μπορώ να πω γνώμη...
ReplyDeleteΚαλησπέρα Λίλα...Κόπιασε και κεράσου όσο θέλεις. Είναι τόσο εύκολο θα φτιάξουμε κι άλλο...
ReplyDeleteΚαλησπέρα SpIrToKoYto. Έτσι μάνι μάνι φτιάχτον...μου αρέσουν οι άνθρωποι τύπου "το βλέπω, μ'αρέσει, εδώ και τώρα το φτιάχνω". Καλή επιτυχία.
ReplyDeleteΚαλησπέρα Ελενάκι...Πόσα κομμάτια θέλεις να σου στείλω...Ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο...Θα το αναρτήσω εντός της εβδομάδας στο blog μου. Φιλάκια
ReplyDeleteΕλπινίκη μου καλησπέρα..Οπωσδήποτε βάλτο στο πρόγραμμα. Δεν θα το μετανιώσεις..
ReplyDeleteΚαλησπέρα Σοφία. Κόλαση δεν λες τίποτα..και ειδικά για σοκολατόπληκτους...Φιλιά.
ReplyDeleteΚατερίνα καλησπέρα...Δεν έχω δοκιμάσει να τον φτιάξω με ψιλό σιμιγδάλι όμως επειδή είναι χαλβάς και πρέπει να σταθεί μάλλον το ψιλό σιμιγδάλι δεν πρέπει να είναι εντάξει. Αλλά πάλι αν το δοκιμάσεις και είναι ωραίο πες το μας να ξέρουμε ότι γίνεται και έτσι.
ReplyDeleteΚαλησπέρα Ερμιόνη...εγώ μόλις το δοκίμασα άρχισα να λέω "αααααααα" και ακόμα το λέω κάθε φορά που το δοκιμάζω.
ReplyDeleteΚαλησπέρα Νάσια. Αφού σου αρέσει ο χαλβάς και η καρύδα και η σοκολάτα είναι μάλλον το τέλειο γλυκό για σένα.
ReplyDeleteΚαλησπέρα Ροδάνθη. Ναι η αλήθεια είναι ότι με την σοκολάτα γίνεται διαφορετικός από τον συνηθισμένο χαλβά. Δοκίμασέ τον και πες μας. Φιλιά και σε σένα.
ReplyDeleteΚαλησπέρα Ευγενία. Πράγματι σου ανοίγει την όρεξη αυτός ο συγκεκριμένος χαλβάς γιατί έχει μέσα γεύσεις που η κάθε μια ξεχωριστά αλλά και όλες μαζί είναι τέλειες...
ReplyDeleteΚαλησπέρα και σε σένα homemade και όρμα...ελεύθερα. Να είσαι καλά.
ReplyDeleteΕυα ...και στην εμφάνιση είναι πολύ εντυπωσιακός ...αλλά και στη γεύση θα είναι τέλειος...αγαπώ καρύδα!!!!φιλιά...
ReplyDeleteΤι τέλειο θέαμα,δεν λέω ποτέ όχι σε γλυκό!!!!
ReplyDeleteΠω πω! ΤΕΛΕΙΟ το αποτέλεσμα, και πρέπει και στη γεύση. Θα το δοκιμάσω.
ReplyDeleteΘα μας παχύνετε χαχαχαχα
Καλό βράδυ!
Μια μου όντως είναι εντυπωσιακός και στην εμφάνιση και στην γεύχη επίσης. Εσύ αγαπάς καρύδα και σίγουρα θα δοκιμάσεις...εγώ που δεν αγαπούσα μόλις τον δοκίμασα ξετρελάθηκα.
ReplyDeleteΡένα μου μήπως εγώ λέω όχι...όταν πρόκειται για γλυκό και ειδικά ότι σχέση με σοκολάτα το όχι δεν υπάρχει στο λεξικό μου.
ReplyDeleteΕγώ είδες τι ευγενική είμαι, ε??
ReplyDeleteΑφησα να κεραστούν πρώτα οι καλεσμένοι μας ;-)
Ευάκι μου σε ευχαριστούμε για το υπέροχο γλυκάκι που μοιράστηκες μαζί μας!
Πολλά φιλιά!
Ροδούλα μου δοκίμασέ το. Θα ενθουσιαστείς. Φιλιά.
ReplyDeleteΤι υπεροχο γλυκο ειναι αυτο!!!!!Ενα μεγααααλο πιατακι για μενα!!!!!
ReplyDeleteΠραγματικα πολυ ωραια προταση χαλβα!!!
ReplyDeleteΜπραβο Ευακι,γεια στα χερια σου!!!
Πολυ πρωτοτυπο και εμφανισιμο γλυκο,Ευα!!!Μου εβαλες ιδεες βραδιατικα..χιχιχι..Φιλακια
ReplyDeleteKαλημερούδια!!!Ο χαλβάς δεν με τρελλαίνει ιδιαίτερα αλλά και μόνο που διάβασα στην συνταγή ότι έχει ινδική καρύδα που είναι η αγαπημένη μου και σοκολάτα(σε ποιον δεν αρέσει),αυτό θα είναι το επόμενο γλυκάκι που θα φτιάξω Εύα και μπράβο για την συνταγή!Την καλημέρα μου επίσης στην ΕΛΕΝΑ με τις ωραίες της επιλογές!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΕυακι μου καλημέρα! τι υπέροχο και πρωτότυπο γλυκάκι είναι αυτό ???
ReplyDeleteδεν νομίζω ότι έχω διαβάσει κάτι παρόμοιο ούτε σε βιβλια αλλά ούτε και στην μπλοκόσφαιρα ! περιμένουμε και αλλα τέτοια εντυπωσιακά !!!!!!!!
φιλια πολλά πολλά
Eυα μου τελειος ο χαλβας , αλλα και η παρουσιαση σου καταπληκτικη!!!!!!!!
ReplyDeleteΦιλακια πολλα , καλημερα!!!!!!
*Πρεπει να βρεθουμε για κανενα καφε , χαθηκαμε....!!!!!!!!!
Η συνύπαρξη της σοκολάτας με την καρύδα σ΄αυτόν το χαλβά είναι το κάτι άλλο !!!!!
ReplyDeleteΤο λέω γιατί είχα την τύχη να το δοκιμάσω!!!!
Πολλά φιλάκια φιλενάδα!!!!!
Αυτό είναι πολύ καλό! Πάει για εκτέλεση αύριο! Ευχαριστούμε!
ReplyDeleteΚαλησπέρα Ελενάκι μου. Ευχαριστώ που φιλοξενήσατε το γλυκάκι μου και σου χρωστάω μια ολόκληρη φόρμα...Φιλάκια
ReplyDeleteΚαλησπέρα Κατρίνα...είναι πολύ ωραίο γλυκό...μπες στην σειρά να πάρεις την μερίδα σου.
ReplyDeleteΓεια σου Γωγούλα μου...είναι εντελώς διαφορετική πρόταση χαλβά. Να το δοκιμάσεις...Φιλάκια
ReplyDeleteΚαλησπέρα mia xara. Είναι όντως πρωτότυπο γιατί συνδυάζει τον χαλβά με την καρύδα και την σοκολάτα και πολύ πολύ νόστιμο...ξεκίνα και φτιάχτο. Είναι πανεύκολο.
ReplyDeleteΚαλησπέρα Elegance. Να το φτιάξεις. Είναι άπαιχτος ο συνδυασμός του χαλβά με την καρύδα. Εμένα η καρύδα δεν είναι κάτι που με τρελαίνει...αλλά εδώ μ' αρέσει πάρα πολύ.
ReplyDeleteΜαράκι μου γλυκό τι κάνεις? Όπως τα λες..και ωραίο και πρωτότυπο το γλυκό. Φιλάκια πολλά.
ReplyDeleteΚαλησπέρα Μέτη μου. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Φιλιά πολλά και οπωσδήποτε πρέπει να βρεθούμε για καφεδάκι...
ReplyDeleteΈτσι ακριβώς όπως τα λες Βάσσια μου είναι..Η συνύπαρξη της σοκολάτας με την καρύδα και το σιμιγδάλι είναι αχτύπητη σ΄αυτόν τον χαλβά...Φιλιά πολλά.
ReplyDeleteΈφη μου δοκίμασέ το δεν θα χάσεις... Να έχεις ένα καλό βράδυ.
ReplyDeleteΦαίνεται πολύ ωραίος.Νομίζω ότι το πάντρεμα της σοκολάτας με την καρύδα είναι πολύ δελεαστικό.Να είσαι καλά
ReplyDeleteΑφού έχει σοκολάτα τελείωσε καταγράφεται για εκτέλεση!!
ReplyDeleteΛατρεύω το χαλβά και αυτός που έχει και σοκολάτα.......δεν το συζητώ!!!!!Κατάσχεται η συνταγή χα χα χα!!!!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteτο μόνο που έχω να πω.....ουαου!!!τυπώνω!
ReplyDeleteΚαλως σας βρηκα!Ψαχνοντας για το τι γλυκο να κανω επεσα πανω σε αυτην την συνταγη.Την εκανα και εγινε υπεοχη.Σας ευχαριστω.
ReplyDeleteΚαλώς μας ήρθες starhomecraft. Είναι εξαιρετική πρωτότυπη πρόταση για χαλβά...και ναι είναι υπέροχο γλυκό και εύκολο...Να είσαι καλά...
ReplyDelete