Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για το ζεστό καλωσόρισμα και να σας κεράσω ένα γλυκάκι που ελπίζω να σας αρέσει!
Γαλακτομπούρεκο με σιροπιαστό φύλλο κανταΐφι και λαχταριστή κρέμα, και από πάνω για όσους το προτιμάνε σπιτικό γλυκό βύσσινο.
Έτσι, για να σας γλυκάνω ακόμη περισσότερο!
Να σας δώσω και την συνταγή!
Τα υλικά μας:
μισό κιλό φύλλο κανταΐφι
170 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη, για το άλειμμα
Για την κρέμα
1200 ml.φρέσκο γάλα πλήρες
180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ( 1 γεμάτο φλ. τσαγιού μέτριου μεγέθους)
120 γρ. ζάχαρη (λίγο παραπάνω από μισό φλ. τσαγιού)
5 αυγά μέτρια
2 μασουράκια βανίλιας
ξύσμα μισού μέτριου λεμονιού
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο ή μαργανίνη
Για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (3 φλ. τσαγιού μέτριου μεγέθους)
μισό φλιτζάνι τσαγιού μέλι
450ml. νερό ( 2 φλ. τσαγιού μέτριου μεγέθους)
2 κουταλιές κονιάκ
1 μασουράκι βανίλια,
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
1 μικρό κομμάτι κανέλα ξύλο
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
φλούδα λεμονιού
Πάμε να το φτιάξουμε:
Βάζουμε σε βαθύ μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
Ζεσταίνουμε καλά το γάλα σε μεγάλη κατσαρόλα.
Με την κουτάλα της σούπας, παίρνουμε μια κουταλιά από το γάλα και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα αυγών-ζάχαρης, χτυπώντας με το σύρμα συνεχώς, για να μη μας ψηθούν τ΄ αυγά.
Με τον ίδιο τρόπο, προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει η κρέμα.
Βράζουμε την κρέμα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει και να βγάζει φουσκάλες.
Δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτή.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας, ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να γίνει χλιαρή.
Που και που ανακατεύουμε για να μην πιάσει κρούστα.
Στο μεταξύ βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι 35εκ. Χ 22εκ.
Παίρνουμε λίγο περισσότερο από τη μισή ποσότητα κανταϊφιού, το αφρατεύουμε με τα χέρια μας, να ξεχωρίσουν οι ίνες και το απλώνουμε στον πάτο του πυρέξ και στα πλάγια.
Σε κατσαρολίτσα λιώνουμε τα 170γρ. μαργαρίνης και με την μισή ποσότητα ραντίζουμε το κανταΐφι.
Ανακατεύουμε καλά την κρέμα και την απλώνουμε πάνω από το κανταϊφι φροντίζοντας να πάει παντού.
Αφρατεύουμε και το υπόλοιπο κανταΐφι και το απλώνουμε επάνω από την κρέμα, να την καλύψει καλά.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 1 ώρα και 10΄, η ως ότου ροδίσει καλά.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το μέλι, το νερό, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα λεμονιού.
Θερμαίνουμε να φθάσουν στο σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσέχουμε να μην χυθεί. Σιγοβράζουμε για 10΄.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ξαφρίζουμε, αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, με μια οδοντογλυφίδα το τρυπάμε εδώ και εκεί και το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.
Έτοιμο!! Το απολαμβάνουμε!!!
Εκτός από το γλυκάκι όμως, έχω και …. μαντινάδα!
Είναι ο τρόπος που απαντάμε εμείς που καταγόμαστε από την πανέμορφη Κάρπαθο στα καλωσορίσματα!
Αφιερωμένη στα κορίτσια των Συνταγών Της Καρδιάς, οι «μαντινάδες της καρδιάς»!
Καλώς σας βρήκα φίλες μου
στην μπλογκογειτονιά σας,
είναι η καλή σας η καρδιά,
που μ' έφερε κοντά σας.
Στις συνταγές συντρόφισσες,
στο χιούμορ όλες παρέα,
να φτιάχνουμε εδέσματα,
θα ΄ναι πολύ ωραία.
Δημιουργίες της Καρδιάς,
απ΄ την ψυχή βγαλμένες,
θα δείχνουμε στις φίλες μας,
μ' αγάπη μυρωμένες.
Κι όταν ρωτούν: τι σήμερα
πάλι να μαγειρέψω;
Έχω τις Συνταγές Καρδιάς,
να πάω να το γυρέψω!
Τα συχαρίκια της μαμάς,
το θαυμασμό της θείας,
σας φέρνω στο δισάκι μου,
στο blog σας, απευθείας.
Γι΄ αυτό κορίτσια, ευχαριστώ,
για μια φορά ακόμη,
ειλικρινά εχάρηκα,
για την καλή σας γνώμη.
Εσείς τις ξεκινήσατε,
να ΄μαι κι εγώ παρέα,
σίγουρα θα περάσουμε,
πάρα πολύ ωραία!!!
Εύχομαι να έχετε όλοι μια πολύ όμορφη εβδομάδα!
Ειρήνη Ε.
γλυκά γλυκά αρχίζει η εβδομάδα.
ReplyDeleteκαι το Καρπαθιώτικο, μοιάζει κι αυτό με θαύμα.
φιλάκια!!
καλημερα καλημερα!!!!σιροπιαστό και δε θα έρθω;;;;;αποκλείεται!!!μμιαμ...τέλειο...φιλιααααααα και καλή εβδομάδααα!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα Ειρήνη, καλώς ήλθες και καλές δημιουργίες! Το ότι θα περάσεις όμορφα με τα κορίτσια και θα κάνετε καλή παρέα, είναι δεδομένο!!!
ReplyDeleteΩραίο το κέρασμά σου και εξίσου καλή και η μαντινάδα σου!
Με το καλό και καλή εβδομάδα!
Ευχαριστούμε για το κέρασμα, πολύ ωραίο το βυσσινο στο γλυκό. Τι ωραία και τα λουλούδια! Καλημέρα.
ReplyDeleteSummertime Blues, καλημέρα. Κόπιασε να σε φιλέψουμε, να γλυκαθείς, ν' αρχίσει καλά η εβδομάδα.
ReplyDeleteTanyadmin, καλή εβδομάδα και σε σένα. Σιροπιαστό γλυκό, χωρίς να μας λιγώνει, με ωραίο άρωμα.
ReplyDeleteHelen Gr,ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Πράγματι ήρθα στην παρέα για να περάσω καλά. Οι μαντινάδες είναι το δικό μου καλωσόρισμα, της καρδιάς.
ReplyDeleteΕυγενία, το βύσσινο του πάει πολύ, δεν το γλυκαίνει παραπάνω, γιατί μπαίνει σε μικρή ποσότητα, για στόλισμα. Τα λουλούδια τα έβαλε η Έλενα, ωραία δεν είναι; Καλή εβδομάδα.
ReplyDeleteΓειά σου Ειρήνη! Φοβερό γλυκό, έκανες πολύ δυναμική εμφάνιση! Καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια! :)
ReplyDeleteΜα τι όμορφο κέρασμα είναι αυτό Ειρήνη μου!!
ReplyDeleteΚι αυτό το βυσσινάκι, κρουστό κρουστό το ζήλεψα, να το βάλουμε κάποια στιγμή, γιατί κάποιες ψυχές εδώ μέσα, αυτές γι αλλού ξεκίνησαν γι αλλού, κι αλλού η ζωή τους πήγε χα χα χαα!
Σε ευχαριστούμε πολύ και για την μαντινάδα, μου άρεσε πάρα πολύ!!!
Καλά μαγειρέματα να έχουμε, πάντα από καρδιάς!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Dark chef καλημέρα και σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια. Έμαθα πως έχεις καλές γνώσεις για τη μπύρα. Μ' ενδιαφέρει.
ReplyDeleteΈλενα σ΄ευχαριστώ. Σε γλύκανα ε; Χαίρομαι που οι μαντινάδες αρέσουν.
ReplyDeleteΚαλά μαγειρέματα να έχουμε, να συνεχίσουμε να ευχαριστούμε τους καρδιακούς μας φίλους, όπως άλλωστε κάνετε εσείς μέχρι τώρα.
Το βύσσινο θα το φτιάξουμε, σε λίγο καιρό θα είναι στην εποχή του. Αγαπημένο γλυκό του κουταλιού, που αξία του δεν πέφτει ποτέ, σαν το "χρυσάφι" της ελληνικής παράδοσης.
Καλημέρα Ειρήνη και καλή εβδομάδα! Σου εύχομαι καλή αρχή (που ήταν και με το παραπάνω) και καλά μαγειρέματα!!
ReplyDeleteΤο γλυκάκι υπέροχο και ιδιαίτερο, χάρη στο φύλλο αλλά και το βυσσινάκι!
