Το Πάσχα το έχουμε συνδέσει με το σουβλιστό αρνί, ένα έθιμο που προέρχεται από τη Ρούμελη και έχει καθιερωθεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.
Η νοστιμιά του σουβλιστού αρνιού είναι σίγουρα μοναδική.
Ωστόσο σε πολλά μέρη της Ελλάδας, πολλοί απολαμβάνουν το αρνάκι ή το κατσικάκι τους το Πάσχα, μαγειρεμένο με διαφορετικούς τρόπους.
Η εναλλακτική πρότασή μας σήμερα προέρχεται από την ιδιαίτερη πατρίδα του καλού μου, τη Νέα Αρτάκη, κι έχει τις ρίζες της στην Μικρά Ασία.
Μαγειρεμένο στον φούρνο και γεμιστό με όλα τα καλά και όλες τις υπέροχες μυρωδιές της άνοιξης.
Η συνταγή είναι της πεθεράς μου της κυρίας Κωνσταντίνας.
Ομολογώ ότι δεν μπόρεσα να αντισταθώ και να μην προσθέσω και την δική μου πινελιά, έτσι την «πείραξα» λίγο.
Την συνταγή αυτή μαγείρεψα στην εκπομπή του Σκάϊ "Chef στον αέρα", και μπορείτε να την δείτε και στην σελίδα του Σκάϊ εδώ.
Πάμε να σας πω πως το μαγείρεψα!
Χρειαζόμαστε:
μισό κατσίκι (όσο μικρότερο ηλικιακά, τόσο το καλύτερο)
4 – 5 λεμόνια
250 γρ. κεφαλοτύρι σκληρό
2 – 3 σκόρδα φρέσκα, αν δεν βρούμε βάζουμε ξερά
αλατοπίπερο
200 γρ. φυτίνη
Για τη γέμιση:
2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο
1 συκωταριά
200 γρ. σταφίδες
200 γρ. κουκουνάρι ή αμύγδαλο ( εγώ προτιμώ αμύγδαλο)
2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
μισό ματσάκι δυόσμο
μισό ματσάκι άνηθο
μισό ματσάκι μαϊντανό
λίγο πιπέρι
1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σφηνάκια ξύδι με βατόμουρο
1 ποτήρι του νερού, νερό ζεστό
Ακόμα χρειαζόμαστε:
κληματόβεργες
1 σακοράφα για ράψιμο
νήμα για ράψιμο, κατάλληλο για μαγειρική
5 – 6 πατάτες (προαιρετικά)
Πάμε να το φτιάξουμε:
Ζητάμε από τον χασάπη μας να μας δώσει μισό κατσίκι για γέμισμα. Οι χασάπηδες ξέρουν και σε αυτήν την περίπτωση δίνουν το τμήμα από τον λαιμό μέχρι την μέση, ώστε να μπορεί να γεμιστεί καλά.
Πλένουμε πολύ καλά από το βράδυ τη συκωταριά, την ψιλοκόβουμε και την βάζουμε στο ψυγείο μέσα σε ένα μπολ με λεμόνι.
Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο λάδι.
Τα κόβουμε κάθετα σε τρία μικρότερα κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Ξεπλένουμε το ρύζι, δυο-τρία νερά.
Σε ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε για λίγο τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε την συκωταριά, την γυρίζουμε δυο τρεις βόλτες να πάρει χρώμα και σβήνουμε με το ξύδι.
Μετά από λίγο προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, σταφίδες, αμύγδαλα, δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό, πιπέρι και νερό.
Τα αφήνουμε 5 περίπου λεπτά να βράσουν όλα μαζί και κατόπιν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Όσο ξεκουράζεται ο «γόμος», η γέμιση δηλαδή, ετοιμάζουμε το κατσίκι.
Το περνάμε όλο γύρω γύρω με λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, μέσα και έξω.
Στα πόδια, στην πλάτη και ανάμεσα στα πλευρά και τα πόδια κάνουμε τρύπες με το μαχαίρι και μπήγουμε σκόρδα και κεφαλοτύρι.
Γεμίζουμε την κοιλιά του κατσικιού με το γόμο και ράβουμε.
Βάζουμε τις κληματόβεργες στον πάτο ενός ταψιού και από πάνω τοποθετούμε τις πατάτες (αν αποφασίσουμε να βάλουμε) και το κρέας με προσοχή.
Αλείφουμε την επιφάνειά του με την φυτίνη.
Ρίχνουμε στο ταψί περίπου 2 ποτήρια νερό.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου 3,5 ώρες (ανάλογα το μέγεθος του κατσικιού και το φούρνο - υπολογίστε περίπου 1 ώρα ψησίματος για κάθε κιλό κρέατος).
Μετά την πρώτη ώρα, καλό είναι να ελέγξουμε το νερό στο ταψί και αν χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο.
Μισή ώρα πριν το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα, για να ροδίσει το κρέας.
Αν περισσέψει γέμιση, την βάζουμε μέσα σε λαδόκολλα με λίγο νερό δίπλα στο κατσίκι και την ψήνουμε και αυτή μέσα στο ταψί.
Σημείωση:
Αν χρησιμοποιήσετε απλό ξύδι αντί για ξύδι με βατόμουρο που αναφέρεται στην συνταγή, θα βάλετε την μισή ποσότητα.
Καλή επιτυχία!
Αμαλία
Teleio!!!
ReplyDeleteMe tis klimatoverges m aresei poli!!!
Kalo pasxa!!!
Αμαλία η συνταγή σου πάρα πολύ ωραία
ReplyDeleteΌσο για τη παρουσία σου στην εκπομπή ήταν εκπληκτική Τέτοια άνεση με το φακό δεν έχω ξαναδεί.
Εύχομαι σε όλες σας Καλό Πάσχα και πολλές επιτυχίες
Αμαλία, καλημέρα. Έσκισες χθες!!! Και το κατσικάκι άψογο! Και τα γαρδουμπάκια! Και η πίτα!!
ReplyDeleteΚαλό Πάσχα!!
Καλημερα κοριτσια!
ReplyDeleteΜια κουκλα ηταν η Αμαλια χθες, τι ομορφα που τα ελεγε;! και τι γλυκια που ειναι!!!
Μπραβο Αμαλια μας!!!!!
peps
ReplyDeleteκαλή σου μέρα ναί όντως παίρνει ωραίο άρωμα
Νίκη μου ευχαριστώ πολύ
ReplyDeleteΚαλό Πάσχα να έχουμε όλοι μας και καλή Ανάσταση
Ειρηνάκι,
ReplyDeleteευχαριστώ πολύ
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ πουαντερι, αλλά το πιο σημαντικό για εμένα και αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα είναι που με αποκαλείτε η Αμαλία μας!!!!
ReplyDeleteπολλά φιλιά
και καλό Πάσχα
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.Αμαλια εσκισες επιτελους το ματι αποκτησε προσωπο και πολυ ωραιο προσωπο.ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.Ποπη
ReplyDeleteΑμαλία με πέθανες........
ReplyDeleteΓια τη γέμιση αναφέρομαι.
Το κατσίκι δεν με ..αφορά.
Κοριτσάκι μου έκανες ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΉ!
Καλή Ανάσταση!
καλημέρα.
ReplyDeleteμα τι συμπαθής φυσιογνωμία που είσαι!
πολύ ωραία η εκπομπή αν να πω την αλήθεια τέτοια μπελαλίδικα φαγητά χρόνο με χρόνο γίνονται καλύτερα.
φιλιά!!
Μπράβο σου Αμαλία.
ReplyDeleteΠάντα τέτοια.
Το κατσικάκι σου δε, θεικό.
Καλό Πάσχα.
Θεϊκό το κατσικάκι με τις κληματόβεργες ... μου θύμισε τον ξυλόφουρνο της συγχωρεμένης της γιαγιάς μου.
ReplyDeleteΟσο για την χθεσινή σου εμφάνιση ... συγχαρητήρια !!!
Φιλιά πολλά
Αμαλίτσα μου θα επιχειρήσω να κάνω το κατσικάκι σου στον ξυλόφουρνο στο χωριό, το φαντάζομαι να γίνεται υπέροχο!
ReplyDeleteΟχι το Πάσχα, εμείς είμαστε του σουβλιστού για ανήμερα, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσουμε!
Θα πω κι εγώ ότι ήσουν καταπληκτική χθες, με μιαν απίστευτη άνεση και κυρίως έβγαζες προς τα έξω αυτό που μάθαμε να κάνουμε όλες εδώ μέσα τόσα χρόνια: να μαγειρεύουμε από καρδιάς!
Πολλά πολλά φιλιά!
Αμαλίτσα μου στο είπα από την πρώτη στιγμή που είδα τη φωτογραφία της εκπομπής,ότι σε θέλει ο φακός πολύ!!!!!(Κοίτα να το εκμεταλλευθείς!!χαχα)
ReplyDeleteΧθες ήσουν εξαιρετικά υπέροχη ..λες και χρόνια τώρα παρουσιάζεις συνταγές στην τηλεόραση!!!!!
Το κατσικάκι σου τέεεεελειο θα το φτιάξω το Πάσχα οπωσδήποτε!!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια μικρό και ταλαντούχο!!!!!!!!
Χαχαχαχαχα Πόπη μου φοβερό!!!! Να κάνουμε μία διαδήλωση να με πάρουν εεε;;;
ReplyDeleteκαι επίσης φοβερό το σχολιάκι ότι το μάτι απέκτησε προσωπο!!!!
Ευχαριστώ πολύ
καλό μεσημέρι
Γιαγιά Αντιγόνη!!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ
μια δοκιμή θα σε πείσει και για το τελικό αποτέλεσμα, αν είναι το ίδιο ωραίο με την όψη!!!
πολλά φιλιά
και ευχαριστώ πολύ
Summertime Blues
ReplyDeleteκαλησπέρα, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
να σου πω την αλήθεια αυτά τα μπελαλίδικα φαγητά γίνονται πιο εύκολα και διασκεδαστικά, αν σκέφτεσαι ότι τα φτιάχνεις για να ευχαριστήσεις αυτούς που αγαπάς!!!
Καλό Πάσχα
Στέλλα σε ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteκαλό Πάσχα
Συγχαρητήρια και για την παρουσία και για την συνταγή.
ReplyDeletesgr
Μπράβο Αμαλία... υπέροχη η συνταγή σου και η γέμιση πρέπει να'ναι νοστιμότατη!! Καλή Ανάσταση με υγεία! Φιλάκια!
ReplyDeleteΜπράβο Αμαλία ήσουν καταπληκτική στην εκπομπή, πολύ άνετη!!!Η συνταγή θα δοκιμαστεί εννοείται με τη πρώτη ευκαιρία να σαι καλά!!!
ReplyDeleteΚαλό Πάσχα!!!
Φιλιά!!!
Η πεθερά μου το φτιάχνει κάθε χρόνο αλλά γενικότερα έχω ένα θέμα με το ρύζι. Το κατσικάκι πάντως το τσακίζω!!!
ReplyDeleteConna σε ευχαριστώ πολύ
ReplyDeleteΚαι εμένα μου θυμίζει πολλά, ευτυχώς στο χωριό έχω ξυλόσομπα και μπαίνει εκεί και το ευχαριστιόμαστε!!!
Καλό Πάσχα
έλενα ακριβώς αυτό ήθελα να δείξω ότι δεν είμαστε ούτε σεφ ούτε επαγγελματίες, αλλά ό,τι κάνουμε το κάνουμε από καρδιάς
ReplyDeleteΜία παράκληση, όταν το κάνεις στον ξυλόφουρνο βοηθό δεν θα χρειαστείς για το ράψιμο;;; Κάλε σε με σε παρακαλώ και θα φέρω και το κατιτίς μου μην ανησυχείς!!!!!!
ΠΟλλά πολλά φιλιά
Χα τελικά να που θα πάω το Πάσχα, μιας και στο δικό μου χωριό σήμερα χιόνιζε και μεθαύριο λέει χιονόνερο και βροχές!!!!
ReplyDeleteΒασάκι μας ευχαριστώ πολύ θα κοιτάξω να το εκμεταλλευτώ, αφού το λες!!!!
Σας φιλώ το μικρό σας μαγειράκι!!!
Έλενα ευχαριστώ πολύ
ReplyDeleteΚαλό Πάσχα και καλή Ανάσταση και σε εσένα
Ελένη σε ευχαριστώ και εσένα πάρα πολύ!!!
ReplyDeleteΚαλή Ανάσταση να έχουμε!!!
Βάσω, πρώτη φορά ακούω κάποιον να έχει θέμα με το ρύζι, με τα εντόσθια, με το κατσίκι - αρνί το έχω ξανακούσει!!! βγάλε το ρύζι τα υπόλοιπα αξίζουν εξίσου με το κατσίκι!!!
ReplyDeleteΚαλή Ανάσταση και καλό Πάσχα
Ουπς σουγαρίτσα πως σε προσπέρασα και δεν σε πήρα μυρωδιά;;;;
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ!!!
Καλή Ανάσταση
Βρε πόσες φορές σε έχω καλέσει να έλθεις, ε???
ReplyDeleteΑντε να δω πότε θα το αποφασίσεις.
Χωρίς το κατι τις σου, έχουμε από όλα τα κατιτιά εκεί, χωριό μας πέρασες?? χα χα χαα!
Και ναι, θέλω να γίνεις βοηθός μου για να αποκτήσω κι εγώ μια φορά στην ζωή μου βοηθό:PPP
Φιλιάααααα!!!
Υπέροχη συνταγή Αμαλία μου και φουλ αρωματική!
ReplyDeleteΦιλάκια
Ενυπωσιάστηκα χτες τόσο από την πίτα (Μπαμπάτσικα;), που να δούμε κι εδώ τη συνταγή, όσο κι απ το ότι η Ελένη έφερε μπλόγκερ να μαγειρέψει.
ReplyDeleteΤελευταίως την κατηγορούσαν ότι είχε μιλήσει απαξιωτικά για τους μπλόγκερς γι αυτό το λέω. Προσωπικά την συμπαθώ πολύ και θά ήθελα να ξέρω την αλήθεια.
Ωραία γενικώς όσα κάνετε.
Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση
Νένα
τέλειο καταπληκτικό καλό πάσχα Αμαλία
ReplyDeleteΑμαλίτσα,σε καμάρωσα!
ReplyDeleteΤέλεια,άνετη,αεράτη με τα αστειάκια σου!
Μμμμ,αυτό το κατσικάκι είναι ...γλύκα,όπως και η πιτούλα,που έδειξες.
Τα γαρδουμπάκια στα χαρίζω χιχι..
Φιλιά!
Ελενα Πολλές πολλές το ομολογώ!!!!
ReplyDeleteαλλά τώρα λέω να κάνεις συγκεκριμένη πρόσκληση!!!Δηλαδή να μου πεις Αμαλία το ΣΟΥ ΚΟΥ φτιάχνω κατσικάκι γεμιστό έλα σε χρειάζομαι να με βοηθήσεις να το ράψω!!!!!
Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη μου,
ReplyDeleteκαλό Πάσχα και καλή ανάσταση
Νένα,
ReplyDeleteη πίτα μπαμπανέτσα, θα μπει μετά το πάσχα εδώ οπότε και θα τη θαυμάσεις...
όσο για την ψυχούλη είναι άτομο, φοβερή ακομπλεξάριστη και κακώς την κατακρίνουν. Δεν έχει κανένα θέμα με τους bloggers, απλά είχε πει κάτι για κάποιον συγκεκριμένα αλλά όπως γίνεται στην Ελλάδα η τρίχα γίνεται τροιχιά!!!
Αυτά γενικώς
καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση και σε εσένα
marilise ευχαριστώ πολύ
ReplyDeleteκαλό Πάσχα εύχομαι και για εσένα και καλή Ανάσταση
Ελενάκι μου κρατάω τα γαρδουμπάκια έγινε που μ'αρέσουν και δεν μπορεσα να τα φάω!!!
ReplyDeleteπολλά πολλά φιλιά
καλό πάσχα και καλή Ανάσταση να έχεις και να περάσεις πολύ όμορφα με τους δικούς σου!!!!
Γιορτάζει και ο αντρούλης σου αν δεν κάνω λάθος εεε;;; να τον χαίρεσαι
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!
ReplyDeleteΑΜΑΛΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟXΑ ΟΛA ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΥΠΕΡΟΧΗ!
ReplyDeleteΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΕΚΠΡΟΣΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΙΤ...TΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΟΥ ΤΟ (ΜΟΥΟΥΡΙ , ΕΤΣΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ) ΜΟΣXOΒΟΛΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ....!!!!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!
pastaflora (areth pistiola) από το greekmasa,gr και TeAr.gr
ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΜΟ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΛΗΜΑΤΟΒΕΡΓΕΣ!!!!!!
ReplyDeleteΚΑΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ!!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΜΑΛΙΑ!!!!!!!!!
Να τα τα ωραία! Αν και δεν πρόκειται να τα καταφέρω, μπορώ άνετα να το λιγουρεύομαι!
ReplyDeleteΚαλή Ανάσταση και καλό Πάσχα Αμαλία και σε όλα τα κορίτσια αυτής της δημιουργικής παρέας!
Αυτό το κατσικακι μας ρήμαξε!!
ReplyDeleteΤέλειο φαίνεται Αμαλίτσα μου!! Γειά στα χέρια σου!
Καλό Πάσχα να έχετε με υγεία!
Τη συνταγή την καταγράψαμε από την εκπομπή ακόμη γιατί έδειχνε τέλειο. Αλλά κι εσύ μπήκες στα σπίτια μας σαν παλιά φίλη και σε απολαύσαμε.
ReplyDeleteΜικρο μας μαγειρακι,(μικρο μονο στην ηλικια), στο ειπα πολλες φορες οτι ησουν φο βε ρη!!!!!!!
ReplyDeleteΚαι εις ανωτερα κοριτσαρα μου!!!
Κατι ακουω για αρνι με την Ελενα, για βαλτε μια φωνη γιατι σιγουρα θα θελεται βοηθο του βοηθου, ξερω και να ραβω , θα σας κανω μια σταυροβελονια στο αρνι σουπερ.....!!!!
Φιλακια πολλα , καλημερα!!!
Αμαλίτσα μου γλυκιά, διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα σχόλια και καμαρώνω για σένα ΤΑ ΜΑΛΑ! και τι ανακαλύπτω στο τέλος? ότι εγώ δεν έχω γράψει τίποτα!!!!!!!!! με πήρε η χαρά, καμάρωνα σαν γύφτικο σκερπάνι και τέλος δεν σκεπτόμουν ότι έπρεπε να δώσω και εγώ τα συγχαρητήρια μου !!!!!!!!!!!!! είμαι απίστευτη έτσι? ξεπερασα και την διπλο-ξανθιά μας !!!!!χιχιχιχιχι
ReplyDeleteΑμαλίτσα μου ολα ήταν ΤΕΛΕΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΤΕΛΕΙΑ !!!!!!!!!!!
ότι άλλο και να πω θα είναι λίγο, οπότε το κλείνω εδώ !!!!!!
φιλια φιλια φιλια φιλια
και πολλά πολλά πολλά ευχαριστούμε στους φιλους του μπλοκ που τόσο πολύ ευχαριστήθηκαν για σένα !!!!!!!
καλημέρα
Αμαλία συγχαρητήρια!!!!!!
ReplyDeleteΗ παρουσία σου στην τηλεόραση ήταν εξαιρετική!! Ήσουν σεμνή, άνετη και καλός γνώστης του αντικειμένου σου. να συνεχίσεις έτσι, εσένα θέλουμε!!!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Νάσια
ReplyDeleteΕυχαριστούμε πολύ
και σε εσένα επίσης καλό πάσχα και καλή Αναάσταση
Πασταφλώρα μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, ομολογουμένως δυσκολεύομαι πολύ να προφέρω το κατσικάκι το καλύμνιο!!!! Αλλά άμα θα το πετύχω δεν θα δυσκολευτώ να το φάω...
ReplyDeleteΠΟλλά φιλιά
και καλή Ανάσταση
Έφη,
ReplyDeleteκαλό Πάσχα να είσαι καλά
Selcouth
ReplyDeleteΑααα δεν θέλω τέτοια, μόνο λιγούρες μην τα παρατάμε!!!
Καλό Πάσχα
Ευχαριστώ Εφάκι μας!!!!
ReplyDeleteΝα έρθω να σώσω κανένα κορμί που έπεσε;;;;
ΠΟλλά φιλιά
Vita, από τα πιο γλυκά σχόλια που μου έχουν κάνει
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ
Καλό σας πάσχα και καλή Ανάσταση
Μέτηηηηηηηηη
ReplyDeleteέλα γιατί το κατσικάκι αυγάτισε και απέκτισε και παρέα, θα παίξουν και γαρδουμπάκια!!!! Κάτι μου λέει ότι στο τέλος θα κάνουμε επανάληψη της εκπομπής και θα παίξει και η πίτα!!!!
Πολλά πολλά φιλιά
Ευχαριστώ πολύ για όλα!!!!
Μαράκι μου γλυκό, δεν πειράζει καλέ!!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ πολύ πολύ
πάντα θα το έω εσείς είσατάν το ενακτήριο λάκτισμα για όλο αυτό το εγχείρημά μου!!!!
ΠΟλλά πολλά φιλιά και πάλι
και καλά να περάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα
** Πρέπει σήμερα το πρωί να με έπαιρνες τηλεφωνο αλλά οδηγούσα και δεν το πρόλαβα
Κατερινάκι μου γλυκό!!!!
ReplyDeleteευχαριστώ πολύ πολύ
Να είστε όλοι καλά με τα υπέροχα σχόλια που μου έχετε κάνει
πολλά πολλά φιλιά
Ti ligoyreytika prin to pasxa tin syntagh kai tin ektelw ayrio!!!
ReplyDeleteMia erwtisi : an kanw apo simera tin gemisi kai tin valw psygeio kai ayrio gemisw to marinarismeno apo simera arni peirazei??? Eyxaristw poly Amalia
katsikaki sorry oxi arni :)))))
ReplyDeleteΑνώνυμε, ναι δεν υπάρχει πρόβλημα να φτιάξεις από πριν τη γέμιση και να την βάλεις στο ψυγείο.
ReplyDeleteπαρόλο που το είδα με μία μέρα καθυστέρηση το μήνυμα σου ελπίζω να σε πρόλαβα. Αν το έφτιαξες ήδη μπορείς να μας πεις εντυπώσεις
καλή συνέχεια
Αμαλία
Γεια σας απο Νεα Υορκη,
ReplyDeleteΣυγχαρητηρια για το "Κατσικακι".
Μια και κλιματοβεργες ουτε για δειγμα τωρα εδω , τι προτεινετε?
Σας ευχαριστω,
Καλη Χρονια
Αεναος
Αέναε καλημέρα, ή καλησπέρα, δεν ξέρω τι είναι τώρα στη Ν Υόρκη
ReplyDeleteλοιπόν για αυτό που με ρωτάς, οι κλιματόβεργες μπαίνουν για 2 λόγους 1ον να πάρει γεύση το κρέας και 2ον να στραγγίσουν τα λίπη στον πάτο του ταψιού και να μην μένουν στο κρέας.
Δυστυχώς για τη γεύση δεν μπορείς να κάνεις κάτι αλλά για το 2ο υπάρχουν κάποιες ειδικές σχάρες που μπαίνουν μέσα στη γάστρα ή στο ταψί αντίστοιχα και ακουμπάει το κρέας πάνω, αλλιώς κάτι άλλο εναλλακτικά δεν μου έρχεται
ελπίζω λίγο να βοήθησα
καλή επιτυχία