
Αυτό το απίστευτα εύκολο και τεμπέλικο γκρατέν, θα σας ενθουσιάσει με την νοστιμιά του!!
Μεσογειακές γεύσεις και αρώματα συνδυάζονται σε ένα φαγάκι, που θα φτιάξετε και θα ξαναφτιάξετε μέσα στο καλοκαίρι.
Βαθμός δυσκολίας παρασκευής μηδέν, και γεύση σούπερ!!
Εγώ το φτιάχνω με μίνι rigatoni που μας αρέσουν πολύ, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο κοντό ζυμαρικό προτιμάτε.
Πάμε να το φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
250 γρ. μίνι rigatoni (το μισό πακέτο δηλαδή)
1 βαζάκι (400 γρ.) έτοιμη σάλτσα ντομάτας (έβαλα την ιταλική της Knorr, με βασιλικό ρίγανη και θυμάρι)
2-3 κουταλιές πατέ πράσινης ελιάς (ή και μαύρης)
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
πιπέρι
300 γρ. φέτα
Τι κάνουμε:
Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε.
Τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ως συνήθως.
Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα.
Κατόπιν προσθέτουμε στην κατσαρόλα την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.
Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σπιτική σάλτσα ντομάτας, με φρέσκια ντοματούλα, βασιλικό, ρίγανη και θυμάρι. Προτού τη προσθέσουμε στα ζυμαρικά όμως, θα πρέπει να είναι έτοιμη, μαγειρεμένη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας το πατέ ελιάς, την ρίγανη, το σκόρδο και το πιπέρι.
Αλάτι εγώ δεν βάζω, γιατί μπαίνει και η φέτα, αν θέλετε να βάλετε, προσθέστε λίγο και με προσοχή.
Τα ανακατεύουμε όλα καλά.
Κατόπιν τα αδειάζουμε σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους, το οποίο έχουμε προηγουμένως λαδώσει ελαφρά.
Θρυμματίζουμε την φέτα με τα χέρια μας, και την σκορπίζουμε στην επιφάνεια του φαγητού, ώστε να καλύψει τα rigatoni.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, ίσα να γκρατιναριστεί το φαγητό.
Το απολαμβάνουμε ζεστό ζεστό!
Καλή επιτυχία!

Εύκολο και νόστιμο το φαγάκι που μας προτείνεις, Ελενάκι! Ετοιμάζεται στο πιτς φυτίλι! Εξαιρετικά βολικό για όσες είμαστε σε διακοπές και θέλουμε κάτι εύκολο, χωρίς μεγάλο κόπο, αλλά να μην στερήσουμε την οικογένειά μας από το καλό και νόστιμο φαγάκι!
ReplyDeleteΚαλή ημέρα να έχουμε.
Δεν το συζητω σιγουρα ειναι καρανοστιμο με υλικα αγαπημενα το φαγακι που μαγειρεψες Ελενακι.
ReplyDeleteΚαλη σου μερα φιλακια!
Πολύ εύκολο! Ότι πρέπει για το καλοκαίρι!
ReplyDeleteΠανεύκολο και ωραίο !!!
ReplyDeleteΜπράβο κορίτσια !!!!1
Μίνι τα ριγκατόνι μάξι η απόλαυση..........xl μερίδα για μένα παρακαλώ!!!!
ReplyDeleteΤα ζυμαρικά φουρνου τα αγαπώ! Ειδικα αν έχουν και πολύ τυράκι!
ReplyDeleteΤελεια και απλή συνταγη!
Πάρα πολύ ωραίο πιάτο και γεύσεις!!!:)
ReplyDeleteΥπέροχο και σίγουρα όλοι θα το τιμήσουν... δεόντως!!!
ReplyDelete;-)
Φιλάκια, κούκλα μου!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!!!
Λατρευουμε οικογενειακως τα πιατα με ζυμαρικα και αυτο το ο γκρατεν δειχνει πεντανοστιμο! Μεγαλο ατου επισης το οτι γινεται τοσο γρηγορα γιατι δεν ειναι εποχες να περναμε πολλες ωρες στην κουζινα!
ReplyDeleteΓιαμ, γιαμ! Βιάζομαι να το δοκιμάσω!!
ReplyDelete.•°♡♡♫° ·.
ReplyDeleteQue temperos!!! Ótima sugestão!
Ótima quarta-feira cheia de sol e saúde.
Beijinhos.
Brasil.•°
°。✿✿
Πόσο νόστιμο φαίνεται!!!!!!!!!
ReplyDeleteΘέλω όλο το ταψάκι...
Φιλάκιααα.
ΜΑς ανοιξες την όρεξη....και πως να πούμε όχι σε ενα τόσο ευκολο γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο έ;; πες μου..!!πως μας ξεμιαλίζεις έτσι;; μμμμμμ και απο μακρυα.... απο κοντα τι θα λέω οταν το φτιαξω...!!!!! φιλακια πολλα πολλα
ReplyDeleteΕύκολο καί πολύ νόστιμο τό φαγητό σου Ελενά μου!!Κάτι πού τρώγετε ευχάριστα !!!Μού περίσσεψαν μακαρονάκια,θά τό δοκιμάσω αύριο!!!Καλό απόγευμα!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΕύκολο και πεντανόστιμο φαγάκι!!!Λέω να το φτιάξω αύριο κιόλας!!!Φιλάκια πολλά!!!
ReplyDeleteΑυτά είναι! Γρήγορα, εύκολα και νόστιμα! Και φετούλα μέσα... Αααχ νοστιμιές! Θα "παίξει" πολύ σύντομα!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά Έλενά μου! Καλό απόγευμα!
Εύκολο και νόστιμο! Μου αρέσει πολύ που είναι φουρνιστό.
ReplyDeleteΦιλιά
Τα έχω έτοιμα για το βράδυ στο φούρνο! Ευχαριστώ για την ευκολή ιδεα! Φιλάκια πολλά!
ReplyDeletehttp://logokrisiaikostuprotueona.blogspot.com.es/
Ειρηνάκι μου πιο εύκολο φαγάκι δεν γίνεται!
ReplyDeleteΕτοιμο μέσα σε μισή ωρίτσα, και έχουμε όλον τον υπόλοιπο καιρό δικό μας!
Φιλιά!
Γωγούλα μου έτσι ακριβώς!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Μαράκι κι εμείς ως καλοκαιρινό φαγάκι το έχουμε καθιερώσει, όχι ότι τις υπόλοιπες εποχές θα το σνομπάρουμε χα χα χαα
ReplyDeleteΦιλιά!
Νίκη σε ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Gio kar το συγκεκριμμένο έχει φουλ τυράκι, και του πάει πολύ!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Λίλα κόπιασε, σου σερβίρω xxl μερίδα!
ReplyDeleteΦιλια!
Μάριον σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Γιάννα μου σμουάτς πολλά πολλά :))
ReplyDeleteΜαρινάκι σωστή!!!
ReplyDeleteΤέτοια εποχή προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα στην κουζίνα, οπότε τα γρήγορα και εύκολα φαγάκια ενδείκνυνται!
Φιλιά!
Ευγενία μου δοκίμασέ το, είναι τόσο εύκολο όσο και νόστιμο!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μagia, thank yoy!
ReplyDeleteHave a nice day!
Ρούλα όλο το ταψάκι δικό σου!
ReplyDeleteΘα φτιάξουμε κι άλλο, ετοιμάζεται τόσο εύκολα εξάλλου!
Φιλιά!
Ρουλάκι μου, που είσαι εσύ???
ReplyDeleteΦιλιά πολλά πολλά!
Ντίμη μου δοκίμασέ το, πιστεύω θα σ' αρέσει πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Σπυριδούλα μου φτιάξτο, φτιάξτο!
ReplyDeleteΦιλιά!
Καλώς την Sel, μας ελειψες!!
ReplyDeleteΔιακοπούλες ήσουν??
Πολλά φιλιά!
Mookies σ' ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Βερονικούλα μου θα τα ευχαριστηθείς σίγουρα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Πωπω νοστιμιές!!!Ελενάκι τέλειο, γρήγορο και πεντανόστιμο!!!Ετοιμάζεται στο πι και φι!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο, άσε που το τρώνε όλοι. Εγώ το φτιάχνω με μια μικρή διαφορά, αντί για φέτα και πάστα ελιάς, βάζω λίγο ζαμπόν ψιλοκομμένο και τυρί ημίσκληρο τριμμένο και από πάνω πιπεριά. Πάντως και με την φέτα πρέπει να είναι τέλειο και θα το δοκιμάσω.
ReplyDeleteτέλειο μου φαίνεται. Φιλάκια
ReplyDeleteΠεντανόστιμο Έλενά μου!!!!!!!! Μου αρέσει που έβαλες πατέ ελιάς (που λατρεύω), θα του δίνει πιο πικάντικη γεύση!!!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ! Πολλά φιλάκια!
Ελενάκι στο πι και φι στην κυριολεξία!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Δημιουργία μου κάποιες φορές το φτιάχνω με ζαμπόν και κίτρινα τυριά, αλλά πίστεψέ με με την φέτα, είναι άλλο πράμα!
ReplyDeleteΤου πηγαίνει φοβερά!
Φιλιά!
Κυκλαμινάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Silena μου το πατέ ελιάς πράγματι του δίνει μια πικάντικη πινελιά, και τονίζει την μεσογειακή του γεύση!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Αχ! Αυριο πρωτα Ο Θεος θα το γτιαξω Ελενα μου!!! γεια στα χερια σου απλο και νοστιμοοοο!!!
ReplyDeleteφιλακια και παντα σε σκεπτομαι!!!
Με αγαπη Κλειω!!! απο την Αφρικανικη Ολλανδια *αυτες τις ημερες* που τοσο αγαπας !!!
Κλειώωωωωωωωωωω μοουυυυυυυυυυ!!!
ReplyDeleteΚλειουλίνα μου, Κλειουλάκι μου, Κλειουλίτσα μου γλυκιά!!!
Εχετε ζέστες στην Ολλανδία????
Κάποιος φούρνος θα γκρέμισε!
Μου χεις λείψει πολύ κι εσύ και η Ολλανδία (πιο πολύ εσύ εννοείται χα χα χααα)
Φιλιά πολλά πολλά πολλά!
Καλησπέρα Ελενα μου..είσαι καλά; ωραία και νόστιμη φαίνεται.ευχαριστούμε
ReplyDeleteΜε σπιτική σάλτσα θα είναι σούπερ!
ReplyDeleteΚάτι τέτοια νόστιμα ευκολάκια είναι η αδυναμία μου Ελενάκι!
Φιλιά
Ελενάκιιιιιι μου!!!
ReplyDeleteΤι πιάτο είναι αυτό κοπέλα μου;
Θα το φτιάξω σίγουρα, το λιγουρεύτηκα!
Σε φιλώ πολύ στα ωραία σου μαγουλάκια!!!
καλημερούδια !!! με το φαγάκι σου Λενιώ μου μύρισε Ελληνικό καλοκαιράκι και θάλασσα !!!!!!! τελεια τα υλικά του !!!
ReplyDeleteευχαριστούμε για την πρόταση !!!!
φιλούπες πολλές πολλές πολλές !!!!
ΠΕΙΝΑΣΑ ΤΩΡΑ!!!!! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!! Φαίνεται πεντανόστιμο!!!! Ευχαριστούμε για την συνταγή!!! Πολλά φιλάκια
ReplyDeleteΑς το δεχτώ ότι είναι τεμπέλικο, Έλενά μου, αλλά είναι και νοστιμότατο! Θα δοκιμαστεί!
ReplyDeleteΚαλώς σας βρήκα, όλη την παρέα!
Φιλάκια πολλά!
Ωραία και εύκολη συνταγή, θα την κάνω με κοφτό μακαρονάκι! Φιλάκια και καλή σου μέρα!
ReplyDeleteΕύκολο, γρήγορο και νόστιμο!!! Με λίγα λόγια, υπέροχο το πιάτο σου σήμερα, Έλενα!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!