Wednesday, 21 December 2011

Cheesecake με σπανάκι

Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε στο χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας, σας προτείνω ένα cheesecake αλμυρό, που όποτε το παρουσιάζω κερδίζει τις εντυπώσεις.
Πολύ νόστιμο, πολύ εύκολο, δεν χρειάζεται ούτε καν ψήσιμο.
Πάμε να το φτιάξουμε?

Τα υλικά μας:
Για την βάση:
180 γρ. κράκερς σίτου (έβαλα Elite κλασικά)
140 γρ. βιτάμ
3 γεμάτες κουταλιές ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισή κούπα άνηθο
1 κοφτό κουταλάκι δυόσμο ξερό
400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 ml κρέμα γάλακτος
10 γρ. ζελατίνη σκόνη
λίγο αλάτι
Στην πράξη:
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα κράκερς και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που το έχουμε προηγουμένως λιώσει.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και το φέρνουμε μερικές βόλτες, μέχρι να μαλακώσει.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, τον δυόσμο και ελάχιστο νεράκι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος μας και αφήνουμε το μείγμα με το σπανάκι να μαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
Εάν έχουν μείνει υγρά, δυναμώνουμε την φωτιά για να απορροφηθούν.
Σε βαθύ μπολ βάζουμε τα τυριά, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Επίσης προσθέτουμε τόσο αλάτι, όσο να μας αρέσει στην γεύση.
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές νερό.
Αφήνουμε 3-4 λεπτά να στερεοποιηθεί και κατόπιν την ζεσταίνουμε για λιγότερο από μισό λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων (ή σε μπεν μαρί), για να γίνει διαυγής.
Την προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα, πάνω από τα κράκερς.
Βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, να παγώσει και να στερεοποιηθεί καλά το cheesecake μας.
Tip (πολύ βολικό!!):
Αν σας περισσέψει cheesecake, μπορείτε να το διατηρήσετε στην κατάψυξη.
Οταν θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε, θα το μεταφέρετε αρκετές ώρες νωρίτερα στην ψύξη και θα είναι φρέσκο φρέσκο!
Καλή επιτυχία!

57 comments:

  1. Πολύ ωραίο!!!καλές γιορτές!!

    ReplyDelete
  2. Υπέροχο είναι κορίτσι μου!
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

    ReplyDelete
  3. Πολύ ωραιο φαινεται και οντως πολυ εντυπωσιακο! Καλες γιορτες!

    ReplyDelete
  4. ΦΑ- ΝΤΑ- ΣΤΙ- ΚΟ!!!
    Μπραβο Ελενακι γεια στα χερια σου!!
    Καλη σου μερα,φιλακια πολλα!!!

    ReplyDelete
  5. Πως μ' αρέσει που προτείνεις πάντα κάτι που θα αρέσει σε όλους και συγχρόνως πανεύκολο!
    Εγώ θα δοκίμαζα να πολτοποιήσω στο μπλέντερ το μίγμα του σπανακιού για να γίνει εννιαίο το μίγμα και πράσινο το χρώμα. Βέβαια σε κάποιους μπορεί να αρέσουν τα σπανακοκομματάκια :)
    Καλημέρα, καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  6. Τι ωραίο και γρήγορο! Τέλειο πρέπει να είναι, μπαίνει στα υπόψη μας! Φιλιά Ελενάκο!

    ReplyDelete
  7. Τέλειο!!!Φανταστικό...για ένα τραπέζι είναι ότι πρέπει τέτοια εντυπωσιακά!!!Και εγώ μια φορά είχα κάνει ένα ίδιο σε σχήμα,''ντάκο'' και ήταν εντυπωσιακό...Θα το δοκιμάσω και αυτό σε κάποιο τραπέζι!!!!!Πολλά φιλιά!!!!!!

    ReplyDelete
  8. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΝΑΚΙ....ΠΑΩ SM ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ .....ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΔΩΣΩ ΡΕΣΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ..ΦΙΛΙΑ....

    ReplyDelete
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!
    ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!
    ΩΡΑΙΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑΑΑ!!!!!!!!

    ReplyDelete
  10. Στις αγαπημένες της καρδιάς μου Έλενα και Μαρία, αλλά και σε όλες τις άλλες φίλες, αφήνω ευχές για καλά και νόστιμα Χριστούγεννα! Υγεία, αγάπη και χαμόγελο - πάνω απ'όλα! Σας φιλώ, να είστε καλά κορίτσια μου!

    ReplyDelete
  11. Πρωτότυπο κ αν κρίνουμε από τη φωτογραφία πρέπει να είναι κ πολύ νόστιμο! Μιαμ! Καλές γιορτές!!

    ReplyDelete
  12. Πολύ ωραίο και ιδιαίτερο cheesecake! Και φυσικά πανεύκολο! Φτιάχνω κι εγώ ένα παρεμφερές, αλλά θέλει το ψησιματάκι του... Πραγματικά όμως αυτό το cheesecake κερδίζει τις εντυπώσεις!

    ReplyDelete
  13. Φαίνεται ωραιότατο και να σου πώ την αλήθεια πρωτότυπο(για εμένα)θα ήθελα να το δοκιμάσω.Να είσαι καλά καλό απόγευμα.

    ReplyDelete
  14. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!!!
    ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ-ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

    ReplyDelete
  15. Ωραιο φαινεται Ελενα οπως παντα αλλωστε στα υποψιν φιλιααααα!!!!!!!!!!!!!!Ποπη

    ReplyDelete
  16. Έλενά μου, εμφανίσιμο και νόστιμο μου φαίνεται! Μπράβο, σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή.
    Πολλά φιλιά, Καλά Χριστούγεννα.

    ReplyDelete
  17. Ξανθή μου σε ευχαριστώ!
    Καλές γιορτές και σε σένα!

    ReplyDelete
  18. Λιλάκι μου να σαι καλά!!!
    Καλές γιορτές να έχεις!

    ReplyDelete
  19. Καλές γιορτές και σε σένα Ελπινίκη μου, φιλιά!

    ReplyDelete
  20. Γωγούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια, καλές γιορτές!

    ReplyDelete
  21. Dark Chef, αφού είμαι δηλωμένη τεμπέλα χα χα χααα!!!
    Οτι φτιάχνω, εύκολο είναι, αλλά και δοκιμασμένο!
    Ωραία η ιδέα για ενιαίο πράσινο χρώμα, αλλά και το "μωσαϊκό" με τα σπανακο-κομματάκια δεν είναι άσχημο, ε?
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  22. Εφάκο μου thaaanks!!!
    Φιλιά σε σένα και τον λόχο, καλά να περάσετε!

    ReplyDelete
  23. Ελένη μου κι εγώ για το τραπέζι των Χριστουγέννων το ετοίμασα, και το έχω στην κατάψυξη.
    Οπως λέω και στο τιπάκι, θα το ξεπαγώσω την παραμονή και θα είναι σαν να το εκανα την ίδια μέρα!

    ReplyDelete
  24. Κατερινάκι μου κάντο για τα Χριστούγεννα και σίγουρα θα εντυπωσιάσεις!
    Πανεύκολο είναι!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  25. Εφάκ μου σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  26. Μαράκι μου πόσο χαίρομαι που σε βλέπω!!
    Το ξέρεις φαντάζομαι πόσο μας λείπεις!
    Σου ευχόμαστε από καρδιάς καλές γιορτές, με υγεία και αγάπη!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  27. Pela Sofi, καλές γιορτές και σε σας κορίτσια!΄
    Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα!

    ReplyDelete
  28. Ερμιόνη μου είμαι σίγουρη ότι τέλειο θα είναι και το δικό σου!
    Είπαμε, εγώ είμαι τεμπέλα;-)
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  29. Ροδάνθη μου είναι πολύ εύκολο, αλλά και εντυπωσιακό οταν το σερβίρεις!
    Φιλάκια, καλές γιορτές!

    ReplyDelete
  30. Σκρουτζάκο μου καλές γιορτές να έχεις!!
    Αγάπη και υγεια στο σπιτικό σου!

