
Ένα σουφλέ σκέτος αφρός!!
Τόσο αφράτο και νόστιμο, που δεν θα σταματήσετε με τίποτε στο ένα κομμάτι.
Την συνταγή ανακάλυψα πριν 3 χρόνια σε ένα ένθετο με συνταγές του Βασίλη Καλλίδη, και έκτοτε την έχω φτιάξει πολλές φορές με κάποιες τροποποιήσεις που έκανα, όπως το χω συνήθειο.
Εκτός από πράσινα κολοκυθάκια, έχω φτιάξει το σουφλέ και με κίτρινη κολοκύθα όταν είναι η εποχή της, γίνεται εξίσου νόστιμο.
Το σουφλέ αυτό μπορεί να σταθεί επάξια σε οποιοδήποτε τραπέζι κάνετε, ή απλά μπορείτε να το απολαύσετε με μια παγωμένη μπυρίτσα και καλή παρέα.
Πάμε να το φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό κολοκυθάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3/4 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 κούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. φέτα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
λίγο πιπεράκι
Επιπλέον
λίγο έξτρα σιμιγδάλι για το πασπάλισμα
Στην πράξη:
Βάζουμε το κρεμμύδι στο μούλτι και το πολτοποιούμε.
Χοντροτρίβουμε την φέτα.
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη. Τα στύβουμε πολύ καλά, να αποβάλλουν όσα περισσότερα υγρά γίνεται.
Τα βάζουμε σε βαθύ μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Αλάτι δεν βάζω λόγω της φέτας, αν όμως θέλετε, προσθέστε λίγο αλατάκι.
Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
Αδειάζουμε εκεί το μείγμα με τα κολοκυθάκια.
Ισιώνουμε την επιφάνεια και την πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα, για 40-50 λεπτά (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο σας)
Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε εύκολα σε κομμάτια και να το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

καλημέρα! Πολύ ωραία και εύκολη συνταγή με αγαπημένα κολοκυθάκια, θα την δοκιμάσω σήμερα κιόλας! Να κάνω μόνο μία ερωτησούλα: τα 150 γρ. σιμιγδάλι τα ρίχνω μέσα στο μίγμα ε? Και από επάνω πασπαλίζω με λίγο ακόμα, καλά το κατάλαβα? Ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΑφρός έγινε το κολοκυθοσουφλέ σου, Έλενα!! Πανεύκολο, θα το δοκιμάσω με κίτρινη κολοκύθα, που συνήθως έχω στην κατάψυξη. Θα ξετρελαθούν, στο σπίτι με αυτό το σουφλε!!
ReplyDeleteΚαλή ημέρα να έχουμε.
Καλημέρα φιλεναδίτσα μου, τι να πρωτο-πάρω, το σουφλεδάκι ή το πηρουνάκι οέο ?? επειδή είναι δύσκολο το διαλεγμα τα παίρνω και τα δύο !!!!!!!!!!! χιχιχι!!!
ReplyDeleteπολύ ωραία πρόταση, είναι ότι πρέπει τώρα που αρχίζουν και αχνοφαίνονται τα κολοκυθάκια στο περιβολάκι του καλού μου !!!!!!
φιλουπες πολλές πολλές !!!
Έχω βάλει μπριάμ στο φούρνο, αν το είχα δειι νωρίτερα θα το έφτιαχνα σήμερα κιόλας!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΚράτα μου μερίδα ,αλλά θέλω σερβίρισμα με το συγκεκριμένο πιρουνάκι,εντάξει...???
ReplyDeleteΚαλημέρες και πολλά φιλιά σε όλες σας...-:)))
Τέλειο το σουφλεδάκι!! Μοσχομυριστό και πεντανόστιμο!
ReplyDeleteΜια απορία.. το σιμιγδάλι του πασπαλίσματος είναι extra σωστά?? Τα 150γρ μπαίνουν μέσα??
Φιλιά και καλημέρες :)
μετά τα μπουγατσίνια που τα έχω τρελλάνει και μάλιστα σήμερα μεταφράζω και τη συνταγή για να τη διαδώσω στην Ουγγαρία, προβλέπεται αυτή εδώ η κολοκυθόπιττα να γίνει η επόμενη αγαπημένη μου συνταγή. Ευχαριστώωωωω πολύ πολύ!
ReplyDeleteAmelie μου καλημέρα!
ReplyDeleteΜια χαρά το κατάλαβες!
Το σιμιγδάλι που πασπαλίζουμε από πάνω είναι έξτρα.
Το συμπληρωσα και στην ανάρτηση, γιατί με ρωτάγανε και στο facebook κάποιοι φίλοι!
Φιλιά!
Ειρηνάκι μου και με κίτρινη κολοκύθα γίνεται φανταστικό!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Μαράκι μου το πηρουνάκι δικό σου, (έχω άλλο ένα, θα τα μοιραστούμε)!!
ReplyDeleteΣε αντάλλαγμα θα μου δώσεις ένα κολοκυθάκι από τον κήπο σου, έτσι??
Φιλιά πολλά πολλα!
Λίλα γίνεται από τα πιο αφράτα σουφλέ, δοκίμασέ το κάποια στιγμή!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Βιβίκα έχω πολλά πηρουνάκια, γιατί είμαι και large όπως ξέρεις χα χα χααα!
ReplyDeleteΘα σου σερβίρω με όποιο σου αρέσει!
Κίσις!
Μαρία μου είναι έξτρα το σιμιγδάλι του πασπαλίσματος, το συμπλήρωσα και στην ανάρτηση.
ReplyDeleteΤα 150 μπαίνουν μέσα στο σουφλέ!
Φιλιά, καλή σου μέρα!
Τζιντζεράκι μου τα μπουγατσίνια είναι άπαιχτα, συμφωνώ μαζί σου!
ReplyDeleteΟύτε θυμάμαι πόσες φορές τα έχω φτιάξει κι εγώ.
Το σουφλέ αυτό γίνεται απίστευτα αφράτο, είμαι σίγουρη θα το ευχαριστηθείς κι αυτό!
Φιλάκια!
σου-φλέ
ReplyDeleteσου-φλέ
σου-φλέ!
πως ν αντισταθεί κανείς στην αφράτη γοητεία του;
υποκύπτει.
-καλά μου πήρες τα μυαλά κι έχουμε και σήμερα γαλλικά όλη η παρέα...
μάκια!
Μμμμμμμμ!!! Υπέροχο έγινε Ελενάκι μου!!!! Ενας αφράτος πειρασμός!!
ReplyDeleteΓεια στα χέρια σου !!!!
Πολύ ωραία καί εύκολη η συνταγή σου Ελενά μου!!Μού αρέσουν τά σουφλέ καί τά κολοκύθια!!Θά τήν δοκιμάσω!!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΤα κολοκυθάκια είναι απαραίτητα για την εποχή Ελενάκι!
ReplyDeleteΠολύ ωραία η πρόταση σου για σουφλέ! Φαίνεται πολύ ελαφρύ και με τα υλικά που έχει θα είναι εξαιρετικό!
Φιλιά πολλά!
Ελενα πάντα ψάχνω διαφορετικούς τρόπους για να μαγειρέψω τα κολοκυθάκια τώρα που είναι η εποχή τους. Φαίνεται πολύ ωραία και εύκολη συνταγή. Θα την δοκιμάσω και θα σου πω τα αποτελέσματα. Φιλάκια
ReplyDeletepaneykolo...nostimotato...myrvdato ...O dyosmos einai theikos!!! k molis exafanistike...Eyxaristoume gia th syntagi!!!!!!
ReplyDeleteΗ αμαρτωλή γοητεία της απλότητας θα πω εγώ τώρα...μπράβο σου Ελενάκι μου!!συναρπαστική πρόταση!!άπειρα φιλάκια κοριτσάκι μου!!
ReplyDeleteΦαίνεται λαχταριστό, κι αν κρίνω από τα υλικά πολύ νόστιμο!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά.
Εξαιρετικό,γρήγορο,και νοστιμότατο φαίνεται το σουφλέ σου Ελενάκι μου !!!!
ReplyDeleteΤώρα που οι καλοί μας γείτονες έφτιαξαν μποστάνι εκεί στην Ποσειδωνία, μόλις είναι έτοιμα για κόψιμο τα κολοκυθάκια θα μπω.... μιας κι έχω το ελεύθερο και θα κόψω για να φτιάξω αυτό το υπέροχο σουφλέ!!!!χαχα!!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!!
