Thursday, 13 September 2012

Σιρόπι από καρπούζι

Τον καιρό ακόμα χειμωνιάτικο δεν τον λες με τιποτα!
Επίσης ακόμα βρίσκουμε ωραιότατα και γλυκά καρπουζάκια!
Προλαβαίνουμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα σιρόπι με υπέροχο χρώμα, με φρουτένια γεύση, που γίνεται πανεύκολα!
Ιδανικό για να στολίσει το παγωτάκι μας, το γιαουρτάκι μας, αλλά και για να φτιάξουμε δροσερές καρπουζάδες!
Απολαύστε το!
Θα χρειαστούμε:
750 γρ. σάρκα από καρπούζι
120 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Πάμε να το φτιάξουμε:
Αφαιρούμε τα σπόρια από την σάρκα του καρπουζιού, την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Την σουρώνουμε πιέζοντας καλά με ένα κουτάλι, ώστε να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό.
Βάζουμε το υγρό αυτό να βράσει σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με την ζάχαρη.
Βράζουμε για 20-25 λεπτά, ώστε να συμπυκνωθεί το σιρόπι.
Τα πρώτα 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, και στην συνέχεια χαμηλώνουμε λίγο και αφήνουμε να συνεχισθεί ο βρασμός.
Το τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Το σιρόπι φυλάσσεται στο ψυγείο μας για 4-5 μέρες.
Το χρησιμοποιούμε όπως είπα στα γλυκά μας, στο γιαούρτι μας, πάνω από τα παγωτά μας.
Για να φτιάξουμε καρπουζάδα, το αραιώνουμε με νερό όπως κάνουμε και με την βυσσινάδα.
Προσθέτουμε αν θέλουμε παγάκια και απολαμβάνουμε ένα δροσερό χυμό από καρπούζι!
Καλή επιτυχία!

62 comments:

  1. Ελενάκι, μας έφτιαξες εξαιρετικό καρπουζένιο σιροπάκι, για παγωτάκι, γιαουρτάκι και γλυκάκι!! Και τι ωραίο χρωματάκι!! Έφτιαξα και ποιηματάκι!! Χαχαχά!! Για να πω την αλήθεια, το μάτι μου κόλλησε στην καρπουζάδα. Είναι που κάνει ζέστη ακόμη, φαίνεται. Ωραιότατο το σιρόπι!!
    Καλή ημέρα να έχουμε.

    ReplyDelete
  2. Τέλειο Έλενα το σιρόπι. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Ευκαιρία μιας και ακόμη τα καρπούζια υπάρχουν!
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  3. Πολύ ωραίο και πολύ χρήσιμο! Δεν έχω ποτέ δοκιμάσει αλλά το φαντάζομαι πάνω σε γιαουρτάκι! Τι καλύτερο;

    ReplyDelete
  4. Πολυ ωραια ιδεα το καρπουζοσιροπακι σου Ελενα! Εγω συνηθως δεν αγοραζω καρπουζια, γιατι στο σπιτι μονο εγω τρωω φρουτα και δεν μπορω να παλεψω ενα ολοκληρο καρπουζι μονη μου! Φετος ομως βρηκα μικρα και πεντανοστιμα καρπουζακια Ηλειας και μετα απο πολλα χρονια, ειχα δροσερο και ζουμερο καρπουζακι στο ψυγειο μου!
    Πολλα φιλια!

    ReplyDelete
  5. Πολύ ωραια ιδεα!!!
    Από περσι τρωω καρπουζι μανιωδώς και αυτη η συνταγη για σιροπι μου φαινεται καταπληκτικη!! Τοση γλυκα!!

    ReplyDelete
  6. Ααα!!! Μου αρέσει πολύ αυτή η ιδέα! Νομίζω ότι θα μου αρέσει πολύ και ως σιρόπι, αλλά και ως δροσιστικό ρόφημα!
    Φιλιά Ελενάκι!

    ReplyDelete
  7. δεν το έχω ξανακούσει... ενδιαφέρον!!

    ReplyDelete
  8. Με το καρπούζι δεν τα πάω καλά, αλλά ως σιρόπι μπορεί να μου αρέσει!
    Αυτό εκεί στην πρώτη εικόνα είναι το σιρόπι σερβιρισμένο απάνω σε γιαούρτι με καρύδια; Αν ναι, τότε... Σλουρπ!
    Καλό μεσημέρι Έλενά μου! Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  9. Μμμμμ... καρπουζάδα! Ομολογώ πως αυτό δεν το είχα σκεφτεί! Και σε παγωτό γιαούρτι θα είναι πολύ ωραίο το σιρόπι καρπούζι!
    Καλό, δροσερό μεσημέρι εύχομαι! :)

    ReplyDelete
  10. Έλεος βρε πουλάκι μου, εδώ έχουν τα πιο άνοστα φαγητά που έχω φάει.Πακέτο..και στείλτο μου μέσω μέιλ..εγώ θα σου στείλω τα άνοστα φασολάκια που δεν ..έφαγα.

    ReplyDelete
  11. καρπουζοσίροπο δεν έχω φτιάξει ποτέ...
    πολύ καλή ιδέα μας δίνεις,γιατί
    πολλές φορές μένει αρκετό καρπούζι στο ψυγείο και δεν ξέρουμε τί να το κάνουμε για να μη χαλάσει...
    αυτό που μου έκανε εντύπωση,είναι οτι διατηρείται μόνο τόσο λίγο στο ψυγείο...
    γιατί άραγε...???
    αφού είναι δεμένο σιρόπι...

    φιλιά σς έδωσα...???...-:))

    ReplyDelete
  12. Τι ωραία ιδέα και σίγουρα πολύ δροσιστικό,να είσαι καλά Έλενα για τις φοβερές ιδέες που μας δίνεις,φιλιά πολλά!!!!

    ReplyDelete
  13. Έλενα,πρώτη φορά βλέπω αυτό το σιρόπι,νομίζω ότι θα είναι ιδιαίτερα γευστικό και θα μας θυμίζει μέρες καλοκαιοριού συνοδεύοντας το γιαουρτάκι μας.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  14. αυτό και αν είναι ωραία ιδέα!!!! μπράβο Ελενάκι!


    και μη νομίζετε έχασα τα προηγούμενα...απλά το μαραφέτι κάνει πείσματα και δεν μπαίνει στα σχόλια λέει!!!

    ReplyDelete
  15. πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξω ένα για το Ραφάκι!!

    ReplyDelete
  16. Με παγάκια, με παγάκια το δικό μου παρακαλώ !!!!!!!!!!!! πω πω νοστιμο-δροσιές που μας έχεις σήμερα Λενάκι μου !!!!!
    ευχαριστούμε για την πρόταση !!!!!

    σματς σμουτς στα δροσερα σου μαγουλάκια!!!

    ReplyDelete
  17. μμμμμμμμμ!!!!! Υπέροχο χρώμα...και εγώ που είμαι ανάποδη και δεν τρώω φρούτα το σιρόπι από καρπούζι σίγουρα θα το δοκίμαζα..επάνω σε γλυκάκι...Φιλάκια...

    ReplyDelete
  18. Σιροπι καρπουζι!!!! πλακα μου κανεις!!!!

    ReplyDelete
  19. Δεν με λυπάσαι που δεν μπορώ να χάσω γραμμάριο;;; Τέλεια συνταγή... topping για γιαούρτι και παγωτό, μμμμμ!!!

    ReplyDelete
  20. Σιρόπι καρπούζι δεν έχω ματαδοκιμάσει!!!!Ωραία ιδέα Ελενάκι μου!!!!
    Εγώ θα το πάρω και στις δυο εκδοχές και πάνω στο παγωτάκι μου και με μπόλικα παγάκια για να δροσιστώ!!!!
    Πολλά φιλάκια!!!!

    ReplyDelete
  21. Aυτό με το σιροπάκι πάνω από το παγωτάκι μου έκανε πολλά μα πάρα πολλά ΚΛΙΚ!!!!!!! Σίγουρα αξίζει μια δοκιμή!
    πολλά και σιροπιαστά φιλάκια!

    ReplyDelete
  22. Τι ωραίο που φαίνεται μέσα στο γιαουρτάκι, τέλειο!!!

    ReplyDelete
  23. Πολύ καλό μου φαίνεται και πρώτη φορά βλέπω σιρόπι με καρπούζι,θα το δοκιμάσω ,τώρα έχει ωραία γλυκά καρπούζια ακόμη.Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  24. Πολύ ωραία και πρωτότυπη ιδέα το καρπουζένιο σιροπάκι σου Ελενάκι μου!!!!!!!!

    Το φαντάζομαι και με τριμμένο πάγο σαν γρανίτα……..σλουρπ……!!!!!!!

    Φιλάκια πολλά πολλά!!!!!!!

    ReplyDelete
  25. πωπωπω ακούγεται μεντανόστιμο καλό φθινόπωρο Ελενα μου

    ReplyDelete
  26. Μια ...καρπουζάδα ευχαρίστως θα την έπινα αυτή την ώρα! Ακόμη καλοκαίρι έχουμε εμείς και μάλιστα θερμό! Τι χρώμα!

    ReplyDelete
  27. Πολύ πρωτότυπη ιδέα το σιρόπι καρπουζιού!!! Πρώτη φορά βλέπω!! Πιστεύω θα είναι θεϊκό!!
    Φιλιά!!

    ReplyDelete
  28. Ελενα
    νάξερες πόσα καρπούζια πήγαν άκλαυτα όλο το Καλοκαίρι...κρίμα να μην το ήξερα νωρίτερα.
    Φιλάκια πολλά,ακόμα είναι καιρός για μια δοκιμή...
    Θα φροντίσω

    ReplyDelete
  29. Φοβερή ιδέα! Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ αυτό το σιρόπι. Σκέτη γλύκα θα είναι. Εδώ πάντως έπιασε ψυχρούλα, αλλά εγώ δεν πτοούμαι, και παγωτά και σιρόπιτα καρπούζι δοκιμάζω!

    ReplyDelete
  30. Ειρηνάκι, μα τι ποιήτρια είσαι εσύ?? χα χα χαα!!
    Η καρπουζάδα δροσερή δροσερή είναι σπέσιαλ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  31. Σοφάκι ου αυτήν την εποχή τα καρπούζια μου φαίνονται πιο γλυκά από ότι το κατακαλόκαιρο μπορώ να πω!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  32. Μαράκι πάνω από γιαουρτάκι είναι το καλύτερό μου!
    Το περισσότερο σιρόπι με γιαουρτάκια το απολαύσαμε!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  33. Μαρίνα μου σε εμάς πάλι το αντίθετο, το καρπούζι είναι το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φρούτο!
    Τα είδα κι εγώ τα μικρά καρπουζάκια και έλεγα να πάρω, μετά σκέφτηκα ότι αυτό για μισή μέρα θα μας έφτανε και πήρα μεγάλο πάλι.
    Ηταν γλυκά τα μικρούλια??
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  34. Ελπινίκη αν σου αρέσει το καρπουζάκι, θα καθιερώσεις το σιρόπι αυτό ως αγαπημένο σου!
    Ασε που γίνεται πανεύκολα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  35. Ερμιόνη μου, και στις 2 εκδοχές πιστεύω κι εγώ πως θα σου αρέσει!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  36. Παρασκευή μου είναι και ενδιαφέρον και πρωτότυπο και νόστιμο!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  37. Sel θα μας τρελάνεις χα χα χαα
    Τα καρύδια που τα είδες καλό μου??
    Στην πρώτη φωτό είναι σκετο το σιροπάκι, στην δεύτερη φωτό είναι πάνω από γιαουρτάκι!
    Αλήθεια δεν συμπαθείς το καρπούζι???
    Το σιροπάκι πάντως είναι πανεύκολο να το φτιάξεις, δεν χάνεις να το δοκιμάσεις κάποια στιγμή!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  38. Σκοτεινούλα ωραια ιδέα πάνω από παγωτό γιαούρτι, συμφωνώ και επαυξάνω!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  39. Αχτιδούλαααα μουυυυ!
    Μωρέ ας έμενα Θεσσαλονίκη και θα εύρισκα τρόπο να σου στείλω καθημερινά το ταπεράκι σου!
    Καλό κουράγιο Αχτίδα μου και εύχομαι σύντομα στο σπιτάκι σου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  40. Βιβίκα μου, το καρπουζοσιροπάκι είναι μεν δεμένο, αλλά αν μείνει αρκετές μέρες, δεν χαλάει μεν, αλλοιώνεται όμως η γεύση του πιστεύω.
    Συνήθως όμως δεν μένει, οι δόσεις που δίνω βγάζουν ένα μπολάκι σιρόπι, όχι καμιά τρελή δηλαδή ποσότητα.
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  41. Peps μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  42. Ροδάνθη μου, ένα διαφορετικό και ιδιαίτερο σιροπάκι νομίζω!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  43. Ελενάκι μου ναι, το σιροπάκι θυμίζει έντονα καλοκαίρι!
    Και δεν μπορείς να φανταστείς τι όμορφο "καρπουζί" χρώμα έχει!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  44. Elena G,Ελενά μου και μένα το μαραφέτι με παιδεύει τον τελευταίο καιρό και σε κάποια blogs δεν με αφήνει καθόλου να αφήσω σχόλια, μου βγάζει λευκή σελίδα γκκκρρρρ!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  45. Μαριλενάκι μου πιστεύω το Ραφάκι θα το βρει πολύ παιχνιδιάρικο!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  46. Μαριώ μου, με μπόλικα παγάκια, έφτασε το ποτάκι σου!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  47. Ευάκι μου θα σε μαλώσω που δεν τρως φρούτα, γι αυτό θα σου βάλω μπόλικο σιροπάκι πάνω από το γλυκάκι σου!
    Φιλια πολλά!

    ReplyDelete
  48. Μαργαριτούλα είδες χρώμα το σιροπάκι??
    Ασε που γίνεται πανεύκολα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  49. Κωνσταντίνα μου τι πονεμένη ιστορία αυτά τα γραμμάρια??
    Αστα να πάνε!
    Ελα να γλυκαθούμε με καρπουζένιο σιροπάκι, να παρηγορηθούμε!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  50. Βασάκι μου, πολύ καλά κάνεις και προτιμάς από τις 2 εκδοχές και τις 2!!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  51. Πέλα μου, σιροπιαστά καρπουζοφιλάκια και από μένα!!
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  52. Εερη μου καλή σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  53. Νέλη μου αυτό έλεγα και πιο πάνω, αυτόν τον καιρό τα καρπούζια που βρίσκω είναι πιο γλυκά από αυτά που εύρισκα το καλοκαίρι.
    Οπότε μια χαρά μπορούμε να φτιάξουμε το καρπουζάκι!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  54. Μετάι τι φοβερή ιδέα!!!!
    Και με τριμμένο πάγο σαν καρπουζογρανίτα, θα είναι φοβερό!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  55. Marilise μου γλυκιά σε ευχαριστώ πολύ!
    Καλό Φθινόπωρο και σε σένα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  56. Βαγγελιώ μου έχει ζέστη στην Κρήτη??
    Πάντως κι εδώ, αν και δρόσισε λίγο, εξακολουθούμε να ζεσταινόμαστε!
    Οπότε μια δροσερή καρπουζάδα είναι ότι πρέπει!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  57. Taelia μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  58. Χαρούλα μου σου ομολογώ ότι κι εγώ δεν πέτυχα γλυκά καρπούζια το καλοκαίρι, σε αντίθεση με πέρισυ που ότι καρπούζι αγόραζα ήταν γλυκό.
    Αυτήν την εποχή όμως κυκλοφορούν αρκετά γλυκά καρπουζάκια!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  59. Μάγδα μου, τα παγωτά είναι παντός καιρού χα χα χαα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  60. Τί ωραίο το σιρόπι από καρπούζι Ελενά μου!!!! Υπέροχο έγινε, χρώμα εκπληκτικό και γεύση φαντάζομαι εξαιρετική! Γεια στα χέρια σου!

    ReplyDelete
  61. α...άμα πιστεύεις,θα πει πως ποτέ δεν σου μεινε και το τσάκισαν αυθημερόν...
    δεν είχα τη παραμικρή αμφιβολία...!!!

    ReplyDelete