Να έχεις μια πολύ όμορφη μέρα εύχομαι!
Γλυκιά βδομάδα να έχετε, σαν το γλυκό σας το απίθανο!! Η μαντινάδα τέλεια!!
ReplyDeleteΦιλιά
Ε, κοριτσάκι ζηλεύω!
ReplyDeleteΓλύκα.. χρώματα.. μαντινάδες!
Να είσαι καλά Ειρήνη μου!
Υπέροχο... Αγαπώ το γαλακτομπούρεκο και ειδικά το κανταϊφι... οπότε, τι να πω τώρα.. μου τρέχουν τα σάλια!!! Και πάλι καλά μαγειρέματα!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
ReplyDeleteΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΕΣ!!!
ΕΔΩ ΒΛΕΠΩ Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΝΑ ΓΛΥΚΑΘΟΥΜΕ.....
ΜΠΡΑΒΟ! ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!!!
ΣΑΣ ΦΙΛΩ!!!!!!!!!!!!!!!
Καλώς ήρθες στις Συνταγές της Καρδιάς μας!!
ReplyDeleteΕπεσα πάνω στο ιδιαίτερο καλωσόρισμά σου και πολύ το χάρηκα! Το γλυκάκι από όλες τις απόψεις αγαπημένο μου και η μαντινάδα σου πανέμορφη!
Ελενάκο έλα να παίξουμε!
Κοριτσάκια μου καλή και γλυκιά εβδομάδα να έχουμε!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!Ειρήνη μου καλως ήρθες καλή αρχή σου εύχομαι!!!Εξαιρετικό το γλυκάκι σου μου αρέσει πολύ!Υπέροχη η μαντινάδα σου καλή συνέχεια!!!Φιλιά!
ReplyDeleteΚαλημέρα Ειρήνη!! Καλώς ήρθες στην μπλογκοπαρέα και καλές κουζινοδημιουργίες!!! Τέλειο το γαλακτομπούρεκό σου και με το γλυκάκι βύσσινο ακόμη πιο τέλειο!!! Καλή εβδομάδα!!!
ReplyDeleteΕρμιόνη, ευχαριστώ για τις ευχές. Το γλυκό είναι διαφορετικό, λόγω του φύλλου κυρίως. Το βύσσινο ταιριάζει εξαιρετικά.
ReplyDeleteMari, γλυκιά εβδομάδα και σε σένα. Είναι απίθανο το γλυκό και από μαντινάδες......
ReplyDeleteΓιαγιά Αντιγόνη, καλό μεσημέρι.
ReplyDeleteΜη ζηλεύεις, αλλά φτιάξε το, να δεις τη γλύκα του.
eleni, γεια σου. Με το σχόλιο σου τα λες όλα. Σου τρέχουν τα σάλια ε; Και που να δεις το σύζυγο μου, όταν το έτρωγε!!!!
ReplyDeleteEffie's... καλή εβδομάδα. Καλό, δεν λες τίποτα!!! Για δοκίμασε και λιγάκι. Κερασμένο για το καλωσόρισμα, στις συνταγές της καρδιάς.
ReplyDeleteΈφη, σ΄ευχαριστώ και χαίρομαι που σου άρεσε το καλωσόρισμά μου. Καλή εβδομάδα και σε σένα.
ReplyDeleteΕλένη, καλό μεσημέρι. Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πιστεύω και εγώ ότι η συνέχεια θα είναι πολύ καλή.
ReplyDeleteTante Kiki, καλώς σε βρήκα. Σ΄ευχαριστώ για τις ευχές σου. Το γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταίφι, ταιριάζει και με γλυκό κεράσι, κόκκινο ή μαύρο, αν έχεις κάποιο από τα δύο.
ReplyDeleteΦανταστικό το γλυκό και η μαντινάδα ακόμη καλύτερη!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Πόσο πιο γλυκά να ξεκινήσει η εβδομάδα???
ReplyDeleteΈνα γλυκό φιλί και πολλές-πολλές ευχές για μια υπέροχη εβδομάδα!!!
Ειρήνη καλώς όρισες! υπέροχη συνταγή μας κερνάς. Αν θέλεις πέρασε από μένα να παίξεις για το καλό!
ReplyDeleteΔεν ξέρω τι είναι περισσότερο νόστιμο η μαντινάδα ή το γαλακτομπούρεκο. Καλή εβδομάδα και καλή αρχή.
