Την συνταγή αυτή την είδα στο πρωινό του Mega
Μου φάνηκε πολύ νόστιμη και ιδιαίτερα εύκολη.
Την προσάρμοσα λοιπόν στις προτιμήσεις μας και την έφτιαξα.
Άρεσε πάρα πολύ στην οικογένειά μου, γι αυτό σκέφτηκα να σας την προτείνω!
Τα υλικά που χρησιμοποίησα για 4 μερίδες :
1200 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
3 κουταλιές κορνφλάουρ
3 κουταλιές κάρυ (όχι πικάντικο)
3/4 φλιτζανιού σόγια σος
1,5 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές μέλι
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασιού λάδι
λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
Επιπλέον
ρύζι μακρύκοκο ή μπασμάτι
50 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
Επί τω έργω:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγαλούτσικα κυβάκια και τα βάζουμε σ ένα μπολ
Ρίχνουμε το κορνφλάουρ, το κάρυ, το λεμόνι και το μπούκοβο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, να παναριστεί καλά το κοτόπουλο.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ( δεν θέλουμε να κάψει πολύ) ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί κρούστα κι από τις δύο πλευρές των κομματιών.
Αφήνουμε 2-3 λεπτά να τηγανιστεί το κοτόπουλο και στην συνέχεια προσθέτουμε την σόγια σος κι ανακατεύουμε.
Θα δούμε ότι μόλις προσθέσουμε την σόγια, η κρούστα που είχε δημιουργηθεί, διαλύεται.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη και προσθέτουμε και το νερό.
Σε 2 λεπτά περίπου η σάλτσα μας θα έχει δέσει.
Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε και πάλι.
Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ετοιμάζουμε το ρύζι. Το βράζουμε όπως ξέρουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το κάρυ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το ρύζι μας να πάρει κίτρινο χρώμα.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το μαϊντανό!
Καλή επιτυχία!
Vasia B.
αγαπω καρυ παντου! η ελενα με έμαθε :)
ReplyDeleteΒασάκι,πεντανόστιμη η συνταγή,ολοζώντανη η φωτογραφία...
ReplyDeleteΑφού με το ζόρι κρατιέμαι να μην αρχίσω πάλι να μιλάω κινέζικα...
Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...-:)))
Teleia syntagi, efxaristoume poly:)
ReplyDeleteΑν και δεν τρελλαίνομαι για κινέζικα πιάτα παρά μόνον για ελάχιστα το κοτόπουλό σου είναι εκπληκτικό και πρέπει να έγινε πεντανόστιμο!!
ReplyDeleteενδιαφέρουσα συνταγή και σχετικά απλή -καλό αυτό.
ReplyDeleteκαλημέρα!
Δώσε πράγμα στο λαό!
ReplyDeleteΜε τέτοια υλικά, αναμφίβολα το πιάτο θα είναι απίθανο!
ReplyDeleteΚάτι μου κάνει μεγάαααλο κλικ σε αυτή τη συνταγή και θα φτιαχτεί αυτες τις μέρες! Φιλιά πολλά!
ReplyDeleteΟταν πρωτοείδα αυτήν την συνταγή, είπα "αυτή είναι συνταγή για μένα"
ReplyDeleteΦαγάκι ευκολο, πεντανόστιμο και κινέζικο!
Γεια στα χέρια σου Βασάκι μου!
Σε φιλώ πολύ πολύ!!
ΥΓ. Κάνε καμιά βουτίτσα και για μας!
Πεντανόστιμο τό φαγάκι σου Βάσια μου!!!Τό κάρυ τό χρησιμοποιώ καί δίνη ιδιαίτερη γεύση στό ρύζι!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!!
Τέλειοοοο!!!!!!
ReplyDeleteΒρίσκομαι μακριά απο την Αθήνα και θα επιστρέψω τον Σεπτέμβρη!
ReplyDeleteΔεν έχω καλή πρόσβαση σε υπολογιστή γι'αυτό και δεν μπορώ να μπαίνω συχνά!!
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!!!
Το κοτοπουλάκι γίνεται πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα κινέζικο με αυτή την συνταγή και είναι νοστιμότατο!!!
Φιλιά πολλά πολλά και καλά να περνάτε!!!
Μας αρέσουν πολύ αυτά τα φαγάκια, Βάσια μου! Ειδίκά η μικρή, τα αγαπάει πολύ! Αυτή η συνταγή, είναι φτιαγμένη για εκείνη, καθώς είναι εύκολη και νόστιμη!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Tώρα που σ'εχω κοντά Βασσακι μου σίγουρα θα μου το φτιάξεις για να το απολαύσω !!!! γεια στα χερακια σου φιλεναδίτσα μου.
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ
Μου αρέσει πολύ το κινέζικό και η συνταγή σου Βάσια μου είναι πολύ καλή και λαχταριστή! Φιλιά !
ReplyDelete