Μια διαφορετική πρόταση δίνουμε σήμερα, για γεμιστά κολοκυθάκια.
Μια νόστιμη γέμιση με τόνο, χωρίς ιδιαίτερη ή χρονοβόρα διαδικασία παρασκευής.
Ένα φαγάκι ελαφρύ και νόστιμο, μιας και καλοκαιράκι έχουμε και πρέπει να προσέχουμε την διατροφή μας.
Το συνοδεύουμε με μια μπυρίτσα, και το απολαμβάνουμε!!
Χρειαζόμαστε:
6 στρογγυλά κολοκυθάκια
Για την γέμιση:
2 κονσέρβες τόνου σε λάδι, στραγγισμένες καλά
8-10 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή τριμμένο στο τρίφτη
5-6 φετούλες λιαστής ντομάτας, ψιλοκομμένες
την μισή ποσότητα από τη σάρκα, που θα αφαιρέσουμε από τα κολοκυθάκια
αλάτι (προαιρετικά) – πιπέρι
Επιπλέον:
2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό (την ψίχα μόνο)
λίγη ρίγανη
αλάτι
ελαιόλαδο
Πάμε να το ετοιμάσουμε:
Πλένουμε καλά το κολοκυθάκια, κόβουμε μια φέτα από το από πάνω μέρος, και αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
Τοποθετούμε σάρκα και κολοκυθάκια σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό και βράζουμε για 6-7 λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί θα μαλακώσουν πολύ και μετά δε μπορούμε να τα γεμίσουμε.
Ο χρόνος βρασμού ξεκινάει να μετρά από τη στιγμή που το νερό θα πάρει την πρώτη βράση.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε καλά.
Αφού βράσουν τα κολοκυθάκια, τα αφαιρούμε προσεκτικά από τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Δεν θα πρέπει να έχουν νερά.
Αδειάζουμε τη ψίχα σε ένα τρυπητό και αφήνουμε επίσης να στραγγίξει καλά.
Προσθέτουμε τη μισή ψίχα από τα κολοκυθάκια μέσα στο μίγμα της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια μας σε ένα ταψάκι. Τα γεμίζουμε με τη γέμιση τόνου.
Θρυμματίζουμε τη ψίχα ψωμιού, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα αυτό τα κολοκυθάκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ.
Παρα πολυ ωραια εκδοχη αυτη!
ReplyDeleteΚαι πολυ ωραια γεμιση εχεις φτιαξει!
Μμμμμμ, ωραίο κ πρωτότυπο!
ReplyDeleteγιαμμμμμ!!!
ReplyDeleteΓιατί κοπελίτσα μου να με κάνεις να τρέχω να βρω κολοκυθάκια τώρα..??
ReplyDeleteΕτσι όπως τα βλέπω,είναι πολύ προκλητικά...
Για τη φωτό δεν έχω λόγια...!!!
( υ.γ. τη συνταγή τη βιντεοσκόπησες...??...pppp )
καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...:-))))
Καλημέρα κορίτσια...πρωτότυπο εντελώς όμως...Οι φωτογραφίες όντως άπαιχτες...Πειράζει που ούτε με τα κολοκυθάκια τα πάω καλά αλλά ούτε και με τον τόνο? Αλλά οφείλω να πω και να συνδράμω στα παραπάνω λόγια του συνμέλους ότι πρέπει να βιντεοσκοπηθεί άμεσα...γιατί αν μου πείτε ότι ξεσκονίζω, ασπρίζω και ανακαινίζω τον πύργο τζάμπα τότε θα πέσω να πεθάνω....Φιλάκια πολλά...
ReplyDeleteΠρωτότυπη και πολύ καλοκαιρινή πρόταση!
ReplyDeleteΚαι πάρα πολύ όμορφα παρουσιασμένη!
Φιλιά!
Η εκδοχή σου καταγράφεται και θα δοκιμαστεί. Πόσα υπέροχα φαγάκια φτιάχνουμε τελικά με τα ταπεινά κολοκύθια!
ReplyDeleteΣκέτη ζωγραφιά τα κολοκυθάκια σου Ελενάκι μου, και από νοστιμιά φαντάζομαι άπαιχτα!!
ReplyDeleteΕύα εσύ ξεσκόνιζε και ξαράχνιαζε, μην ξεχνιέσαι!!
Φιλιά πολλά σε όλες!
Νόστιμο και ελαφρύ, το σημερινό σου φαγάκι, Ελένη. Αυτά τα στρογγυλά κολοκυθάκια, είναι πολύ βολικά για γέμισμα. Σπόρους για την ποικιλία αυτή μου έφεραν πέρσυ, από την Ιταλία. Το όνομά τους είναι...Νίτσα
ReplyDelete(Nizza)!!! Μα που το βρήκαν οι Ιταλοί αυτό το όνομα;;
Καλό βράδυ.
νόστιμο μου φαίνεται. Φιλάκια
ReplyDeleteΚαλό μήνα Ελένη μου!!!Μμμμ νοστημίες!!Ωραίο καλοκαιρινό φαγητό,καί πολύ πρωτότυπη η συνταγή σου!!!Θά δοκιμαστεί πολύ σύντομα!!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΠαλι όμορφες νοστιμιες μας κερνάς Λενάκι μου !!!! η δε παρουσίασή τους - οπως πάντα αλλωστε - αψογότατη !!!!!!! ευχαριστούμε για την πρόταση, θα την τιμήσει ο σύζυγος όπως της αξίζει !!!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά
Ελένη μου ιδιαίτερα πρωτότυπος και εντυπωσιακός ο τρόπος που μαγείρεψες τα κολοκυθάκια!!!!
ReplyDeleteΥπέροχη παρουσίαση που σε κάνει να θες να τα φτιάξεις άμεσα!!!!
Πολλά πολλά φιλιά!!
Πολύ πρωτότυπο! Τι όμορφα που είναι!
ReplyDeleteΚαλημέρα αγαπητές μου κυρίες
ReplyDeleteεπαγγελματικοί ..πίνακες ζωγραφικής
τα έργα μαγειρικής...
έτοιμα για το..δικό μου πιάτο!!!
Συγχαρητήρια πολλά για όλες εσάς
που κοπιάζετε..
Παύλος ο καλός ο μαθητής.......
Τι υπέροχη συνταγούλα είναι αυτή Ελένη μου!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια
Ελενίτσα μου ούτε καν μπορούσα να φανταστώ αυτόν τον γευστικό συνδυασμό!!και υγιεινό και πεντανόστιμο και ελαφρύ για τους καλοκαιρινούς μήνες...οι κολοκυθοπροτάσεις σας απίστευτες...να δούμε ποιά θα πρωτομπεί σε λίστα!!πολλά συγχαρητήρια!!
ReplyDeleteΕλένη μου κάτι παρόμοιο έκανα κι εγώ με ντομάτες, φαντάζομαι με τα κολοκυθάκια θα είναι εξίσου νόστιμα και ελαφριά!!!! Ότι πρέπει τώρα το καλοκαίρι!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!