Το φαγάκι αυτό το έχω συνδυάσει με Σαββατιάτικα μεσημέρια, τότε που μπορούμε να βρεθούμε όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι και να το απολαύσουμε.
Τρυφερά σνίτσελ, καλυμμένα από μια λαχταριστή κρεμώδη σάλτσα με μανιτάρια, στην οποία έχει λιώσει όμορφα λίγο τριμμένο τυράκι, ίσα για να την μελώσει.
Συνήθως το κάνω με σνίτσελ γαλοπούλας ή κοτόπουλου, που είναι πιο τρυφερά, αλλά μπορούμε να το φτιάξουμε με ότι σνίτσελ προτιμάμε.
Το συνοδεύουμε με ένα νόστιμο ρυζάκι, λίγο καλό κρασάκι και κουβεντούλα γύρω από το τραπέζι με τους αγαπημένους μας.
Για να δούμε πως θα το μαγειρέψουμε!Θα χρειαστούμε:
8 σνίτσελ (γαλοπούλας, κοτόπουλου ή και χοιρινά)
300-400 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα (φρέσκα ή και κονσέρβας)
80 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
3-4 κουταλιές τριμμένο κίτρινο τυρί
500 ml κρέμα γάλακτος μαγειρικής
αλάτι – πιπέρι
αλεύρι για το αλεύρωμα των σνίτσελ
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Βάζουμε σε ένα πιάτο αλεύρι και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε.
Αλευρώνουμε κάθε σνίτσελ στο παραπάνω μείγμα και το τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο (ή κάποιο ελαφρύ λάδι), χαμηλώνοντας λίγο την φωτιά ώστε να μην μας αρπάξει μέχρι να τηγανιστεί καλά.
Αφήνουμε τα σνίτσελ στην άκρη και ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια όσο χρειάζεται ώστε να μαγειρευτούν και να μαλακώσουν όσο θέλουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το τριμμένο τυρί και λίγο πιπεράκι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν όλα 1-2 βράσεις.
Αν η σάλτσα μας φαίνεται πηχτή, αραιώνουμε με λίγο γάλα.
Επίσης αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στην σάλτσα 2-3 κουταλιές cream cheese, για έξτρα νοστιμιά!
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα σνίτσελ, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά με την σάλτσα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε 5-10 λεπτά, να ενωθούν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε όπως είπαμε με ένα νόστιμο ρυζάκι με λαχανικά ή με όποιο συνοδευτικό προτιμάμε.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Καλημέρα Ελενάκι... υπέροχο το φαγάκι που μας σερβίρεις...νοστιμότατο και λατρεμένο! Να είσαι καλά!
ReplyDeleteDas sieht lecker zu genießen Sie
ReplyDeleteΑυτό φαίνεται υπέροχο να μπορείτε να απολαύσετε
Αχ! Τί ωραία συνταγή! Το φαντάζομαι με γαλοπούλα και με πιάνει πείνα πρωί πρωί! Μια ερώτηση να κάνω... Γιατί τα μανιτάρια τα σωτάρεις και με λάδι και με βούτυρο;
ReplyDeleteΑς πιω λίγο καφέ μπας και μου κόψει την όρεξη! (λέμε τώρα) :)
Καλό Σαββατοκύριακο Έλενα! Πολλά φιλιά!
Πολύ νόστιμο το φαγητό σου Έλενα, μάλλον θα το δοκιμάσω αυτό το Σαββατοκύριακο. Φιλιά πολλά.
ReplyDeleteΚαταπληκτικό μου φαίνεται,είναι απο τα αγαπημένα μου πιάτα το σνίτσελ και το ρύζι που έβαλες ,τελειο,πολυ καλη συνταγή,φιλιά.
ReplyDeleteΕλενάκι μου αγαπημένο, λαχταριστό το φαγάκι που μας προτίνεις!!
