Thursday, 6 September 2012

Πουρές αρακά

Εάν θέλετε να ξεφύγετε από τον κλασσικό πουρέ πατάτας για να συνοδεύσετε το κυρίως φαγητό σας, δοκιμάστε έναν διαφορετικό πουρέ!
Έναν πουρέ καταπράσινο, που μοσχοβολάει φρέσκο δυόσμο!
Συνοδεύει άριστα τα νόστιμα μπιφτέκια σας, τα ψητά κρεατικά αλλά και τα ψαρικά σας.
Τόσο εύκολος να τον ετοιμάσετε, τόσο νόστιμος να τον απολαύσετε!
Πάμε να τον φτιάξουμε λοιπόν!

Θα χρειαστούμε:
450 γρ, αρακά
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
2-3 κλαράκια δυόσμο (τα φυλλαράκια)
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Στην πράξη:
Βράζουμε τον αρακά σε μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσει.
Τον σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασε.
Τον βάζουμε στο μπλέντερ με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αν τον θέλουμε πιο ρευστό, προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα.
Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό, ως συνοδευτικό!
Είναι στ’ αλήθεια πολύ νόστιμος!
Και τόσο εύκολος, έτσι??
Καλή επιτυχία!!

40 comments:

  1. Νόστιμο και μυρωδάτο και πρωτότυπο το πιάτο! Τι ποιήτρια είμαι Θε μου!!!

    ReplyDelete
  2. Έλενα, νόστιμο συνοδευτικό ο πουρές αρακά. Ξεφεύγουμε από τον κλασσικό πουρέ πατάτας. Αρωματικός, μοσχοβαλάει δυόσμο και άνηθο. Έτσι όπως τα βλέπω δίπλα δίπλα με τα κεφτεδάκια σου, δείχνουν πολύ λαχταριστά και τα δύο. Καλοφάγατε στα σίγουρα!!!!
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  3. Εξαιρετική επίσης είναι και η μπιζελόσουπα!

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα!Πραγματικά πολύ ωραίο φαίνεται!Χμ...και έχουμε κοτόπουλο ψητό σήμερα...που είναι ο αρακάς ωεο??καλή συνέχεια εύχομαι!

    ReplyDelete
  5. αφήνω έξω τον άνηθο και δοκιμάζω!!!!!Xμ...εγώ προσωπικά θα το έβαζα και με πουρέ πατάτας...το ξέρω κάπως μπελαλίδικο να φτιάξεις και τα δυο αλλα...

    ReplyDelete
  6. Τέλειος φαίνεται!!!! Φιλάκια

    ReplyDelete
  7. Αφήνοντας πίσω την πρώτη και απογοητευτική γευστική εμπειρία δοκιμής του συγκεκριμένου πουρέ-συνηθισμένο συνοδευτικό κρέατος στην άνοστη αγγλική κουζίνα-,αναλύοντας τα θαυμάσια μυρωδικά που εμπεριέχονται στην παρασκευή του,την προτίμηση μου σε τέτοιου είδους τροφές,αλλά κυρίως εμπιστευόμενη πλήρως τις μαγειρικές γνώσεις και δεξιότητες σου Έλενα μου,προχωρώ στην άμεση αναθεώρηση της απόφασης μου να μη ξαναδώ το συγκεκριμένο πιάτο!!Απαλή και κρεμώδης υφή,μυρωδάτο και γαργαλιστικό,μαγειρεμένο από άξια και έμπειρα χέρια,μέλλει να εγκατασταθεί στην κουζίνα που τόσο καιρό το σνόμπαρε!Φιλιά πολλά,πολλα.

    ReplyDelete
  8. Τέλειο Ελενα...!!!
    αλλά δεν έχω αρακά να τον φτιάξω επί τόπου σήμερα...
    λες να πεταχτώ μέχρι Σκλαβενίτη να αγοράσω...???
    φιλιάαααααα...-:))

    ReplyDelete
  9. Μμμ,νόστιμος θα είναι,Έλενα!
    Με καρότα έχω φτιάξει,μένει να δοκιμάσω κι αυτόν-ακόμη καλύτερα ένα τρικολόρε πιάτο και με τους τρεις θα μου άρεσε.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  10. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΕΝΑΚΙ...ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟΣ Ο ΠΟΥΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΦΙΛΙΑ...

    ReplyDelete
  11. Γεια στα χεράκια σου φιλεναδίτσα, πολύ ωραία η προταση σου και όταν συνοδεύεται με τα υπέροχα μπιφτεκάκια που βλέπω στο πλαϊ τι να πω ? μόνο τα καλυτερότερα !!!!

    φιλια πολλά πολλά

    ReplyDelete
  12. αυτο ειναι ο,τι πρεπει για τον συζυγο. αρακα δωστου και παρτου την ψυχη που λενε. θα το φιαξω αμεσα.
    καλο απογευμα
    ειρηνη

    ReplyDelete
  13. Πουρές αρακά! Έχω φτιάξει μια φορά -λίγο διαφορετικό- αλλά είναι πάρα πολύ ωραίος!
    Θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή! Έτσι κι αλλιώς είναι πραγματικά εύκολη (και πολύ χαίρομαι!)

    Πολλά φιλιά Έλενά μου! Καλό μεσημέρι!

