
Οι μπάρες λεμονιού είναι το ιδανικό γλυκάκι για όσους αγαπούν τα λεμονογλυκάκια, όπως εγώ!
Γιατί είναι πολύ, μα πολύ, λεμονο-νόστιμες!!
Συνταγές για το γλυκό αυτό κυκλοφορούν πολλές στο διαδίκτυο, εγώ επέλεξα αυτήν εδώ!
Έκανα βέβαια κάποιες αλλαγές στην ζύμη, γιατί με την αρχική συνταγή μου έβγαινε λίγο τριφτή, κι εγώ την ήθελα ελαστική και εύπλαστη.
Το γλυκάκι είναι εκτός από νόστιμο και πολύ εύκολο να το φτιάξουμε, το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι το μέγεθος του ταψιού που θα το ψήσουμε.
Το ταψάκι μας (ή το πυρέξ μας), τετράγωνο ή ορθογώνιο, πρέπει να είναι μικρό σε μέγεθος, αλλιώς η κρέμα θα απλώσει και οι μπάρες θα βγουν πιο λεπτές από όσο πρέπει.
Αν δεν έχετε μικρό τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ταψάκι μιας χρήσεως, που θα βρείτε σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετς.
Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε ένα υπέροχο γλυκάκι, το οποίο είναι ιδανικό για να κλείσει ένα όμορφο γεύμα, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα γλυκά, παγωτά, ποτά ή sorbets που περιέχουν λεμόνι.

Τα υλικά μας:
Για την βάση
165 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
55 γρ. ζάχαρη
85 γρ. βούτυρο λιωμένο
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 γεμάτη κουταλιά ξύσμα λεμονιού
Για την κρέμα λεμονιού
230 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
200 ml χυμό λεμονιού
Επιπλέον
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Πάμε να το φτιάξουμε:
Ετοιμάζουμε την βάση
Χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός την ζάχαρη με το βούτυρο και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά της βάσης και να πάρουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Στρώνουμε το ταψάκι μας με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε επάνω την ζύμη. Ισιώνουμε την επιφάνεια με τα χέρια μας ή και με έναν μικρό πλάστη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας), μέχρι να δούμε την ζύμη να χρυσίζει ελαφρά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά με την ζάχαρη, να αφρίσει και να φουσκώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.
Όταν βγάλουμε το ταψάκι από τον φούρνο, αδειάζουμε πάνω στην βάση το μείγμα της κρέμας και το ξαναβάζουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη.
Η κρέμα θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί μετά το ψήσιμο, θα το καταλάβετε αν κουνώντας ελαφρά το ταψάκι την βλέπετε να παραμένει στην θέση της.
Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.
Λίγο πριν το σερβίρουμε (και μόνο τότε) πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας !!!!Θα πάρω ένα κομματάκι !!!!Υπέροχο φαινεται !!!!!!
ReplyDeleteΥπεροχες δειχνουν Ελενακι οι λεμονομπαρες σου...θα τις προσαρμοσω στα δικα μου μετρα για την διατροφη μου για να γλυκαινομαι κι εγω που και που..Καλο Σ/Κ να εχεις φιλια!!!
ReplyDeleteΑγαπημένη γεύση το λεμόνι και οι μπάρες που έφτιαξες Ελενάκι μου καταπληκτικές φαίνονται!!! Μοσχοβόλησαν μέχρι εδώ!!!
ReplyDeleteΦιλάκια και καλό ΣΚ!!
Υπέροχη και αγαπημένη συνταγή!Πολύ ωραία πρόταση!:)
ReplyDeleteΤι όμορφο γλυκάκι!
ReplyDeleteΕίναι πολύ γευστικά όλα τα λεμονογλυκάκια με όμορφο άρωμα και μ΄αρέσουν!
Καλό Σ/Κ,Έλενα!Φιλιά!!!!
Ελενάκι μου μπράβο, υπέροχες!
ReplyDeleteΒάζεις τις μπάρες να βάλω το λιμοντσέλο;
Φιλάκια πολλά αγαπούλα μου, καλό Σ/Κ!
Φαντάζομαι οι μπάρες σου Ελενάκι μου θα είναι ιδιαίτερα μοσχομυριστές με το λεμονάκι που έχουν μέσα.
ReplyDeleteΦιλιά πολλά και καλό Σ/Κ
Με το λεμόνι είμαι πιτσικοκολλητή οπότε φύλαξέ μου το κομμάτι μου παρακαλώ!
ReplyDeleteΚαλά ε, το ανακηρύσσω ως τη λιχουδιά του Σαββάτου! Ό,τι πιο λαχταριστό είδα σήμερα στο διαδίκτυο! Τέλειο!
ReplyDeleteΑγαπημένη γεύση τό λεμόνι καί οι λεμονομπαρες σου,Ελενά μου,σκέτη λυχουδιά!!!!Μυρωδάτη καί εύκολη συνταγή!!!Καλό Σ/Κ!!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΦαίνεται τέλειο!!! Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΩραίο ελαφρυ και μυρωδάτο,τέλειο γλυκάκι,μπράβο πολλα φιλια ,καλη εβδομάδα.
ReplyDeleteΠεθαίνω για λεμονένια γλυκάκια!
ReplyDeleteΤα αγαπώ σχεδόν όσο και τα σοκολατένια!
Είναι φανταστικά και τρώγονται τόσο μα τόσο εύκολα!
Τώρα με την ανάρτηση σου δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Είναι και η ώρα του ελληνικού καφέ και δεν υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό νομίζω!
Φιλιά!
Απίθανα, αγαπώ το λεμόνι να φανταστείς το κόβω στα τέσσερα και το τρώω με αλατάκι.
ReplyDeleteΘα τα δοκιμάσω Ελενάκι μου.
Φιλάκια.
Πολύ όμορφο το γλυκάκι σου και πολύ μυρωδάτο! Καλή βδομάδα!
ReplyDeleteΑγαπάμε πολύυυ το λεμονάκι!!!Τέλειες οι μπάρες σου Ελενάκι μου, φυσικά και θα τις τιμήσουμε, δεν αφήνουμε τέτοιου είδους γλυκάκια με τίποτε, θα τις φτιάξω σύντομα!Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγούλα!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
ΩΩΩΩΩΩΩΩΩ, ΝΑΙ!!!
ReplyDelete;-)
Καλή εβδομάδα, κούκλα μου!
Σε φιλώ!
Ελενάκι μου καλησπέρα!!!
ReplyDeleteΤο γλυκό σου, θα το κάνω έκπληξη στη Μαρία μου, την κορούλα μου, που τρελαίνεται για λεμονογλυκά!!!
Πολλά πολλά φιλιά!!
Και καλή εβδομάδα!!!
Έλενά μου γνωρίζω την ελαφριά γλύκα τους και το υπέροχο άρωμα λεμονιού που τα διακρίνει!!!! Πριν καιρό τα έφτιαχνα κι εγώ!!!! Μπορώ επομένως να σου πω ότι σου έγιναν καταπληκτικά και σε σχήμα και σε γεύση!!!! Απλά συγκλονιστικά!!!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά! Καλή εβδομάδα να έχετε!
Γενικώς δε μου αρέσει πολύ το λεμόνι αλλά ετσι όπως βλέπω αυτό το γλυκάκι μου έρχεται να το φάω όλο.Ωραίο φαίνεται,λαχταριστό.Καλή εβδομάδα κοριτσάκι!!!
ReplyDeleteΛατρεύω την όξινη γεύση του λεμονιού!!! Δεν λέω ποτέ "όχι" σε ο,τιδήποτε έχει λεμόνι!! Το μυρωδάτο γλυκό μπαίνει στη λίστα και στο βιβλίο των συνταγών!!! Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!
ReplyDeleteμου αρέσει πολύ η γεύση του λεμονιού γιαυτό μου αρέσει η ιδέα σου Φιλάκια
ReplyDeleteΛεμονογλυκάκι και καφεδάκι! Η απόλυτη απόλαυση, πρωινή και απογευματινή! Αν και θα μου άρεσε να το προσφέρω μετά από ένα γεύμα. Ένα λεμονάτο γλυκό, δροσίζει και φρεσκάρει την γεύση μας. Οι μπάρες σου, Ελενάκι, είναι παντός καιρού!!!
ReplyDeleteΚαλή μας εβδομάδα.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους!
ReplyDeleteΣας φιλώ πολύ πολύ!
Καλή βδομάδα να έχουμε!
Ελενάκι μου καλησπέρα!!τρελάθηκα που μελέτησα τις μπάρες λεμονιού σου!!είμαι φαν στα γλυκά με λεμόνι και σε μπάρα δεν το είχα σκεφτεί!!καλή βδομάδα γλυκιά μου φίλη..άπειρα φιλάκια!!
ReplyDeleteKαλημερούδια............τι γλυκάκι φοβερό είναι αυτό που έχασα???? Να μου φτιάξεις δικό μου ταψάκι!!!!!
ReplyDeleteΟπου λεμονογλυκό και εσύ κυρία μου, τσουπ ! μέσα ! οχι που θα σου ξέφευγε ?? χιχιχι !!!! χωρίς πλάκα τώρα, πιστεύω ότι πρέπει να είναι πεντανόστιμα και να μυρίζουν απίθανα !!!!! πολύ ωραία πρόταση Λενάκι μου !!!!!
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ πολύ