ReplyDeleteΗ ομάδα του www.greekfoodshop.com
Καλώς ήρθες Ειρήνη!!
ReplyDeleteΟι μαντινάδες μου αρέσουν πάρα πολύ κι αυτή που έπλεξες εδώ με ξετρελάνετε.
Καλή και γλυκιά συνέχεια.
Eri, καλή εβδομάδα και να είσαι καλά.
ReplyDeleteΕιρήνη έκανες το τέλειο ξεκίνημα για μια γλυκιά εβδομάδα!
ReplyDeleteΕξαιρετικό το γλυκάκι σου!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα,Ειρήνη!
Syros2js, γλυκύτερα δεν γίνεται. Ευχαριστώ για τις ευχές σας.
ReplyDeleteVita, καλώς σε βρήκα. Καλό το κέρασμα; Τι ωραίο παιχνίδι παίζετε;
ReplyDeleteGreek food on line review, καλό απόγευμα. Σε βεβαιώνω ότι, είναι εξ ίσου νόστιμα και τα δύο. Καλή εβδομάδα να έχουμε.
ReplyDeleteΞανθή, γειά σου. Οι μαντινάδες είναι ζυμωμένες με την κουλτούρα με την οποία μεγάλωσα, απαραίτητες σε κάθε λύπη και χαρά, σε κάθε νέο ξεκίνημα στην ζωή μας.
ReplyDeleteEιρηνάκι μου γλυκό, σε βγάζω απο κόπο του να σκεφτείς τι θα μας φέρεις όταν θα πιουμε το καφεδάκι μας!! πιστεύω να κατάλαβες ότι θέλουμε ένα ταψάκι για τον καφέ και από ένα η καθε μία για το σπίτι της !!! χιχιχι!!! καλέ μην τρομάζεις! 2 ταψάκια μας φθάνουν !!!χιχι!!
ReplyDeleteκαλώς όρισες στην παρέα μας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
φιλια πολλά και καλή βδομάδα
Βάσω, καλή και γλυκιά εβδομάδα σε σένα και σε όλους μας.
ReplyDeleteΜε τι όμορφα και γλυκά λόγια
ReplyDeleteαυτή η μαντινάδα σου.
Ευφραίνουν την καρδιά
όπως το γλυκάκι σου.
Φιλιά.
Φίλη μου, που γράφεις το όνομά σου με κυριλλικό αλφάβητο, (δεν ξέρω το κομπιούτερ μου αν μπορεί να γράψει με κυριλλική γραφή), σε ευχαριστώ που σου αρέσει το γλυκό. Δοκίμασέ το.
ReplyDeleteΜαρία καλό απόγευμα και καλώς σας βρήκα!!! Όχι μόνο ένα, αλλά και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά......ε, συγνώμη ταψιά ήθελα να πω, θα σας φτιάξω. Αλλά πες μου, τόσο γλυκό πως θα το φάτε, που θα το χωρέσετε;;
ReplyDeleteφτιάχτο εσύ Ειρηνάκι μου και θα δείς πως θα το χωρέσουμε - ξέρεις πόσοι είναι πίσω απο εμάς ????χιχιχιχι ξέρεις τι λυκάκια έχουμε στο σπίτι ????
ReplyDeleteφιλια
Στέλλα Μαρκοπούλου, καλή εβδομάδα. Οι μαντινάδες, μπορεί να είναι πικρές ή γλυκές, ανάλογα με την περίπτωση, για την οποία γράφονται. Εγώ θα ήθελα να δείχνω μόνο τις γλυκές περιπτώσεις, που θα "ευφραίνουν την καρδιά", όσων τις διαβάζουν.
ReplyDeleteΘα ξεκινήσω από το δεύτερο κομμάτι του σημερινού ποστ...
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ και από μέρους μου για την μαντινάδα, ήταν πολύ ωραία και καλως ήρθες να μοιραστούμε από καρδιάς.
Τώρα για το κέρασμα, θα δεις και στο μέλλον ότι τα γλυκά δεν είναι το φόρτε μου, αλλά στο γαλακτομπούρεκο τρέφω ιδιαίτερη αδυναμία, για το συνδυασμό δε, με κανταϊφι πεθαίνω... οπότε εγώ θέλω 2 ταψιά χωρίς να βρω κάποιον να τα δώσω!!! θα τα τσακίσω σε δόσεις , μην ανησυχείς δεν θα πάθω τίποτα!!!!
Καλως μας ήρθες και πάλι και πολλά φιλιά
** Αααα χωρίς γλυκό του κουταλιού εεεεε σκέτο!!!!
Γλυκό και όμορφο το ξεκίνημά σου,Ειρήνη!
ReplyDeleteΤι γλυκάκι ξεχωριστό μας έφτιαξες-για τη μαντινάδα τι να πω,υπέροχη!
Φιλιά!
Νομίζω Ειρήνη ότι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο στο έκανε η Αμαλία!
ReplyDeleteΗ Αμαλία όπως θα διαπιστώσεις είναι το .... σκασμένο της παρέας.
Εχεις δει άνθρωπο να μην τρώει γλυκά??
Η Αμαλία είναι αυτή.
Επίσης δεν τρώει ούτε λεμονάτα (μισεί το λεμόνι αλλά λατρεύει το ξύδι - φτιάχνει και δικά της ξύδια).
Επίσης δεν τρώει ούτε το ροκφόρ της, γενικά μας κάνει πολλά νάζια, αλλά τι να κάνουμε?? Είναι το μικρό μας και την συγχωρούμε;-)
Επειδη νηστευω την προσοχη μου στην μαντιναδα σημερα και το γαλακτομπουρεκο μετα το Πασχα οπωσδηποτε.Ειρηνη ετσι γλυκα και νοστιμα να συνεχισεις αααααχχχχχχχ!!!!!!!!!!!Ποπη
ReplyDeleteΕίδα σιρόπι και έτρεξα!!!και πόσο μάλλον συνδιασμένο με κανταίφι!!!αχ τι ωραίο γλυκάκι!! Καλή εβδομάδα!!!
ReplyDeleteμμμ φαίνεται υπέροχο!!
ReplyDelete(δεν το έχω ξεχάσει, μόλις ξεκλέψω λίγο χρόνο θα στη γράψω να στη στείλω!)
Φιλάκια!
Το σκασμένο σας είπε μία φορά να ξεσκάσει και αμέσως πέσατε να με φάτε!!!! Έτσι έλενα;;; ξέρω τι φταίει που ζήτησα 2 ταψια εεε;; λίγα; έπρεπε περισσότερα εεε;;; Ειρήνη ναι καλύτερα 3 να δώσω και κανα κομμάτι του καλού μου!!! χιχιχιχιχιχιχιχι
ReplyDelete*** ααα επίσης σαν σκασμένο που είμαι Ειρήνη δεν θέλω επίσης βούτυρο, στο δικό μου σε παρακαλώ μαργαρίνη...
Ειρηνη μου !!! ευχομαι απο καρδιας παντα λιχουδιες !!! νασαι γερη και χρυσοχερα !!!
ReplyDeleteοταν ερθω στην Πατριδα και δεν το εχω φτιαξει ακομα,θα το φτιαξεις και θα παρουμε το καφεδακι μας με τις αλλες αγαπημενες καρδουλες....!!! φιλακιααα !!!
Κλειω !!!
Καλησπέρα Ειρήνη!!
ReplyDeleteΈνα "σπρωξιματάκι" στη ...σκηνή, είδες τι μπορεί να καταφέρει;;
Φοβερή πρεμιέρα με συνέχεια που προβλέπεται συναρπαστική!!!!!
Καλωσόρισες κι ... από κοντά και σιδεροκέφαλη :)
Υπέροχο το κέρασμα σου!!!
Ενδιαφέρουσα η παραλλαγή με το φύλλο από καταϊφι!
ReplyDeleteΦανταστικό, θα το λατρέψει ο άνδρας μου που αγαπά το κανταίφι και δεν τρώει όμως τα..καρύδια!
ReplyDeleteΛατρευώ κανταίφι...και σχέτο μπορώ να το φάω...καλησπέρα Ειρήνη
ReplyDeleteAmali, καλησπέρα, καλώς σας βρήκα. Οι μαντινάδες είναι το φόρτε μου.
ReplyDeleteΗ Έλενα λέει ότι δεν τρως τα γλυκά, του κουταλιού και τα άλλα. Δεν ξέρεις τι χάνεις. Δεν τρως και το λεμόνι, να το προσπεράσω, αλλά και το ροκφόρ; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Είναι από τ' αγαπημένα μου τυριά.
Για το γαλακτομπούρεκο, τόσα ταψιά παραγγελία που έχω, μήπως να τα στείλω στον φούρνο της γειτονιάς μου, να τα ψήσει;
Eleni, καλησπέρα. Σ΄ευχαριστώ για το καλό σχόλιο.
ReplyDeleteΘέλω να σου πω, ότι έχω φτιάξει συνταγές του aromacooking. Και συνεχίζω να φτιάχνω για την οικογένεια και τις κολλητές μου, προσαρμόζοντάς τες στις ανάγκες του καθενός μας.
Το γλυκό διαφέρει από τα συνηθισμένα.
Έλενα, καλά η Αμαλία δεν τρώει γλυκά, ούτε λεμόνι. Εντάξει, είπα, δε βαριέσαι μικρό το κακό. Αλλά δεν τρώει ούτε το ροκφόρ. Ανησυχώ. Κάτι πρέπει να κάνουμε.
ReplyDeleteΠόπη, κράτησε εσύ τη νηστεία σου. Το γαλακτομπούρεκο μπορεί να περιμένει και για μετά το Πάσχα, να το φας χωρίς τύψεις.
ReplyDeleteChris,είναι υπέροχο. Μια δοκιμή θα σε πείσει.
ReplyDeleteΚλειώ καλησπέρα σε σένα και στην Ολλανδία. Οι ευχές σου καλοδεχούμενες. Με τη σειρά μου θα σου ευχηθώ, σύντομα να έρθεις στην πατρίδα, να γνωριστούμε, να πιούμε το καφεδάκιμας, να σου φτιάξω και ότι γλυκό θέλεις, να το φάμε παρέα. Ακούω παραγγελίες.
ReplyDeleteΈνα πουλάκι μου κελάηδησε ότι, είσαι εξαιρετική μαγείρισσα.
Gravakis καλό σου βράδυ. Χαίρομαι που μετά το σπρωξιματάκι, στάθηκα όρθια στην πρεμιέρα μια και το γλυκό μου, δείχνει ν΄αρέσει. Καλώς σας βρήκα.
ReplyDeleteΧρυσαυγή, καλησπέρα. Η παραλλαγή με το φύλλο κανταίφι, δίνει μια άλλη "νότα" στο γλυκό.
ReplyDeleteΑχτίδα ,Γεωργία, πως είσαι; Είμαι σίγουρη, ότι ο κ. Δημήτρης, σαν καλοφαγάς και καλός μάγειρας που είναι, θα το φτιάξει αμέσως.
ReplyDeleteΘα προσπαθήσω να σε πάρω τηλέφωνο μέσα στη εβδομάδα, να δω τι κάνεις.
mia, καλησπέρα. Και εγώ το αγαπώ το κανταίφι, αλλά το προτιμώ, με σιροπάκι, αμυγδαλάκι καβουρδισμένο, και τι άλλο....παγωτό με βύσσινο!!!!
ReplyDeleteΕιρηνη μου απ'οτι καταλαβες δεν θα μας προλαβαινεις να μας ταιζεις με τετοια ωραια γλυκακια που φτιαχνεις!!!!!!
ReplyDeleteΟσο για το ροκφορ δεν ειναι μονο η Αμαλια που δεν το τρωει....ειναι και μια αλλη κυρια (βλεπε Μαρια)που ουτε να το δει ......αρα οτι εχει ροκφορ σε μενα και την Ελενα που το λατρευουμε!!!!!
Φιλακια , καλη εβδομαδα!!!!!
Mετάκι και στην Βάσια!
ReplyDeleteΚι αυτή το τρώει όλο το ροκφόρ της!
Η Μαρία και η Αμαλία δεν έχουν καταλάβει ότι έχουμε κρίση και πρέπει να μάθουν να τα τρώνε όλα:P
Ειρήνη καλώς όρισες στην παρέα της καρδιάς μας!!!!
ReplyDeleteΥπέροχο το γλυκάκι που μας κερνάς και ιδιαίτερα όμορφη η μαντινάδα της καρδιάς που μας αφιερώνεις!!!!
Πολλά φιλιά!!!Καλή και δημιουργική εβδομάδα!!!!
Ροκφόρ άκουσα και ήρθα!!χαχα!!!
ReplyDeleteΔεν πειράζει Ελενα μου ας μην τα τρώνε όλα...γι΄ αυτό είμαστε εμείς εδώ!!!χαχα!!!
Δυστυχώς επέστρεψα από Χανιά,όπως κατάλαβες!!!!
Πολλά φιλιά!!!
Μέτη καλησπέρα. Προβλέπω ότι η δίαιτα θα πάει περίπατο. Και ότι είχα
ReplyDeleteχάσει κάτι ωραία κιλάκια! Δεν χάνονται εύκολα τα άτιμα.
Μα δεν μπορώ να καταλάβω τι τους έχει κάνει το ροκφόρ και δεν πλησιάζουν. Τόσο ωραίο τυρί. Τι να πω;
Καλή εβδομάδα και σε σένα.
Έλενα μη στεναχωριέσαι, θα το τρώμε εμείς που αναγνωρίζουμε την αξία του.
ReplyDeleteΤώρα μάλιστα και με την κρίση όπως λες, είναι το ιδανικό τυρί.
Βασάκι μου γύρισες???
ReplyDeleteΜας έλειψες!!
Ελα και κανονίζουμε καφεδάκι με την Ειρήνη!
Φιλάκια!
Ασε Ελενάκι μου ,απο δω και πέρα είναι όνειρα στα Χανιά!!!Δεν ήθελα να φύγω!!!!Ημουν και κοντα στον κανακάρι μου ...καταλαβαίνεις!!!!
ReplyDeleteΤο καφεδάκι επιβάλλεται να γίνει και σύντομα μάλιστα!!!!
Περιμένω ειδοποίηση!!!!
Πολλά φιλάκια!!!!
Vasia, καλώς σε βρήκα και καλώς ήρθες από τα Χανιά. Βλέπω στεναχωριέσαι, που ήρθες. Εγώ στεναχωριέμαι που έχω χρόνια να πάω, να ξαναδώ τον Φάρο, να περπατήσω στα σοκάκια και στην αγορά.
ReplyDeleteΚαλό το γλυκάκι; Ε και το ροκφόρ δεν πάει πίσω! Ροκφόρ και ξερό...παντεσπάνι που λένε.
Καλή εβδομάδα.
* κανακάρη *
ReplyDeleteΕιρήνη μου τα Χανιά όπως ξέρεις είναι υπέροχα και εγώ έχω την τύχη να πηγαίνω 2-3 φορές το χρόνο!!!
ReplyDeleteΣτα ωραία λέμε πάντα ναι όπως είναι το γλυκό σου ... αλλά και το ροκφόρ επίσης!!!!!
Καλό βράδυ!!!!
Vasia, τι άλλο να σου πω, τυχερή είσαι. Έχουμε καλούς φίλους στα Χανιά και όλο με καλούν να πάω, αλλά με τα σχολεία και τα λοιπά, δεν προλαβαίνω.
ReplyDeleteΌταν συναντηθούμε να πιούμε ένα κρασάκι στην υγειά του ροκφόρ, του μπλου τσηζ, του στίλτον, της γκοργκοτζόλας και των λοιπών μπλε τυριών.
Εεεεεεεεεεεεεεεε
ReplyDeleteσας έπιασα!!!!!!!
βλέπω εσείς οι αθηναίες κανονίζετε καφέδες (που δεν πίνω επίσης!!!!!) και σε εμένα τίποτα έτσι;;;;; Εντάξει δεν τρώω ροκφορ (καλύτερα και λόγω κρίσης) δεν πίνω λεμόνι, πίνω ξύδια και είμαι εύθυμη.. δεν πρέπει να με κάνετε και παρέα;;;;;
ωραίος τρόπος!!!
Δεν πειράζει και εγώ θα πάω στα ουζερί της χαλκίδας να πνίξω τον πόνο μου μόνη δεν σας καλώ!!!! χιιχιχιχιχιχιχι Αααα θα πάρω μόνο τη Μαρί Μπελ να παραγγείλουμε τα αντιροκφορικά μας!!!!
πολλά πολλά φιλιά
**Μετά το Πάσχα σας έχω συνταγη έκπληξη μιας και λέμε για ροκφορ, θα τη λατρέψετε!!!!
Ααααααααααα Βασάκι καλώς ήρθες ξεχάστηκα!!!!!!!
ReplyDeleteΣτην Γκοργκονζόλα είμαι μέσα!!!!
Είμαι λίγο ανώμαλο το ξέρω!!!! μην βιαστείτε να το πείτε το παραδέχομαι!!!
Βρε μικρό παραπονιάρικο, τι να σου πούμε??
ReplyDeleteΕρχεσαι μεσοβδόμαδα στην Αθήνα??
Αφού δεν έρχεσαι, το ξέρω!!
Εχεις τις μπίζνες με τα ξύδια!
Πάντως αν το αποφασίσεις, εδώ είμαστε!
Πες μου ότι μετά το Πάσχα θα βάλεις συνταγή με ροκφόρ, και θα τα έχω δει όλα χα χα χαα!!
Τώρα ντε!!! θα ξεκινήσει το μαγαζί και θα κατεβαίνω και μεσοβδόμαδα και σάββατο και Κϋριακή και κάθε λίγο και λιγάκι Αθήνα στα εστιατόρια, θα σας δω!!!
ReplyDeleteΜετά το Πάσχα
θα δεις θα δεις...
και θα τα δεις όλα!!!!
Υπέροχο γλυκό,πολύ όμορφη παραλλαγή του κλασσικού!Γεια στα χεράκια σου και καλή συνέχεια! Πολλά φιλιά!
ReplyDeleteΓεια σας κορίτσια μου....Μπράβο Ειρήνη με το ωραίο σου γλυκό...υπέροχο..καλή αρχή σου εύχομαι σ΄αυτό το υπέροχο μπλοκ που εκτός από τα ωραία που φτιάχνει έχει και κορίτσια ένα και ένα...
ReplyDeleteΚαι όλα αυτά τα λέω για να ζητήσω βέβαια το κατι τις μου κι εγώ...μόνο να μην έχει ροκφόρ και γκοργκοντζόλες και όλα τα σχετικά...αυτά τα αφήνω στην Έλενα Βάσσια και σε όποια άλλη θέλει...εγώ θα πάρω το ταψί το γαλακτομπούρεκο και θα κάτσω όμορφα όμορφα με την Μαρία να το φάμε...εντάξει Μαράκι μου?
Καλή αρχή λοιπόν Ειρήνη μου να είσαι καλά και η μαντινάδα σου υπέροχη...
mia xara, καλό μεσημέρι. Η διαχρονική αξία των ελληνικών παραδοσιακών γλυκών, είναι αδιαμφισβήτητη. Μέσα από μια παραλλαγή, που δεν ξεφεύγει από την φιλοσοφία της αυθεντικής συνταγής, μπορούμε να τα δούμε, με μια πιο φρέσκια ματιά.
ReplyDeleteEva Z. γεια σου. Είναι υπέροχο το μπλογκ και μόνο από το όνομά του, καταλαβαίνει κανείς τι ωραία πράγματα μπορεί να βρει, μέσα σ' αυτό.
ReplyDeleteΜα δεν μπορώ να καταλάβω, τι έχετε όλες, εναντίον του ροκφόρ. Τέτοιο ωραίο τυράκι, με τη μουχλίτσα του, με το ιδιάζων αρωματάκι του, με την πιπεράτη γεύση του, δεν του λείπει τίποτα. Μήπως έχει έρθει η ώρα να το δείτε από άλλη οπτική γωνία;
μμμ!γαλακτομπούρεκο με καταιφι!Το αγαπημένο του άντρα μου!!!!
ReplyDeleteΘα το τιμήσουμε δεόντως!
Περάστε και απο το blog μας!Σας καλέσαμε για παιχνιδάκι!
Τη γλύκα του να 'χεις!!!!
ReplyDeleteΚαμιά συνταγή με λίγες θερμίδες βάλτε βρε κορίτσια γιατί ανοίγει ο καιρός και.....
Συνταγές της Δέσποινας, καλησπέρα. Ελπίζω να το αγαπήσουν και άλλοι και να το φτιάχνουν.
ReplyDeleterena, γεια σου. Έφτασε κιόλας ο καιρός για δίαιτα; Και με αυτά που θα φάμε το Πάσχα, τι θα γίνει;
ReplyDeleteΕιρήνη μου καλη αρχή!
ReplyDeleteΜεγαλώνει η νοστιμη παρέα!
Το γλυκάκι θεικό φαινεται,έμεινε καμια μπουκίτσα ή άργησα πολύ;
Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια!
Νίκη καλημέρα, τώρα είδα το σχόλιο σου. Για σένα το ξαναφτιάχνω και στο στέλνω στη Βυτίνα, ή μήπως να το φέρω η ίδια εκεί; Ευκαιρία ψάχνω για να έρθω όπως βλέπεις.
ReplyDeleteΠολύ καλή συνταγή! μπράβο
ReplyDeleteΠολύ καλή συνταγή, μπράβο!
ReplyDelete