Φανταστικό φαίνεται Έλενα! Λατρεύω τα κολοκυθάκια σε σουφλέ, φανταστική γεύση. Δεν το έχω δοκιμάσει με σιμιγδάλι, σημειώνετε για το μέλλον.
ReplyDeleteΦιλιά
Θαυμάσιο σουφλέ με πρωταγωνιστή το απόλυτο καλοκαιρινό λαχανικό με τις πάμπολλες μαγειρικές εφαρμογές.
ReplyDeleteΚαι εσύ Έλενα σήμερα μας το προσφέρεις καμουφλαρισμένο με υπέροχα μυρωδικά και άριστα υλικά,το πάντρεμα των οποίων μας χαρίζουν αυτή τη μοναδική πρόταση.
Καλό σου βράδυ!Φιλιά πολλά,πολλά.
Α τελεια ιδεα!!! Θα το κανω σιγουρα!!!
ReplyDeleteΕλενάκι πωπω!!!Πραγματικά ονειρέμενο το σουφλέ σου...σκέτος αφρός!!!Φανταστικό, η συνταγή έχει κρατηθεί φυσικά!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Πολύ ωραίο! Εύκολο και νοστιμότατο:)
ReplyDeleteΓεια σου Ελενα μου, άργησα, αλλά πέρασα :) Τα τρία υλικά του τίτλου το καθενα ξεχωριστά μου αρεσουν και τα τρία πολύ...σουφλέ με χαμ και τυρί ξέρω εγώ το συνηθισμένο
ReplyDeleteσουφλέ με κολοκυθάκια και γιαούρτι πρώτη φορά το ακούω, νόστιμο μου ακούγεται όμως :)
φιλούθκια
Πέρα του ότι δείχνει πολύ λαχταριστό και νόστιμο Έλενά μου πρέπει να είναι και αρκετά ελαφρύ!!!
ReplyDeleteΌτι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!!!
Καλό βράδυ! Πολλά φιλάκια!
Μμμμμ κολοκυθάκια να βλέπω!!!!!!
ReplyDeleteΤέλεια πρόταση καλή μου.
Φιλάκια.
κι εγω νομιζω οτι σημερα θα το τιμησω-μετα την λαικη!!!!φιλια πολλα!
ReplyDeleteΕίναι αυτό που λένε, βγάζεις τα δόντια και το τρως με τα ούλα, τόσο αφράτο!
ReplyDeleteΠολύ ωραία ιδέα, μπράβο Ελενάκι μου!!!
Σου στέλνω αγκαλίτσα μεγάλη και πολλά φιλάκια!
Το εφτιαξα χθες βραδυ πολυ αργα κ με τα βιας κρατηθηκα να μην το δοκιμασω!!! Ομως..εχω παρει ενα τεραστιο ταπερ στη δουλεια κ ολο τρωω τρωω!! Οντως πολυ ελαφρυ, πολυ αρωματικο, καλοκαιρινο κ βεβαιως γευστικο! Να πω επισης οτι οταν ειχα πρωτοδει τη συνταγη ειχα χαρει(κ εντυπωσιαστει!) ιδιαιτερα που δεν περιειχε αυγα!!
ReplyDeleteΠολλα συγχαρητηρια!!
Οσο βεβαια για το σημερινο 'αφιερωμα' στα κολοκυθακια..βρηκατε το αδυνατο μου σημειο! :-)
Πολλα φιλακια!
Ευη
Βlues έτσι, πάμε όλοι στον ρυθμό χα χα χαα!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Κικίτσα μου απίστευτα αφράτο γίνεται!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ!
Φιλάκια!
Ντίμη μου αν σου αρέσουν τα σουφλέ και τα κολοκύθια,πιστεψέ με βρήκες το ιδανικό σουφλεδάκι!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Ερμιονάκι και ελαφρύ, και πολύ νόστιμο!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Θεανώ μου το ίδιο κι εγώ!
ReplyDeleteΣκαρφίζομαι ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους για να τα μαγειρέψω!
Φιλιά!
Ανώνυμη/ε χαίρομαι πολύ που το ευχαριστηθήκατε!
ReplyDeleteΝα σαι καλά!
Καλό απόγευμα!
Kate μου σε ευχαριστώ πολύ καλή μου!
ReplyDeleteΚαλές διακοπές σου εύχομαι!
Φιλιά!
Μαρί μου και φαίνεται και είναι!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Βασάκι άμα έχεις τέτοιους γείτονες, φρόντισε να τους εκμεταλευτείς στο έπακρον χα χα χααα!
ReplyDeleteΚαι φέρε και σε μένα καλούδια από το μποστάνι τους, έτσι??
Σε φιλώ πολύ!
Mookies φτιάξτο και θα με θυμηθείς, υπέροχο γίνεται!
ReplyDeleteΦιλιά!
Φωτεινούλα μου σε ευχαριστώ πολύ για τα πάντα ευγενικά σου λόγια!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Katrina μου να το δοκιμάσεις, αξίζει!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελενάκι ουτε που κατάλαβα για πότε το εξαφάνισαν χα χα χαα
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Μαράκι μου όπως τα λες!
ReplyDeleteΦιλιά!
Δελφινάκι μου γίνεται πολύ νόστιμο!
ReplyDeleteΚαι το γιαούρτι του πάει πολύ!
Φιλάκια!
Silena μου είναι ένα ιδανικό σουφλέ για το καλοκαιράκι!
ReplyDeleteΦιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Ρουλάκι μου!
ReplyDeleteΦιλιά!
Πλεχτό μπισκότο, περιμένω εντυπώσεις!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαιρούλα μου!
ReplyDeleteΑγκαλίτσα μεγάλη και φιλάκια κι από μένα πολλά πολλά!
Εύη μου, πολύ χαίρομαι που το έφτιαξες και το ευχαριστήθηκες καλή μου!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό απόγευμα!
Το δοκίμασα αλλά... το αποτέλεσμα δε με ενθουσίασε. Η γεύση του γιαουρτιού ήταν πολύ έντονη, ίχως θα έπρεπε να βάλω λίγο αλάτι. Νομίζω ότι η ποσότητα του γιαουρτιού ήταν περισσότερη από όσο χρειαζόταν, καθώς το σουφλέ "βάρυνε" (φάνηκε και στο ανακάτεμα) και δεν έγινε αφράτο.
ReplyDeleteAνώνυμη/ε (πες μας και το ονοματάκι σου να ξέρουμε σε ποιον μιλάμε)
ReplyDeleteΜιλάς για μια συνταγή, που όπως θα δεις στα σχόλια παραπάνω την έφτιαξαν διάφοροι φίλοι και ενθουσιάστηκαν.
Επίσης την έφτιαξαν πάρα πολλές φίλες στο facebook και είχαν όλες να πουν τα καλύτερα.
Λυπάμαι αν δεν σε ενθουσίασε, γούστα είναι αυτά.
Θεωρώ ότι η ποσότητα του γιαουρτιού είναι η σωστή, σουφλέ είναι, δεν είναι πίτα.
Επίσης το πόσο αλμυρό το προτιμάς, είναι κι αυτό θέμα γούστου, εγώ επειδή έχει και την φέτα που είναι αλμυρή, δεν βάζω πολύ αλάτι.
Δεν κατάλαβα τι σχέση είχε το ανακάτεμα με το "βάρος" του σουφλέ.
Το συγκεκριμμένο πάντως, όσες φορές το έχω κάνει γίνεται πάρα πολύ αφράτο, μα και όσες το έφτιαξαν είπαν το ίδιο πράγμα, ότι ήταν ένα από τα πιο αφράτα σουφλέ.
Καλό σου βράδυ!
Καλησπέρα ψάχνοντας μια συνταγή στο ίντερνετ για να χρησιμοποιησω τα υπόλοιπα των κολοκυθιων (είχα φτιάξει κολοκυθάκια γεμιστά προχθες) έπεσα επάνω σαυτην την συνταγή...συνήθως προσθέτω κρέμα γαλακτος διάφορα τυριά και μπέικον. Αυτή την φορά είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και το έφτιαξα, προσθετοντας από μόνη μου τρία αυγά και περισσότερη φέτα. Τώρα είναι στον φούρνο και ανυπομονώ να το δοκιμάσω. Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα ��
ReplyDeleteNice post
ReplyDelete