Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε στο χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας, σας προτείνω ένα cheesecake αλμυρό, που όποτε το παρουσιάζω κερδίζει τις εντυπώσεις.
Πολύ νόστιμο, πολύ εύκολο, δεν χρειάζεται ούτε καν ψήσιμο.
Πάμε να το φτιάξουμε?
Τα υλικά μας:
Για την βάση:
180 γρ. κράκερς σίτου (έβαλα Elite κλασικά)
140 γρ. βιτάμ
3 γεμάτες κουταλιές ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισή κούπα άνηθο
1 κοφτό κουταλάκι δυόσμο ξερό
400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 ml κρέμα γάλακτος
10 γρ. ζελατίνη σκόνη
λίγο αλάτι
Στην πράξη:
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα κράκερς και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που το έχουμε προηγουμένως λιώσει.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και το φέρνουμε μερικές βόλτες, μέχρι να μαλακώσει.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, τον δυόσμο και ελάχιστο νεράκι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος μας και αφήνουμε το μείγμα με το σπανάκι να μαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
Εάν έχουν μείνει υγρά, δυναμώνουμε την φωτιά για να απορροφηθούν.
Σε βαθύ μπολ βάζουμε τα τυριά, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Επίσης προσθέτουμε τόσο αλάτι, όσο να μας αρέσει στην γεύση.
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές νερό.
Αφήνουμε 3-4 λεπτά να στερεοποιηθεί και κατόπιν την ζεσταίνουμε για λιγότερο από μισό λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων (ή σε μπεν μαρί), για να γίνει διαυγής.
Την προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα, πάνω από τα κράκερς.
Βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, να παγώσει και να στερεοποιηθεί καλά το cheesecake μας.
Tip (πολύ βολικό!!):
Αν σας περισσέψει cheesecake, μπορείτε να το διατηρήσετε στην κατάψυξη.
Οταν θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε, θα το μεταφέρετε αρκετές ώρες νωρίτερα στην ψύξη και θα είναι φρέσκο φρέσκο!
Καλή επιτυχία!
Πολύ ωραίο!!!καλές γιορτές!!
ReplyDeleteΥπέροχο είναι κορίτσι μου!
ReplyDeleteΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Πολύ ωραιο φαινεται και οντως πολυ εντυπωσιακο! Καλες γιορτες!
ReplyDeleteΦΑ- ΝΤΑ- ΣΤΙ- ΚΟ!!!
ReplyDeleteΜπραβο Ελενακι γεια στα χερια σου!!
Καλη σου μερα,φιλακια πολλα!!!
Πως μ' αρέσει που προτείνεις πάντα κάτι που θα αρέσει σε όλους και συγχρόνως πανεύκολο!
ReplyDeleteΕγώ θα δοκίμαζα να πολτοποιήσω στο μπλέντερ το μίγμα του σπανακιού για να γίνει εννιαίο το μίγμα και πράσινο το χρώμα. Βέβαια σε κάποιους μπορεί να αρέσουν τα σπανακοκομματάκια :)
Καλημέρα, καλή συνέχεια!
Τι ωραίο και γρήγορο! Τέλειο πρέπει να είναι, μπαίνει στα υπόψη μας! Φιλιά Ελενάκο!
ReplyDeleteΤέλειο!!!Φανταστικό...για ένα τραπέζι είναι ότι πρέπει τέτοια εντυπωσιακά!!!Και εγώ μια φορά είχα κάνει ένα ίδιο σε σχήμα,''ντάκο'' και ήταν εντυπωσιακό...Θα το δοκιμάσω και αυτό σε κάποιο τραπέζι!!!!!Πολλά φιλιά!!!!!!
ReplyDeleteΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΝΑΚΙ....ΠΑΩ SM ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ .....ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΔΩΣΩ ΡΕΣΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ..ΦΙΛΙΑ....
ReplyDeleteΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!
ReplyDeleteΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!
ΩΡΑΙΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ!!!!!!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑΑΑ!!!!!!!!
Στις αγαπημένες της καρδιάς μου Έλενα και Μαρία, αλλά και σε όλες τις άλλες φίλες, αφήνω ευχές για καλά και νόστιμα Χριστούγεννα! Υγεία, αγάπη και χαμόγελο - πάνω απ'όλα! Σας φιλώ, να είστε καλά κορίτσια μου!
ReplyDeleteΠρωτότυπο κ αν κρίνουμε από τη φωτογραφία πρέπει να είναι κ πολύ νόστιμο! Μιαμ! Καλές γιορτές!!
ReplyDeleteΠολύ ωραίο και ιδιαίτερο cheesecake! Και φυσικά πανεύκολο! Φτιάχνω κι εγώ ένα παρεμφερές, αλλά θέλει το ψησιματάκι του... Πραγματικά όμως αυτό το cheesecake κερδίζει τις εντυπώσεις!
ReplyDeleteΦαίνεται ωραιότατο και να σου πώ την αλήθεια πρωτότυπο(για εμένα)θα ήθελα να το δοκιμάσω.Να είσαι καλά καλό απόγευμα.
ReplyDeleteΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!!!
ReplyDeleteΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ-ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
Ωραιο φαινεται Ελενα οπως παντα αλλωστε στα υποψιν φιλιααααα!!!!!!!!!!!!!!Ποπη
ReplyDeleteΈλενά μου, εμφανίσιμο και νόστιμο μου φαίνεται! Μπράβο, σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή.
ReplyDeleteΠολλά φιλιά, Καλά Χριστούγεννα.
Ξανθή μου σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΚαλές γιορτές και σε σένα!
Λιλάκι μου να σαι καλά!!!
ReplyDeleteΚαλές γιορτές να έχεις!
Καλές γιορτές και σε σένα Ελπινίκη μου, φιλιά!
ReplyDeleteΓωγούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλές γιορτές!
Dark Chef, αφού είμαι δηλωμένη τεμπέλα χα χα χααα!!!
ReplyDeleteΟτι φτιάχνω, εύκολο είναι, αλλά και δοκιμασμένο!
Ωραία η ιδέα για ενιαίο πράσινο χρώμα, αλλά και το "μωσαϊκό" με τα σπανακο-κομματάκια δεν είναι άσχημο, ε?
Φιλιά!
Εφάκο μου thaaanks!!!
ReplyDeleteΦιλιά σε σένα και τον λόχο, καλά να περάσετε!
Ελένη μου κι εγώ για το τραπέζι των Χριστουγέννων το ετοίμασα, και το έχω στην κατάψυξη.
ReplyDeleteΟπως λέω και στο τιπάκι, θα το ξεπαγώσω την παραμονή και θα είναι σαν να το εκανα την ίδια μέρα!
Κατερινάκι μου κάντο για τα Χριστούγεννα και σίγουρα θα εντυπωσιάσεις!
ReplyDeleteΠανεύκολο είναι!
Φιλάκια!
Εφάκ μου σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαράκι μου πόσο χαίρομαι που σε βλέπω!!
ReplyDeleteΤο ξέρεις φαντάζομαι πόσο μας λείπεις!
Σου ευχόμαστε από καρδιάς καλές γιορτές, με υγεία και αγάπη!
Πολλά φιλιά!
Pela Sofi, καλές γιορτές και σε σας κορίτσια!΄
ReplyDeleteΝα περάσετε πολύ πολύ όμορφα!
Ερμιόνη μου είμαι σίγουρη ότι τέλειο θα είναι και το δικό σου!
ReplyDeleteΕίπαμε, εγώ είμαι τεμπέλα;-)
Φιλάκια!
Ροδάνθη μου είναι πολύ εύκολο, αλλά και εντυπωσιακό οταν το σερβίρεις!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλές γιορτές!
Σκρουτζάκο μου καλές γιορτές να έχεις!!
ReplyDeleteΑγάπη και υγεια στο σπιτικό σου!
Πόπη μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Ελενάκι μου καλές γιορτές!
ReplyDeleteΝα περάσεις πολύ όμορφα με τους αγαπημένους σου!
Φιλάκια!
Feliz Natal Magia, thank you:))
ReplyDeleteΠολύ ωραία πρόταση Έλενά μου, και σε ατομικά ταρτάκια θα ειναι ωραια! Φιλάκια πολλά, αν δεν τα ξαναπουμε, Καλά Χριστουγεννα!
ReplyDeleteΩραίο και μοιάζει με τούρτα γλυκό.... Ελενα....θα το φτιάξω και αυτό...(να δούμε τι θα πρωτοφτιάξω ....και πότε???)θα τα πούμε πάλι ...δεν θα σου ευχηθώ ακόμα
ReplyDeleteΈλενα φαίνεται πολύ νόστιμο!!!!
ReplyDeleteΣου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!!!!!Φιλάκια!!!
Ιδιαίτερα νόστιμο πρέπει να είναι το πρωτότυπο αυτό τσιζκέικ...Ελενάκι...
ReplyDeleteΦιλιά πολλά
Εντυπωσιακή όπως πάντα!
ReplyDeleteΠέρασα να ευχηθώ στα αγαπημένα κορίτσια καλά Χριστούγεννα, με υγεία, χαρά και πολλή, πάρα πολλή αγάπη!
Να είστε πάντα καλά!
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΑΤΟ!!!
ReplyDeleteΥπέροχο αλμυρό cheesecake.
ReplyDeleteΚαλές γιορτές
Μη γελάσεις για Βασιλόπιτα το πέρασα,γλυκά ονειρεύομαι πάλι χαχαχα
ReplyDeleteEri μου καλές γιορτές σου ευχόμαστε κι εμείς!
ReplyDeleteΚάθε ευτυχία στο σπιτικό σου!
Mia μου και βέβαια θα τα πούμε!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Σοφάκι μου ευχές πολλές και από εμάς!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ευάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Μπέτυ μου σε ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteΕυχές πολλές και από εμάς!
Φιλάκια!
Ευγενία μου να σαι καλά!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Καλές γιορτές Μανουσίνα μου, φιλάκια!!!!
ReplyDeleteΡενάκι χα χα χααα!!!
ReplyDeleteΜικρό το κακό;-)
Φιλάκια!
Ενδιαφέρον και προτότυπο!!
ReplyDeleteΚαλές γιορτές!
Έλενα εντυπωσιακό! Το σπανάκι δεν πρέπει υποθέτω να είναι απαραίτητα καταψυγμένο έτσι;
ReplyDeleteΚαλές γιορτές Χρυσαυγή μου, σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteVita μου σαφέστατα γίνεται και με φρέσκο.
ReplyDeleteΘα σου ομολογήσω όμως, ότι συνήθως (δεν ξέρω πως τα καταφέρνω) το φτιάχνω εποχή που δεν βρίσκω φρέσκο, όπως τώρα.
Φιλιά, καλές γιορτές!
Ελενα μου ειμαι κι εγω εδω να δοκιμασω!!!!!!Φαινεται ωραια συνταγη ευχαριστουμε!!!Καλα Χριστουγαννα με υγεια!!!Φιλακια!!!!
ReplyDeleteΕλενα μου Χρόνια πολλά καλή μου με υγεία και ευλογία....φιλάκι
ReplyDeleteη συνταγεσ σου ειναι αριστε σε παρακολουθο με αγαπι ημε αννα
ReplyDeleteEλενα,
ReplyDeleteΟτι καλυτερο για σενα και την οικογενεια σου αυτες τις ημερες.Με υγεια ,χαρα,με ευτυχια και υπομονη για τα δυσκολα που μας ερχονται αλλα σιγουρα οι δημιουργιες σου θα τσακισουν και τα πιο δυσκολα .
Να εισαι καλα
Με εκτιμηση
Νατασσα