    ReplyDelete
  31. Πόπη μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  32. Ελενάκι μου καλές γιορτές!
    Να περάσεις πολύ όμορφα με τους αγαπημένους σου!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  33. Feliz Natal Magia, thank you:))

    ReplyDelete
  34. Πολύ ωραία πρόταση Έλενά μου, και σε ατομικά ταρτάκια θα ειναι ωραια! Φιλάκια πολλά, αν δεν τα ξαναπουμε, Καλά Χριστουγεννα!

    ReplyDelete
  35. Ωραίο και μοιάζει με τούρτα γλυκό.... Ελενα....θα το φτιάξω και αυτό...(να δούμε τι θα πρωτοφτιάξω ....και πότε???)θα τα πούμε πάλι ...δεν θα σου ευχηθώ ακόμα

    ReplyDelete
  36. Έλενα φαίνεται πολύ νόστιμο!!!!
    Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!!!!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  37. Ιδιαίτερα νόστιμο πρέπει να είναι το πρωτότυπο αυτό τσιζκέικ...Ελενάκι...
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  38. Εντυπωσιακή όπως πάντα!

    Πέρασα να ευχηθώ στα αγαπημένα κορίτσια καλά Χριστούγεννα, με υγεία, χαρά και πολλή, πάρα πολλή αγάπη!
    Να είστε πάντα καλά!

    ReplyDelete
  39. Υπέροχο αλμυρό cheesecake.
    Καλές γιορτές

    ReplyDelete
  40. Μη γελάσεις για Βασιλόπιτα το πέρασα,γλυκά ονειρεύομαι πάλι χαχαχα

    ReplyDelete
  41. Eri μου καλές γιορτές σου ευχόμαστε κι εμείς!
    Κάθε ευτυχία στο σπιτικό σου!

    ReplyDelete
  42. Mia μου και βέβαια θα τα πούμε!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  43. Σοφάκι μου ευχές πολλές και από εμάς!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  44. Ευάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  45. Μπέτυ μου σε ευχαριστούμε πολύ!
    Ευχές πολλές και από εμάς!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  46. Ευγενία μου να σαι καλά!!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  47. Καλές γιορτές Μανουσίνα μου, φιλάκια!!!!

    ReplyDelete
  48. Ρενάκι χα χα χααα!!!
    Μικρό το κακό;-)
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  49. Ενδιαφέρον και προτότυπο!!
    Καλές γιορτές!

    ReplyDelete
  50. Έλενα εντυπωσιακό! Το σπανάκι δεν πρέπει υποθέτω να είναι απαραίτητα καταψυγμένο έτσι;

    ReplyDelete
  51. Καλές γιορτές Χρυσαυγή μου, σε ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  52. Vita μου σαφέστατα γίνεται και με φρέσκο.
    Θα σου ομολογήσω όμως, ότι συνήθως (δεν ξέρω πως τα καταφέρνω) το φτιάχνω εποχή που δεν βρίσκω φρέσκο, όπως τώρα.
    Φιλιά, καλές γιορτές!

    ReplyDelete
  53. Ελενα μου ειμαι κι εγω εδω να δοκιμασω!!!!!!Φαινεται ωραια συνταγη ευχαριστουμε!!!Καλα Χριστουγαννα με υγεια!!!Φιλακια!!!!

    ReplyDelete
  54. Ελενα μου Χρόνια πολλά καλή μου με υγεία και ευλογία....φιλάκι

    ReplyDelete
  55. η συνταγεσ σου ειναι αριστε σε παρακολουθο με αγαπι ημε αννα

    ReplyDelete
  56. Eλενα,
    Οτι καλυτερο για σενα και την οικογενεια σου αυτες τις ημερες.Με υγεια ,χαρα,με ευτυχια και υπομονη για τα δυσκολα που μας ερχονται αλλα σιγουρα οι δημιουργιες σου θα τσακισουν και τα πιο δυσκολα .
    Να εισαι καλα
    Με εκτιμηση
    Νατασσα

    ReplyDelete