
Θα αφιερώσω την συνταγή μου αυτή στην Μέτη μας, η οποία έχει φτιάξει και μας έχει κεράσει επανειλημμένως την πιπερόπιτα της Μαρίας μας, και ξέρω πόσο της αρέσουν οι πίτες με πιπεριές.
Αν δεν έχετε φτιάξει την απίθανη πιπερόπιτα της Μαρίας, κακώς δεν την έχετε φτιάξει, γιατί είναι πραγματικά πεντανόστιμη!
Αλλά κι αυτά τα πιτάκια πιστέψτε με, είναι απολύτως εθιστικά!!
Ξεκινάς να μασουλάς ένα, και δεν καταλαβαίνεις για πότε έχεις … εξαφανίσει 4-5!
Με την νοστιμιά και το άρωμα της πιπεριάς, με το τυράκι να δένει πεντανόστιμα με τα υπόλοιπα υλικά, θα γίνουν τα αγαπημένα σας!
Πάμε να τα φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
10 φύλλα κρούστας
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ή 2 μικρότερα)
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κλαράκια φρέσκο δυόσμο (τα φυλλαράκια μόνο)
190 γρ. φέτα
λίγο πιπεράκι
Επιπλέον
1 αυγό για το άλειμμα των φύλλων
σουσάμι για το πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Φροντίζουμε οι πιπεριές που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι γερές και μεγαλούτσικες. Τις πλένουμε καλά, τις κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε καρεδάκια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό, από τον οποίον έχουμε αφαιρέσει τα σκληρά κοτσανάκια.
Τρίβουμε την φέτα στο χοντρό του τρίφτη.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, να γυαλίσει και να μαλακώσει, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για μερικά λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά, και αφήνουμε το περιεχόμενο να κρυώσει λίγο.
Κατόπιν προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και λίγο πιπεράκι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Στον πάγκο εργασίας μας απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας.
Λαδώνουμε το μισό κατά μήκος, και το καλύπτουμε με το άλλο μισό.
Κόβουμε το διπλωμένο φύλλο κατά μήκος στην μέση.
Κάθε φύλλο κρούστας δηλαδή θα μας δώσει 2 πιτάκια.
Βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά γέμισης στο πάνω κοντό μέρος του φύλλου και διπλώνουμε σε τριγωνικά πιτάκια (δείτε εδώ πως τα τυλίγουμε).
Τα αραδιάζουμε σε καλά λαδωμένο ταψί φούρνου.
Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια μας (περίπου μισή ώρα – ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο μας).
Όταν ψηθούν, τα βάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν λίγο.
Κατόπιν τα τοποθετούμε όμορφα σε μια πιατέλα, και ξεκινάμε το … τσιμπολόγημα!
Καλή επιτυχία, καλό μήνα να έχουμε!!!


Σα στραγαλάκια τρώγονται :))
ReplyDeleteΤραγανά γευστικά απολαυστικά!!!!!!!!
Πολλά φιλιά σε όλο το team
Καλημέρα και καλό μήνα
Καλό μήναααα! Με τέτοιες νοστιμιές, καλά ξεκίνησε! Και πιπεριές και φετούλα... Σλουρπ!
ReplyDeleteΠολύ ωραία Έλενά μου! Στο εγγυώμαι... αποκλείεται να φάω μόνο ένα! :)
Πολλά πολλά φιλιά! Καλό Σαββατοκύριακο και να έχεις έναν υπέροχο Νοέμβρη!
Καλό μήνα σε όλη την παρέα!!
ReplyDeleteΌτι πρέπει τα πιτάκια για ένα ποτήρι κρασί.
Μόνο 4-5 τρως? Μάλλον καμιά 10αριά...και δεν το παίρνεις χαμπάρι...Καλό μήνα σε όλους μας..
ReplyDeleteΚαλό μήνα καλονοικοκυράδες...
ReplyDeleteΜε ωραίο τρατάρισμα τον υποδεχόμαστε Ελενάκι μου...Τραγανό,πολύχρωμο και πεντανόστιμο...
( του πανευκόλου δεν το συζητώ,αφού εκεί έχεις τα σκήπτρα...)
Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...-:))))
Αχ! Βαχ! και πάλι αχ βαχ!!!!
ReplyDeleteτι μου κάνεις βρε Λενιώ μου πρωϊ πρωϊ !!!! τι απιθανη νοστιμιά είναι αυτή ! οπως είπες και στον προλογο μια αδυναμια στις πιπερόπιτες την εχουμε οποτε αυτα τα πιτάκια σου θα τα τσακίζαμε πολύ πολύ ευχαρίστως !!!!!!!!!!!!! γεια σου βρε Λενάκι μου πιττού !!!!! χιχιχιχι!!
ευχαριστούμε πολύ πολύ για το κέρασμα!!
καλημέρα σε όλους και καλό μήνα !!!
πολλά φιλια και καλό σ/κ!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ...ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ....ΘΑ ΤΟ ΤΥΠΩΣΩ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ReplyDeleteΑααααυτά είναι!!
ReplyDeleteΓια να ξεκινήσει 5νόστιμα ο μήνας!!!
Φιλάκια, κούκλα!
Καλό μήνα!
Αγαπημένη συνταγή και με πολύ γεύση! Πολύ ωραία πρόταση! Καλό μήνα!!!:)
ReplyDeleteΠιτου εσύ πιτού κι εγώ Ελενάκι!!!χαχα!
ReplyDeleteΤέλεια είναι τα πιπεροπιτάκια που φαίνονται τραγανά τραγανά και απόλυτα γευστικά!!!!!
Πολύ ευχαρίστως θα κερνιόμουν με όλο το ταψί.
Καλό μήνα με πολλά φιλιά!!!!
Πολυ νοστημα και απλα..μπορουν να σταθουν κ σε εναν γιορτινο μπουφε!
ReplyDeleteΑπίθανα τα πιπεροπιτάκια σου, Ελενάκι!! Το τέλειο μεζεδάκι για μπουφέ!! Γωνίτσα, δεν θα μείνει!!
ReplyDeleteΌσο για την πιπερόπιτα της Μαρίας μας, την έχω δοκιμάσει από τα χέρια της Μέτης μας!! Ένα έχω να πω! Φανταστική!
Καλό απόγευμα.
Βοοkmark η σελιδα και παει για δοκιμη γιαμ γιαμ φαινονται!
ReplyDeleteΚαλό μήνα Ελενά μου!!!!Γεμάτος υπέροχες μαγειρικές δημιουργίες!!!
ReplyDeleteΤά πιπεροπιτάκια σου,μέ τρέλαναν!!!!Ουάου!!!Φανταστικά!!!!Καλό Σ/Κ!!!Φιλάκια!!!
Καλό μήνα, τραγανό και μυρωδάτο σαν πιπεροπιτάκια!!!!
ReplyDeleteΩραία η πιπερόπιτα κι ακόμα πιο ωραία τα πιπεροπιτάκια, ειδικά σαν μπυρομεζεδάκι!
ReplyDeleteΜε φύλλο κρούστας και σουσάμι πράγματι κατεβαίνουν πιατέλες - πιατέλες και μετά απορείς που σου τελείωσαν.. :)
Καλό Π/Σ/Κ & καλό μήνα σε όλους/όλες!
Φαίνονται πολύ γευστικά,λες να είναι ωραία και με σφολιάτα!!Φιλιά καλό καλό μήνα
ReplyDeleteΚαλό μήνα Έλενα με τα όμορφα πιπεροπιτακια σου. Την πιπεροπιτα την έχω φτιάξει και άρεσε πολύ, τώρα θα φτιάξω και τα πιτάκια σου. Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις.
ReplyDeleteΕλενάκιιιιιιιιιιιιιιι μουουου!
ReplyDeleteΑυτά δεν είναι πιπεροπιτάκια, η ηδονή του ουρανίσκου είναι μωρό μου!
ΤΕΛΕΙΑ!!!
Καλό μήνα, καλό Σ/Κ και πολλά λιχούδικα φιλάκια!!!
Πράγματι φαίνονται εθιστικά τα πιτάκια!
ReplyDeleteΈχουν ωραία υλικά και θα είναι πάρα πολύ νόστιμα!
Φιλιά καλό ΣΚ!
Πεντανόστιμα τα πιπεροπιτάκια!!!! Γεια στα χέρια σου Ελένη μου!!!!
ReplyDeleteΚαλό μήνα και πολλά φιλιά!
Ροδοκόκκινα και τραγανά τα εξαφανίζεις πριν προλάβεις να τα μετρήσεις!
ReplyDeleteΦιλιά
Τώρα που τα βλέπω αυτό φοβάμαι..... θα τα εξαφανίσω όλα στο λεπτό!!!
ReplyDeleteΤέλεια είναι, φιλάκια.
Καταπληκτικά!!! Τα φάγαμε χθες βράδυ ;)
ReplyDelete