Tuesday, 10 April 2012

Κατσικάκι γεμιστό στις κληματόβεργες

Το Πάσχα το έχουμε συνδέσει με το σουβλιστό αρνί, ένα έθιμο που προέρχεται από τη Ρούμελη και έχει καθιερωθεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.
Η νοστιμιά του σουβλιστού αρνιού είναι σίγουρα μοναδική.
Ωστόσο σε πολλά μέρη της Ελλάδας, πολλοί απολαμβάνουν το αρνάκι ή το κατσικάκι τους το Πάσχα, μαγειρεμένο με διαφορετικούς τρόπους.
Η εναλλακτική πρότασή μας σήμερα προέρχεται από την ιδιαίτερη πατρίδα του καλού μου, τη Νέα Αρτάκη, κι έχει τις ρίζες της στην Μικρά Ασία.
Μαγειρεμένο στον φούρνο και γεμιστό με όλα τα καλά και όλες τις υπέροχες μυρωδιές της άνοιξης.
Η συνταγή είναι της πεθεράς μου της κυρίας Κωνσταντίνας.
Ομολογώ ότι δεν μπόρεσα να αντισταθώ και να μην προσθέσω και την δική μου πινελιά, έτσι την «πείραξα» λίγο.
Την συνταγή αυτή μαγείρεψα στην εκπομπή του Σκάϊ "Chef στον αέρα", και μπορείτε να την δείτε και στην σελίδα του Σκάϊ εδώ.
Πάμε να σας πω πως το μαγείρεψα!

Χρειαζόμαστε:
μισό κατσίκι (όσο μικρότερο ηλικιακά, τόσο το καλύτερο)
4 – 5 λεμόνια
250 γρ. κεφαλοτύρι σκληρό
2 – 3 σκόρδα φρέσκα, αν δεν βρούμε βάζουμε ξερά
αλατοπίπερο
200 γρ. φυτίνη
Για τη γέμιση:
2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο
1 συκωταριά
200 γρ. σταφίδες
200 γρ. κουκουνάρι ή αμύγδαλο ( εγώ προτιμώ αμύγδαλο)
2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
μισό ματσάκι δυόσμο
μισό ματσάκι άνηθο
μισό ματσάκι μαϊντανό
λίγο πιπέρι
1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σφηνάκια ξύδι με βατόμουρο
1 ποτήρι του νερού, νερό ζεστό
Ακόμα χρειαζόμαστε:
κληματόβεργες
1 σακοράφα για ράψιμο
νήμα για ράψιμο, κατάλληλο για μαγειρική
5 – 6 πατάτες (προαιρετικά)
Πάμε να το φτιάξουμε:
Ζητάμε από τον χασάπη μας να μας δώσει μισό κατσίκι για γέμισμα. Οι χασάπηδες ξέρουν και σε αυτήν την περίπτωση δίνουν το τμήμα από τον λαιμό μέχρι την μέση, ώστε να μπορεί να γεμιστεί καλά.
Πλένουμε πολύ καλά από το βράδυ τη συκωταριά, την ψιλοκόβουμε και την βάζουμε στο ψυγείο μέσα σε ένα μπολ με λεμόνι.
Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο λάδι.
Τα κόβουμε κάθετα σε τρία μικρότερα κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Ξεπλένουμε το ρύζι, δυο-τρία νερά.
Σε ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε για λίγο τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε την συκωταριά, την γυρίζουμε δυο τρεις βόλτες να πάρει χρώμα και σβήνουμε με το ξύδι.
Μετά από λίγο προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, σταφίδες, αμύγδαλα, δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό, πιπέρι και νερό.
Τα αφήνουμε 5 περίπου λεπτά να βράσουν όλα μαζί και κατόπιν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Όσο ξεκουράζεται ο «γόμος», η γέμιση δηλαδή, ετοιμάζουμε το κατσίκι.
Το περνάμε όλο γύρω γύρω με λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, μέσα και έξω.
Στα πόδια, στην πλάτη και ανάμεσα στα πλευρά και τα πόδια κάνουμε τρύπες με το μαχαίρι και μπήγουμε σκόρδα και κεφαλοτύρι.
Γεμίζουμε την κοιλιά του κατσικιού με το γόμο και ράβουμε.
Βάζουμε τις κληματόβεργες στον πάτο ενός ταψιού και από πάνω τοποθετούμε τις πατάτες (αν αποφασίσουμε να βάλουμε) και το κρέας με προσοχή.
Αλείφουμε την επιφάνειά του με την φυτίνη.
Ρίχνουμε στο ταψί περίπου 2 ποτήρια νερό.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου 3,5 ώρες (ανάλογα το μέγεθος του κατσικιού και το φούρνο - υπολογίστε περίπου 1 ώρα ψησίματος για κάθε κιλό κρέατος).
Μετά την πρώτη ώρα, καλό είναι να ελέγξουμε το νερό στο ταψί και αν χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο.
Μισή ώρα πριν το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα, για να ροδίσει το κρέας.
Αν περισσέψει γέμιση, την βάζουμε μέσα σε λαδόκολλα με λίγο νερό δίπλα στο κατσίκι και την ψήνουμε και αυτή μέσα στο ταψί.
Σημείωση:
Αν χρησιμοποιήσετε απλό ξύδι αντί για ξύδι με βατόμουρο που αναφέρεται στην συνταγή, θα βάλετε την μισή ποσότητα.
Καλή επιτυχία!
Αμαλία

