Wednesday, 17 April 2013

Ρολό με μαρμελάδα φράουλα


Το σημερινό μας γλυκάκι είναι τόσο ευπαρουσίαστο, όσο και νόστιμο!!
Ετοιμάζεται γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Νομίζω είναι ένα όμορφο γλυκάκι για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας μετά το πασχαλινό τραπέζι ή να το σερβίρουμε ως επιδόρπιο.
Είναι ένα γλυκάκι αρκετά ελαφρύ και πιστεύω οι περισσότεροι θα προτιμούσαμε κάτι ελαφρύ ως επιδόρπιο εκείνη την ημέρα.
Πάμε να το φτιάξουμε!

Υλικά για ένα ταψάκι 25x25:
Για το ρολό:
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
λίγο ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
1 κουταλάκι κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
μια τσιμπιά αλάτι
Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι τσαγιού μαρμελάδα φράουλα
1 κουταλάκι κονιάκ (προαιρετικά)
Για την διακόσμηση:
ζάχαρη άχνη
φραουλίτσες κομμένες
Τι κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τις βανίλιες και τη ζάχαρη για 6-7 λεπτά. Θέλουμε το μίγμα να φουσκώσει και να γίνει πολύ αφράτο.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το αλάτι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, το λαδώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε το μίγμα πάνω σ’ αυτό. Το απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, για 18 λεπτά περίπου.
Σε μια καθαρή επιφάνεια απλώνουμε μια καθαρή πετσέτα και μόλις βγει από το φούρνο το παντεσπάνι, το αναποδογυρίζουμε με προσοχή πάνω στην πετσέτα (η όψη με το αντικολλητικό χαρτί θα είναι από την επάνω πλευρά) και αφαιρούμε το χαρτί.
Ρολάρουμε το παντεσπάνι μαζί με τη πετσέτα και αφήνουμε για λίγο έτσι να κρυώσει.
Ανοίγουμε σιγά σιγά το ρολό για απλώσουμε τη μαρμελάδα, την οποία έχουμε ανακατέψει αν θέλουμε με 1 κουταλάκι κονιάκ.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα ομοιόμορφα και ξαναρολάρουμε προσεκτικά το παντεσπάνι, κλείνοντας μέσα του την μαρμελάδα.
Φροντίζουμε η ένωση να βρίσκεται από την κάτω πλευρά.
Είναι προτιμότερο η μαρμελάδα φράουλα που θα χρησιμοποιήσουμε, να περιέχει κομμάτια φρούτου, απλώνεται καλύτερα πάνω στο παντεσπάνι.
Βάζουμε σε μια σήτα ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
Τοποθετούμε μερικά κομμάτια φράουλας για διακόσμηση.
Καλή επιτυχία!!
Ελένη Κ.

30 comments:

  1. Καλημέρα Ελένη με τα ολόγλυκα και πανέμορφα γλυκά σου!

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα με το υπέροχο φραουλένιο γλυκό!

    ReplyDelete
  3. Δελεαστικό από τις φωτογραφίες και μόνο!!

    ReplyDelete
  4. Ελένη έχεις μεγαλουργήσει τόσο γευστικά, όσο και αισθητικά!!!!!
    Υπέροχο γλύκισμα
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  5. Ελενάκι μου ζωγράφισες για μιαν ακόμη φορά!
    Τι ομορφιά είναι αυτή!!
    Ανοιξιάτικο, φραουλένιο, πανέμορφο γλυκάκι μας σέρβιρες σήμερα!!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  6. εχω δοκιμασει ενα παρομοιο..σιγουρα θα το δοκιμασω και με φραουλα!!!

    ReplyDelete
  7. Και βροχή να έριχνε έξω,μας έφερες την Ανοιξη και την ομορφιά με το πιάτο σου...
    Και με γεύσεις και με αισθητική...
    ΤΕΛΕΙΟ....!!!

    ματσα μούτσα μουτς σε όλες σας...-:))

    ReplyDelete
  8. Υπέροχο!!! Πάρα πολύ ωραίο!!!:)

    ReplyDelete
  9. χιχι!!!
    Αυτά είναι!!!
    Τί γλυκό ξεκίνημα ημέρας!!!
    ;-)
    Φιλάκια πολλά!!!
    Καλημέρα!!!

    ReplyDelete
  10. Υπέροχο γλυκό ...υπέροχη παρουσίαση!!!!!!!
    Ελένη μου ζωγράφισες πάλι!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  11. Πολύ νόστιμο και όμορφο γλυκάκι,Ελένη!
    Θα μοσχομυρίζει φράουλα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  12. Καλημέρα Ελένη μου!!Τί φανταστική συνταγή!!Καί θέλω νά φτιάξω μαρμελάδα φράουλα!!!Θά τήν δοκιμάσω!!Μάς γλύκανες πάλι!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  13. Εξαιρετκό!!! και το χρώμα του και η παρουσίαση και σίγουρα και η γεύση του!!!
    Μπράβο σου!!!

    ReplyDelete
  14. Με χρώμα, νοστιμιά και τσαχπινιά! Μπράβο, Ελενάκι, απίθανη πρόταση! Πολύ ανοιξιάτικη και Πασχαλινή!
    Το μοιάστηκα στο FB

    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  15. Τα γεμιστά με μαρμελάδα ρολά είναι πάντα καλοδεχούμενα ειδικά με ένα φλιτζάνι καφέ!
    Πολύ κομψό και ανοιξιάτικο αυτό που μας προτείνεις Ελένη, κατάλληλο να προσφερθεί και ως δώρο!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  16. Φοβερό, και πολύ πολύ εμφανίσιμο! Μπράβο!

    ReplyDelete
  17. Θα δοκιμαστεί Ελένη μου, φαίνεται υπέροχο!!!
    Φιλάκια.

    ReplyDelete
  18. Καταπληκτικό!!!!!!

    ReplyDelete
  19. Υπέροχο, Ανοιξιάτικο, καταπληκτικό!

    ReplyDelete
  20. Νοστιμούλη μου φαίνεται !

    ReplyDelete
  21. Τι όμορφο γλυκάκι
    και τι ωραίο τραπεζομάντιλο ;)

    ReplyDelete
  22. Αρχίζω και μαθαίνω! Μόλις είδα την πρώτη φώτο, κατάλαβα ποιας είναι το γλυκό! Κάθε κορίτσι εδώ, έχει το δικό του στυλ και πιάνετε όλα τα γούστα!
    Ελένη μου τί να πω τώρα; Εκπληκτική εμφάνιση, πολύ ωραίο γλυκάκι! Γεια στα χέρια σου!
    Πολλά πολλά φιλιά και καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  23. Τι νόστιμο γλυκάκι! Φαίνεται υπέροχο το φραουλένιο σου ρολό!
    Φιλιά και καλό βράδυ !

    ReplyDelete
  24. Υπέροχο το φραουλογλυκάκι σου,θα το δοκιμάσω τώρα που έχει αφθονες και μου αρέσουν και πολύ ,καλό βραδυ,φιλάκια.

    ReplyDelete
  25. υπέροχο φαίνεται. Φιλάκια

    ReplyDelete
  26. Aπλο,πανεμορφο και σιγουρα γευστικοτατο γλυκο Ελενη μου,γεια στα χερακια σου!!!
    Καλο βραδυ,φιλακια πολλα!!!

    ReplyDelete
  27. Υπέροχο χρώμα, υπέροχη παρουσίαση, και θεωρώ ότι θα έχει και υπέροχη γεύση..Καταπληκτικό..καταγράφεται. Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  28. Καλημέρα Λενάκι μου, ο κορμός σε όλες τις εδοχες του είναι πεντανόστιμος. Μου αρέσει πολύ με μαρμελάδα και ιδιαίτερα με μαρμελάδα φράουλα όπως προτείνεις και εσύ αλλά δυστυχώς δεν το φτιάχνω συχνά έτσι γιατί τα παιδιά προτιμούν την σοκολατένια εκδοχή. Οπως καταλαβαίνεις μικρούλι μου θα πάρω μια μεεεεγάλη μερίδα απο αυτό που μας σερβίρεις για να βγάλω το άχτι μου !!!!!!! χιχιχιχιχιχι!!!!


    φιλιά πολλά πολλά πολλά !!!

    ReplyDelete
  29. woow!
    poly me endiaferei!
    tha to dokimasw ayrio to proi!

    ReplyDelete
  30. @Σας ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σχόλιά σας!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete