Friday 20 September 2013
Πίτα με μπεσαμέλ και καπνιστή γαλοπούλα
Κάποιες φορές, όταν δεν υπάρχει πολύς χρόνος για μαγείρεμα, ψάχνουμε να βρούμε μια γρήγορη, εύκολη, αλλά και νόστιμη λύση.
Κάπως έτσι μου προέκυψε η παρακάτω τεμπέλικη πίτα, που όμως έγινε πολύ νόστιμη και άρεσε σε όλους μας.
Πάμε να σας πω πως την έφτιαξα!!
Τα υλικά μας:
6 φύλλα κρούστας (πολύ λεπτά)
300 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
200 γρ. τυρί γκούντα ή ένταμ ή μοτσαρέλα, σε φέτες
Για την μπεσαμέλ:
550 ml γάλα
2 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
Πάμε να την φτιάξουμε:
Κόβουμε τις φέτες της γαλοπούλας και του τυριού, σε μεσαία καρέ.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα μικρό ταψάκι.
Διπλώνουμε τα φύλλα σαν βεντάλια και τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο από τη μια άκρη του σκεύους έως την άλλη.
Τα περιχύνουμε με 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί και δουλεύουμε με ένα σύρμα. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά , ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει να «δένει» κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα κομματάκια γαλοπούλας και τυριού. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Περιχύνουμε τη μπεσαμέλ επάνω στα φύλλα κρούστας.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και περιχύνουμε με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν η επιφάνεια και η βάση.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει καλά προτού την κόψουμε σε κομμάτια και την απολαύσουμε!
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ.
Καλημέρα!!! Και μόνο ο τίτλος μου έφτιαξε τη διάθεση! Πόσο μάλλον οι φωτό!
ReplyDeleteΑ πα πα... Αυτές οι πρωινές λιγούρες θα με στείλουν! Χμ.. ναι... Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να κρυώσει λίγο, αλλά δεν ξέρω αν θα καταφέρω να συγκρατηθώ!
ReplyDeleteΠολύ ωραία κι εύκολη πίτα Ελένη μου!
Πολλά πολλά φιλιά! Καλημέρα!
Υπέροχη και λαχταριστή !!!! Και κυρίως πανευκολη !!!
ReplyDeleteΠολύ ενδιαφέρουσα η εκδοχή της μπεσαμελ με κορν φλαουρ και ψιλό σιμιγδάλι !!!!
Ευκολη και γρηγορη πιτουλα!!!!!Λατρευω την μπεσαμελ Ελενη μου!!!!!Οτι εχει μπεσαμελ το τσακιζω!!!!!
ReplyDeleteτο κρατάω να το δοκιμάσω αύριο που θα μαζευτούμε.
ReplyDeleteκαλημερούλες, φιλιά.
τέλειο..μπράβο Ελένη!
ReplyDeleteΛοιπόν Ελενάκι μου,είμαι σίγουρη πως η πίτα σου είναι του απαίχτου...Τη φτιάχνω σε τυρόπιτα και η μπεσαμέλ μέσα δίνει απίστευτη γεύση...Την επόμενη φορά θα την κάνω με τη γαλοπούλα σου...
ReplyDelete( παράξενο...την πάτησα αυτή τη φορά...Νόμισα στην αρχή οτι η συνταγή ήταν του ξανθού ιδρυτικού συνμέλους Ελενα...Γιατί άραγε...??? ( κουίζ )
Καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:))))
Λατρεύω καπνιστή γαλοπούλα!!!
ReplyDeleteΦανταστική και εύκολη η πίτα σου Ελένα μου.
Πολλά φιλιά.
Τέλεια η πιτούλα σου Ελένη!!
ReplyDeleteΚαλό Σ/Κ!!!
Εύκολη και νόστιμη η πιτούλα, μακάρι να είχα ένα κομματάκι!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά
Τρελαίνομαι για τεμπέλικες πίτες!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!
Αυτά τα εύκολα και τεμπέλικα φαγάκια πολύ μου αρέσουν!
ReplyDeleteΕίναι εγγυημένα νόστιμα και πολύ ευέλικτα!
Πολύ πλούσια η πίτα σου Ελενάκι!
Φιλιά!
Γιάμι, γιάμι και ξανά γιάμι!!
ReplyDeleteΤι νοστιμιά είναι αυτή Ελενάκι μου!!
Συνμέλος Βιβή τι υπονοείς??
Οτι παρασύρω και τα λοιπά συνμέλη στην ακολασία των εύκολων, νόστιμων και πατ κιουτ συνταγών??, ε???
Περίμενε να δεις λοιπόν τι σου ετοιμάζω!
Φιλιά σε όλες:))
Απογείωση!!!
ReplyDeleteΕλενάκι πραγματικά θα δοκιμάσω την συνταγή σου γιατί την βρίσκω εξαιρετικά του γούστου μου...
ReplyDeleteκαι εύκολη οπωσδήποτε...Του ευκόλου είμαι και εγώ....πάνω απ΄όλα...
Φιλάκια Ελενάκι και καλό Σ/Κ είπα?
ReplyDeleteΓιααααααααμμμ!!!! Πολύ ωραία, μπράβο!!!
ReplyDeleteΓαλοπούλα δεν τρώω με τίποτα, αλλά θα τη δοκιμάσω με ζαμπονάκι - γουρουνάκι.
Φιλάκια πολλά Ελενάκι μου, καλό Σ/Κ!
Πανεύκολη και πολύ νόστιμη η πίτα σου Ελένη μου!!!!!!
ReplyDeleteΛατρεύω όλα τα υλικά που έβαλες οπότε θα γίνει από τις αγαπημένες μου!
Καλό ΣΚ!!!! Πολλά φιλιά!
Ελενάκι μου γλυκό τι υπέροχη συνταγή μας χάρισες!!πολύ απλά όπως μας την παρουσίασες και πρωτότυπη πρ΄'οταση!η μπεσαμέλ με το κορν φλάουρ και το σιμιγδάλι πρέπει να κρατά το σκήπτρο στη γεύση απότι κατάλαβα!!η παρουσίαση συναρπαστική!!φιλάκια άπειρα!!καλή βδομάδα να έχουμε!!Υ.Γ Το φεστιβάλ τιραμισού το παρακολούθησα με κομμένη την ανάσα γιατί σκέφτηκα πόσες όμορφες ώρες θα τα μελετάω..
ReplyDeleteΠεντανόστιμη και κυρίως εύκολη, η πίτα σου, Ελένη! Εξαιρετική πρόταση, που θα ενθουσιάσει και τα νεώτερα μέλη της οικογένειας, που συνήθως είναι και τα πιο δύσκολα. Καλοφάγωτη.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα.