Είναι αφράτα, μαλακά και πολύ νόστιμα!
Είναι και νηστίσιμα.
Έτσι οι φίλοι μας που νηστεύουν, μπορούν να συνοδέψουν το καφεδάκι τους με ένα αφράτο χαλβαδένιο κουλουράκι χωρίς τύψεις!
Το ίδιο απολαυστικά πάντως, τα μασουλάμε κι εμείς που δεν νηστεύουμε!
Πάμε να τα φτιάξουμε!
Θα χρειαστούμε:
580-600 γρ. αλεύρι μαλακό
120 γρ. χαλβά (όποια γεύση προτιμάτε)
130 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μαργαρίνη
250 ml φυτική κρέμα γάλακτος
1,5 κουταλάκι μπέικιν
ξύσμα από 1 μέτριο πορτοκάλι
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την μαργαρίνη (λιωμένη) και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε την φυτική κρέμα, το μπέικιν, τον χαλβά που τον έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας, και ξαναχτυπάμε.
Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι – όσο χρειαστεί για να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε κορδόνια και σχηματίζουμε κουλουράκια σε όποιο σχήμα μας αρέσει.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα κουλουράκια μας.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν, τα φυλάμε σκεπασμένα σε μεταλλικό κουτί μπισκότων ή σε σκεπαστό σκεύος.
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!
καλημέρα κορίτσια! δεν είχα φανταστεί ότι ο χαλβάς μπορεί να ενσωματωθεί σε ζύμη! Τέλεια ιδεά για όσους νηστεύουν.
ReplyDeleteΚαι μην ξεχάσω. Χθες στη γιορτή μου με βγάλατε ασπροπρόσωπη με το Εκμέκ Κανταϊφι που πρότεινε παλιότερα η Μέτη! Έγινε ανάρπαστο!!!
καλημερααα!βαζω τον καφε...βαζεις τα κουλουρακια???
ReplyDeleteπολυ ξεχωριστη συνταγη...και φυσικα θα την δοκιμασω!!
Καλημέρα Έλενα. Κατάφερες να συνενώσεις τον χαλβά με τα κουλουράκια, σε ένα αφράτο αποτέλεσμα. Μπράβο. Ως τώρα τα είχα, το ένα δίπλα στο άλλο, μαζί με το τσάι μου, τώρα θα τα έχω και παρέα.
ReplyDeleteaaaaaaaaaaa....πολύ όμορφη σκέψη!!!μπράβο!!!δε το ήξερα...εννοείται θα τα φτιάξω (άλλο που δε θέλω)...φιλιαααα πολλαααααααα..
ReplyDeleteααα...παίρνω και μερικά για το απόγευμαααα
τςςςςς !! με εστειλες πάλι βρε θηρίο !!! δεν σε πιστεύω ! καθε φορά με εκπλησεις με τη φαντασία σου, με λίγα λόγια μ'εχεις στείλει !!!χιχιχιχι!!!
ReplyDeleteΑλήθεια, είναι τόσο νόστιμα όσο φαίνονται???
γεια στα χεράκια σου φιλεναδίτσα μου !!!
φιλια πολλά πολλά
Καλά ε... είσαι τέλεια!!! Τι συνταγή είναι αυτή;;; Τι πρωτότυπη συνταγή;;; Καταγράφτηκε... Μπράβο Έλενα!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα!!!
Φιλιά!!!
Απιστευτο κι όμως αληθινό!
ReplyDeleteκαι απλή σαν συνταγή.
Μπράβο βρε κορίτσι απίθανο, είναι να μην βάλετε κάτι στο μυαλό σας!!!
Καταπληκτική συνταγή πολύ ωραία η προσθήκη του χαλβά στα κουλούρια και επίκαιρη.
ReplyDeleteΗ ομάδα του Greek Food Shop
Καταπληκτική και πρωτότυπη συνταγή, μπράβο Έλενα! Καταγράφεται! Πριν φύγω, παίρνω κέρασμα για το καφεδάκι μου!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή εβδομάδα!
Καλημερα και καλη εβδομαδα!
ReplyDeleteΥπεροχα τα κουλουρακια σου! Φανταζομαι γευση, εγω ειχα φτιαξει ενα κεικ με χαλβα και ηταν απιθανο.
Υποκλίνομαι στην φαντασία σου φιλενάδα , μόνο εσύ θα μπορούσες να βάλεις χαλβά σε κουλουρακια…………
ReplyDelete..αλλα με βάζεις σε μπελάδες , βλέπω την Βου το βράδυ να μου έρχεται με τον χαλβά για να ξαναξαναξαναξαναφτιαξουμε κουλουράκια……..!!!!!!
Φιλάκια , καλή εβδομάδα!!!!!!
Νοστιμότατα !! αν κρίνω από τα υλικά, αλλά θέλω να τα δοκιμάσω κιόλας, δεν θα αργήσει εκείνη η μέρα!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά, καλή βδομάδα.
EVAGELIA VRETTOU νασε πολυχρονη κουκλα μου!!!!!!
ReplyDeleteΧαιρομαι πολυ που σου πετυχε το εκμεκ , καλα που μου το θυμησες και εχω καιρο να το φτιαξω!!!!!!
Φιλιά , καλη εβδομαδα!!!!
Μμμμ, με κάτι τέτοιες συνταγές χαίρεσαι να απέχεις από τις ζωϊκές τροφές!
ReplyDeleteΗ προσθήκη του χαλβά θα κάνει το κλικ στα κουλουράκια. Φυτική κρέμα δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει (κάπως δε μου κάθεται καλά!), αλλά και με κρέμα καρύδας φαντάζομαι ότι θα γίνονται νόστιμα!
Καλή εβδομάδα σε όλους μας! :)
Μμμ... πολύ ενδιαφέροντα κουλουράκια! Έχω την αίσθηση ότι μου κλείνουν το μάτι και ψιθυρίζουν το όνομά μου!!! Με χαλβά, κρέμα και άρωμα πορτοκαλιού πρέπει να είναι απίθανα!
ReplyDeleteΦιλάκια Έλενα!
Ποιος άλλος εκτός από σένα Ελενάκι μου θα μπορούσε να σκεφτεί τέτοιους γευστικούς συνδυασμούς??!!!!!
ReplyDeleteΤέλεια τα κουλουράκια σου και..νηστίσιμα!!!!!
Πολλά φιλιά και μια όμορφη εβδομάδα!!!
Βρε Μετάκι μου τι τραβάς και συ με την Βου μας!!!!!χαχα!!!
Έλενα,τι νόστιμα!
ReplyDeleteΟ χαλβάς θα τους δίνει ξεχωριστή γεύση,αυτή που μ΄αρέσει πολύ.
Φιλιά!
Ελενάκι μου, καταπληκτική η συνταγή σου τώρα την περίοδο της νηστείας!!
ReplyDeleteΘα δοκιμαστούν άμεσα μιας και τα υλικά υπάρχουν.
Φιλάκια πολλά :))
Ok, μπήκε στη λίστα!!! (Όχι, τη μαύρη!!!)
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!! Γευστική κ' χαμογελαστή!!!
Είμαι περίεργη να δοκιμάσω αυτά τα τέλεια μπισκοτάκια.
ReplyDeleteΦιλιά.
Τελικά το μους χαλβά το έκανα και το τσάκισα σχεδόν μόνη μου. Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει που λένε. Θα δοκιμάσω και τα κουλουράκια γιατί σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη πια.
ReplyDeleteΕλενα δεν το συζητω θα το δοκιμασω συντομα.φιλια πολλα.Ποπη
ReplyDeleteΤι καταπληκτική συνταγούλα είναι αυτή? Μυρωδάτα και λαχταριστά.....το κουτάκι μου είναι έτοιμο???
ReplyDeleteΕλενάκι τι ωραία συνταγή είναι αυτή;Πρωτότυπη μπράβο σου!!!!!!Πρέπει να τα δοκιμάσω οπωσδήποτε έχω τρελαθεί και μόνο που τα βλέπω!!!Καλή εβδομάδα πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα Ευαγγελία μου!
ReplyDeleteΔεν μπορείς να φανταστείς πόσδο όμορφα ενσωματώνεται στην ζύμη ο χαλβάς!
Ελπίζω να πέρασες όμορφα στην γιορτούλα σου!
Χαιρόμαστε πολύ που άρεσε το γλυκάκι της Μέτης μας!
Πολλά φιλιά!
Ιριδά μου καλή βδομάδα!
ReplyDeleteΣε περιμένω για καφεδάκι με μεγάλη χαρά!
Φιλάκια!
Ειρηνάκι είναι από τα πιο αφράτα κουλουράκια που θα έχεις δοκιμάσει!
ReplyDeleteΜας άρεσαν πολύ, θα τα ξαναφτιάξω για την Μεγάλη Εβδομάδα που θα νηστέψουμε κι εμείς.
Είναι και χορταστικά, γίνονται και αρκετά!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Τάνια μου να τα φτιάξεις, θα τα ευχαριστηθείς πολύ!!!
ReplyDeleteΚαι για το απογευματινό καφεδάκι, είναι υπέροχα!
Φιλάκια!
Μαράκι μου έλα να πιούμε καφεδάκι, θα σου χω και κουλουράκια νηστίσιμα και αρτίσιμα, απ' όλα θα σου χω, αμέ!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά φιλενάδα!!
Ελενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΝα έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα εύχομαι!
Φιλάκια!
Χαρουλίτα μου, μην μας κάνεις και κοκκινίζουμε χα χα χααα!
ReplyDeleteΣε ευχαριστούμε πολύ πολύ!
Φιλάκια!
Greek food online review ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα!
Ελενάκι μου και βέβαια να πάρεις για το καφεδάκι σου!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
Μαρινάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!!
ReplyDeleteΔεν το έχω δοκιμάσει σε κέικ, αλλά πιστεύω ότι θα ταιριάζει όμορφα και θα δίνει πολύ γευστικό αποτέλεσμα!
Φιλιά!
Μετάκι η Βου δος της κουλουράκια να πλάσει με τα δυο χεράκια.... η καλύτερή της χα χα χαα!!!
ReplyDeleteΝα μαζευτούμε να πλάσετε όλες κουλουράκια (πρόσεξε το βου πληθυντικό, διότι εγώ καφέ θα πίνω κατά τα γνωστά:PPP)
Φιλάκια, καλή βδομάδα φιλενάδα!
Mari μου γίνονται τόσο εύκολα και με απλά υλικά, που μπορείς να τα δοκιμάσεις όποτε θέλεις!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Dark Chef σίγουρα και με κρέμα καρύδας γίνονται.
ReplyDeleteΗ φυτική κρέμα γάλακτος βοηθάει στο να γίνουν μαλακά και αφράτα, γιατι την φοβάσαι??
Εγώ την χρησιμοποιώ πολύ, και όχι μόνο στις νηστείες.
Για παράδειγμα, τα σπιτικά παγωτά γίνονται καλύτερα με φυτική κρέμα γάλακτος (κρετόρε) από ότι με την κανονική!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Ερμιονάκι μου γίνονται απίστευτα αφράτα, μας άρεσαν πάρα πολύ, και να φανταστείς δεν νηστεύουμε!
ReplyDeleteΔοκίμασέ τα!
Φιλάκια!
Βασάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteΝα μην λυπάσαι μόνο την Μέτη, ξεχνάς τι ..... κακοποίηση έχω τραβήξει κι εγώ?? χα χα χαααα!!!
Τι να κάνουμε που της έχουμε αδυναμία!
Φιλιάαααα!!!!
Ελενάκι μου όντως τους δίνει ξεχωριστή γεύση και τα κάνει διαφορετικά και πολύ νόστιμα!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Ευάκι για τις νηστείες και όχι μόνο, είναι τα τέλεια κουλουράκια!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Καλή σου εβδομάδα, φιλιά!
Syrow2j's ελπίζω κι εγώ να μην μας βάλατε στην μαύρη λίτα χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Στελίτσα μου να τα δοκιμάσεις, σου τα προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Κατερινάκι, μα δεν γίνεται υπέροχη η μους χαλβά??
ReplyDeleteΚι εμείς την λατρέψαμε!!
Δοκίμασε και τα χαλβαδένια κουλουράκια, είναι νοστιμότατα!
Φιλάκια!
Ποπάκι μου ειδικά για σένα τα έφτιαξα, είδες πως σε αγαπάω??
ReplyDeleteΦιλάκια!
Λιλάκι, το κουτάκι σου είναι σχεδόν έτοιμο, μια λιλά κορδελίτσα του βάζω και στο ταχυδρομώ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Σε ευχαριστώ πολύ Ελενάκι μου!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
Πραγματικά ιδιαίτερη συνταγή! Θέλω πολύ να τα δοκιμάσω, ελπίζω να προλάβω μέχρι το Πάσχα! Και αν σου είναι εύκολο, στείλε μου την συνταγή με την μους αβοκάντο! ΦΙλιά!
ReplyDeleteεγώ δεν θέλω να μου πεις αν έγιναν νόστιμα,που θα έγιναν,δεν το συζητώ...
ReplyDeleteεγώ θέλω να μου πεις πώς σου κατέβηκε να κανεις αυτό τον συνδυασμό που φαίνεται καταπληκτικός...
( αν δεν θέλεις να μου πεις πώς σου κατέβηκε,πες μου τί ώρα θα μου φέρεις τα κουλουράκια...)
Φοίβη μου η συνταγή μους αβοκάντο με γαρίδες είναι εδώ
ReplyDeletehttp://syntageskardias.blogspot.com/2008/12/blog-post_08.html
τσέκαρε και το μέιλ σου!
Φιλάκια!
Βιβίκα, θα σου φέρω τα κουλουράκια αυτοπροσώπως, θα τα μασουλήσουμε στο τζακούζι (μαρτίνι και χαλβαδένια κουλουράκια δεν πολυ-ταιριάζουν αλλά εμείς δεν μασάμε από αυτά) και θα σου φανερώσω όλα τα μυστικά μου!
ReplyDeleteΤι λες???
Φιλιάααααα!!!!
Kαλησπέρα Έλενα τέλεια η συνταγή σου τα 'πάντρεψες' μια χαρά χαλβά με ζύμη σίγουρα θα τα φτιάξω μιας και νηστεύω.Καλό σου βράδυ!!!
ReplyDeleteαχχχ τι λαχταριστά που φαίνονται..εσύ φταις που δεν μπορώ να κάνω δίαιτα χαχαχαχα!!μου ανοίγεις συνέχεια την όρεξη χιιχιχιχι!!! :PPP
ReplyDeleteAλλιώς τα περίμενα ...πρωτότυπα!!!
ReplyDeleteθα τα φτιάξω και αυτά...εχω γεμίσει το τόπο κουλούρια...χαχαχ
Τι ωραία ιδέα Έλενα! Δεν τα έχω ξανακούσει ποτέ αυτά τα κουλουράκια!
ReplyDeleteOυπς!!!! Τί πρωτοτυπία ήταν αυτή; Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!
ReplyDeleteΧαλβά εννοείς αυτόν που παίρνουμε από το σούπερ έτσι; (μη δω γέλια για την ερώτηση παρακαλώ!) Χα,χα,χα,χα!
Πάντα με ωραίες ιδέες Έλενά μου!
Πολλά φιλιά και καλό βράδυ!
ΠΟΛΥ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!!!!!!!!! ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ Ο ΧΑΛΒΑΣ ΜΕΣΑ!!!!!!!!
ReplyDeleteΦΙΛΑΚΙΑ!
Ελενα με κολάζεις.... τα κουλουράκια με χαλβά και με ταχίνι τα λατρεύω και προς το παρόν τα αποφεύγωωωωωω!!! Να πάρω μερικά από σένα ...τουλάχιστον έτσι δεν παχαίνουννννννν!!!!
ReplyDeleteΡοδάνθη μου για σένα που νηστεύεις, είναι ένα ομορφο συνοδευτικό για το καφεδάκι σου!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Maya μου εγώ, εγώ φταίω χα χα χαα!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα, φιλιά!
Vita μου λογικό να μην τα έχεις ξανακούσει μιας και ξαφνικά αποφάσισα να κάνω το "πάντρεμα"
ReplyDeleteΑν και δεν πιστεύω να μην το έχει σκεφτεί και κάποιος άλλος!
Φιλιά!
Mia μου, δεν είν' κακό!!
ReplyDeleteΕμείς χωρίς κουλουράκια δεν μπορουμε να φανταστούμε το σπίτι, πάντα υπάρχουν κάποια homemade μπισκοτάκια ή κουλουράκια για το καφεδάκι μας αλλά και για κεράσματα ή δώρα.
Πολλά φιλιά!
Kαλέ Selcouth δεν γελάω.... χα χα χααα!!
ReplyDeleteΝαι, αυτόν ακριβώς τον χαλβά εννοώ!
Τώρα που πήρες φόρα με τα μαγειρέματα, ποιος σε πιάνει!
Φιλάκια!
Σε ευχαριστώ πολύ Εφάκι μου!
ReplyDeleteΦιλάκια και σε σένα, καλή βδομάδα!
Κικίτσα αυτό θα κάνουμε!
ReplyDeleteΘα παίρνουμε η μια από τα καλούδια της άλλης και θα λέμε πως κάνουμε δίαιτα, μιας και είναι ιντερνετικά!
Πως το βρίσκεις??
Φιλιά πολλά!
TI EISASTE ESEIS MORE?TYFLA NAXEI O TSELEMENTES....
ReplyDeleteMPAINEI K AYTO STO PROGRAMMMA AX AX!!
S EYXARISTO POY MOY DINEIS IDEES
FILIA KALO KSIMEROMA NAXEIS!!!
Είσαι απίστευτη!!!!!
ReplyDeleteΠως το σκέφτηκες!!!!
Αγγελάκι μου ε όχι και να συγκριθούμε με τον μεγάλο Τσελεμεντέ!!! χα χα χαα!!!
ReplyDeleteΧαιρόμαστε όμως αν σου δίνουμε κάποιες ιδέες κι εμείς!
Πολλά φιλιά!
Ρενάκι από ιδέες όσες θέλεις έχω, χρόνο πολύ δεν έχω να τις υολοποιήσω!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια, καλό απόγευμα!
Εξαιρετικα!!!!!Μολις τα εβγαλα απο το φουρνο!!! Οσο πρεπει γλυκα!!!
ReplyDeleteΣας ευχαριστω!!!
Θεο-ρία μου πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν.
ReplyDeleteΝα τα φυλάξεις σε σκεπαστό σκεύος μόνο.
Από αύριο θα σου φαίνονται ακόμα πιο αφράτα και νόστιμα, όσο περνάνε οι μέρες νομίζω γίνονται πιο νόστιμα!
Καλό σου μεσημέρι!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΧΑΛΒΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ! ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΝΗΣΤΕΥΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΝΟΣΤΙΜΑ;
ReplyDeleteΒιβή καλημέρα!
ReplyDeleteΣυγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση, τώρα είδα το σχόλιό σου!
Μπορείς να βάλεις κανονική κρέμα γάλακτος ή και γάλα.
Η κρέμα γάλακτος τα βοηθάει να γίνουν ακόμα πιο αφράτα, αλλά αν θέλεις να την αποφύγεις δεν υπάρχει πρόβλημα.
Πώς μου ξέφυγε αυτή η ανάρτηση?
ReplyDeleteΜπράβο! Μπράβο! Μπράβο!
Σίγουρα θα τα δοκιμάσω!!!
Πολλά-πολλά φιλιά!!!
syros2js δοκίμασέ τα, όσοι τα φτιάξανε τους άρεσαν πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!