ReplyDeleteΣήμερα έχουμε ψαράκι, αλλά αύριο κρεατάκι. Μπορεί και να το φτιάξω, χωρίς να είμαι και σίγουρη όμως. Παρόλαυτά, σίγουρα θα φτιάξω τάρτα!!! Θα πάω να δω τη συνταγές μας έχετε για τάρτες. Αγόρασα σήμερα το ειδικό σκεύος για τάρτες (μέχρι τώρα δεν είχα), και ανυπομονώ να φτιάξω τάρτα χαχαχααααα. Λέω να φτιάξω και γλυκιά και αλμυρή. Για να δω τι μας έχετε. Σας έχουν μάθει γνωστοί και φίλοι πια, Ελενάκι μου χαχαχαααα. Ο Γιάννης προχθές με ρώτησε: Από τα κορίτσια βρήκες τη συνταγή; χαχαχα. Είχα φτιάξει σουδάκια.
Σου εύχομαι ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο Ελενάκι μου αγαπημένο.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλα τα κορίτσια, αλλά και την παρέα όλη!!!
Φιλιά πολλά!!!
Υ.Γ.
Πάω να ψάξω
πολύ πολύ νόστιμο φαίνεται Ελενα μου!
ReplyDeleteκι αυτή τη σάλτσα.. υπέροχη!
καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι
χειμώνας πια..
φιλιά πολλά!
Γεια σου Ελενάκι όλα καλά;Τέλειο το φαγάκι σου σήμερα και με πολύ αγαπημένα υλικά.Θα φτιαχτεί σίγουρα,να είσαι καλά φιλιά!!!!!
ReplyDeleteΑγαπημένοοο!!!!!!!!!
ReplyDeleteΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΛΕΝΑ .ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΨΑΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΨΑΡΕΨΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ .ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΜΗΛΟ .ΜΟΛΙΣ ΒΡΩ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ .ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/Κ
ReplyDeleteΒλέπω ότι όλοι γράφουν "αγαπημένο" εεεε δεν θα πρωτοτυπήσω εγώ με κάτι άλλο.
ReplyDeleteΚάπου έχω φωτογραφημένο σνίτσελ κοτόπουλο ή μπον φιλέ, δεν θυμάμαι.
Όταν το ανεβάσω θα είναι για σένα.
Φιλιά πολλά.
"Αγαπημένο" αλλά απαγορεύεται η κρέμα γάλακτος:(
Φανταστικό φαγάκι! Τόσο κρεμώδες και γευστικό, που μου τρέχουν τα σάλια...
ReplyDelete¸.•°✿⊱╮╮
ReplyDeleteOlá, amiga!
Adoro suas receitas.
Bom fim de semana com tudo de bom:
muita saúde e muita paz.
Beijinhos.
Brasil.
.•°✿⊱╮•°✿⊱
Καλησπέρα Ελένη!Πολύ νόστιμο καί αγαπημένο φαγητό!Μού αρέση πολύ τό ριζάκι πού τό συνοδεύης!Καλό Σ/Κ σού εύχομαι!Φιλάκια!
ReplyDeleteΛαχταριστό λαχταριστό...κάνω λίστα ..θα μαγειρέψω για τον γιο...Ευχαριστώ Έλενα...
ReplyDeleteΑγαπημενο φαγακι, συνηθως το φτιαχνω με χοιρινα εσκαλοπ. Πολυ λαχταριστη η παρουσιαση Ελενα μου!
ReplyDeleteΚαλο βραδυ!
Ελενα μεράκι το έχω να φάω οτιδήποτε από τα χεράκια σου ......:P
ReplyDeleteΠωωω και ξανά πωωω Ελενάκι!
ReplyDeleteΝομίζω ότι το τραγούδι που σου ταιριάζει είναι το killing me softly! Νομίζω ότι αυτό παθαίνω μετά από κάθε ανάρτησή σου!
Θεϊκό πιάτο έφτιαξες πάλι!
Πολλά φιλιά και καλή Κυριακή να έχουμε!
Τελευταια και κατα ιδρωμενη λενε...αλλα εγω ηρθα τελευταια και κατακουρασμενη..ολη μερα στο ποδι ετρεχα γιατι ειχα κοσμο και τωρα εκατσα στο λαπτοπ να κανω μια "βολτα".
ReplyDeleteΤο μαγειρεψες παρα πολυ ωραια Ελενακι μου και ειμαι σιγουρη οτι ηταν πεντανοστιμο γιατι ειναι του γουστου μου το φαγητο και ο τροπος που το εφτιαξες,γεια στα χερακια σου..
Να εχεις μια ομορφη Κυριακη,πολλα φιλια!!
Ελενάκι, το νόστιμο σνιτσελάκι μαζί με το μανιταράκι και το χρωματιστό ρυζάκι, έγιναν ένα μούρλια φαγάκι. Και φυσικά μου έδωσαν την ευκαιρία να φτιάξω και ομοιοκαταληξία σε "άκι"!!!
ReplyDeleteΧαχά!! Έλενα, είμαι σίγουρη ότι το σνίτσελ είναι μούρλια, όχι μόνο γιατί το έφτιαξες εσύ, αλλά γιατί και τα υλικά που χρησιμοποίησες, το κάνουν πεντανόστιμο.
Καλη Κυριακή.
Έλενα μου νόστιμο και λαχταριστό!!!!!Τέλειο πιάτο για την τέλεια παρέα!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!!!!
Καλησπέρα, Ελενά μου!
ReplyDeleteΥπέροχη και νοστιμότατη η πρότασή σου, τα υλικά συνδυασμένα κι εκείνη η σαλτσούλα όλα τα λεφτά!
Γεια στα χεράκια σου!
Φιλάκια πολλά.
Πώς μου ξέφυγε εμένα αυτό???? Το θέλω τώρα όμως!!!
ReplyDeleteΑγαπημένο της οικογένειας!
ReplyDeleteΕπανήλθα Ελενάκι μου!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ για τη συνταγή!!!! Η τάρτα έγινε τέλεια!!! Την έφτιαξα με μαύρο αλεύρι και την κρέμα και τη ζύμη.
Ευχαριστώ πολύ!!!
Καλή εβδομάδα να έχετε.
Πήρατε τα εύσημα πάλι!!!
Αγαπημένο των παιδιών μου παλιότερα... Τώρα, σε ειδικές περιπτώσεις! Ουκ έρχεται μόνο βλέπεις :-)
ReplyDeleteΌμορφο πιάτο και σε εμφάνιση και σε γεύση Έλενα.Καλή εβδομάδα να έχεις.
ReplyDeleteΜιαμ!!! Μιαμ!!!
ReplyDeleteΚαλή σου μέρα, Έλενά μου!!!
Καλή εβδομάδα!!!
Φιλάκια πολλάάάάά!!!
γιαμ γιαμ... :)) νοστιμο μου φαινεται , εκτος απο τα μανιτάρια που δεν τα τρώω
ReplyDeleteΠρέπει επειγόντως να μπει και στο δικό μας τραπέζι!!!!!
ReplyDeleteΕλενάκι θεικό!!!!!!!Μπράβο σου εκτός απο την υπέροχη εμφάνιση έχει σίγουρα και φανταστική γεύση!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!!!
Ελενάκι μου πολύ ωραια τα χρώματα που έχεις στο πιάτο σου !!!! σαν παλέτα είναι !!!! μπραβο φιλεναδίτσα μου γλυκειά, παιρνω το πιατάκι μου γιατί σήμερα την έχω βγάλει με κατι παξιμάδια !!!!
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια!
ReplyDeleteΕτρεχα όλο το Σαββατοκύριακο με διάφορες δουλίτσες και δεν πρόλαβα να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά.
Να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!
Φιλιά σε όλους!