
Στα σουφλέ έχω μιαν αδυναμία!
Τα θεωρώ από τα καλύτερα comfort food, που θα νοστιμίσουν το κέντρο του τραπεζιού μας ένα κυριακάτικο μεσημέρι, θα ομορφύνουν τον μπουφέ μας, θα τα απολαύσουμε ακόμα και μόνα τους με μια μπυρίτσα.
Τα σουφλέ μου τα θέλω «αέρινα», θέλω να είναι αφρός δηλαδή!
Το συγκεκριμένο σουφλέ το φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν ξέρω γιατί έχω αργήσει τόσο πολύ να μοιραστώ την συνταγή μου μαζί σας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως.
Είναι νομίζω το πιο αφράτο σουφλέ σπανάκι από όσα έχω δοκιμάσει, μυρωδάτο και πολύ νόστιμο!!
Ελπίζω να αρέσει και σ’ εσάς!

Χρειαζόμαστε:
1100 γρ. σπανάκι φρέσκο ή 650 γρ. κατεψυγμένο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο (τα φυλλαράκια μόνο)
3 κουταλιές μάραθο ψιλοκομμένο
1 κοφτό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
4 αυγά
100 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
100 ml φρέσκο γάλα
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. φέτα
αλάτι (με προσοχή) – πιπέρι
Επιπλέον
2 κουταλιές σιμιγδάλι για το πασπάλισμα
Στην πράξη:
Κόβουμε σε ροδέλες τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο λίγα λεπτά, να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτουμε το σπανάκι. Αν είναι κατεψυγμένο το προσθέτουμε ως έχει, αν είναι φρέσκο αφού το καθαρίσουμε, το ζεματίζουμε για λίγο πριν και το στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε στην κατσαρόλα μας τα κρεμμυδάκια με το σπανάκι και προσθέτουμε τα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, μάραθο, μοσχοκάρυδο, δυόσμο).
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε λίγο το περιεχόμενο να κρυώσει ελαφρά.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τα γάλατα και το γιαούρτι. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι.
Προσθέτουμε επίσης πιπέρι, αλάτι (πολύ λίγο γιατί θα βάλουμε και την φέτα) και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε.
Τελευταία προσθέτουμε την φέτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη (όχι χοντροτριμμένη με τα χέρια μας).
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αδειάζουμε το μείγμα στο μεγάλο μας πυρέξ, το οποίο προηγουμένως έχουμε λαδώσει πολύ καλά.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με 2 κουταλιές σιμιγδάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 35-45 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Όταν βγάλουμε το πυρέξ από τον φούρνο, αφήνουμε το σουφλέ λίγο να κρυώσει, ώστε να μπορούμε να το κόψουμε εύκολα σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία!

καλημέρα! έχουμε κι εμείς αδυναμία στα σουφλέ, αλλά και στο σπανάκι! οπότε τέλειος συνδυασμός! θα αρέσει και στη μικρή, είμαι σίγουρη, οπότε θα δοκιμαστεί σύντομα. φιλιά και πολλές καλημέρες
ReplyDeleteΤι ωραία συνταγή !!!! Πάω να αγοράσω τα υλικά !!!!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά !!!!
Kαλημέρα! Μ'αρέσει που βάζεις ολα αυτά τα μυρωδικά! Θα μοσχομύρισε η κουζίνα! Σούπερ κολατσιό και για τα παιδιά και πολύ υγιεινό!
ReplyDeleteΠεθαίνω για σουφλέ σπανάκι!
ReplyDeleteΕίναι ένα πιάτο που φτιάχνω σχεδόν σε κάθε μπουφέ ή τραπέζι γιατί αρέσει σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που με το σπανάκι δεν έχουν καλές σχέσεις!
Πολύ μου αρέσει η βερσιόν σου, γιατί είναι σούπερ αρωματική, δεν έχει άπειρα αυγά και έχει σιμιγδάλι που δίνει πολύ ενδιαφέρον στη γεύση!
Φιλιά, καλημέρα!
Τρελλαίνομαι για σουφλέ και το δικό σου έγινε ωραιότατο!!! Το βρίσκω ένα πολύ βολικό πιάτο για πολλές ώρες!!! Με σιμιγδάλι, βέβαια, δεν έχω κάνει ποτέ αλλά τώρα θα το δοκιμάσω!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα!
Poli oreo ki efkolo!!!!!!
ReplyDeleteΠολύ ωραίο,Έλενα!
ReplyDeleteΜια διαφορετική συνταγή για σπανάκι,που θυμίζει στη γεύση σπανακόπιτα,αλλά όπως λες είναι αφράτο!
Φιλιά!
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!! Να έχει καλή σταδιοδρομία και το δικό σου κοριτσάκι, με υγεία και αγάπη πάντα γύρω της!!! Αχ...πότε μεγάλωσαν τα παιδάκια μας...!!!!
ReplyDeleteΔεν εχεις εσυ μονο αδυναμια στο σπανακι σουφλε...εχουμε κι εμεις...Ελενακι!!! Οντως σου εχει γινει υπεροχο και αερινο!!!
ReplyDeleteΚαλο μεσημερι,φιλιαα!!!!!
Ενδιαφέρουσα η εκδοχή με το σιμιγδάλι, έτσι να βρίσκουμε και τι να κάνουμε αυτό που μας περισσεύει από χαλβά ή ραβανί.
ReplyDeleteΤο σπανάκι όπου κι αν μπαίνει μου αρέσει, πόσο μάλλον σε σουφλέ με τόσα ακόμα ωραία υλικά μαζί.
Έλενα ο Ποπάυ θα σε αγαπούσε νομίζω! :)
Ελενάκι σούπερ το σουφλέ σου, φαίνεται πράγματι σκέτος αφρός!Μου ρχεται να δαγκώσω την οθόνη!!!Τέλειο, μπράβο σου!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!!!!
Καλησπέρα Ελενά μου!!!Λατρεύω όλα τά είδη σουφλέ!!!Καταπληκτική συνταγή!!!Είχα δοκιμάσει πρίν καιρό,καί ήθελα νά βρώ τήν ανάλογη συνταγή!!Καί χάρη σέ εσένα,νάτην!!Την βρήκα!!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΠραγματικά υπέροχο το σπανακοσουφλεδάκι σου!Καταγράφεται!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ελενάκι μου, μου αρέσουν πολύ τα σουφλεδάκια, για την αέρινη υφή και την νοστιμιά τους! Το σουφλέ σπανάκι, είναι από τα ωραιότερα! Το δικό σου, το λιμπίζομαι και μόνο που το βλέπω! Έγινε αφράτο αφράτο! Δεν αμφιβάλλω ότι θα εξαφανίστηκε, με το που βγήκε από τον φούρνο!!
ReplyDeleteΚαλό μας βράδυ.
Κι εγώ του έχω μια αδυναμία, Έλενά μου, αλλά επειδή εδώ δεν το τρώνε, λέω να έρθω εκεί να με κεράσεις από το καταπληκτικό αρωματικό δικό σου!
ReplyDelete(Καλή είμαι!)
Φιλάκια πολλά
μμμμμ, αυριο εχω λαικη, περνω τα υλικα και το φτιαχνω!!!!αυριο νεο σχολιο με εντυπωσεις!!!
ReplyDeleteκαλο βραδυ!!!
Φαινεται πολύ ωραίο,σίγουρα θα είναι και νοστιμότατο με τοσα μυρωδικα και υλικα νόστιμα,μπραβο πολυ μου άρεσε,φιλάκια και καλό βράδυ.
ReplyDeleteτο σπανάχι μου αρέσει...σουφλέ σπαναχι δε ξαναφα... μόνο σουφλέ τυρί χαμ..
ReplyDeleteΚαλησπέρα Ελενάκι μου..θεικό το σουφλεδάκι σου κοπέλα μου..εντελώς διαφορετικό απ'ότι το έχουμε συνηθίσει..δεν έχω λόγια..μελέτησα τη συνταγή και την βρήκα συναρπαστική!!Ευχαριστούμε πολύ!άπειρα φιλάκια και ένα ευχάριστο βραδάκι να έχεις!!
ReplyDeleteΛατρεύω ότι έχει σπανάκι! Και το σουφλέ σου μου ανοίγει την όρεξη!
ReplyDeleteΜου αρέσει πολύ το σπανάκι. Σίγουρα θα μου αρέσει και η συνταγή. Φιλάκια!!
ReplyDeleteΕλενάκι μου μπράβο, πολύ ωραίο!
ReplyDeleteΚαι μόνο που το βλέπω ζηλεύωωωωωω!
Θα το φτιάξω με το σιμιγδάλι, σίγουρα κάνει τη διαφορά.
Φιλάκια πολλά ζουζουνάκι μου!
Δεν έχω εγώ αδυναμία στο σουφλέ????
ReplyDeleteΠεθαίνω και ειδικά στο σουφλέ με λαχανικά!!
Θα δοκιμαστεί άμεσα!!!
Φαίνεται πάρα πολύ πετυχημένο!!
ReplyDeleteλοιπον το εφτιαξα και ηταν παρα πολυ καλο!μονο που φοβηθηκα το αλατι και τελικα νομιζω εβαλα λιγο!παρ'ολ'αυτα εγινε αναρπαστο!!!!φιλια πολλα!
ReplyDeleteΑπολαυστικότατο το σουφλέ σου Έλενά μου!!!!! Από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων!!!!
ReplyDeleteΟνειρα γλυκά!
Πολύ ωραίο σουφλέ Ελενα.
ReplyDeleteΚαι μια ωραία ιδέα να φάνε κάποιοι το σπανάκι :)
Και για τραπέζι εξαιρετικό.
Φιλιά
Αγαπημένο!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά.