Τα λέω σουφλεδάκια και όχι μαφινάκια, γιατί είναι απίστευτα αφράτα και έχουν την υφή ενός σουφλέ και όχι ενός κέικ, που συνήθως έχουν τα αλμυρά μαφινάκια.
Είναι πραγματικά «αφρός»!
Είναι πανεύκολα, είναι πεντανόστιμα, είναι το τέλειο συνοδευτικό ή σνακ για κάθε ώρα και στιγμή.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αλλαντικά που εσείς προτιμάτε, τους ταιριάζει όμως πολύ πεπερόνι ή σαλάμι αέρος και σας συνιστώ ένα από τα δύο να το προτιμήσετε.
Πάμε να τα φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
150 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
200 γρ. γιαούρτι
150 γρ. βούτυρο
250 ml γάλα
4 αυγά
1 κουταλάκι ρίγανη
λίγο πιπέρι
400 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
10 φέτες πεπερόνι ή σαλάμι αέρος ψιλοκομμένο
Στην πράξη:
Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το βούτυρο, το γάλα, την ρίγανη και το πιπέρι και ξαναχτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά, και τέλος προσθέτουμε τα τυριά και τα αλλαντικά και ξανα-ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε πολύ καλά με ένα πινέλο τις υποδοχές από το μαφινοταψάκι μας και τις γεμίζουμε κατά τα 3/4.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα σουφλεδάκια μας.
Γίνονται 20-22 πεντανόστιμα σουφλεδάκια!
Καλή επιτυχία!

Τελεια και σιγουρα πεντανοστιμα με τα υλικα που εβαλες Ελενακι μου.
ReplyDeleteΚαλημερουδια και φιλια!!!
Τι αφράτα που δείχνουν, Έλενα!! Και σκαρώνονται στο πι και φι!! Εκτός από σνακ, σαν αλμυρή γεύση, θα μου άρεσε με το καφεδάκι μου, που τώρα πίνω, λίγο αργοπορημένη σήμερα.
ReplyDeleteΠολύ καλημέρα σας!!
Πολύ ωραία, καλημέρα!!!!!!!!
ReplyDeleteΠέντε πέντε θα τρώγονται αυτά, τα αγόρια μου θέλουν τριπλή δόση!!
ReplyDeleteΤα δικά μου αγόρια να δείτε πόσα θέλουν ????? ποίημα είναι τα σουφλεδάκια σου φιλεναδίτσα, σκέτο ποίημα !!!!
ReplyDeleteγεια στα χεράκια σου
καλονοικοκυρούλα μου !!!
φιλια πολλά πολλά
Τι έφτιαξες πάλι καλέ!!!!
ReplyDeleteΝοστιμότατα φαίνονται.
Φιλάκια.
that must be delicious
ReplyDeleteΝα είσαι σίγουρη πως θα τα φτιάξω άμεσα,οτιδήποτε με αλλαντικά και τυριά είναι αγαπημένο μας!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!
Τι λες τωρα τι ειναι παλι τουτο!!!!!θα μας τρελανεις φαινονται πολυ νοστιμα!!!!!
ReplyDeleteΚαλησπέρα Ελενά μου!!!Πώ πώ!!!Καταπληκτικά τά σουφλεδάκια σου!!!Καί μέ τό σαλάμι αέρος(νά είναι καί Λευκάδος)τά απογείωσες!!!Πολύ σύντομα θά φτιαχτούν!!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΠολύ ωραία υλικά χρησιμοποίησες, Έλενά μου, και το αποτέλεσμα είναι αφράτο και λαχταριστό!
ReplyDeleteΈμεινε κανένα να μου στείλεις;
καλό φθινόπωρο!
Πολλά φιλιά
Αχ Έλενα με τα μικρά σου σουφλεδακια!
ReplyDeleteΚαλό μήνα και καλό Φθινόπωρο να έχεις.
Φαίνονται τόσο νόστιμα και τόσο εύκολα Έλενά μου!!!!!
ReplyDeleteΘα τα δοκιμάσω χωρίς δεύτερη σκέψη!!! Να ΄σαι καλά!!!
Καλό βράδυ! Φιλάκια!
Θα γίνονται μαλακά με υφή "αφρού" μάλλον επειδή είναι και μικρή η ποσότητα του αλευριού. Σίγουρα πολύ νόστιμα & πλούσια και πειρασμός για να τσιμπάς κάθε τόσο!
ReplyDeleteΕύκολες μεζεδοσυνταγές όπως πάντα Έλενα!
Καλό βράδυ!
Καταγράφεται με τη μια! Κάτι τέτοια με ξετρελαίνουν! Τυριά και αλλαντικά και μάλιστα αφράτα στυλ σουφλέ, δεν πρόκειται να μείνουν για πολύ!
ReplyDeleteΠολλές καλημέρες Έλενά μου! Φιλάκιαααα!
μπαίνει στο πρόγραμμα. Φαίνονται. Φιλάκια
ReplyDeleteΟΥΑΟΥ
ReplyDeleteΤέλεια για συγκεντρώσεις με φίλους!!!
Καταγράφεται!
Μα πόσο τέλεια είναι;
ReplyDeleteΙδανικά για μπουφέ η παρτάκι νομίζω!
Η γεύση φαίνεται σούπερ και η υφή επίσης δελεαστικότατη!
Φιλιά
Υπέροχα και αυτά τα βλέπω...άργησα να μπω καλέ να σχολιάσω αλλά μου λύσατε το πρόβλημα για το Σ/Κ...φιλιά
ReplyDeleteΑχουουουουου!!! Τέλεια είναι, φαντάζομαι τη γεύση τους!
ReplyDeleteΜε παχαίνετε μόνο που κοιτάζω τις φωτογραφίες Ελενάκι μου...
Σε φιλώ και σου στέλνω μεγάλη αγκαλίτσα!
Που ακριβώς μπορώ να αγοράσω πεπερόνι στην Αθήνα;
ReplyDeletedalThor σε καταστήματα με αλλαντικά μπορείς να βρεις.
ReplyDeleteΕγώ αγοράζω από ένα κατάστημα αλλαντικών στο Κέντρο της Αθήνας.
Ωραία!
ReplyDelete