Monday, 20 January 2014

Χάντρες με λουκάνικα


Σας αρέσουν τα φασολάκια χάντρες??
Εκτός από νόστιμα, είναι και βολικά, δεν θέλουν μούλιασμα αποβραδίς, μαγειρεύονται εύκολα και μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα υλικά για να τα νοστιμίσουμε.
Στον άντρα μου αρέσουν πολύ με λουκάνικα και πιπεριές, και συνήθως έτσι τα φτιάχνω.
Τις χάντρες τις βρίσκουμε φρέσκες το καλοκαίρι, οπότε και μπορούμε αν θέλουμε να τις καταψύξουμε. Μα και το χειμώνα μπορούμε μια χαρά να τις μαγειρέψουμε, μιας και τις βρίσκουμε σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετς στα κατεψυγμένα.
Οι χάντρες μαγειρεύονται όπως τα φασολάκια και όχι όπως η φασολάδα. Πρέπει δηλαδή να μείνουν με την σαλτσούλα τους, να μην γίνουν σούπα.
Περιττό βέβαια να πω ότι η σαλτσούλα ενδείκνυται για πολλές πολλές βουτίτσες με φρέσκο ψωμάκι.
Πάμε να τις μαγειρέψουμε λοιπόν!

Θα χρειαστούμε:
450-500 γρ. χάντρες
3 λουκάνικα χωριάτικα, μεσαίου μεγέθους
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 μεγαλούτσικες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
1 κουτί ντοματακια κονκασέ
1 μέτριο καρότο
μαϊντανό (βάλτε μπόλικο, του πάει)
λίγο δυόσμο φρέσκο ή ξερό
μισό κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι – πιπέρι
Στην πράξη:
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε φετάκια.
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες.
Κόβουμε την πιπεριά σε λωριδίτσες και το καρότο σε ροδέλες.
Βάζουμε στο μούλτι τα ντοματάκια κονκασέ, και τα χτυπάμε για λίγο.
Στην κατσαρόλα μας βάζουμε ελαιόλαδο, και σοτάρουμε τα σκόρδα, το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά.
Τα φέρνουμε όλα βόλτα για 1-2 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις χάντρες, το κονκασέ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Προσθέτουμε επίσης και μια κούπα νερό.
Αφού πάρουν όλα μια βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγάκι μας να μαγειρευτεί για 50-60 λεπτά.
Κατά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νεράκι ακόμα (συνήθως δεν χρειάζεται).
Το ζητούμενο είναι να μείνει το φαγητό με την σαλτσούλα του!
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

41 comments:

  1. ΥΠΕΡΟΧΗ συνταγή !!!!!
    Καλή εβδομάδα , κορίτσια !!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα κορίτσια!Έλενα, γευστικότατη η συνταγή σου!Φιλάκια, καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  3. Ελενάκι, τα φασόλια με λουκάνικα, είναι από τα πιο αγαπημένα φαγάκια του άνδρα μου. Τα φασόλια χάνδρες, είναι από τα λίγα είδη φασολιών που τρώω εγώ. Μου έδωσες ιδέα για το τι θα μαγειρέψω αύριο. Πεντανόστιμο φαγητό.
    Καλή εβδομάδα να έχουμε.

    ReplyDelete
  4. Λενιώ μου αυτό το φαγάκι θα το λάτρευε ο φίλος σου ο Φώτης, του αρέσουν πάρα πολύ οι χάνδρες και όπως πολύ καλά ξέρεις βεβαίως-βεβαίως του αρέσουν πολύ και τα λουκάνικα. Θα του το φτιάξω και είμαι σίγουρη ότι θα σε λατρέψει για μια φορά ακόμη !! χιχιχιι

    καλή βδομάδα και πολλές πολλές φιλούπες !!!

    ReplyDelete
  5. Μπονζούρ καλονοικοκυράδες...Καλή εβδομάδα...Μια πιάτο ετοίμασες φιλενάδα για σήμερα Δευτέρα...Μη σου πω θα το κάνω αύριο Τρίτη...

    Καλημέρες και πολλά φιλιά σε όλες σας...-:))))

    ReplyDelete
  6. ΕΛΕΝΆΚΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ. ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ...
    ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΡΕΣΚΑ Η ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΥΛΙΑΣΟΥΝ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΑΚΙ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΑΝ ΦΡΕΣΚΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΩ ΣΥΧΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΤΟ ΝΤΥΛΑΠΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΩΣΩ ΤΙΣ ΒΑΖΩ ΜΑΓΕΙΡΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΜΟΥ 1 -2 ΧΟΥΦΤΕΣ ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΝΟΣΤΙΜΙΑ! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ...ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ.
    ARETH PISTIOLA H
    pastaflora ΤΟΥ GREEK MASA.GR

    ReplyDelete
  7. Καλή εβδομάδα και ευχαριστούμε για την γευστικότατη συνταγή σου!

    ReplyDelete
  8. Έλενα η συνταγη σου φαινεται πολυ δελεαστική και θα την κανω μέσα στην εβδομάδα. Έχω και μια ερώτηση για εξοικονόμηση χρόνου σκέφτομαι να το κανω στην χυτρα το φαγητο, γινεται ; Η θα διαλυθούν τα λουκάνικα; Και αν ναι ποση ωρα; Ευχαριστω εκ των προτέρων.

    ReplyDelete
  9. Καλή βδομάδα και σε σένα Νίκη μου!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  10. Χαρούλα μου σε ευχαριστούμε πολύ!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  11. Ειρηνάκι μόλις είδε την συνταγή ο άντρας μου, μου ..../ ξαναζήτησε να του τα φτιάξω χα χα χααα
    Το λατρεύει αυτό το φαγητό!!
    Και η αλήθεια είναι ότι γίνεται πολύ νόστιμο!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  12. Μαράκι μου για χάρη του Φώτη μας, να του το φτιάξεις εννοείται.
    Η να μου τον στείλεις να του κάνω το τραπέζι, χατήρι θα του χαλάσουμε του παιδιού??
    Πολλά φιλιά φιλεναδίτσα!

    ReplyDelete
  13. Βιβίκα να το φτιάξεις, είναι της γνωστής .... ευκολίας, as you know ;-)
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  14. Πάστα Φλώρα μου πολύ χαίρομαι που σε βλέπω!
    Σε ευχαριστούμε πολύ για τις ιδέες που μας δίνεις!
    Χάντρες προτιμώ πάντα φρέσκες ή κατεψυγμένες, απέφευγα τις ξερές μέχρι τώρα, αλλά το τιπάκι που προτείνεις είναι πολύ καλό.
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  15. spoonstories καλή βδομάδα και σε σένα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  16. Υπέροχο το φαγάκι που μας προτείνεις σήμερα Ελενάκι μου!!!!
    Το κάνω συνήθως με γίγαντες αλλά και οι χάντρες μας αρέσουν πολύ.Απ΄ότι καταλαβαίνω γίνεται πολύ πιο γρήγορα και ευκολα με χάντρες!!!!
    Με συνοδεία κρασιού δε ..ο καλυτερος μεζές!!!!!χαχα!!
    Φιλάκια πολλά πολλά και καλή εβδομάδα!!!!!

    ReplyDelete
  17. Ανώνυμη φίλη,
    θα σου ομολογήσω ότι την χύτρα την έχω εξορίσει από την κουζίνα μου εδώ και χρόνια.
    Ξέρω ότι εξοικονομεί χρόνο και ρεύμα, αλλά νομίζω ότι άλλη νοστιμιά δίνει η κατσαρόλα.
    Αν μπορείς να το μαγειρέψεις στην κατσαρόλα, θα στο συνιστούσα.
    50 λεπτά δεν είναι ιδιαίτερα πολύς χρόνος, και δεν χρειάζεται να είσαι πάνω από το φαγητό, το αφήνεις και σιγομαγειρεύεται.
    Αν πάλι επιμένεις στην χύτρα, σίγουρα απαιτείται πολύ λιγότερος χρόνος.
    Τα λουκάνικα αν είναι καλά και χωριάτικα (όχι δηλαδή τύπου Φραγκφούρτης) δεν νομίζω να σου διαλυθούν.
    Καλή επιτυχία, καλή βδομάδα ευχόμαστε!

    ReplyDelete
  18. Βασάκι μου άλλη γεύση τελείως με τις χάντρες.
    Το φαγητό μαγειρεύεται στην κατσαρόλα, και όχι στον φούρνο, όπως οι γίγαντες.
    Μαγείρεμα πιο εύκολο, πιο γρήγορο και εγγυημένη νοστιμιά!
    Και με ένα καλό κρασάκι από δίπλα, ποιος μας πιάνει!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  19. Τρελαίνομαι γι'αυτές τις χάντρες και είναι τόσο νόστιμες με τις πιπεριές και τα λουκάνικα!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  20. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι χάντρες και σίγουρα με το λουκάνικο και τις πιπεριές θα είναι άλλο πράγμα!!!!

    ReplyDelete
  21. Ελενάκι σούπερ το φαγάκι που μας σερβίρεις, τις χάντρες τις τρώμε πολύ στο σπίτι αλλά δεν τις έχω μαγειρέψει ποτέ έτσι.Την επόμενη φορά σίγουρα θα το δοκιμάσω!!!Ευχαριστούμε!
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ReplyDelete
  22. Νόστιμο και πρωτότυπο φαγάκι, ευχαριστούμε Έλενά μου! Φαντάζομαι γεύση και αρώματα!
    Λουκάνικο χρησιμοποιώ κι εγώ αλλά με τους γίγαντες και γίνονται εξαιρετικοί!

    Φιλάκια πολλά

    ReplyDelete
  23. Ελενάκι, φανταζομαι πόσο νόστιμη γεύση θα έχει και τρέχουν τα σάλια μου!!!
    Πραγματικά σούπερ!!!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ReplyDelete
  24. Τί υπέροχο πιάτο μάς παρουσίασες Ελενά μου!!Νοστιμότατο!!!Μού αρέσουν οι χάντρες καί μέ συνδυασμό λουκάνικο-πιπεριά,σίγουρα απογειωνουν τήν συνταγή!!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  25. Τέλειο, τέλειο, τέλειο! Δεν έχω να πω τίποτα άλλο! Ο χειμώνας αξίζει να συνεχίσει μόνο και μόνο για να τρώμε τέτοια φαγητά! Φιλάκια Ελενάκι!

    ReplyDelete
  26. Με λουκάνικα δεν έχω δοκιμάσει τις χάντρες και έτσι φαίνεται πεντανόστιμο φαγάκι!!!! Είπες και τη μαγική λέξη ¨βούτες¨ και με αποτελείωσες Έλενά μου!!!! Μπαίνει στα προσεχώς!!!!!! Καλή εβδομάδα!!!! Φιλιά!

    ReplyDelete
  27. Όμορφη συνταγή.
    Φιλάκια ...

    ReplyDelete
  28. Μαρί μου αυτό το φαγάκι το λατρεύει και ο άντρας μου, είναι από τα πιο νόστιμα χειμωνιάτικα φαγητά νομίζω!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  29. Καλώς την Βασούλα!
    Μας έλειψες!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  30. Ελενάκι μου αξίζει να το δοκιμάσεις!
    Γίνεται πιο πικάντικο με το λουκανικάκι!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  31. Ελένη μου είναι ένα τελείως διαφορετικό στην γεύση φαγάκι από τους γίγαντες με λουκάνικο, οι οποίοι είναι εξίσου νόστιμοι!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  32. Γιάννα μου φιλιά πολλά πολλά!
    Καλή βδομάδα κούκλα!!

    ReplyDelete
  33. Dimi μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
    Ελπίζω να πέρασε η ίωση και να είσαι καλύτερα.
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  34. Χρύσα μου θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!
    Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα!!

    ReplyDelete
  35. Silena μου οι βούτες επιβάλλονται με αυτό το φαγάκι χα χα χαα
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  36. Μαρία Ελενα, σε ευχαριστώ πολύ!
    Καλή βδομάδα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  37. Πιάτο στούκας, θρεπτικό και χορταστικό!

    Καλή εβδομάδα :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ReplyDelete
  38. Πράγματι χειμωνιάτικο φαγάκι και πολύ νόστιμο!!! Το λατρεύω κι εγώ με ή χωρίς λουκάνικα!

    ReplyDelete
  39. Φαγάκι για χειμώνα και για μπόλικο κρασάκι!!!!!!!!

    ReplyDelete
  40. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά σίγουρα τα λουκάνικα θα δίνουν εξαιρετική γεύση στις χάντρες...Στα υπ΄όψιν Λενιώ μου...<3

    ReplyDelete
  41. Γεια σου Ζουζουνάκι με τις νοστιμιές σου!!!

    Σμμμουουουουουτςςςςς!!!

    ReplyDelete