Monday, 26 March 2012

Κουλουράκια με χαλβά

Είναι αφράτα, μαλακά και πολύ νόστιμα!
Είναι και νηστίσιμα.
Έτσι οι φίλοι μας που νηστεύουν, μπορούν να συνοδέψουν το καφεδάκι τους με ένα αφράτο χαλβαδένιο κουλουράκι χωρίς τύψεις!
Το ίδιο απολαυστικά πάντως, τα μασουλάμε κι εμείς που δεν νηστεύουμε!
Πάμε να τα φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
580-600 γρ. αλεύρι μαλακό
120 γρ. χαλβά (όποια γεύση προτιμάτε)
130 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μαργαρίνη
250 ml φυτική κρέμα γάλακτος
1,5 κουταλάκι μπέικιν
ξύσμα από 1 μέτριο πορτοκάλι
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την μαργαρίνη (λιωμένη) και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε την φυτική κρέμα, το μπέικιν, τον χαλβά που τον έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας, και ξαναχτυπάμε.
Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι – όσο χρειαστεί για να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε κορδόνια και σχηματίζουμε κουλουράκια σε όποιο σχήμα μας αρέσει.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα κουλουράκια μας.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν, τα φυλάμε σκεπασμένα σε μεταλλικό κουτί μπισκότων ή σε σκεπαστό σκεύος.
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!

75 comments:

  1. καλημέρα κορίτσια! δεν είχα φανταστεί ότι ο χαλβάς μπορεί να ενσωματωθεί σε ζύμη! Τέλεια ιδεά για όσους νηστεύουν.
    Και μην ξεχάσω. Χθες στη γιορτή μου με βγάλατε ασπροπρόσωπη με το Εκμέκ Κανταϊφι που πρότεινε παλιότερα η Μέτη! Έγινε ανάρπαστο!!!

    ReplyDelete
  2. καλημερααα!βαζω τον καφε...βαζεις τα κουλουρακια???
    πολυ ξεχωριστη συνταγη...και φυσικα θα την δοκιμασω!!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα Έλενα. Κατάφερες να συνενώσεις τον χαλβά με τα κουλουράκια, σε ένα αφράτο αποτέλεσμα. Μπράβο. Ως τώρα τα είχα, το ένα δίπλα στο άλλο, μαζί με το τσάι μου, τώρα θα τα έχω και παρέα.

    ReplyDelete
  4. aaaaaaaaaaa....πολύ όμορφη σκέψη!!!μπράβο!!!δε το ήξερα...εννοείται θα τα φτιάξω (άλλο που δε θέλω)...φιλιαααα πολλαααααααα..

    ααα...παίρνω και μερικά για το απόγευμαααα

    ReplyDelete
  5. τςςςςς !! με εστειλες πάλι βρε θηρίο !!! δεν σε πιστεύω ! καθε φορά με εκπλησεις με τη φαντασία σου, με λίγα λόγια μ'εχεις στείλει !!!χιχιχιχι!!!

    Αλήθεια, είναι τόσο νόστιμα όσο φαίνονται???

    γεια στα χεράκια σου φιλεναδίτσα μου !!!

    φιλια πολλά πολλά

    ReplyDelete
  6. Καλά ε... είσαι τέλεια!!! Τι συνταγή είναι αυτή;;; Τι πρωτότυπη συνταγή;;; Καταγράφτηκε... Μπράβο Έλενα!!!
    Καλημέρα!!!
    Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  7. Απιστευτο κι όμως αληθινό!
    και απλή σαν συνταγή.
    Μπράβο βρε κορίτσι απίθανο, είναι να μην βάλετε κάτι στο μυαλό σας!!!

    ReplyDelete
  8. Καταπληκτική συνταγή πολύ ωραία η προσθήκη του χαλβά στα κουλούρια και επίκαιρη.

    Η ομάδα του Greek Food Shop

    ReplyDelete
  9. Καταπληκτική και πρωτότυπη συνταγή, μπράβο Έλενα! Καταγράφεται! Πριν φύγω, παίρνω κέρασμα για το καφεδάκι μου!
    Φιλιά, καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  10. Καλημερα και καλη εβδομαδα!
    Υπεροχα τα κουλουρακια σου! Φανταζομαι γευση, εγω ειχα φτιαξει ενα κεικ με χαλβα και ηταν απιθανο.

    ReplyDelete
  11. Υποκλίνομαι στην φαντασία σου φιλενάδα , μόνο εσύ θα μπορούσες να βάλεις χαλβά σε κουλουρακια…………

    ..αλλα με βάζεις σε μπελάδες , βλέπω την Βου το βράδυ να μου έρχεται με τον χαλβά για να ξαναξαναξαναξαναφτιαξουμε κουλουράκια……..!!!!!!

    Φιλάκια , καλή εβδομάδα!!!!!!

    ReplyDelete
  12. Νοστιμότατα !! αν κρίνω από τα υλικά, αλλά θέλω να τα δοκιμάσω κιόλας, δεν θα αργήσει εκείνη η μέρα!!
    Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα.

    ReplyDelete
  13. EVAGELIA VRETTOU νασε πολυχρονη κουκλα μου!!!!!!
    Χαιρομαι πολυ που σου πετυχε το εκμεκ , καλα που μου το θυμησες και εχω καιρο να το φτιαξω!!!!!!

    Φιλιά , καλη εβδομαδα!!!!

    ReplyDelete
  14. Μμμμ, με κάτι τέτοιες συνταγές χαίρεσαι να απέχεις από τις ζωϊκές τροφές!
    Η προσθήκη του χαλβά θα κάνει το κλικ στα κουλουράκια. Φυτική κρέμα δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει (κάπως δε μου κάθεται καλά!), αλλά και με κρέμα καρύδας φαντάζομαι ότι θα γίνονται νόστιμα!
    Καλή εβδομάδα σε όλους μας! :)

    ReplyDelete
  15. Μμμ... πολύ ενδιαφέροντα κουλουράκια! Έχω την αίσθηση ότι μου κλείνουν το μάτι και ψιθυρίζουν το όνομά μου!!! Με χαλβά, κρέμα και άρωμα πορτοκαλιού πρέπει να είναι απίθανα!
    Φιλάκια Έλενα!

    ReplyDelete
  16. Ποιος άλλος εκτός από σένα Ελενάκι μου θα μπορούσε να σκεφτεί τέτοιους γευστικούς συνδυασμούς??!!!!!
    Τέλεια τα κουλουράκια σου και..νηστίσιμα!!!!!
    Πολλά φιλιά και μια όμορφη εβδομάδα!!!

    Βρε Μετάκι μου τι τραβάς και συ με την Βου μας!!!!!χαχα!!!

    ReplyDelete
  17. Έλενα,τι νόστιμα!
    Ο χαλβάς θα τους δίνει ξεχωριστή γεύση,αυτή που μ΄αρέσει πολύ.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  18. Ελενάκι μου, καταπληκτική η συνταγή σου τώρα την περίοδο της νηστείας!!
    Θα δοκιμαστούν άμεσα μιας και τα υλικά υπάρχουν.
    Φιλάκια πολλά :))

    ReplyDelete
  19. Ok, μπήκε στη λίστα!!! (Όχι, τη μαύρη!!!)
    Καλή εβδομάδα!!! Γευστική κ' χαμογελαστή!!!

    ReplyDelete
  20. Είμαι περίεργη να δοκιμάσω αυτά τα τέλεια μπισκοτάκια.
    Φιλιά.

    ReplyDelete
  21. Τελικά το μους χαλβά το έκανα και το τσάκισα σχεδόν μόνη μου. Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει που λένε. Θα δοκιμάσω και τα κουλουράκια γιατί σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη πια.

    ReplyDelete
  22. Ελενα δεν το συζητω θα το δοκιμασω συντομα.φιλια πολλα.Ποπη

    ReplyDelete
  23. Τι καταπληκτική συνταγούλα είναι αυτή? Μυρωδάτα και λαχταριστά.....το κουτάκι μου είναι έτοιμο???

    ReplyDelete
  24. Ελενάκι τι ωραία συνταγή είναι αυτή;Πρωτότυπη μπράβο σου!!!!!!Πρέπει να τα δοκιμάσω οπωσδήποτε έχω τρελαθεί και μόνο που τα βλέπω!!!Καλή εβδομάδα πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!

    ReplyDelete
  25. Καλημέρα Ευαγγελία μου!
    Δεν μπορείς να φανταστείς πόσδο όμορφα ενσωματώνεται στην ζύμη ο χαλβάς!
    Ελπίζω να πέρασες όμορφα στην γιορτούλα σου!
    Χαιρόμαστε πολύ που άρεσε το γλυκάκι της Μέτης μας!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  26. Ιριδά μου καλή βδομάδα!
    Σε περιμένω για καφεδάκι με μεγάλη χαρά!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  27. Ειρηνάκι είναι από τα πιο αφράτα κουλουράκια που θα έχεις δοκιμάσει!
    Μας άρεσαν πολύ, θα τα ξαναφτιάξω για την Μεγάλη Εβδομάδα που θα νηστέψουμε κι εμείς.
    Είναι και χορταστικά, γίνονται και αρκετά!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  28. Τάνια μου να τα φτιάξεις, θα τα ευχαριστηθείς πολύ!!!
    Και για το απογευματινό καφεδάκι, είναι υπέροχα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  29. Μαράκι μου έλα να πιούμε καφεδάκι, θα σου χω και κουλουράκια νηστίσιμα και αρτίσιμα, απ' όλα θα σου χω, αμέ!!!
    Πολλά φιλιά φιλενάδα!!

    ReplyDelete
  30. Ελενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Να έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα εύχομαι!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  31. Χαρουλίτα μου, μην μας κάνεις και κοκκινίζουμε χα χα χααα!
    Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  32. Greek food online review ευχαριστούμε πολύ!
    Καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  33. Ελενάκι μου και βέβαια να πάρεις για το καφεδάκι σου!
    Πολλά φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  34. Μαρινάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!!
    Δεν το έχω δοκιμάσει σε κέικ, αλλά πιστεύω ότι θα ταιριάζει όμορφα και θα δίνει πολύ γευστικό αποτέλεσμα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  35. Μετάκι η Βου δος της κουλουράκια να πλάσει με τα δυο χεράκια.... η καλύτερή της χα χα χαα!!!
    Να μαζευτούμε να πλάσετε όλες κουλουράκια (πρόσεξε το βου πληθυντικό, διότι εγώ καφέ θα πίνω κατά τα γνωστά:PPP)
    Φιλάκια, καλή βδομάδα φιλενάδα!

    ReplyDelete
  36. Mari μου γίνονται τόσο εύκολα και με απλά υλικά, που μπορείς να τα δοκιμάσεις όποτε θέλεις!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  37. Dark Chef σίγουρα και με κρέμα καρύδας γίνονται.
    Η φυτική κρέμα γάλακτος βοηθάει στο να γίνουν μαλακά και αφράτα, γιατι την φοβάσαι??
    Εγώ την χρησιμοποιώ πολύ, και όχι μόνο στις νηστείες.
    Για παράδειγμα, τα σπιτικά παγωτά γίνονται καλύτερα με φυτική κρέμα γάλακτος (κρετόρε) από ότι με την κανονική!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  38. Ερμιονάκι μου γίνονται απίστευτα αφράτα, μας άρεσαν πάρα πολύ, και να φανταστείς δεν νηστεύουμε!
    Δοκίμασέ τα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  39. Βασάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
    Να μην λυπάσαι μόνο την Μέτη, ξεχνάς τι ..... κακοποίηση έχω τραβήξει κι εγώ?? χα χα χαααα!!!
    Τι να κάνουμε που της έχουμε αδυναμία!
    Φιλιάαααα!!!!

    ReplyDelete
  40. Ελενάκι μου όντως τους δίνει ξεχωριστή γεύση και τα κάνει διαφορετικά και πολύ νόστιμα!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  41. Ευάκι για τις νηστείες και όχι μόνο, είναι τα τέλεια κουλουράκια!
    Σε ευχαριστώ πολύ!
    Καλή σου εβδομάδα, φιλιά!

    ReplyDelete
  42. Syrow2j's ελπίζω κι εγώ να μην μας βάλατε στην μαύρη λίτα χα χα χαα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  43. Στελίτσα μου να τα δοκιμάσεις, σου τα προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  44. Κατερινάκι, μα δεν γίνεται υπέροχη η μους χαλβά??
    Κι εμείς την λατρέψαμε!!
    Δοκίμασε και τα χαλβαδένια κουλουράκια, είναι νοστιμότατα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  45. Ποπάκι μου ειδικά για σένα τα έφτιαξα, είδες πως σε αγαπάω??
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  46. Λιλάκι, το κουτάκι σου είναι σχεδόν έτοιμο, μια λιλά κορδελίτσα του βάζω και στο ταχυδρομώ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  47. Σε ευχαριστώ πολύ Ελενάκι μου!
    Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  48. Πραγματικά ιδιαίτερη συνταγή! Θέλω πολύ να τα δοκιμάσω, ελπίζω να προλάβω μέχρι το Πάσχα! Και αν σου είναι εύκολο, στείλε μου την συνταγή με την μους αβοκάντο! ΦΙλιά!

    ReplyDelete
  49. εγώ δεν θέλω να μου πεις αν έγιναν νόστιμα,που θα έγιναν,δεν το συζητώ...
    εγώ θέλω να μου πεις πώς σου κατέβηκε να κανεις αυτό τον συνδυασμό που φαίνεται καταπληκτικός...
    ( αν δεν θέλεις να μου πεις πώς σου κατέβηκε,πες μου τί ώρα θα μου φέρεις τα κουλουράκια...)

    ReplyDelete
  50. Φοίβη μου η συνταγή μους αβοκάντο με γαρίδες είναι εδώ
    http://syntageskardias.blogspot.com/2008/12/blog-post_08.html
    τσέκαρε και το μέιλ σου!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  51. Βιβίκα, θα σου φέρω τα κουλουράκια αυτοπροσώπως, θα τα μασουλήσουμε στο τζακούζι (μαρτίνι και χαλβαδένια κουλουράκια δεν πολυ-ταιριάζουν αλλά εμείς δεν μασάμε από αυτά) και θα σου φανερώσω όλα τα μυστικά μου!
    Τι λες???
    Φιλιάααααα!!!!

    ReplyDelete
  52. Kαλησπέρα Έλενα τέλεια η συνταγή σου τα 'πάντρεψες' μια χαρά χαλβά με ζύμη σίγουρα θα τα φτιάξω μιας και νηστεύω.Καλό σου βράδυ!!!

    ReplyDelete
  53. αχχχ τι λαχταριστά που φαίνονται..εσύ φταις που δεν μπορώ να κάνω δίαιτα χαχαχαχα!!μου ανοίγεις συνέχεια την όρεξη χιιχιχιχι!!! :PPP

    ReplyDelete
  54. Aλλιώς τα περίμενα ...πρωτότυπα!!!
    θα τα φτιάξω και αυτά...εχω γεμίσει το τόπο κουλούρια...χαχαχ

    ReplyDelete
  55. Τι ωραία ιδέα Έλενα! Δεν τα έχω ξανακούσει ποτέ αυτά τα κουλουράκια!

    ReplyDelete
  56. Oυπς!!!! Τί πρωτοτυπία ήταν αυτή; Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!
    Χαλβά εννοείς αυτόν που παίρνουμε από το σούπερ έτσι; (μη δω γέλια για την ερώτηση παρακαλώ!) Χα,χα,χα,χα!

    Πάντα με ωραίες ιδέες Έλενά μου!
    Πολλά φιλιά και καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  57. ΠΟΛΥ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!!!!!!!!! ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ Ο ΧΑΛΒΑΣ ΜΕΣΑ!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ReplyDelete
  58. Ελενα με κολάζεις.... τα κουλουράκια με χαλβά και με ταχίνι τα λατρεύω και προς το παρόν τα αποφεύγωωωωωω!!! Να πάρω μερικά από σένα ...τουλάχιστον έτσι δεν παχαίνουννννννν!!!!

    ReplyDelete
  59. Ροδάνθη μου για σένα που νηστεύεις, είναι ένα ομορφο συνοδευτικό για το καφεδάκι σου!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  60. Maya μου εγώ, εγώ φταίω χα χα χαα!
    Καλή σου εβδομάδα, φιλιά!

    ReplyDelete
  61. Vita μου λογικό να μην τα έχεις ξανακούσει μιας και ξαφνικά αποφάσισα να κάνω το "πάντρεμα"
    Αν και δεν πιστεύω να μην το έχει σκεφτεί και κάποιος άλλος!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  62. Mia μου, δεν είν' κακό!!
    Εμείς χωρίς κουλουράκια δεν μπορουμε να φανταστούμε το σπίτι, πάντα υπάρχουν κάποια homemade μπισκοτάκια ή κουλουράκια για το καφεδάκι μας αλλά και για κεράσματα ή δώρα.
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  63. Kαλέ Selcouth δεν γελάω.... χα χα χααα!!
    Ναι, αυτόν ακριβώς τον χαλβά εννοώ!
    Τώρα που πήρες φόρα με τα μαγειρέματα, ποιος σε πιάνει!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  64. Σε ευχαριστώ πολύ Εφάκι μου!
    Φιλάκια και σε σένα, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  65. Κικίτσα αυτό θα κάνουμε!
    Θα παίρνουμε η μια από τα καλούδια της άλλης και θα λέμε πως κάνουμε δίαιτα, μιας και είναι ιντερνετικά!
    Πως το βρίσκεις??
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  66. TI EISASTE ESEIS MORE?TYFLA NAXEI O TSELEMENTES....
    MPAINEI K AYTO STO PROGRAMMMA AX AX!!


    S EYXARISTO POY MOY DINEIS IDEES

    FILIA KALO KSIMEROMA NAXEIS!!!

    ReplyDelete
  67. Είσαι απίστευτη!!!!!
    Πως το σκέφτηκες!!!!

    ReplyDelete
  68. Αγγελάκι μου ε όχι και να συγκριθούμε με τον μεγάλο Τσελεμεντέ!!! χα χα χαα!!!
    Χαιρόμαστε όμως αν σου δίνουμε κάποιες ιδέες κι εμείς!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  69. Ρενάκι από ιδέες όσες θέλεις έχω, χρόνο πολύ δεν έχω να τις υολοποιήσω!
    Πολλά φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  70. Εξαιρετικα!!!!!Μολις τα εβγαλα απο το φουρνο!!! Οσο πρεπει γλυκα!!!
    Σας ευχαριστω!!!

    ReplyDelete
  71. Θεο-ρία μου πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν.
    Να τα φυλάξεις σε σκεπαστό σκεύος μόνο.
    Από αύριο θα σου φαίνονται ακόμα πιο αφράτα και νόστιμα, όσο περνάνε οι μέρες νομίζω γίνονται πιο νόστιμα!
    Καλό σου μεσημέρι!

    ReplyDelete
  72. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΧΑΛΒΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ! ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΝΗΣΤΕΥΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΝΟΣΤΙΜΑ;

    ReplyDelete
  73. Βιβή καλημέρα!
    Συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση, τώρα είδα το σχόλιό σου!
    Μπορείς να βάλεις κανονική κρέμα γάλακτος ή και γάλα.
    Η κρέμα γάλακτος τα βοηθάει να γίνουν ακόμα πιο αφράτα, αλλά αν θέλεις να την αποφύγεις δεν υπάρχει πρόβλημα.

    ReplyDelete
  74. Πώς μου ξέφυγε αυτή η ανάρτηση?
    Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο!
    Σίγουρα θα τα δοκιμάσω!!!
    Πολλά-πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  75. syros2js δοκίμασέ τα, όσοι τα φτιάξανε τους άρεσαν πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete