Κοτοπουλάκι μαγείρεψα σήμερα, από τα αγαπημένα μας κρεατικά!
Το κοτόπουλο μπορεί να μαγειρευτεί με ένα σωρό τρόπους και να συνδυαστεί με πάρα πολλά υλικά.
Αυτή τη φορά το μαγείρεψα με μια σάλτσα καπνιστής πάπρικας, που το άρωμα και η γεύση της δέσανε τέλεια με το κοτόπουλο.
Το συνδύασα με ζυμαρικά, το ίδιο όμορφα όμως συνδυάζεται και με ρυζάκι.
Πάμε να σας πω πως μαγείρεψα το νόστιμο φαγάκι μας!
Τα υλικά μας:
500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 κουταλάκι γεμάτο καπνιστή πάπρικα
430 γρ. κρέμα γάλακτος light ή πλήρης
1 ποτηράκι κρασιού, λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
1 κουταλάκι κέτσαπ
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε:
Κόβουμε το κοτόπουλό μας σε μικρά και πολύ λεπτά κομμάτια. Αυτό έχει σημασία, ώστε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί γρήγορα και σωστά.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε καλά, γυρίζοντάς το ώστε να ψηθεί καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για λίγο να ανακατεύουμε τα υλικά στο τηγάνι μας.
Σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα, το κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά.
Σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό, πάνω από ζυμαρικά ή ρύζι..
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ.
Ή ο blogger έχει τζαζέψει και για να βάλω σχόλιο μου βγαίνει το λάδι ή κάτι τρέχει με τον firefox... Δεν πτοούμαι όμως... Σχόλιο θα βάλω, ειδικά όταν αφορά συνταγή με κοτόπουλο!
ReplyDeleteΛοιπόν... Μου άρεσε τόσο που αν όλα πάνε καλά, σκέφτομαι να τη φτιάξω το Σαββατοκύριακο. Πολύ ωραία κι εύκολη η συνταγή σου Ελένη μου! Πείνασα με το που την είδα!
Πολλά φιλάκια και πολλές καλημέρες!
Τι υπέροχη συνταγή! Θα την δοκιμάσω σίγουρα! Πανεύκολη και πρέπει να είναι και πολύ πολύ νόστιμη!!!!
ReplyDeleteΜιαμ μιαμ, φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή και εύκολη!
ReplyDeleteΠώς τα " μαγειρεύεις " όλα τόσο τέλεια συνμέλος μας...???
ReplyDeleteΚαλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:)))
Καλημέρα ΕΛένη μου!!! Τί ακριβώς γίνεται μετα σχόλια;;;;
ReplyDeleteΥπέροχο το πιάτο σου ΕΛένη μου, ώς συνήθως φυσικά... τέλεια γεύση!!!!
Φιλιά καλημέρας!!!
Αυτά είναι φαγητά!
ReplyDeleteΟχι να θέλω πλένω 5 κατσαρόλες και
ανάλογες κουτάλες!
Και από την περιγραφή καταλαβαίνει κανείς την νοστιμιά!
Φιλιά σε ΟΛΑ τα κορίτσια μου!!
Ελένη Ελένη Ελένη καλημέρα.
ReplyDeleteδε το συζητώ, πάω κουζίνα.
μάκια!
Η πάπρικα ταιριάζει άψογα με το κοτόπουλο!
ReplyDeleteΣούπερ το σημερινό φαγητό σου Ελένη!
Να σε ρωτήσω βρε κορίτσι, θα μπορούσα λες να το φτιάξω με γιαουρτάκι αντί κρέμας γάλακτος ή θα κόψει;
Φιλιά!
Καλησπέρα Ελένη μου!! Το φαγητό σου,πεντανόστιμο!!Τήν καπνιστή πάπρικα,πρώτη φορά τήν ακούω!!!Θά τήν δοκιμάσω τήν συνταγή!!!Καλό απόγευμα!!!Φιλάκια!!!!
ReplyDeleteTo κοτόπουλο ταιριάζει απίστευτα με την πάπρικα,ωραία συνταγή και τα μακαρονάκια-τα βιδάκια τέλεια!!
ReplyDeleteΦαίνεται νοστιμότατο !!!!
ReplyDeleteΦιλιά!!!
Εξαιρετική και νοστιμότατη πρόταση!
ReplyDeleteΝομίζω ότι η πάπρικα ταιριάζει πάρα πολύ με το κοτόπουλο!
Θα έίχε σούπερ γεύση!
Φιλάκια
Πόσο τέλειο Ελενίτσα μου!!!
ReplyDeleteΕίναι και η ώρα δύσκολη και πεινάωω.... :))
♪♫° ·.
ReplyDeletePassei para uma visitinha.
Essa receita é tudo de bom.
Amo suas receitas.
Bom fim de semana!
Beijinhos.
♪♫° ·.
º° ✿✿ ·.
Ελένη, αυτή η συνταγή θα κάνει θραύση, είμαι σίγουρη! Εύκολη και γρήγορη, με το αγαπημένο κοτοπουλάκι, που οι περισσότεροι από εμάς προτιμάμε!
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
αχ..υπεροχη συνταγη!
ReplyDeleteEχω εφοδιαστεί με μπόλικη καπνιστή πάπρικα Ελενάκι μου, και η συνταγή σου μου ήρθε κουτί!
ReplyDeleteΤο κοτοπουλάκι θα γίνεται υπέροχο με αυτήν την σαλτσούλα!
Φιλιά πολλά!
Υπέροχο το πιάτο και εύκολο για μας τις ακαμάτες...χαχαχαχα (για μένα λέω φυσικά) οι βίδες μου αρέσουν επίσης οπότε και εγώ μάλλον το Σ/Κ θα το φτιάξω...Υπέροχα Ελενάκι..μια χαρά ιδέα μου έδωσες..φιλάκια..
ReplyDeleteΠολύ το λιμπίστηκα το κοτοπουλάκι σου Ελένη μου και ο συνδυασμός με τις βίδες κλασικός και ακαταμάχητος!!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!