63 comments:

  1. Teleio!!!
    Me tis klimatoverges m aresei poli!!!
    Kalo pasxa!!!

    ReplyDelete
  2. Αμαλία η συνταγή σου πάρα πολύ ωραία
    Όσο για τη παρουσία σου στην εκπομπή ήταν εκπληκτική Τέτοια άνεση με το φακό δεν έχω ξαναδεί.
    Εύχομαι σε όλες σας Καλό Πάσχα και πολλές επιτυχίες

    ReplyDelete
  3. Αμαλία, καλημέρα. Έσκισες χθες!!! Και το κατσικάκι άψογο! Και τα γαρδουμπάκια! Και η πίτα!!
    Καλό Πάσχα!!

    ReplyDelete
  4. Καλημερα κοριτσια!
    Μια κουκλα ηταν η Αμαλια χθες, τι ομορφα που τα ελεγε;! και τι γλυκια που ειναι!!!
    Μπραβο Αμαλια μας!!!!!

    ReplyDelete
  5. peps
    καλή σου μέρα ναί όντως παίρνει ωραίο άρωμα

    ReplyDelete
  6. Νίκη μου ευχαριστώ πολύ
    Καλό Πάσχα να έχουμε όλοι μας και καλή Ανάσταση

    ReplyDelete
  7. Ειρηνάκι,
    ευχαριστώ πολύ
    Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση

    ReplyDelete
  8. Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ πουαντερι, αλλά το πιο σημαντικό για εμένα και αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα είναι που με αποκαλείτε η Αμαλία μας!!!!

    πολλά φιλιά
    και καλό Πάσχα

    ReplyDelete
  9. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.Αμαλια εσκισες επιτελους το ματι αποκτησε προσωπο και πολυ ωραιο προσωπο.ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.Ποπη

    ReplyDelete
  10. Αμαλία με πέθανες........
    Για τη γέμιση αναφέρομαι.
    Το κατσίκι δεν με ..αφορά.

    Κοριτσάκι μου έκανες ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΉ!

    Καλή Ανάσταση!

    ReplyDelete
  11. καλημέρα.
    μα τι συμπαθής φυσιογνωμία που είσαι!
    πολύ ωραία η εκπομπή αν να πω την αλήθεια τέτοια μπελαλίδικα φαγητά χρόνο με χρόνο γίνονται καλύτερα.
    φιλιά!!

    ReplyDelete
  12. Μπράβο σου Αμαλία.
    Πάντα τέτοια.
    Το κατσικάκι σου δε, θεικό.
    Καλό Πάσχα.

    ReplyDelete
  13. Θεϊκό το κατσικάκι με τις κληματόβεργες ... μου θύμισε τον ξυλόφουρνο της συγχωρεμένης της γιαγιάς μου.

    Οσο για την χθεσινή σου εμφάνιση ... συγχαρητήρια !!!

    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  14. Αμαλίτσα μου θα επιχειρήσω να κάνω το κατσικάκι σου στον ξυλόφουρνο στο χωριό, το φαντάζομαι να γίνεται υπέροχο!
    Οχι το Πάσχα, εμείς είμαστε του σουβλιστού για ανήμερα, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσουμε!
    Θα πω κι εγώ ότι ήσουν καταπληκτική χθες, με μιαν απίστευτη άνεση και κυρίως έβγαζες προς τα έξω αυτό που μάθαμε να κάνουμε όλες εδώ μέσα τόσα χρόνια: να μαγειρεύουμε από καρδιάς!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  15. Αμαλίτσα μου στο είπα από την πρώτη στιγμή που είδα τη φωτογραφία της εκπομπής,ότι σε θέλει ο φακός πολύ!!!!!(Κοίτα να το εκμεταλλευθείς!!χαχα)
    Χθες ήσουν εξαιρετικά υπέροχη ..λες και χρόνια τώρα παρουσιάζεις συνταγές στην τηλεόραση!!!!!
    Το κατσικάκι σου τέεεεελειο θα το φτιάξω το Πάσχα οπωσδήποτε!!!!!
    Πολλά πολλά φιλάκια μικρό και ταλαντούχο!!!!!!!!

    ReplyDelete
  16. Χαχαχαχαχα Πόπη μου φοβερό!!!! Να κάνουμε μία διαδήλωση να με πάρουν εεε;;;
    και επίσης φοβερό το σχολιάκι ότι το μάτι απέκτησε προσωπο!!!!

    Ευχαριστώ πολύ
    καλό μεσημέρι

    ReplyDelete
  17. Γιαγιά Αντιγόνη!!!
    Ευχαριστώ πολύ
    μια δοκιμή θα σε πείσει και για το τελικό αποτέλεσμα, αν είναι το ίδιο ωραίο με την όψη!!!
    πολλά φιλιά
    και ευχαριστώ πολύ

    ReplyDelete
  18. Summertime Blues
    καλησπέρα, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
    να σου πω την αλήθεια αυτά τα μπελαλίδικα φαγητά γίνονται πιο εύκολα και διασκεδαστικά, αν σκέφτεσαι ότι τα φτιάχνεις για να ευχαριστήσεις αυτούς που αγαπάς!!!

    Καλό Πάσχα

    ReplyDelete
  19. Στέλλα σε ευχαριστώ πολύ!!!

    καλό Πάσχα

    ReplyDelete
  20. Συγχαρητήρια και για την παρουσία και για την συνταγή.
    sgr

    ReplyDelete
  21. Μπράβο Αμαλία... υπέροχη η συνταγή σου και η γέμιση πρέπει να'ναι νοστιμότατη!! Καλή Ανάσταση με υγεία! Φιλάκια!

    ReplyDelete
  22. Μπράβο Αμαλία ήσουν καταπληκτική στην εκπομπή, πολύ άνετη!!!Η συνταγή θα δοκιμαστεί εννοείται με τη πρώτη ευκαιρία να σαι καλά!!!
    Καλό Πάσχα!!!
    Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  23. Η πεθερά μου το φτιάχνει κάθε χρόνο αλλά γενικότερα έχω ένα θέμα με το ρύζι. Το κατσικάκι πάντως το τσακίζω!!!

    ReplyDelete
  24. Conna σε ευχαριστώ πολύ

    Και εμένα μου θυμίζει πολλά, ευτυχώς στο χωριό έχω ξυλόσομπα και μπαίνει εκεί και το ευχαριστιόμαστε!!!

    Καλό Πάσχα

    ReplyDelete
  25. έλενα ακριβώς αυτό ήθελα να δείξω ότι δεν είμαστε ούτε σεφ ούτε επαγγελματίες, αλλά ό,τι κάνουμε το κάνουμε από καρδιάς

    Μία παράκληση, όταν το κάνεις στον ξυλόφουρνο βοηθό δεν θα χρειαστείς για το ράψιμο;;; Κάλε σε με σε παρακαλώ και θα φέρω και το κατιτίς μου μην ανησυχείς!!!!!!

    ΠΟλλά πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  26. Χα τελικά να που θα πάω το Πάσχα, μιας και στο δικό μου χωριό σήμερα χιόνιζε και μεθαύριο λέει χιονόνερο και βροχές!!!!

    Βασάκι μας ευχαριστώ πολύ θα κοιτάξω να το εκμεταλλευτώ, αφού το λες!!!!

    Σας φιλώ το μικρό σας μαγειράκι!!!

    ReplyDelete
  27. Έλενα ευχαριστώ πολύ
    Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση και σε εσένα

    ReplyDelete
  28. Ελένη σε ευχαριστώ και εσένα πάρα πολύ!!!

    Καλή Ανάσταση να έχουμε!!!

    ReplyDelete
  29. Βάσω, πρώτη φορά ακούω κάποιον να έχει θέμα με το ρύζι, με τα εντόσθια, με το κατσίκι - αρνί το έχω ξανακούσει!!! βγάλε το ρύζι τα υπόλοιπα αξίζουν εξίσου με το κατσίκι!!!

    Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

    ReplyDelete
  30. Ουπς σουγαρίτσα πως σε προσπέρασα και δεν σε πήρα μυρωδιά;;;;

    Ευχαριστώ πολύ!!!

    Καλή Ανάσταση

    ReplyDelete
  31. Βρε πόσες φορές σε έχω καλέσει να έλθεις, ε???
    Αντε να δω πότε θα το αποφασίσεις.
    Χωρίς το κατι τις σου, έχουμε από όλα τα κατιτιά εκεί, χωριό μας πέρασες?? χα χα χαα!
    Και ναι, θέλω να γίνεις βοηθός μου για να αποκτήσω κι εγώ μια φορά στην ζωή μου βοηθό:PPP
    Φιλιάααααα!!!

    ReplyDelete
  32. Υπέροχη συνταγή Αμαλία μου και φουλ αρωματική!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  33. Ενυπωσιάστηκα χτες τόσο από την πίτα (Μπαμπάτσικα;), που να δούμε κι εδώ τη συνταγή, όσο κι απ το ότι η Ελένη έφερε μπλόγκερ να μαγειρέψει.
    Τελευταίως την κατηγορούσαν ότι είχε μιλήσει απαξιωτικά για τους μπλόγκερς γι αυτό το λέω. Προσωπικά την συμπαθώ πολύ και θά ήθελα να ξέρω την αλήθεια.

    Ωραία γενικώς όσα κάνετε.
    Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση

    Νένα

    ReplyDelete
  34. τέλειο καταπληκτικό καλό πάσχα Αμαλία

    ReplyDelete
  35. Αμαλίτσα,σε καμάρωσα!
    Τέλεια,άνετη,αεράτη με τα αστειάκια σου!
    Μμμμ,αυτό το κατσικάκι είναι ...γλύκα,όπως και η πιτούλα,που έδειξες.
    Τα γαρδουμπάκια στα χαρίζω χιχι..
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  36. Ελενα Πολλές πολλές το ομολογώ!!!!
    αλλά τώρα λέω να κάνεις συγκεκριμένη πρόσκληση!!!Δηλαδή να μου πεις Αμαλία το ΣΟΥ ΚΟΥ φτιάχνω κατσικάκι γεμιστό έλα σε χρειάζομαι να με βοηθήσεις να το ράψω!!!!!

    ReplyDelete
  37. Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη μου,
    καλό Πάσχα και καλή ανάσταση

    ReplyDelete
  38. Νένα,
    η πίτα μπαμπανέτσα, θα μπει μετά το πάσχα εδώ οπότε και θα τη θαυμάσεις...
    όσο για την ψυχούλη είναι άτομο, φοβερή ακομπλεξάριστη και κακώς την κατακρίνουν. Δεν έχει κανένα θέμα με τους bloggers, απλά είχε πει κάτι για κάποιον συγκεκριμένα αλλά όπως γίνεται στην Ελλάδα η τρίχα γίνεται τροιχιά!!!
    Αυτά γενικώς

    καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση και σε εσένα

    ReplyDelete
  39. marilise ευχαριστώ πολύ
    καλό Πάσχα εύχομαι και για εσένα και καλή Ανάσταση

    ReplyDelete
  40. Ελενάκι μου κρατάω τα γαρδουμπάκια έγινε που μ'αρέσουν και δεν μπορεσα να τα φάω!!!

    πολλά πολλά φιλιά
    καλό πάσχα και καλή Ανάσταση να έχεις και να περάσεις πολύ όμορφα με τους δικούς σου!!!!
    Γιορτάζει και ο αντρούλης σου αν δεν κάνω λάθος εεε;;; να τον χαίρεσαι

    ReplyDelete
  41. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!

    ReplyDelete
  42. ΑΜΑΛΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟXΑ ΟΛA ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΥΠΕΡΟΧΗ!

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΕΚΠΡΟΣΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΙΤ...TΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΟΥ ΤΟ (ΜΟΥΟΥΡΙ , ΕΤΣΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ) ΜΟΣXOΒΟΛΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ....!!!!
    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

    pastaflora (areth pistiola) από το greekmasa,gr και TeAr.gr

    ReplyDelete
  43. ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΜΟ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΛΗΜΑΤΟΒΕΡΓΕΣ!!!!!!
    ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ!!!!!!!!
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΜΑΛΙΑ!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  44. Να τα τα ωραία! Αν και δεν πρόκειται να τα καταφέρω, μπορώ άνετα να το λιγουρεύομαι!

    Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα Αμαλία και σε όλα τα κορίτσια αυτής της δημιουργικής παρέας!

    ReplyDelete
  45. Αυτό το κατσικακι μας ρήμαξε!!
    Τέλειο φαίνεται Αμαλίτσα μου!! Γειά στα χέρια σου!
    Καλό Πάσχα να έχετε με υγεία!

    ReplyDelete
  46. Τη συνταγή την καταγράψαμε από την εκπομπή ακόμη γιατί έδειχνε τέλειο. Αλλά κι εσύ μπήκες στα σπίτια μας σαν παλιά φίλη και σε απολαύσαμε.

    ReplyDelete
  47. Μικρο μας μαγειρακι,(μικρο μονο στην ηλικια), στο ειπα πολλες φορες οτι ησουν φο βε ρη!!!!!!!

    Και εις ανωτερα κοριτσαρα μου!!!

    Κατι ακουω για αρνι με την Ελενα, για βαλτε μια φωνη γιατι σιγουρα θα θελεται βοηθο του βοηθου, ξερω και να ραβω , θα σας κανω μια σταυροβελονια στο αρνι σουπερ.....!!!!

    Φιλακια πολλα , καλημερα!!!

    ReplyDelete
  48. Αμαλίτσα μου γλυκιά, διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα σχόλια και καμαρώνω για σένα ΤΑ ΜΑΛΑ! και τι ανακαλύπτω στο τέλος? ότι εγώ δεν έχω γράψει τίποτα!!!!!!!!! με πήρε η χαρά, καμάρωνα σαν γύφτικο σκερπάνι και τέλος δεν σκεπτόμουν ότι έπρεπε να δώσω και εγώ τα συγχαρητήρια μου !!!!!!!!!!!!! είμαι απίστευτη έτσι? ξεπερασα και την διπλο-ξανθιά μας !!!!!χιχιχιχιχι

    Αμαλίτσα μου ολα ήταν ΤΕΛΕΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΤΕΛΕΙΑ !!!!!!!!!!!
    ότι άλλο και να πω θα είναι λίγο, οπότε το κλείνω εδώ !!!!!!

    φιλια φιλια φιλια φιλια
    και πολλά πολλά πολλά ευχαριστούμε στους φιλους του μπλοκ που τόσο πολύ ευχαριστήθηκαν για σένα !!!!!!!

    καλημέρα

    ReplyDelete
  49. Κατερίνα11 April 2012 at 11:27

    Αμαλία συγχαρητήρια!!!!!!
    Η παρουσία σου στην τηλεόραση ήταν εξαιρετική!! Ήσουν σεμνή, άνετη και καλός γνώστης του αντικειμένου σου. να συνεχίσεις έτσι, εσένα θέλουμε!!!
    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

    ReplyDelete
  50. Νάσια
    Ευχαριστούμε πολύ
    και σε εσένα επίσης καλό πάσχα και καλή Αναάσταση

    ReplyDelete
  51. Πασταφλώρα μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, ομολογουμένως δυσκολεύομαι πολύ να προφέρω το κατσικάκι το καλύμνιο!!!! Αλλά άμα θα το πετύχω δεν θα δυσκολευτώ να το φάω...

    ΠΟλλά φιλιά
    και καλή Ανάσταση

    ReplyDelete
  52. Έφη,
    καλό Πάσχα να είσαι καλά

    ReplyDelete
  53. Selcouth
    Αααα δεν θέλω τέτοια, μόνο λιγούρες μην τα παρατάμε!!!

    Καλό Πάσχα

    ReplyDelete
  54. Ευχαριστώ Εφάκι μας!!!!
    Να έρθω να σώσω κανένα κορμί που έπεσε;;;;

    ΠΟλλά φιλιά

    ReplyDelete
  55. Vita, από τα πιο γλυκά σχόλια που μου έχουν κάνει
    Ευχαριστώ πολύ

    Καλό σας πάσχα και καλή Ανάσταση

    ReplyDelete
  56. Μέτηηηηηηηηη
    έλα γιατί το κατσικάκι αυγάτισε και απέκτισε και παρέα, θα παίξουν και γαρδουμπάκια!!!! Κάτι μου λέει ότι στο τέλος θα κάνουμε επανάληψη της εκπομπής και θα παίξει και η πίτα!!!!


    Πολλά πολλά φιλιά
    Ευχαριστώ πολύ για όλα!!!!

    ReplyDelete
  57. Μαράκι μου γλυκό, δεν πειράζει καλέ!!!

    Ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ
    πάντα θα το έω εσείς είσατάν το ενακτήριο λάκτισμα για όλο αυτό το εγχείρημά μου!!!!

    ΠΟλλά πολλά φιλιά και πάλι
    και καλά να περάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα

    ** Πρέπει σήμερα το πρωί να με έπαιρνες τηλεφωνο αλλά οδηγούσα και δεν το πρόλαβα

    ReplyDelete
  58. Κατερινάκι μου γλυκό!!!!
    ευχαριστώ πολύ πολύ

    Να είστε όλοι καλά με τα υπέροχα σχόλια που μου έχετε κάνει

    πολλά πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  59. Ti ligoyreytika prin to pasxa tin syntagh kai tin ektelw ayrio!!!
    Mia erwtisi : an kanw apo simera tin gemisi kai tin valw psygeio kai ayrio gemisw to marinarismeno apo simera arni peirazei??? Eyxaristw poly Amalia

    ReplyDelete
  60. katsikaki sorry oxi arni :)))))

    ReplyDelete
  61. Ανώνυμε, ναι δεν υπάρχει πρόβλημα να φτιάξεις από πριν τη γέμιση και να την βάλεις στο ψυγείο.
    παρόλο που το είδα με μία μέρα καθυστέρηση το μήνυμα σου ελπίζω να σε πρόλαβα. Αν το έφτιαξες ήδη μπορείς να μας πεις εντυπώσεις

    καλή συνέχεια
    Αμαλία

    ReplyDelete
  62. Γεια σας απο Νεα Υορκη,
    Συγχαρητηρια για το "Κατσικακι".
    Μια και κλιματοβεργες ουτε για δειγμα τωρα εδω , τι προτεινετε?
    Σας ευχαριστω,
    Καλη Χρονια
    Αεναος

    ReplyDelete
  63. Αέναε καλημέρα, ή καλησπέρα, δεν ξέρω τι είναι τώρα στη Ν Υόρκη
    λοιπόν για αυτό που με ρωτάς, οι κλιματόβεργες μπαίνουν για 2 λόγους 1ον να πάρει γεύση το κρέας και 2ον να στραγγίσουν τα λίπη στον πάτο του ταψιού και να μην μένουν στο κρέας.
    Δυστυχώς για τη γεύση δεν μπορείς να κάνεις κάτι αλλά για το 2ο υπάρχουν κάποιες ειδικές σχάρες που μπαίνουν μέσα στη γάστρα ή στο ταψί αντίστοιχα και ακουμπάει το κρέας πάνω, αλλιώς κάτι άλλο εναλλακτικά δεν μου έρχεται

    ελπίζω λίγο να βοήθησα
    καλή επιτυχία

    ReplyDelete