Wednesday, 24 July 2013

Μεσογειακό γκρατέν με μίνι rigatoni


Αυτό το απίστευτα εύκολο και τεμπέλικο γκρατέν, θα σας ενθουσιάσει με την νοστιμιά του!!
Μεσογειακές γεύσεις και αρώματα συνδυάζονται σε ένα φαγάκι, που θα φτιάξετε και θα ξαναφτιάξετε μέσα στο καλοκαίρι.
Βαθμός δυσκολίας παρασκευής μηδέν, και γεύση σούπερ!!
Εγώ το φτιάχνω με μίνι rigatoni που μας αρέσουν πολύ, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο κοντό ζυμαρικό προτιμάτε.
Πάμε να το φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
250 γρ. μίνι rigatoni (το μισό πακέτο δηλαδή)
1 βαζάκι (400 γρ.) έτοιμη σάλτσα ντομάτας (έβαλα την ιταλική της Knorr, με βασιλικό ρίγανη και θυμάρι)
2-3 κουταλιές πατέ πράσινης ελιάς (ή και μαύρης)
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
πιπέρι
300 γρ. φέτα
Τι κάνουμε:
Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε.
Τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ως συνήθως.
Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα.
Κατόπιν προσθέτουμε στην κατσαρόλα την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.
Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σπιτική σάλτσα ντομάτας, με φρέσκια ντοματούλα, βασιλικό, ρίγανη και θυμάρι. Προτού τη προσθέσουμε στα ζυμαρικά όμως, θα πρέπει να είναι έτοιμη, μαγειρεμένη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας το πατέ ελιάς, την ρίγανη, το σκόρδο και το πιπέρι.
Αλάτι εγώ δεν βάζω, γιατί μπαίνει και η φέτα, αν θέλετε να βάλετε, προσθέστε λίγο και με προσοχή.
Τα ανακατεύουμε όλα καλά.
Κατόπιν τα αδειάζουμε σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους, το οποίο έχουμε προηγουμένως λαδώσει ελαφρά.
Θρυμματίζουμε την φέτα με τα χέρια μας, και την σκορπίζουμε στην επιφάνεια του φαγητού, ώστε να καλύψει τα rigatoni.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, ίσα να γκρατιναριστεί το φαγητό.
Το απολαμβάνουμε ζεστό ζεστό!
Καλή επιτυχία!

54 comments:

  1. Εύκολο και νόστιμο το φαγάκι που μας προτείνεις, Ελενάκι! Ετοιμάζεται στο πιτς φυτίλι! Εξαιρετικά βολικό για όσες είμαστε σε διακοπές και θέλουμε κάτι εύκολο, χωρίς μεγάλο κόπο, αλλά να μην στερήσουμε την οικογένειά μας από το καλό και νόστιμο φαγάκι!
    Καλή ημέρα να έχουμε.

    ReplyDelete
  2. Δεν το συζητω σιγουρα ειναι καρανοστιμο με υλικα αγαπημενα το φαγακι που μαγειρεψες Ελενακι.
    Καλη σου μερα φιλακια!

    ReplyDelete
  3. Πολύ εύκολο! Ότι πρέπει για το καλοκαίρι!

    ReplyDelete
  4. Πανεύκολο και ωραίο !!!
    Μπράβο κορίτσια !!!!1

    ReplyDelete
  5. Μίνι τα ριγκατόνι μάξι η απόλαυση..........xl μερίδα για μένα παρακαλώ!!!!

    ReplyDelete
  6. Τα ζυμαρικά φουρνου τα αγαπώ! Ειδικα αν έχουν και πολύ τυράκι!
    Τελεια και απλή συνταγη!

    ReplyDelete
  7. Πάρα πολύ ωραίο πιάτο και γεύσεις!!!:)

    ReplyDelete
  8. Υπέροχο και σίγουρα όλοι θα το τιμήσουν... δεόντως!!!
    ;-)
    Φιλάκια, κούκλα μου!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!!!

    ReplyDelete
  9. Λατρευουμε οικογενειακως τα πιατα με ζυμαρικα και αυτο το ο γκρατεν δειχνει πεντανοστιμο! Μεγαλο ατου επισης το οτι γινεται τοσο γρηγορα γιατι δεν ειναι εποχες να περναμε πολλες ωρες στην κουζινα!

    ReplyDelete
  10. Γιαμ, γιαμ! Βιάζομαι να το δοκιμάσω!!

    ReplyDelete
  11. .•°♡♡♫° ·.

    Que temperos!!! Ótima sugestão!
    Ótima quarta-feira cheia de sol e saúde.
    Beijinhos.
    Brasil.•°
    °。✿✿

    ReplyDelete
  12. Πόσο νόστιμο φαίνεται!!!!!!!!!
    Θέλω όλο το ταψάκι...
    Φιλάκιααα.

    ReplyDelete
  13. ΜΑς ανοιξες την όρεξη....και πως να πούμε όχι σε ενα τόσο ευκολο γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο έ;; πες μου..!!πως μας ξεμιαλίζεις έτσι;; μμμμμμ και απο μακρυα.... απο κοντα τι θα λέω οταν το φτιαξω...!!!!! φιλακια πολλα πολλα

    ReplyDelete
  14. Εύκολο καί πολύ νόστιμο τό φαγητό σου Ελενά μου!!Κάτι πού τρώγετε ευχάριστα !!!Μού περίσσεψαν μακαρονάκια,θά τό δοκιμάσω αύριο!!!Καλό απόγευμα!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  15. Εύκολο και πεντανόστιμο φαγάκι!!!Λέω να το φτιάξω αύριο κιόλας!!!Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  16. Αυτά είναι! Γρήγορα, εύκολα και νόστιμα! Και φετούλα μέσα... Αααχ νοστιμιές! Θα "παίξει" πολύ σύντομα!
    Πολλά φιλιά Έλενά μου! Καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  17. Εύκολο και νόστιμο! Μου αρέσει πολύ που είναι φουρνιστό.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  18. Τα έχω έτοιμα για το βράδυ στο φούρνο! Ευχαριστώ για την ευκολή ιδεα! Φιλάκια πολλά!

    http://logokrisiaikostuprotueona.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
  19. Ειρηνάκι μου πιο εύκολο φαγάκι δεν γίνεται!
    Ετοιμο μέσα σε μισή ωρίτσα, και έχουμε όλον τον υπόλοιπο καιρό δικό μας!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  20. Γωγούλα μου έτσι ακριβώς!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  21. Μαράκι κι εμείς ως καλοκαιρινό φαγάκι το έχουμε καθιερώσει, όχι ότι τις υπόλοιπες εποχές θα το σνομπάρουμε χα χα χαα
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  22. Νίκη σε ευχαριστούμε πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  23. Gio kar το συγκεκριμμένο έχει φουλ τυράκι, και του πάει πολύ!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  24. Λίλα κόπιασε, σου σερβίρω xxl μερίδα!
    Φιλια!

    ReplyDelete
  25. Μάριον σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  26. Γιάννα μου σμουάτς πολλά πολλά :))

    ReplyDelete
  27. Μαρινάκι σωστή!!!
    Τέτοια εποχή προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα στην κουζίνα, οπότε τα γρήγορα και εύκολα φαγάκια ενδείκνυνται!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  28. Ευγενία μου δοκίμασέ το, είναι τόσο εύκολο όσο και νόστιμο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  29. Μagia, thank yoy!
    Have a nice day!

    ReplyDelete
  30. Ρούλα όλο το ταψάκι δικό σου!
    Θα φτιάξουμε κι άλλο, ετοιμάζεται τόσο εύκολα εξάλλου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  31. Ρουλάκι μου, που είσαι εσύ???
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  32. Ντίμη μου δοκίμασέ το, πιστεύω θα σ' αρέσει πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  33. Σπυριδούλα μου φτιάξτο, φτιάξτο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  34. Καλώς την Sel, μας ελειψες!!
    Διακοπούλες ήσουν??
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  35. Mookies σ' ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  36. Βερονικούλα μου θα τα ευχαριστηθείς σίγουρα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  37. Πωπω νοστιμιές!!!Ελενάκι τέλειο, γρήγορο και πεντανόστιμο!!!Ετοιμάζεται στο πι και φι!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  38. Πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο, άσε που το τρώνε όλοι. Εγώ το φτιάχνω με μια μικρή διαφορά, αντί για φέτα και πάστα ελιάς, βάζω λίγο ζαμπόν ψιλοκομμένο και τυρί ημίσκληρο τριμμένο και από πάνω πιπεριά. Πάντως και με την φέτα πρέπει να είναι τέλειο και θα το δοκιμάσω.

    ReplyDelete
  39. τέλειο μου φαίνεται. Φιλάκια

    ReplyDelete
  40. Πεντανόστιμο Έλενά μου!!!!!!!! Μου αρέσει που έβαλες πατέ ελιάς (που λατρεύω), θα του δίνει πιο πικάντικη γεύση!!!!
    Καλό βράδυ! Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  41. Ελενάκι στο πι και φι στην κυριολεξία!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  42. Δημιουργία μου κάποιες φορές το φτιάχνω με ζαμπόν και κίτρινα τυριά, αλλά πίστεψέ με με την φέτα, είναι άλλο πράμα!
    Του πηγαίνει φοβερά!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  43. Κυκλαμινάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  44. Silena μου το πατέ ελιάς πράγματι του δίνει μια πικάντικη πινελιά, και τονίζει την μεσογειακή του γεύση!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  45. Αχ! Αυριο πρωτα Ο Θεος θα το γτιαξω Ελενα μου!!! γεια στα χερια σου απλο και νοστιμοοοο!!!
    φιλακια και παντα σε σκεπτομαι!!!
    Με αγαπη Κλειω!!! απο την Αφρικανικη Ολλανδια *αυτες τις ημερες* που τοσο αγαπας !!!

    ReplyDelete
  46. Κλειώωωωωωωωωωω μοουυυυυυυυυυ!!!
    Κλειουλίνα μου, Κλειουλάκι μου, Κλειουλίτσα μου γλυκιά!!!
    Εχετε ζέστες στην Ολλανδία????
    Κάποιος φούρνος θα γκρέμισε!
    Μου χεις λείψει πολύ κι εσύ και η Ολλανδία (πιο πολύ εσύ εννοείται χα χα χααα)
    Φιλιά πολλά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  47. Καλησπέρα Ελενα μου..είσαι καλά; ωραία και νόστιμη φαίνεται.ευχαριστούμε

    ReplyDelete
  48. Με σπιτική σάλτσα θα είναι σούπερ!
    Κάτι τέτοια νόστιμα ευκολάκια είναι η αδυναμία μου Ελενάκι!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  49. Ελενάκιιιιιι μου!!!
    Τι πιάτο είναι αυτό κοπέλα μου;
    Θα το φτιάξω σίγουρα, το λιγουρεύτηκα!

    Σε φιλώ πολύ στα ωραία σου μαγουλάκια!!!

    ReplyDelete
  50. καλημερούδια !!! με το φαγάκι σου Λενιώ μου μύρισε Ελληνικό καλοκαιράκι και θάλασσα !!!!!!! τελεια τα υλικά του !!!

    ευχαριστούμε για την πρόταση !!!!

    φιλούπες πολλές πολλές πολλές !!!!

    ReplyDelete
  51. ΠΕΙΝΑΣΑ ΤΩΡΑ!!!!! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!! Φαίνεται πεντανόστιμο!!!! Ευχαριστούμε για την συνταγή!!! Πολλά φιλάκια

    ReplyDelete
  52. Ας το δεχτώ ότι είναι τεμπέλικο, Έλενά μου, αλλά είναι και νοστιμότατο! Θα δοκιμαστεί!
    Καλώς σας βρήκα, όλη την παρέα!
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  53. Ωραία και εύκολη συνταγή, θα την κάνω με κοφτό μακαρονάκι! Φιλάκια και καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  54. Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο!!! Με λίγα λόγια, υπέροχο το πιάτο σου σήμερα, Έλενα!!!
    Φιλάκια!!

    ReplyDelete