Με πολλή χαρά σήμερα έχουμε το πρώτο μας guest post.
Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε με το food blogging, πέραν από την χαρά να μοιραζόμαστε μαζί σας τις όποιες λίγες γνώσεις και μαγειρικές μας ανησυχίες, αποκομίσαμε κάτι πολύ σπουδαίο.
Την χαρά της επικοινωνίας!
Γνωρίσαμε ένα σωρό φίλους αναγνώστες αλλά και άλλους bloggers, και αυτό – πιστέψτε μας – ήταν πολύ ιδιαίτερη εμπειρία!
Με την Μαργαρίτα δεν έχω συναντηθεί (ακόμα) μιας και η μία μένει στην Αθήνα και η άλλη στην Θεσσαλονίκη!
Όμως μιλάμε στο τηλέφωνο και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω μια μικρομανούλα, με τις ένα σωρό έγνοιες και ασχολίες της, να βρίσκει χρόνο να ασχολείται με την μαγειρική, κι αυτό να το κάνει με πολλή αγάπη και μεράκι.
Αυτό σίγουρα βγαίνει προς τα έξω και αρέσει πολύ!
Έχει στήσει ένα πολύ όμορφο και καλαίσθητο blog, τις Συνταγές από Σπίτι, που πάντα χαίρομαι να επισκέπτομαι!
Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν σήμερα, αφιερώνουμε το γλυκάκι μας στην Μαργαρίτα και το όμορφο blog της, και της ευχόμαστε να συνεχίσει να μας κερνάει τόσο νόστιμα για πολύ καιρό ακόμα.
Δείτε την συνταγή στο blog Συνταγές από Σπίτι, και μετά από 2 μέρες θα συμπληρώσουμε και εδώ τα υλικά και την εκτέλεσή της.
Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η όμορφη συνεργασία ανάμεσα σε όλα τα food blogs, με μεγάλη χαρά περιμένω προτάσεις από τις φίλες και τους φίλους food bloggers για guest posts.
UPDATE:
Τα υλικά μας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ. βούτυρο Lurpac
90 γρ. αλεύρι
6 αυγά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Στην πράξη:
Ξεκινάμε καραμελώνοντας το ζαχαρούχο γάλα.
Βάζουμε το κουτί ολόκληρο (κλειστό) σε μια κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει, και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες.
Φροντίζουμε να συμπληρώνουμε με νερό, αν δούμε ότι η στάθμη του νερού κατεβαίνει.
Βγάζουμε το κουτί προσεκτικά από τη κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα με το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και ξανα-ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι.
Φροντίζουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά του σοκολατένιου μείγματος.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο πυρέξ ή ένα μικρό ταψάκι.
Μην χρησιμοποιήσετε μεγάλο πυρέξ ή ταψί, γιατί το μείγμα θα απλώσει πολύ και το γλυκό θα γίνει πολύ λεπτό.
Αδειάζουμε στο πυρέξ τα 2/3 του σοκολατένιου μείγματος.
Πάνω από αυτό, απλώνουμε με ένα κουταλάκι το καραμελωμένο γάλα.
Πρέπει να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με το γάλα.
Πάνω από το καραμελωμένο γάλα απλώνουμε το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα.
Με την ανάποδη ενός κουταλιού ή με την λάμα ενός μαχαιριού, ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το γλυκό, ώστε να σχηματιστούν νερά.
Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 15 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε το γλυκό μας με μια μπάλα παγωτό ή με χτυπημένη κρέμα γάλακτος!
Καλή επιτυχία!
Καλήμέρα!!!
ReplyDeleteμου αρέσει που είπα σήμερα δεν θα φάω γλυκό γτ έχω ξεφύγει λίγο
και έρχομαι εδώ να πώ ένα καλή εβδομάδα και μας κολάζεις!
Καλημέρα καλημέρα, ανοίγω τον υπολογιστή και σερφάροντας αδιάφορα βλέπω την ανάρτηση σου με το υπέροχο κέικ..αχ! ένα κομματάκι να είχα με το..αριάνι που πινω τώρα. Αντιγράφω η ..κλεφτρούλα και υπόσχομαι στο ..στομάχι μου να το φτιάξω!Καλή εβδομάδα γλυκιά μου.
ReplyDeleteΠειρασμός!!!Καλημέρα!!!:)
ReplyDeleteΩραία κίνηση!!
ReplyDeleteΠετάγομαι από την Μαργαρίτα για τη συνταγή.
Φιλιά.
Έλενα, τι μου κάνεις πρωί πρωί, με τα ωραία σου γλυκάκια!! Σοκολάτα και καραμέλα, άψογος συνδυασμός!! Τσίμπησα λιγάκι, γιατί πίνω το καφεδάκι μου τώρα, δεν νομίζω να σε πειράζει ε;;!! Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στις...προκλητικές φωτογραφίες των brownies.
ReplyDeleteΠολύ καλή η ιδέα για τα guest post, ανάμεσα στους food bloggers. Η καλή επικοινωνία και η ειλικρινής συνεργασία, φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, προς όφελος των αναγνωστών, αλλά και των ίδιων των bloggers.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε.
Καλημερα Ελενακι με τα καραμελωματα σου...δειχνει πολυ ωραιο..
ReplyDeleteΤην Μαργαριτα την γνωρισα απο ενα σαιτ ασχετο με την μαγειρικη,και πραγματικα ειναι μια πολυ αξιολογη κοπελα..
Ευχομαι μια υπεροχη εβδομαδα να εχουμε ολοι μας.
Πολλα πολλα φιλακια!!!
Ουάουυ!!! Πολύ νόστιμο το κέικ και μπράβο σας για το guest post.
ReplyDeleteΠεντανόστιμο!
Καλημερούδια!
Καλημέρα Έλενα αλλά και στις υπόλοιπες κυρίες που πλαισιώνουν το τόσο αγαπητό και αξιόλογο blog σας.Όπως προείπα και στο blog της Έρης αλλά και της Μαργαρίτας πριν λίγο καιρό,θαυμάζω και επικροτώ τέτοιου είδους κινήσεις που αποδεικνύουν και τιμούν τη φιλοσοφία των μαγειρικών blogs..την δοτικότητα,τον αλτρουισμό την ευγενή άμιλλα και κυρίως την καλοσυνάτη αμοιβαιότητα!Μπράβο σας ,εύχομαι να υιοθετήσουν και άλλα blogs την προσπάθεια αυτή!
ReplyDeleteΌσο για τα κατπληκτικά,δίπτυχης νοστιμιάς μπράουνις δεν έχω λόγια..πολλαπλής απόλαυσης γλύκισμα,κορυφαίας εμφάνισης και αναμφίβολα πεντανόστιμης γεύσης,μέλλει να στρατοπεδεύσει με μόνιμη εγκατάσταση στο σπίτι μου..Φιλιά πολλά,πολλά.
Καλημέρα!!
ReplyDeleteαπό ότι έχω δει και τριγύρω είναι πολύ της ''μόδας'' τα guest post!
οπότε και εμεις δεν μπορεί να μην ακολουθήσουμε την μόδα, έτσι δεν είναι ?? Μπράβο Λενάκι μου για το γλυκάκι σου, είναι πολύ πρωτοτυπο και πολύ πολύ νόστιμο και εμφανίσιμο, σίγουρα όσοι το δουν θα εντυπωσιαστούν !!!!!
φιλια πολλά και καλή βδομάδα να έχουμε !
καλημέραααα!θα το κάνω σίγουρα είναι σοκόλασηηηηη!
ReplyDeleteΈλενα, καλημέρα!!!!!!
ReplyDeleteΑΑΑΑ!!!!!!!Αυτό θα το φτιάξω!!!!!!!!
ΦΙΛΆΚΙΑ!!!!!!!!
Καλή εβδομάδα!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα, Έλενα!
ReplyDeleteΜπράβο στη Μαργαρίτα-θα δω το blog της-αλλά και σ' εσένα που προβάλλεις τη νόστιμη κι ενδιαφέρουσα αυτή συνταγή!
Φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα.
Πολύ ωραίο φαίνεται! Μπράβο κορίτσια! Αυτά είναι τα ωραία του ίντερνετ!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα και πολλά φιλιά Έλενα!
Ο καλύτερος συνδυασμός!
ReplyDeleteΦιλιά
σοκολατένιο δοκίμασα και μου αρε΄σει πολύ γιατί μου αρέσει η σοκολάτα
ReplyDeleteκαραμελένιο δε δοκίμασα ποτέ
Πολύ εντυπωσιακό το πρώτο σας guest post Ελενάκι! Είναι πάντα όμορφο να γίνονται τέτοιες συνεργασίες!
ReplyDeleteΠάω και στη Μαργαρίτα για τις λεπτομέρειες!
Φιλιά πολλά!
Φαίνεται..νοστιμότατο!!
ReplyDeleteΜπράβο σας που συνεργάζεστε!!
Καλή εβδομάδα σε όλες!
Εξαιρετική ιδέα το guest post!!
ReplyDeleteΔείχνει πνεύμα ευγενούς άμιλλας που νομίζω εμπνέει ιδιαίτερα τις δημιουργίες!!!
Υπέροχο το γλυκάκι Ελενάκι μου γρήγορο και εύκολο όπως μου αρέσει!!!
Βέβαια προς το παρόν μόνο να το καμαρώνω στην φωτογραφία μπορώ...αλλά που θα πάει.......
Καλή εβδομάδα με πολλά φιλιά!!!!
Κυρίες μου το βασανιστήριο των γεύσεων καλά κρατεί!Λυπηθείτε με!
ReplyDeleteΚυρία Έλενα τα σέβη μου και πάλι!
Καλή εβδομάδα.
Ελενάκι το γλυκάκι είναι άπαιχτο, φανταστικό!!!Η ιδέα των guest post μου αρέσει πάρα πολύ , μπράβο σας κορίτσια!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά , καλή εβδομάδα!
Υπέροχο το γλυκάκι, παροτι έχω αποφασίσει να συμμαζευτώ λιγάκι θα το πάρω το κομματάκι μου! Τρελαίνομαι για guest posts!
ReplyDeleteπάω να δω την συνταγή, φιλάκια πολλά!
Ωραίο το γλυκάκι...και από αυτά που τα τιμώ δεόντως...Φιλιά πολλά Ελενάκι μου...
ReplyDeleteΦαίνετε νοστιμότατο!Πάω νά δώ τήν συνταγή!Καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΑχ, τί μας έκανες... Χρυσοχέρα!!!
ReplyDeleteΕιδα γλυκό και μπήκα ...
ReplyDeleteπετάγομαι μέχρι τη Μαργαρίτα να δω τη συνταγή ...
Φιλιά
Μπράβο κοριτσια για την συνεργασία.
ReplyDeleteΦαίνεται τέλειο το γλυκό.
Πάω να το μελετήσω.
Φιλια΄
πωπωπωπω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!κάθε μα κάθε φορά μου ανοίγεις την όρεξη!!δεν παίζεσαι!!!!!!!!
ReplyDeleteΧρόνια μαγειρέυω αλλα μπήκα σήμερα για να δω ενα τόσο απλό φαγητό οπως οι φακες.Τις δοκιμάζω με την δικη σας συνταγή και οσο βραζουν εγω θα σας διαβαζω!!Το γλυκό φαίνεται τέλειο ,θα επιχειρησω να το κανω και αυτο συντομα.
ReplyDeleteΚαλο βραδυ!!