Εάν θέλετε να ξεφύγετε από τον κλασσικό πουρέ πατάτας για να συνοδεύσετε το κυρίως φαγητό σας, δοκιμάστε έναν διαφορετικό πουρέ!
Έναν πουρέ καταπράσινο, που μοσχοβολάει φρέσκο δυόσμο!
Συνοδεύει άριστα τα νόστιμα μπιφτέκια σας, τα ψητά κρεατικά αλλά και τα ψαρικά σας.
Τόσο εύκολος να τον ετοιμάσετε, τόσο νόστιμος να τον απολαύσετε!
Πάμε να τον φτιάξουμε λοιπόν!
Θα χρειαστούμε:
450 γρ, αρακά
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
2-3 κλαράκια δυόσμο (τα φυλλαράκια)
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Στην πράξη:
Βράζουμε τον αρακά σε μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσει.
Τον σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασε.
Τον βάζουμε στο μπλέντερ με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αν τον θέλουμε πιο ρευστό, προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα.
Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό, ως συνοδευτικό!
Είναι στ’ αλήθεια πολύ νόστιμος!
Και τόσο εύκολος, έτσι??
Καλή επιτυχία!!
Νόστιμο και μυρωδάτο και πρωτότυπο το πιάτο! Τι ποιήτρια είμαι Θε μου!!!
ReplyDeleteΈλενα, νόστιμο συνοδευτικό ο πουρές αρακά. Ξεφεύγουμε από τον κλασσικό πουρέ πατάτας. Αρωματικός, μοσχοβαλάει δυόσμο και άνηθο. Έτσι όπως τα βλέπω δίπλα δίπλα με τα κεφτεδάκια σου, δείχνουν πολύ λαχταριστά και τα δύο. Καλοφάγατε στα σίγουρα!!!!
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Εξαιρετική επίσης είναι και η μπιζελόσουπα!
ReplyDeleteΚαλημέρα!Πραγματικά πολύ ωραίο φαίνεται!Χμ...και έχουμε κοτόπουλο ψητό σήμερα...που είναι ο αρακάς ωεο??καλή συνέχεια εύχομαι!
ReplyDeleteαφήνω έξω τον άνηθο και δοκιμάζω!!!!!Xμ...εγώ προσωπικά θα το έβαζα και με πουρέ πατάτας...το ξέρω κάπως μπελαλίδικο να φτιάξεις και τα δυο αλλα...
ReplyDeleteΤέλειος φαίνεται!!!! Φιλάκια
ReplyDeleteΑφήνοντας πίσω την πρώτη και απογοητευτική γευστική εμπειρία δοκιμής του συγκεκριμένου πουρέ-συνηθισμένο συνοδευτικό κρέατος στην άνοστη αγγλική κουζίνα-,αναλύοντας τα θαυμάσια μυρωδικά που εμπεριέχονται στην παρασκευή του,την προτίμηση μου σε τέτοιου είδους τροφές,αλλά κυρίως εμπιστευόμενη πλήρως τις μαγειρικές γνώσεις και δεξιότητες σου Έλενα μου,προχωρώ στην άμεση αναθεώρηση της απόφασης μου να μη ξαναδώ το συγκεκριμένο πιάτο!!Απαλή και κρεμώδης υφή,μυρωδάτο και γαργαλιστικό,μαγειρεμένο από άξια και έμπειρα χέρια,μέλλει να εγκατασταθεί στην κουζίνα που τόσο καιρό το σνόμπαρε!Φιλιά πολλά,πολλα.
ReplyDeleteΤέλειο Ελενα...!!!
ReplyDeleteαλλά δεν έχω αρακά να τον φτιάξω επί τόπου σήμερα...
λες να πεταχτώ μέχρι Σκλαβενίτη να αγοράσω...???
φιλιάαααααα...-:))
Μμμ,νόστιμος θα είναι,Έλενα!
ReplyDeleteΜε καρότα έχω φτιάξει,μένει να δοκιμάσω κι αυτόν-ακόμη καλύτερα ένα τρικολόρε πιάτο και με τους τρεις θα μου άρεσε.
Φιλιά!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΕΝΑΚΙ...ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟΣ Ο ΠΟΥΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΦΙΛΙΑ...
ReplyDeleteΓεια στα χεράκια σου φιλεναδίτσα, πολύ ωραία η προταση σου και όταν συνοδεύεται με τα υπέροχα μπιφτεκάκια που βλέπω στο πλαϊ τι να πω ? μόνο τα καλυτερότερα !!!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά
αυτο ειναι ο,τι πρεπει για τον συζυγο. αρακα δωστου και παρτου την ψυχη που λενε. θα το φιαξω αμεσα.
ReplyDeleteκαλο απογευμα
ειρηνη
Πουρές αρακά! Έχω φτιάξει μια φορά -λίγο διαφορετικό- αλλά είναι πάρα πολύ ωραίος!
ReplyDeleteΘα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή! Έτσι κι αλλιώς είναι πραγματικά εύκολη (και πολύ χαίρομαι!)
Πολλά φιλιά Έλενά μου! Καλό μεσημέρι!
Κοριτσάρες μου, πέρασα να ευχηθώ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΜου λείψατε!!!
Εύχομαι να περάσατε όμορφα (αν και είμαι σίγουρη γι' αυτό), και να ξεκουραστήκατε.
Καλά η ιδέα του πουρέ αρακά είναι πολύ καλή. Και με κοτοπουλάκι θα είναι ένα πλήρες γεύμα.
Πολλά φιλάκια!!!!
Θα τον δοκιμασω να δω πως ειναι, γιατι δεν τον εχω φτιαξει ποτε.
ReplyDeleteτελειος κ υγιεινότατος!!!
ReplyDeleteΛίλα respect για τον οίστρο σου!!!!
ReplyDeleteΦιλιάααααααα!!!
Ειρηνάκι είναι μια πρόταση για ένα πουρέ που δεν έχουμε συνηθίσει, αλλά που δίνει μια διαφορετική νόστιμη νότα στο τραπέζι μας!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Snowball εξαιρετική επίσης!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!
Papagalos, ότι πρέπει ο αρακοπουρές για να συνοδεύσει το ψητό κοτοπουλάκι!
ReplyDeleteΦιλιά!
Elena G., Ελενά μου μπελαλίδικο δεν είναι να φτιάξουμε και τους δυο, ο πουρές είναι γενικά από τις πιο εύκολες παρασκευές.
ReplyDeleteΣκέψου και έναν πουρέ καρότου από δίπλα, τι χρωματική πανδαισία, ε???
Φιλάκια!
Purpleleath σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Φωτεινή μου συμφωνώ μαζί σου και σε καταλαβαίνω απόλυτα.
ReplyDeleteΗ πρώτη μου γευστική εμπειρία με πουρέ αρακά, ήταν επίσης στην Αγγλία και ήταν απογοητευτική.
Τον έτρωγα και σκεφτόμουν, μα γιατί δεν βάζουν κι αυτό να νοστιμίσει, γιατί δεν βάζουν και το άλλο να μοσχομυρίσει?
Πίστεψέ με αυτός ο πουρές δεν έχει καμία σχέση με τον άνοστο αγγλικό.
Φιλιά, καλό σου απόγευμα!
Βιβή ο Σκλαβενίτης είναι γεμάτος με αρακάδες, αλλά δεν είναι γεμάτος με έξυπνες γοητευτικές ξανθιές, οπότε εύκολα θα με εντοπίσεις χα χα χααααα!
ReplyDeleteΦιλάκιαααα!!!
Ελενάκι ένα τρικολόρε πιάτο είναι σούπερ!!!! Συμφωνώ απόλυτα!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Γεια σου Κατερινάκι μου!!!
ReplyDeleteΚαλά να περνάς!
Φιλάκια!
Μαράκι μου τα καλυτερότερα και τα ωραιότερα να πεις, γιατί αν δεν τα πεις εσύ η φιλενάδα μου, ποιος θα τα πει, ε??? χα χα χαααα!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ φιλεναδίτσα!
Πολλά πολλά φιλιά!
Ειρήνη μου σοβαρά αρέσει τόσο πολύ ο αρακάς στον αντρούλη σου??
ReplyDeleteΤότε βρήκες το τέλειο συνοδευτικό γι αυτόν!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Sel μου πανεύκολος, ειδικά για προκομμένα κορίτσια σαν κι εσένα που φτιάχνουν τόσα πράγματα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ροδούλα μου κι εσύ μας έλειψες!
ReplyDeleteΧαίρομαι που είσαι καλά!
Καλό Φθινόπωρο να έχουμε!
Πολλά φιλάκια!
Κατερίνα μου αξίζει να τον δοκιμάσεις, είναι νόστιμος, αρωματικός και πολύ υγιεινός!
ReplyDeleteΦιλιά!
Σοφάκι μου συμφωνώ απόλυτα!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό απόγευμα!
Ο αρακάς είναι στις αγαπημένες μου γεύσεις όπως κι άν είναι μαγειρεμένος ,πουρές θα είναι ωραίος φαντάζομαι,καλό απόγευμα.
ReplyDeleteΠράγματι πανεύκολος!!! Και το χρώμα του με έχει ξετρελάνει!! Είμαι σίγουρη πως και η γεύση θα είναι καταπληκτική!!! Υπέροχη πρόταση!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Λατρεύω τον συγκεκριμένο πουρέ αλλά δεν το έχω φτιάξει ποτέ με δυόσμο!!! Πεντανόστιμος και υπέροχος σου έγινε Ελενάκι μου... γεια στα χέρια σου!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά
Ελενακι μου ! καρδουλινα μου ολα καλα;ειναι πολυ νοστιμο και μου εδωσες χαρα γιατι οταν δεν τρωω λαδι θα μπορω να το φτιαξω με τα υπολοιπα υλικα και θω ειναι μια θαυμα!!! φιλακια απο καρδιας Κλειω!!!Υ.Γ.θα τα πουμε!πρωτα ο Θεος απο κοντα !!!
ReplyDeleteNeli μου ο αρακάς αρέσει και σ' εμάς πολύ όπως και να είναι μαγειρεμένος!
ReplyDeleteΔοκίμασέ τον και σαν πουρέ, πολύ νόστιμος!
Φιλιά!
Tina μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό βράδυ!
Κικίτσα μου ο δυόσμος του πάει πολύ, τον κάνει μυρωδάτο μυρωδάτο!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Κλειούλααααααααααα!!!!
ReplyDeleteΠου είσαι γλυκιά μου φιλενάδα???
Αν είσαι στην Ελλάδα, μην τυχόν και δεν μου τηλεφωνήσεις, έτσι??
Πολλά πολλά φιλιά!