Black Forest …….. το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν σε κακάο ή σοκολάτα, βύσσινο ή κερασάκια και σαντιγί!
Είναι τα υλικά που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο γλυκό!
Όλοι σχεδόν έχουμε δοκιμάσει τον παραπάνω συνδυασμό σε τούρτα, ρολό ή κέικ και πιστεύω πως στους περισσότερους αρέσει πολύ!
Εγώ σας τον προτείνω σήμερα σε cup cakes, μέσα από μια αγαπημένη μου συνταγή.
Υλικά για 24 κομμάτια
Για τα cup cakes:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
¾ φλιτζάνια κακάο άγλυκο
2/3 φλιτζάνια λάδι ελαφρύ (σπορέλαιο, καλαμποκέλαιο κ.α)
2/3 φλιτζάνια γάλα εβαπορέ
2/3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
2 αυγά
1 κουταλιά σούπας λικέρ βύσσινο ή cherry (προαιρετικά)
1 βανίλια
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
μισό κουταλάκι σόδα
μια τσιμπιά αλάτι
Για το γαρνίρισμα:
350 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί με
80γρ. ζάχαρη άχνη (προσθέστε ή αφαιρέστε κατά βούληση)
24 βυσσινάκια από γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Επιπλέον :
24 κουταλάκια γλυκού σιρόπι από γλυκό κουταλιού βύσσινο
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Ετοιμάζουμε το μίγμα για τα κεκάκια.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός από τη ζάχαρη (αλεύρι, κακάο, μπέικιν, σόδα, βανίλια, αλάτι) και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με τα αυγά, δουλεύουμε με το σύρμα, προσθέτουμε το λάδι, το εβαπορέ, έπειτα το μίγμα των στερεών υλικών που κοσκινίσαμε και τέλος το χλιαρό νερό.
Δουλεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Μοιράζουμε το μίγμα σε 24 χάρτινες θήκες για cupcakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 160 βαθμούς, για 15-20 λεπτά περίπου.
Μόλις βγουν τα κεκάκια από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε τρεις τρύπες στην επιφάνειά τους και ρίχνουμε προσεκτικά από ένα κουταλάκι του γλυκού σιρόπι βύσσινο.
Βάζουμε τη σαντιγί σε ένα κορνέ, επιλέγουμε μια μύτη γαρνιρίσματος με οδοντωτό μεγάλο άνοιγμα και σχηματίζουμε ροζέτες επάνω από κάθε κεκάκι.
Τέλος τοποθετούμε από πάνω ένα βυσσινάκι.
Αν θέλουμε, μπορούμε να τα γαρνίρουμε επιπλέον με ξύσμα κουβερτούρας.
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ.
μμμμμμμμμμμ black forest να 'ναι κι ό,τι να 'ναι!!!! καλέ ξελιγώθηκα πρωί-πρωί!! θα την τιμήσω τη συνταγή!!!!!
ReplyDeleteκαλημέρα :)
Εντυπωσιακά!!!με υλικά που μου αρέσουν πολύ.
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο Ελένη.
Μμμμ, πολύ δελεαστικά αυτά cupcakes και γιορτινά στολισμένα, ό,τι πρέπει για δώρο!
ReplyDeleteΒύσσινο / κεράσι με σοκολάτα είναι πράγματι από τους πιο αγαπημένους συνδυασμούς!
Καλό μήνα και καλό Σ/Κ!
Αγαπημένη γεύση η τούρτα black forest!Πόσο περισσότερο σε μίνι εκδοχή περιορισμένης ποσότητας μεν,αυξημένης γευστικής δυναμικής δε...Υπέροχα,διακοσμητικά στολίδια!
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο!Φιλιά πολλά,πολλά.
Πολύ ωραίο γλυκάκι Ελένη μου...Καταπληκτικό και απίστευτα ωραίες φωτογραφίες...Δεν μπορείς να αντισταθείς έτσι που το βλέπεις... Μπορώ να έχω και ένα και δύο και τρία???? Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ
ReplyDeleteελενη καλημέρα ένα θα σου πω..με έστηλες πρωινιάτικα ...πα πα πα υπέροχα ....βρε μέχρι λάρισσα πάω για να φάω....χαχαχαα να σαι καλά
ReplyDeleteΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!!ΕΥΓΕ!!!
ReplyDeleteΈτσι... Για να ξεκινάει γλυκά η μέρα!!!
ReplyDeleteΚαι πόσο εντυπωσιακά φαίνονται!!!
Καλό μήνα!!!
Φιλάκια πολλά!!!
Πραγματικά υπέροχα και εξαιρετική εμφάνιση!!!:)
ReplyDeleteΕλενάκι μου τι μας κάνεις μεσημεριάτικα……..αααααααχχχχχχχχ!!!!!!!!
ReplyDeleteBlack Forest …..δεν έχω καλύτερο……μου τρέχουν τα σάλια!!!!!!!!!!
Φιλάκια , καλό σ/κ!!!!!!!
Με τέτοια cupcakes σίγουρα θα έχουμε ένα γλυκό Σαββατοκύριακο!
ReplyDeleteΑπλά καταπληκτικά!!
ReplyDeleteεχω κατι χρονια να φαω μπλακ φορεστ, πολυ ωραια η εκδοχη σου.
ReplyDeleteειρηνη
Υπέροχα και λατρεμέναααα!!! Μπράβο Ελένη!
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο σε όλες!!! -:))
Τι γλυκάκι,όμορφο,λαχταριστό,Ελένη!
ReplyDeleteΣπέσιαλ για το Σ/Κ-εύχομαι να περάσεις όμορφα!
Φιλιά!
Από τις πιο αγαπημένες μου γεύσεις...πώς να αντισταθώ;;
ReplyDeleteΤέλεια συνταγή! Καλό απόγευμα!
ReplyDeleteTo λατρεύω αυτό το υλικό!
ReplyDeleteΕλενάκι,στείλε ένα Black Forest καί από εδώ!!Οτι πρέπει μαζί μέ τόν καφέ πού πίνω!!Φανταστική συνταγή!!Λατρεμένη γεύση!!Καλό μήνα νά έχης!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΕξαιρετικά! Εμφανίσιμα, νόστιμα με λατρεμένα υλικά! Μακάρι να είχα ένα τώρα με το καφεδάκι μου αλλά για το αυριανό πρωινό δεν θα έλεγα όχι!
ReplyDeleteΚρατώ τη συνταγή!
Φιλάκια πολλά.
Ελένη, σούπερ τα κεκάκια black forest!! Έχω σπιτικό γλυκό βυσσινάκι, θα γίνουν απίθανα!! Ωραίο κέρασμα-συνοδεία για καφεδάκι!!
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο.
Τι ωραία ιδέα Ελένη μου!!
ReplyDeleteΤα προτιμώ τα κεκάκια!
Φιλιά πολλά!
Λατρεύω τη μπλακ φόρεστ αλλά ποτέ δεν έχω τολμήσει να τη φτιάξω. Νομίζω ότι αυτή η εκδοχή είναι πιο εύκολη και πολύ νόστιμη, οπότε μπαίνει στα προσεχώς!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!
Απο εμφάνιση σκίζουν ,φαντάζομαι τι νοστιμιά τους πως θα ήθελα ένα τωρα,καλό Σαββατόβραδο.Φιλιά.
ReplyDeleteΑν και δεν τρελαινομαι για καπ-κέικς αυτα εδω με εβαλαν σε πειρασμο να τα φτιαξω!
ReplyDeleteΈλενα μου καλημέρα και καλό μήνα! Θα έλεγα πολύ ευρηματική η μετατροπή σε cup cakes! μπράβο!
ReplyDeleteφιλιά
Αχ, τι μου κανεις μεσημεριάτικα!!! Και μπορείς να τρως και πιο ..πολλά, αφού είναι ..μικρούλια!! χαχα!! Καλό απολαυστικό απόγευμα να'χεις!!
ReplyDeleteΤί κεκάκια είναι αυτά; Τέλεια Ελένη μου! H black forest μου αρέσει πολύ, οπότε είμαι σίγουρη ότι κι αυτά τα κεκάκια θα είναι εκπληκτικά! Ελπίζω να τα καταφέρω και να τα βγάλω το ίδιο όμορφα!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια! Καλό βράδυ!
Ελενάκι μου !!!!!!!! τι ποιηματα είναι αυτά που έφτιαξες !!!! πανεξυπνη η ιδεα σου να κανεις την μπλακ φορεστ σε κεκακια και τι ωραία που τα έχεις παρουσιάσει !!! πωπω !! χαρμα οφθαλμών !!! καταγραφετε η συνταγή στα πολύ προσεχώς !!!!!!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά και καλό βράδυ !
απλά φανταστικά φαίνονται!βύσσινο και κρέμα και κακάο, θανατηφόρος συνδυασμός!
ReplyDeleteΦαίνονται τέλεια!!!
ReplyDeleteΜπράβο Ελενίτσα, φιλάκια.
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΝοστιμιές.,φάινονται πολύ ωραία..καλό μήνα & καλή άνοιξη
ReplyDeleteΕλένη πολύ λαχταριστά και εύκολα τα κεκάκια, θα τα φτιάξω!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά.
Φαίνονται απίθανα τα κεκάκια σου Ελένη!
ReplyDeleteΚαι μ' αρέσει που τα βλέπω τόσο σκουρόχρωμα, αυτό σημαίνει ότι είναι φουλ στο κακάο!!
Όσο για το συνδυασμό γεύσεων, απίθανος!
Πολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Ξανθή μου, χαίρομαι που σου αρέσουν!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Συμφωνώ μαζί σου Σκοτεινούλα μου!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Φωτεινή μου για τα καλά σου λόγια!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Ευάκι μου όσα θέλεις!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Χαχαχ Παναγιώτη μου!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά!
Σε ευχαριστώ πολύ Γωγούλα μου!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Cinemarion!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Μέτη μου και γω τα λατρεύω!!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Μαρθούλα μου γίνονται και πανεύκολα!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Sweet Dreams να σαι καλα!
ReplyDeleteΚικίτσα μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Ελενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Ευγενία μου!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ Κορδονέτο!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ Χρυσούλα μου!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ DIMI μου, χαίρομαι που σου αρέσουν!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Ειρήνη μου με σπιτικό βυσσινάκι τα προτιμώ και γω!!!Καλή επιτυχία!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Στέλλα μου!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Νίκη μου ελπίζω να τα έφτιαξες!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Neli μου για τα καλά σου λόγια!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Pyroessa μου να σαι καλά!
ReplyDeletePepi μου πράγματι τρως πιο πολλά χαχα!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Sel μου μια χαρά θα τα καταφέρεις, το χεις!!!καλή επιτυχία!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Μαράκι μου γλυκό σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια!Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά πολλά!!! <3
Όπως το είπες Λίλα μου χαχαχα!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Ρουλάκι μου!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Δελφινάκι μου!
ReplyDelete