Monday, 23 January 2012

Τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Την τάρτα αυτή την έφτιαξα δυο μέρες μετά τα Χριστούγεννα, για να αξιοποιήσω περισσεύματα γαλοπούλας.
Είναι ένας πολύ νόστιμος τρόπος αν θέλετε να αξιοποιήσετε περισσεύματα από κοτόπουλο βραστό ή ψητό, αλλά και από γαλοπούλα.
Επίσης με γαλοπούλα που μας περίσσεψε έφτιαξα μια caesar salad αλλά και μιαν ακόμη νόστιμη σαλατούλα (συνταγή προσεχώς).
Γενικά να ξέρετε, το κοτόπουλο που μας περισσεύει μπορούμε άνετα να το προσθέσουμε σε σαλάτες και με 2-3 άλλα υλικά και μια νόστιμη sauce, να έχουμε ένα γευστικό πιάτο.
Πάμε όμως να φτιάξουμε την τάρτα, η οποία πολύ μας άρεσε και την τιμήσαμε όλοι δεόντως!
Τα υλικά μας:
1 φύλλο σφολιάτας γαλλικού τύπου ή 1 δόση ζύμης για βάση τάρτας όπως εδώ
130-140 γρ. κοτόπουλο ή γαλοπούλα (ψητό ή βραστό)
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πιπεριά πράσινη
200-250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
6 φέτες μπέικον
2 κουταλάκια εστραγκόν
300 γρ, τριμμένα κίτρινα γλυκά τυριά
2 αυγά
100 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα
Στην πράξη:
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και το μπέικον κομμένο σε μικρότερα κομμάτια, για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και την πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε αρκετά μικρά κομματάκια και το εστραγκόν.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Παίρνουμε μια ταρτιέρα με διάμετρο 22 εκ. (ή ένα πυρέξ αναλόγου μεγέθους).
Στρώνουμε την σφολιάτα ή την ζύμη, φροντίζοντας να καλύψει την βάση αλλά και τα πλαϊνά τοιχώματα της ταρτιέρας.
Απλώνουμε στην ζύμη τα μισά τυριά.
Πάνω από αυτά απλώνουμε την γέμιση με το κοτόπουλο.
Φροντίζουμε να πάρουμε την γέμιση με τρυπητή κουτάλα, ώστε να αποφύγουμε τα πολλά πολλά λάδια.
Πάνω από την γέμιση απλώνουμε τα υπόλοιπα τυριά.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος σε ένα χωριστό μπολ ή βαθύ πιάτο.
Κουταλιά κουταλιά απλώνουμε το μείγμα πάνω από όλα τα υλικά στην ταρτιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 180 βαθμούς, για 40-50 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Κάνουμε υπομονή να κρυώσει λίγο η τάρτα μας όταν την βγάλουμε από τον φούρνο, και μετά την κόβουμε σε κομμάτια, και μετά …. τα γνωστά....
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!

58 comments:

  1. Πεντανοστιμη ταρτα αφου εχει πεντανοστιμα και αγαπημενα υλικα.
    Μπραβο σου Ελενακι,γεια στα χερακια σου!!!
    Καλη σου μερα και καλη εβδομαδα,πολλα πολλα φιλακια!!!

    ReplyDelete
  2. Πάω να φτιάξω κρέας μπόλικο για να μου περισσέψει να φτιάξω και την τάρτα!!!!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα και καλή σου εβδομάδα Έλενά μου!Μου αρέσει πολύ η τάρτα σου γιατί περιλαμβάνει αγαπημένες μου γεύσεις!!!Πολύ ωραίος συνδυασμός, νοστιμότατος!!!Και η σαλατούλα όμως...μμμ!!!Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete
  4. ΤΕΛΕΙΑ! Μ αρεσει πολυ οτιδηποτε με κοτοπουλο! Φαινεται νοστημοτατη!

    ReplyDelete
  5. Πρέπει να'ναι πεντανόστιμη ! Καλή ιδέα για αξιοποίηση χθεσινού φαγητού!
    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  6. Μου φαίνεται υπέροχη και πολύ καλή ιδέα!!αλλά και πολύ νόστιμη!!
    Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα.

    ReplyDelete
  7. θελω να την δοκιμασω Ελενα.Ειμαι και απο χωριο γι αυτο πρεπει να μου εξηγησεις τι ειναι το εστραγκον κατι σαν μπαχαρικο μου φαινεται. Αν δεν βρω τι βαζω αντι αυτου?Φιλια και καλη και νοστιμη και γλυκια εβδομαδα.Αν δεν ειναι μπαχαρικο μην γελασεις σε βλεπω ετσι.Ποπη

    ReplyDelete
  8. Καλημέρα, Ελενάκι. Λατρεύω τις τάρτες, γιατί είναι νόστιμες και ένα πλήρες γεύμα. Έχουν όμως και το κακό ότι. . .μας αυξάνουν! Ε, και; Ας τις φάμε μια φορά στο τόσο να τις ευχαριστηθούμε.
    Η σημερινή σου τάρτα εξαιρετική, λαχταριστή. Κομματάκι;
    Καλή εβδομάδα, πολλά φιλιά.

    ReplyDelete
  9. bonjour και bon fillet μικρή μου...
    πολύ μου αρέσουν αυτές οι left over συνταγές...
    φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα σε όλες σας...-:))

    ReplyDelete
  10. Συνταγούλα μούρλια!! Και τα περισσεύματα αξιοποιήθηκαν! Αλλά θα σταθώ και στο σκεύος σου, που μου άρεσε πολύ!!! Καλημέρα!

    ReplyDelete
  11. Έλενα,πολύ μου αρέσουν οι τάρτες,το επόμενο κοτόπουλο,που θα περισσέψει-βλέπεις το τρώει το σκυλάκι μας-θα το δοκιμάσω.
    Φιλιά!

    Έτοιμο το βαλσαμάκι,αν μπορέσω θα στο στείλω αύριο,πάντως οπωσδήποτε εντός της εβδομάδας.

    ReplyDelete
  12. Καλημέρα και καλή χρονιά ...
    Πέρασε από το blog κερνάω Τσιπούρα !!!!

    ReplyDelete
  13. Νόστιμες και χορταστικές αυτές οι τάρτες και τα περισσεύματα μεταμορφώνονται!
    Καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  14. ΚΑΤΕΡΙΝΑ23 January 2012 at 15:04

    ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ !!!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΩ ΕΛΕΝΑΚΙ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!

    ReplyDelete
  15. Υπέροχη τάρτα και βολική λύση για να μην πηγαίνει τίποτε χαμένο!!!!
    Μπράβο Ελενάκι!!!
    Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  16. Hi Elena! Your chicken pie look so good! Have a nice day, dear Elena!

    ReplyDelete
  17. ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΕΝΑ, ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΕΓΙΝΕ Ε;
    ΜΩΡΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!

    ReplyDelete
  18. Μου αρέσουν πολύ οι τάρτες!!!Μπορείς να βάλεις ότι θές και ότι σου περισσεύει...αγαπώ!!!Φαίνεται εξαιρετική!!!!Πολλά φιλιά!!

    ReplyDelete
  19. Φαίνεται απίστευτα λαχταριστή! Με τοσο ωραία υλικά θα είναι πραγματικά απίθανη!

    ReplyDelete
  20. Ωχ αμαν αμαν, τι βλέπουν τα τσαχπίνικα και υγρά απτην αρρώστια ματάκια μου!!! Φαινεται φοβερή Έλενά μου, θα την φτιάξω σίγουρα! Φιλάκια πολλά

    ReplyDelete
  21. Είχα φτιάξει μια παρόμοια και ήταν θεϊκή! Αντί για κρεμμυδάκια, είχε κυβάκια ντομάτας. Αλλά με τις τάρτες μπορούν να γίνουν πολλές παραλλαγές!
    Θα την φτιάξω κι έτσι όπως την έχεις αναρτήσει Ελένη μου.
    Να είσαι πάντα καλά και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  22. Τι υπομονή να κάνουμε να κρυώσει, εδώ στη φωτογραφία τη βλέπω και τη θέλω τώρα, χαχα!

    ReplyDelete
  23. Λαχταριστή φαίνεται!!!!

    ReplyDelete
  24. Καλή η ιδέα σου κ σήμερα...μας έχεις λύσει το θέμα μαγειρέματος για την κάθε μας μέρα...Φιλιά καλό βράδυ κ απο εδώ!

    ReplyDelete
  25. τάρτα είπες???? παρούσα....!!!!

    αντιγράφω εννοείται!!!!

    φιλάκιααααα... πολλά!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  26. Αχχααααα! Τώρα το κατάλαβα Ελενάκι μου γλυκό, προσπαθείς να με πεθάνεις βραδιάτικα με τα υπέροχα πιάτα σου!!!!! Θέλω τάρτααααααα!!!! Πολλά πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα!!! Εάν συνεχίσεις έτσι θα ζητήσω αποστολή με κούριερ!!!-:))))

    ReplyDelete
  27. Ηρθα τρέχοντας όταν είδα αυτή την τάρτα φαίνεται υπέροχη θα την δοκιμάσω,αγαπημένη συνταγή....αχ μου άνοιξες πάλι την όρεξη

    ReplyDelete
  28. Γωγούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Να έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα!

    ReplyDelete
  29. Λίλα, τι προκομμένο κορίτσι είσαι εσύ, δεν το συζητώ!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  30. Ελενάκι μου νομίζω συνδυάζει γεύσεις που αρέσουν σε όλους!
    Σε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια!

    ReplyDelete
  31. Ελπινίκη μου είναι ένας νόστιμος τρόπος να αξιοποιήσουμε κοτοπουλάκι που μας περίσσεψε!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  32. Νίκη μου συμφωνώ!
    Να έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα!

    ReplyDelete
  33. Μαρί μου σε ευχαριστώ!
    Καλή βδομάδα και σε σένα εύχομαι!

    ReplyDelete
  34. Ποπάκι, καλέ δεν γελάω!!
    Λοιπόν το εστραγκόν δεν ξέρω αν θεωρείται μπαχαρικό, είναι ένα μυρωδικό σαν τον δυόσμο ή την ρίγανη.
    Δεν ξέρω αν ο αποξηραμένος δυόσμος ή η ρίγανη θεωρούνται μπαχαρικά, αλλά μάλλον όχι.
    Πάντως δίνει ωραίο άρωμα αν το χρησιμοποιήσεις.
    Στα περισσότερα σούπερ μάρκετς το βρίσκω, αλλά αν δεν το βρεις και δεν το βάλεις, δεν χάλασε και ο κόσμος!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  35. Ελενάκι μου όλες οι ... αμαρτίες έχουν και το τίμημά τους χα χα χαα!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  36. Bonjour petite Vivi, merci beaucoup et beaucoup filia aussi (πως το μιλάμε τέλος πάντως το γαλλικό)

    ReplyDelete
  37. Ευγενία μου σε ευχαριστώ πολύ, είναι η αγαπημένη μου ταρτιέρα, έχει ψήσει κι έχει ψήσει χα χα χαα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  38. Αχ Ελενάκι μου σε έβαλα σε κόπο και ντρέπομαι τόσο πολύ!
    Δυστυχώς δεν θα είμαι στην συνάντησή στις 12/2, έχω έναν γάμο που πρέπει οπωσδήποτε να πάω!
    Και ήθελα τόσο πολύ να τα πούμε από κοντά!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  39. Λάμπρο για τσιπούρα έρχομαι τρέχοντας!
    Καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  40. Βασούλα μου σε ευχαριστώ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  41. Dark Chef ότι μπορούμε να ανακυκλωσουμε, καλό είναι!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  42. Κατερινιώ μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Καλή βδομάδα να έχεις!

    ReplyDelete
  43. Βασάκι μου εύκολος και νόστιμος τρόπος για περισσευούμενο κοτοπουλάκι!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  44. Odile, thank you so much!
    Have a very nice week!

    ReplyDelete
  45. Εφάκι, και δεν το δοκιμάζουμε, έχουμε να χάσουμε τίποτε?? χα χα χαα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  46. Ελένη μου στις τάρτες έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία, είναι και βολική λύση!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  47. Ερμιόνη μου ο συνδυασμός των υλικών αποδείχτηκε πραγματικά νόστιμος!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  48. Ερη μου εσύ δικαιούσαι διπλό και τριπλό κομμάτι, για να μας γίνεις γρήγορα καλά!
    Περαστικούλια!

    ReplyDelete
  49. Selcouth συμφωώ, στις τάρτες μπορείς να κάνεις ένα σωρό παραλλαγές με υλικά που αγαπάς!
    Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  50. Μαράκι μου μήπως νομίζεις ότι και οι δικοί μου κάνουν υπομονή?? χα χα χαα!
    Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  51. Ρένα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  52. Αγγελέ μου, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  53. Ζαχαρένια μου, πανεύκολη είναι, δοκίμασέ την!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  54. Κικίτσα μου δστυχώς μένουμε μακριά, για να έχουμε διπλές αποστολές με κούριερ και να μπορώ να δοκιμάζω από πρώτο χέρι τις δικές σου νοστιμιές!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  55. Νάντια μου έλα, έλα!!
    Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  56. Ελενιώ μου τι παρουσίαση είναι αυτή γλυκό μου μικρό ???? υπέροχη!
    πω πω και να είχα ένα κομμάτι, έστω και μικρούλι, πολύ έξυπνη η πρόταση ανακύκλωσης !! ευχαριστούμε πολύ για την πρόταση!

    φιλια πολλά πολλά πολλά

    ReplyDelete
  57. Λατρεύω τάρτα με κοτόπουλο!! και η συγκεκριμένη αν κρίνω και από την κρούστα πρέπει να έγινε ΤΕΛΕΙΑ!!! μπράβο ελενάκι!! φιλιάααααα

    ReplyDelete