    ReplyDelete
  14. Κοριτσάρες μου, πέρασα να ευχηθώ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!!!!!!!!!!
    Μου λείψατε!!!
    Εύχομαι να περάσατε όμορφα (αν και είμαι σίγουρη γι' αυτό), και να ξεκουραστήκατε.
    Καλά η ιδέα του πουρέ αρακά είναι πολύ καλή. Και με κοτοπουλάκι θα είναι ένα πλήρες γεύμα.
    Πολλά φιλάκια!!!!

    ReplyDelete
  15. Θα τον δοκιμασω να δω πως ειναι, γιατι δεν τον εχω φτιαξει ποτε.

    ReplyDelete
  16. τελειος κ υγιεινότατος!!!

    ReplyDelete
  17. Λίλα respect για τον οίστρο σου!!!!
    Φιλιάααααααα!!!

    ReplyDelete
  18. Ειρηνάκι είναι μια πρόταση για ένα πουρέ που δεν έχουμε συνηθίσει, αλλά που δίνει μια διαφορετική νόστιμη νότα στο τραπέζι μας!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  19. Snowball εξαιρετική επίσης!
    Καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  20. Papagalos, ότι πρέπει ο αρακοπουρές για να συνοδεύσει το ψητό κοτοπουλάκι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  21. Elena G., Ελενά μου μπελαλίδικο δεν είναι να φτιάξουμε και τους δυο, ο πουρές είναι γενικά από τις πιο εύκολες παρασκευές.
    Σκέψου και έναν πουρέ καρότου από δίπλα, τι χρωματική πανδαισία, ε???
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  22. Purpleleath σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  23. Φωτεινή μου συμφωνώ μαζί σου και σε καταλαβαίνω απόλυτα.
    Η πρώτη μου γευστική εμπειρία με πουρέ αρακά, ήταν επίσης στην Αγγλία και ήταν απογοητευτική.
    Τον έτρωγα και σκεφτόμουν, μα γιατί δεν βάζουν κι αυτό να νοστιμίσει, γιατί δεν βάζουν και το άλλο να μοσχομυρίσει?
    Πίστεψέ με αυτός ο πουρές δεν έχει καμία σχέση με τον άνοστο αγγλικό.
    Φιλιά, καλό σου απόγευμα!

    ReplyDelete
  24. Βιβή ο Σκλαβενίτης είναι γεμάτος με αρακάδες, αλλά δεν είναι γεμάτος με έξυπνες γοητευτικές ξανθιές, οπότε εύκολα θα με εντοπίσεις χα χα χααααα!
    Φιλάκιαααα!!!

    ReplyDelete
  25. Ελενάκι ένα τρικολόρε πιάτο είναι σούπερ!!!! Συμφωνώ απόλυτα!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  26. Γεια σου Κατερινάκι μου!!!
    Καλά να περνάς!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  27. Μαράκι μου τα καλυτερότερα και τα ωραιότερα να πεις, γιατί αν δεν τα πεις εσύ η φιλενάδα μου, ποιος θα τα πει, ε??? χα χα χαααα!
    Σε ευχαριστώ φιλεναδίτσα!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  28. Ειρήνη μου σοβαρά αρέσει τόσο πολύ ο αρακάς στον αντρούλη σου??
    Τότε βρήκες το τέλειο συνοδευτικό γι αυτόν!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  29. Sel μου πανεύκολος, ειδικά για προκομμένα κορίτσια σαν κι εσένα που φτιάχνουν τόσα πράγματα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  30. Ροδούλα μου κι εσύ μας έλειψες!
    Χαίρομαι που είσαι καλά!
    Καλό Φθινόπωρο να έχουμε!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  31. Κατερίνα μου αξίζει να τον δοκιμάσεις, είναι νόστιμος, αρωματικός και πολύ υγιεινός!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  32. Σοφάκι μου συμφωνώ απόλυτα!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  33. Ο αρακάς είναι στις αγαπημένες μου γεύσεις όπως κι άν είναι μαγειρεμένος ,πουρές θα είναι ωραίος φαντάζομαι,καλό απόγευμα.

    ReplyDelete
  34. Πράγματι πανεύκολος!!! Και το χρώμα του με έχει ξετρελάνει!! Είμαι σίγουρη πως και η γεύση θα είναι καταπληκτική!!! Υπέροχη πρόταση!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  35. Λατρεύω τον συγκεκριμένο πουρέ αλλά δεν το έχω φτιάξει ποτέ με δυόσμο!!! Πεντανόστιμος και υπέροχος σου έγινε Ελενάκι μου... γεια στα χέρια σου!!!
    Πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  36. Ελενακι μου ! καρδουλινα μου ολα καλα;ειναι πολυ νοστιμο και μου εδωσες χαρα γιατι οταν δεν τρωω λαδι θα μπορω να το φτιαξω με τα υπολοιπα υλικα και θω ειναι μια θαυμα!!! φιλακια απο καρδιας Κλειω!!!Υ.Γ.θα τα πουμε!πρωτα ο Θεος απο κοντα !!!

    ReplyDelete
  37. Neli μου ο αρακάς αρέσει και σ' εμάς πολύ όπως και να είναι μαγειρεμένος!
    Δοκίμασέ τον και σαν πουρέ, πολύ νόστιμος!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  38. Tina μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  39. Κικίτσα μου ο δυόσμος του πάει πολύ, τον κάνει μυρωδάτο μυρωδάτο!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  40. Κλειούλααααααααααα!!!!
    Που είσαι γλυκιά μου φιλενάδα???
    Αν είσαι στην Ελλάδα, μην τυχόν και δεν μου τηλεφωνήσεις, έτσι??
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete