Wednesday, 25 April 2012

Τούρτα με ροδάκινα και ζελέ κεράσι

Προχθές είχε τα γενέθλιά του ο άντρας μου!
Έτσι έφτιαξα αυτήν την τούρτα, για να τον γλυκάνω και για να κεράσω τους φίλους που μας ευχήθηκαν, αλλά και όλους εσάς.
Είναι δροσερή και ανάλαφρη και συνήθως δεν μένει ψίχουλο, όλοι μου ζητάνε και δεύτερο κομμάτι.
Ελάτε λοιπόν να σας κεράσω και να σας πω πως την φτιάχνω!
Θα χρειαστούμε:
3 δίσκους παντεσπάνι σοκολάτας, 25 εκ. διάμετρο περίπου
4 μισά ροδάκινα κομπόστα
1 φάκελο ζελέ κεράσι με γλυκαντικό
8 κουταλιές σιρόπι από την κομπόστα
2 κουταλιές κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
3 αυγά μέτρια
100 γρ. ζάχαρη
6 κοφτές κουταλιές κορν φλάουρ
400 ml. γάλα φρέσκο
ελάχιστο αλάτι
1 μασουράκι βανίλια άρωμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
Πάμε να την φτιάξουμε:
Ετοιμάζουμε αρχικά την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το γάλα να ζεσταθεί καλά.
Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και το αλάτι.
Σε ξεχωριστό μπολάκι χτυπάμε τα αυγά λίγο και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μπολ με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη.
Εξακολουθούμε το χτύπημα με το χτυπητήρι των αυγών, μέχρι να λειανθεί το μείγμα και να μην έχει σβωλαράκια.
Με μια κουτάλα, παίρνουμε από το ζεστό γάλα λίγο και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια και προσέχουμε να μην κόψουν τα αυγά μας.
Αφού προσθέσουμε σταδιακά όλο το γάλα, ξαναβάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα στη φωτιά.
Βράζουμε την κρέμα σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας, μέχρι να δέσει και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες στην επιφάνεια.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε δύο-τρία λεπτά να κρυώσει λίγο και καλύπτουμε την επιφάνειά της με πλαστική μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την κρέμα. Με τον τρόπο αυτό, η κρέμα μας δεν θα κάνει κρούστα.
Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη, μέχρι να πετύχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε 1 μασουράκι βανίλια στη σαντιγί μας.
Καλύπτουμε το μπολ με τη σαντιγί με μεμβράνη και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες του κουτιού.
Το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι που υφή του θα γίνει σαν αυτή του μελιού. Δεν το αφήνουμε δηλαδή να πήξει.
Παίρνουμε τα ροδάκινα και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το σιρόπι τους. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Συναρμολογούμε την τούρτα ως εξής:
Στην πιατέλα που θα τοποθετήσουμε την τούρτα, βάζουμε ένα τσέρκι που ανοιγοκλείνει, στις διαστάσεις που έχουν οι δίσκοι από το παντεσπάνι μας.
Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι.
Ανακατεύουμε το σιρόπι από τα ροδάκινα με το κονιάκ ή το λικέρ και ραντίζουμε το παντεσπάνι με το 1/3 της ποσότητας αυτής.
Παίρνουμε την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής και της προσθέτουμε 2 πολύ καλά γεμάτες κουταλιές από την σαντιγί.
Αναμιγνύουμε πολύ καλά τις δύο κρέμες.
Με τον τρόπο αυτό η κρέμα ζαχαροπλαστικής, γίνεται πιο αφράτη και ανάλαφρη.
Τοποθετούμε τη μισή ποσότητα της κρέμας ζαχαροπλαστικής πάνω στην πρώτη βάση παντεσπάνι και την απλώνουμε να πάει παντού.
Καλύπτουμε την κρέμα με τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι και πιέζουμε ελαφρά με τις παλάμες μας, έτσι ώστε η κρέμα που έχουμε ήδη απλώσει από κάτω, να μην έχει κενά.
Ραντίζουμε με σιρόπι, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα και τέλος τοποθετούμε και τον τρίτο δίσκο παντεσπάνι.
Τον ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Παίρνουμε 2-3 κουταλιές σαντιγί και καλύπτουμε με ελαφρά στρώση το παντεσπάνι.
Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου περιμετρικά της τούρτας, ούτως ώστε, η μία φέτα, να επανωτίζει την άλλη.
Στολίζουμε και το κέντρο, με τέσσερις φέτες ροδάκινο.
Με μια κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ, που έχει ήδη την υφή του μελιού, έτσι ώστε να πάει παντού και να καλύψει το φρούτο.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να πήξει καλά το ζελέ. Χρειάζεται 3 ως 4 ώρες.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, με ένα μαχαίρι, ξεκολλάμε προσεκτικά την τούρτα από το τσέρκι και το αφαιρούμε.
Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Παρατηρήσεις:
- Αν θέλουμε να φτιάξουμε την τούρτα σε πιο σύντομο χρόνο, βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής να κρυώσει στο ψυγείο.
- Αν θέλουμε να κρυώσει το ζελέ πιο γρήγορα και να αποκτήσει την υφή που θέλουμε, το βάζουμε μισή ώρα στην κατάψυξη.
- Μπορούμε να αγοράσουμε το παντεσπάνι, έτοιμο από το σούπερ μάρκετ ή από ζαχαροπλαστείο. Αλλιώς φτιάχνουμε τη συνταγή από το παντεσπάνι που μας αρέσει, από την προηγούμενη ημέρα και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε τρεις δίσκους.
- Η σαντιγί που θα μας περισσέψει, φυλάσσεται κλεισμένη σε κουτί 2 ως 3 ημέρες, στο ψυγείο.
Χρησιμοποιείστε την για να γαρνίρετε φρουτοσαλάτες, κομπόστες ή ότι άλλο σας αρέσει.
- Αν θέλετε την σαντιγί πιο γλυκιά, προσθέστε λίγη άχνη ακόμη.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

64 comments:

  1. Χρόνια Πολλά για τον αντρούλη σου.
    Να τον χαίρεσαι.
    Δικαιολογημένα δεν μένει ψίχουλο.
    Καλημέρα.

    ReplyDelete
  2. Χρόνια πολλά Ειρήνη μου να τον χαίρεσαι!!!Απίθανη η τούρτα σου είμαι σίγουρη πως δεν έμεινε ψίχουλο!!!!
    Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα!Αν το πιστεύεις είναι το αγαπημένο μου γλυκό γιατί ήταν το πρώτο που έφτιαξα πό μικρή!Τότε σαν φοιτήτρια το έφτιαχνα στο φοιτητικό μου δωμάτιο και καλούσα φίλους να το κεράσω!Μου το θύμισες και θα το φτιάξω τώρα κι όλας και ας πάει στο, καλό η δίαιτα που ήθελα να αρχίσω!

    ReplyDelete
  4. Γιορτάζεις ο άνδρας σου;Χρόνια Πολλά καλέ! Να σου ζήσει να τον χαίρεσαι!

    ReplyDelete
  5. Πολύ ανάλαφρο και δροσερό γλυκό Ειρήνη μου! Να χαίρεσαι τον αντρούλη σου και πάντα έτσι γλυκαμένο να τον έχεις!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  6. Ειρήνη μου να χαίρεσαι τον αντρούλη σου και να σε χαίρεται κι αυτός!
    Το γλυκάκι που του ετοίμασες, δροσερό και ανάλαφρο, φαίνεται απίστευτα νόστιμο και λαχταριστό!
    Να τον έχεις πάντα γλυκαμένο και να μας γλυκαίνεις κι εμάς με τις νόστιμες δημιουργίες σου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  7. ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ!!!!!!
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!!!!!ΑΜΑΝ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!!ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ!!!!!!!!!ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!!ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

    ReplyDelete
  8. Καλημέρα Ειρήνη μου, να τον χαίρεσαι το αντρούλη σου να είναι πολύχρονος!!!
    Εξαιρετική η τούρτα που του έφτιαξες και τυχερές και εμείς που θα την απολαύσουμε!!Αρκετά καλοκαιρινή,δροσερή και ελαφριά στην γεύση ..ακριβώς όπως μου αρέσει!!!
    Φτιάχνω κάτι ανάλογο το καλοκαίρι αλλά αντί για παντεσπάνι χρησιμοποιώ μπισκότα πτιμπερ!!!!
    Φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  9. Να τον χαίρεσαι! Πολύχρονος να είναι!!!
    Πρέπει να είναι πανευτυχής με τέτοια τούρτα ε;;; Υπέροχη!!!
    Καλό μεσημέρι!!!

    ReplyDelete
  10. Καλημέρα Ειρήνη μου να χαίρεσαι τον άντρα σου να τα εκατοστήσει.Καλά μ΄έστειλες με την τούρτα που του έφτιαξες είναι τέλεια,δροσερή και άκρως καλοκαιρινή.Θα συμφωνήσω με την Ελένη σίγουρα θα πρέπει να είναι πανευτυχής με την τούρτα αλλά ποια του την έφτιαξε μη το ξεχνάμε χαχαχα!!!Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
  11. χρόνια του πολλά, ευτυχισμένοι να είστε!
    αυτό είναι τέλειο γλυκό.
    θα κρατήσω μόνο το πάνω μέρος μέρος για να το δοκιμάσω σε μια ειδική περίπτωση που υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη και κοιλιοκάκη μαζί. και σκεφτόμουνα μια τούρτα από ζελέ...

    ReplyDelete
  12. ΚΑΤΕΡΙΝΑ25 April 2012 at 13:02

    ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΕΙΡΗΝΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!!!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Η ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ.....ΑΣΕ!!!

    ReplyDelete
  13. Στέλλα Μαρκοπούλου, καλό μεσημέρι. Ευχαριστώ για τις ευχές σου. Πραγματικά δεν τίποτα. Είναι πολύ ελαφριά αυτή η τούρτα.

    ReplyDelete
  14. Ελένη, καλό μεσημέρι και σε ευχαριστώ. Δεν έμεινε ούτε κομματάκι.

    ReplyDelete
  15. Αχτιδούλα, καλό μεσημέρι. Είναι ένα γλυκό που αρέσει στην οικογένεια, το φτιάχνω αρκετές φορές και επίσης είναι από τις πρώτες τούρτες που έφτιαξα και εγώ και από τις πιο αγαπημένες. Μετά από τα τόσα σιροπιαστά που φαντάζομαι ότι θα γεύτηκες στην Κωνσταντινούπολη, ένα ελαφρύ σαν και αυτό είναι ότι πρέπει.

    ReplyDelete
  16. Ερμιόνη, καλό μεσημέρι. Ευχαριστώ για τις ευχές.
    Η τούρτα ροδάκινο με ζελέ, είναι μια δροσερή πρόταση για καθε εποχή, πόσο μάλλον από εδώ και εμπρός, που θα αρχίσουν οι ζέστες!

    ReplyDelete
  17. Έλενα, σε ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές σου. Να είσαι καλά.
    Ο εορταζόμενος έμεινε πολύ ευχαριστημένος από την τούρτα του, έσβησε και το κεράκι του, σε σχήμα ερωτηματικού, έφαγε και ένα γενναίο κομμάτι τούρτας. Οπότε μπορώ να πω ότι γλυκάθηκε για τα καλά!!
    Ελπίζω να γλύκανα και εσάς, έστω και μέσα από τις φωτογραφίες!!!!

    ReplyDelete
  18. Effi, καλό μεσημέρι. Σε ευχαριστώ για τις ευχές που μας στέλνεις. Είναι από τις πιο δροσερές τούρτες που φτιάχνω. Μου αρέσει ιδιαίτερα η διαύγεια και το χρώμα που δίνει η προσθήκη του ζελέ αλλά και η δροσιά του.

    ReplyDelete
  19. Vassia, σε ευχαριστώ για τα όμορφά σου λόγια. Η τούρτα έχει ανάλαφρη και δροσερή γεύση, χρησιμοποιώ και δικό μου παντεσπάνι, αλλά αυτή τη φορά δεν προλάβαινα.
    Την φτίαχνω σε διάφορες παραλλαγές, ανάλογα της εποχή, όχι μόνο καλοκαίρι, αλλά για την συγκεκριμένη εποχή, είναι ιδανική λόγω της δροσερής της γεύσης.
    Άλλες φορές, αντί για παντεσπάνι, βάζω κάποιο είδος μπισκότου, όπως και εσύ. Είναι και πάλι, δροσερή και νόστιμη.

    ReplyDelete
  20. eleni, καλό μεσημέρι και σε ευχαριστώ.
    Πάντως την ώρα που την έτρωγε, φαινόταν πανευτυχής και την απολάμβανε. Στο πιάτο του, δεν είδα να μείνει ψίχουλο!!!!

    ReplyDelete
  21. Ροδάνθη, καλό μεσημέρι. Βλέπω οτι η τούρτα, σου αρέσει και νομίζω ότι θα κάνεις ευτυχισμένους τους δικόυς σου αν την φτιάξεις και τους δροσίσεις με αυτήν. Τουλάχιστον ο άνδρας μου την καταχάρηκε, έδειξε πανευτυχής και την τίμησε δεόντως!!
    Και ποια του την έφτιαξε ε; Πες τα, πες τα! Πάντως παράπονο δεν έχει!!!

    ReplyDelete
  22. Summertime Blues, σε ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές. Το ζελέ με τα φρούτα είναι δροσιστικό και εύκολο, επίσης. Ιδανική λύση, για όσους έχουν δυσανεξία σε κάποιες τροφές.

    ReplyDelete
  23. Κατερινάκι, καλό μεσημέρι. Οι ευχές σου, καλοδεχούμενες.
    Είναι τόσο ελαφριά, που ένα μικρό κομμάτι δεν θα βλάψει. Αν δεις τη συνταγή, έχω βάλει ζελέ.....διαίτης. Μάλλον σκεπτόμουν εσένα εκείνη την στιγμή!!!

    ReplyDelete
  24. Χρόνια πολλά και καλά!!! Εξαιρετική τουρτίτσα με καλοκαιρινό άρωμα!!!

    ReplyDelete
  25. sofi22ri, καλό μεσημέρι. Μοσχοβολάει η τούρτα από το άρωμα του κερασιού και του ροδάκινου. Η δε δροσιά της, εξαιρετική! Δοκίμασέ την.

    ReplyDelete
  26. Να τον χαιρεσαι τελεια η τουρτα

    ReplyDelete
  27. Ειρηνακι,να τον χαιρεσαι.Να ειστε παντα καλα.
    Το γλυκακι θα το κανω οπωσδηποτε γιατι τα γλυκα με ροδακινα ειναι απο τα αγαπημενα του αντρα μου.Φιλακια

    ReplyDelete
  28. Nadia Markopoulou, καλό μεσημέρι. Να είσαι καλά. Η τούρτα είναι καταπληκτική.

    ReplyDelete
  29. Vassi, καλό μεσημέρι. Σε ευχαριστώ για τις γλυκές ευχές σου. Δοκίμασε να φτιάξεις το γλυκό. Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει πολύ. Αφού μάλιστα αρέσουν τα ροδάκινα στο σύζυγο, ένας λόγος παραπάνω.

    ReplyDelete
  30. Να τον χαιρεσαι Ειρήνη! Φανταστική η τουρτίτσα!

    ReplyDelete
  31. Eri, σε ευχαριστώ πολύ. Πράγματι, έχει πολύ καλή γεύση και αυτό που αρέσει ιδιαίτερα είναι ότι, κάθε κουταλιά της δροσίζει!!

    ReplyDelete
  32. Ειρηνάκι μουυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!

    να τον χαίρεσαι τον αντρουλη σου, να είσαστε πάντα καλά και να χαιρόσαστε την κορούλα σας!!!

    ωραιότατο και δροσερότατο το γλυκάκι που μας κερνάς, ευχαριστούμε πολύ.

    και του χρόνου!!!!

    φιλια πολλά πολλά

    ReplyDelete
  33. Μαρία, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχούλες. Να είσαι καλά. Καλό το γλυκάκι ε; Δροσερό-δροσερό και το χρωματάκι του, κερασένιο!!
    Εμ, τι θα σας κερνούσα στα γενέθλια του άνδρα μου; Τα καλύτερα, βέβαια!!!

    ReplyDelete
  34. Ειρηνη μου χρονια πολλα να τον χαιρεσαι τον αντρουλη σου!!!!!!
    Υπεροχη η τουρτιτσα σου!!!!!
    Φιλακια πολλα!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  35. Μέτη, καλησπέρα. Σε ευχαριστώ, να είσαι καλά.
    Σας έστειλα ωραίο κέρασμα σήμερα νομίζω. Να είναι καλά ο άνδρας μου και όλοι εσείς, οι φίλοι μας. Ευχαριστούμε για τις εγκαρδιες ευχές σας.

    ReplyDelete
  36. Ειρήνη χρόνια πολλά πολύχρονος ο αντρούλης σου...να τον χαίρεσαι και να σε χαίρεται...και υπέροχο το γλυκάκι σου. Δροσερό δροσερό τώρα που αρχίζουν σιγά σιγά και οι ζέστες...Μπράβο και του χρόνου Ειρήνη μου...φιλιά

    ReplyDelete
  37. Eva, καλησπέρα. Τον χαίρομαι και με χαίρεται, όπως λες. Δροσερό το γλυκάκι μας, κατάλληλο για τη ζέστη, για να μας δροσίσει και να μας γλυκάνει.
    Ευχαριστώ για τις ευχές σου.

    ReplyDelete
  38. ¡Felicidades!

    Δεν φαίνεται δύσκολο και έχει πολλά χρώματα για τα παιδιά!

    Ευχαριστώ και πολλά φιλιά!

    Βερονικούλα

    ReplyDelete
  39. Βερονικούλα, καλησπέρα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο γλυκό, είναι εύγευστο και ελαφρύ.
    Σίγουρα θα αρέσει στα παιδιά και για τα χρώματά του.

    ReplyDelete
  40. Χρόνια πολλά Ειρήνη! Να τον χαίρεσαι και του χρόνου!!! Τέλεια η τούρτα σου ...θα την τιμήσω λίαν συντόμως!!

    ReplyDelete
  41. Πολύχρονος ο σύζυγος, το γλυκό σου του ονείρου!!!!

    ReplyDelete
  42. Tante Kiki, ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να τιμήσεις την τούρτα μου σύντομα και θα περιμένω εντυπώσεις.
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  43. Λίλα, σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.
    Χαίρομαι που σου αρέσει το γλυκό, έχει ονειρεμένη γεύση. Δοκίμασέ το!!

    ReplyDelete
  44. πολύ καλη πρόταση....ναστε καλά..και να χαίρεστε τον σύζυγο σας....

    ReplyDelete
  45. Χρόνια πολλά Ειρηνάκι
    να χαίρεσαι τον αντρούλη σου!!!!!!

    Να σου πω την αλήθεια ένα μικρό κομματάκι θα το έπαιρνα έτσι για το καλό, για τις ευχές!!! Και πάλι πολύχρονος

    ReplyDelete
  46. homemade, καλησπέρα. Ευχαριστώ για τις ευχές. Να είστε καλά επίσης.

    ReplyDelete
  47. Αμαλία, σου στέλνω την καλησπέρα μου. Μαζί με αυτήν και ολόκληρη την τούρτα, όχι μόνο ένα κομματάκι!!!
    Ευχαριστώ για τις ευχές σου.

    ReplyDelete
  48. Ειρηνη μου να τον χαιρεσαι να ειστε παντα ευτυχισμενοι!!!Η τουρτιτσα σου φαινεται υπεροχη!!!

    ReplyDelete
  49. ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ:(ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΓΕΜΑΤΟΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

    ΠΗΡΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΩ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΙΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΑΤΟΜΑ ΕΒΑΛΑ ΚΛΗΡΟΥΣ. ΠΕΡΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ :) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ .ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

    ReplyDelete
  50. Πρέπει να είναι πολύ γευστικό και δροσιστικό!Ωραία ιδέα!

    ReplyDelete
  51. Χρόνια Πολλά στον αντρούλη σου, να τον χαίρεσαι!!!!!
    Το γλυκάκι είναι σαν ζωγραφική...που τρώγεται όμως, χαχα.
    Εντυπωσιακό, δροσερό και σίγουρα νόστιμο!!

    ReplyDelete
  52. Χρόνια πολλά εύχομαι .Πλησιάζουν και τα δικά μας γενέθλια και είναι φοβερή και πολύ δροσερή η τούρτα που προτείνεις.

    ReplyDelete
  53. Katrina, καλημέρα. Ευχαριστώ για τις ευχές, να είσαι καλά. Είναι υπέροχη η τούρτα και μια δοκιμή θα σε πεισει.

    ReplyDelete
  54. SKPOUTZAKO, καλημέρα. Σε ευχαριστούμε και για τις ευχές και για το βραβείο. Θα βάλουμε τα καλά μας και θα παραστούμε βεαβαίως στην απονομή για την παραλαβή του βραβείου μας!!!!!

    ReplyDelete
  55. cinemarion, καλημέρα. Είναι μια δροσερή ιδέα που θα ενθουσιάσει, με την πρώτη κουταλιά!!

    ReplyDelete
  56. Κατερινάκι καλημέρα. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.
    Σου στέλνω και τις δικές μου, για τα δικά σας γενέθλια, από τώρα. Να μια ωραία ιδέα για τούρτα γενεθλιών, που σίγουρα θα αρέσει σε όσους την γευτούν!!!!

    ReplyDelete
  57. Thalassenia, καλημέρα. Οι δημιουργίες της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, είναι ένα είδος ζωγραφικής τέχνης, όταν υπάρχει κέφι μάλιστα, οι εικόνες μπορεί να είναι εκπληκτικές. Σε συνδιασμό με την γευστική απόλαυση που προσφέρουν, θεωρώ ότι είναι από τις σημαντικότερες, στην πραγματικότητα, Τέχνες.
    Ευχαριστούμε για τις ευχές σου, καλοδεχούμενες. Σου στέλνω κέρασμα!

    ReplyDelete
  58. Ειρήνη να τον χαίρεσαι τον αντρούλη σου. Να είναι πάντα γερός και δυνατός, δίπλα σου, και να ζήσετε για πολλά χρόνια μαζί, ευτυχισμένοι.
    Την αγάπη μου!!!
    Υ.Γ.
    Το γλυκό σου φαίνεται πεντανόστιμο!!!

    ReplyDelete
  59. Ροδούλα, καλησπέρα. Σε ευχαριστώ για τις γλυκές ευχές και την αγάπη σου.
    Το γλυκό γίνεται πολύ ωραίο και σπάνια το προλαβαίνει δεύτερη μέρα!! Τώρα που καλοκαιριάζει σιγά σιγά, δοκίμασέ το όταν θα θέλεις κάτι δροσερό και ελαφρύ. Βέβαια, εγώ το φτιάχνω όλες τις εποχές του χρόνου.
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  60. OYAOY!Tόσο μα τόσο εντυπωσιακό και τόσο εύκολο!

    ReplyDelete
  61. Χρυσούλα, καλημέρα. Πίστεψέ με, δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου η παρασκευή του. Είναι δροσερό γλυκό για όλες τις ώρες.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  62. Ειρήνη μου,να μου προτείνεις συνταγή για παντεσπάνι;

    ReplyDelete
  63. Χρυσούλα, καλησπέρα. Υπάρχει συνταγή για παντεσπάνι, στην τούρτα νεσκαφέ της Κάλλιας, στη κατηγορία, γλυκά. Σύντομα θα αναρτήσουμε τη δική μου συνταγή για παντεσπάνι, την οποία φτιάχνω εδώ και χρόνια.
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  64. Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου!Εάν δεν την έχεις αναρτήσει εωες τα γεννέθλια του άντρα μου θα φτιάξω της Κάλλιας!Καληνύχτα σου!

    ReplyDelete