
Σας αρέσουν τα φασολάκια χάντρες??
Εκτός από νόστιμα, είναι και βολικά, δεν θέλουν μούλιασμα αποβραδίς, μαγειρεύονται εύκολα και μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα υλικά για να τα νοστιμίσουμε.
Στον άντρα μου αρέσουν πολύ με λουκάνικα και πιπεριές, και συνήθως έτσι τα φτιάχνω.
Τις χάντρες τις βρίσκουμε φρέσκες το καλοκαίρι, οπότε και μπορούμε αν θέλουμε να τις καταψύξουμε. Μα και το χειμώνα μπορούμε μια χαρά να τις μαγειρέψουμε, μιας και τις βρίσκουμε σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετς στα κατεψυγμένα.
Οι χάντρες μαγειρεύονται όπως τα φασολάκια και όχι όπως η φασολάδα. Πρέπει δηλαδή να μείνουν με την σαλτσούλα τους, να μην γίνουν σούπα.
Περιττό βέβαια να πω ότι η σαλτσούλα ενδείκνυται για πολλές πολλές βουτίτσες με φρέσκο ψωμάκι.
Πάμε να τις μαγειρέψουμε λοιπόν!

Θα χρειαστούμε:
450-500 γρ. χάντρες
3 λουκάνικα χωριάτικα, μεσαίου μεγέθους
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 μεγαλούτσικες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
1 κουτί ντοματακια κονκασέ
1 μέτριο καρότο
μαϊντανό (βάλτε μπόλικο, του πάει)
λίγο δυόσμο φρέσκο ή ξερό
μισό κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι – πιπέρι
Στην πράξη:
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε φετάκια.
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες.
Κόβουμε την πιπεριά σε λωριδίτσες και το καρότο σε ροδέλες.
Βάζουμε στο μούλτι τα ντοματάκια κονκασέ, και τα χτυπάμε για λίγο.
Στην κατσαρόλα μας βάζουμε ελαιόλαδο, και σοτάρουμε τα σκόρδα, το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά.
Τα φέρνουμε όλα βόλτα για 1-2 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις χάντρες, το κονκασέ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Προσθέτουμε επίσης και μια κούπα νερό.
Αφού πάρουν όλα μια βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγάκι μας να μαγειρευτεί για 50-60 λεπτά.
Κατά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νεράκι ακόμα (συνήθως δεν χρειάζεται).
Το ζητούμενο είναι να μείνει το φαγητό με την σαλτσούλα του!
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

ΥΠΕΡΟΧΗ συνταγή !!!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα , κορίτσια !!!!!!!
Καλημέρα κορίτσια!Έλενα, γευστικότατη η συνταγή σου!Φιλάκια, καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΕλενάκι, τα φασόλια με λουκάνικα, είναι από τα πιο αγαπημένα φαγάκια του άνδρα μου. Τα φασόλια χάνδρες, είναι από τα λίγα είδη φασολιών που τρώω εγώ. Μου έδωσες ιδέα για το τι θα μαγειρέψω αύριο. Πεντανόστιμο φαγητό.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα να έχουμε.
Λενιώ μου αυτό το φαγάκι θα το λάτρευε ο φίλος σου ο Φώτης, του αρέσουν πάρα πολύ οι χάνδρες και όπως πολύ καλά ξέρεις βεβαίως-βεβαίως του αρέσουν πολύ και τα λουκάνικα. Θα του το φτιάξω και είμαι σίγουρη ότι θα σε λατρέψει για μια φορά ακόμη !! χιχιχιι
ReplyDeleteκαλή βδομάδα και πολλές πολλές φιλούπες !!!
Μπονζούρ καλονοικοκυράδες...Καλή εβδομάδα...Μια πιάτο ετοίμασες φιλενάδα για σήμερα Δευτέρα...Μη σου πω θα το κάνω αύριο Τρίτη...
ReplyDeleteΚαλημέρες και πολλά φιλιά σε όλες σας...-:))))
ΕΛΕΝΆΚΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ. ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ...
ReplyDeleteΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΡΕΣΚΑ Η ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΥΛΙΑΣΟΥΝ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΑΚΙ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΑΝ ΦΡΕΣΚΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΩ ΣΥΧΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΤΟ ΝΤΥΛΑΠΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΩΣΩ ΤΙΣ ΒΑΖΩ ΜΑΓΕΙΡΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΜΟΥ 1 -2 ΧΟΥΦΤΕΣ ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΝΟΣΤΙΜΙΑ! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ...ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ.
ARETH PISTIOLA H
pastaflora ΤΟΥ GREEK MASA.GR
Καλή εβδομάδα και ευχαριστούμε για την γευστικότατη συνταγή σου!
ReplyDeleteΈλενα η συνταγη σου φαινεται πολυ δελεαστική και θα την κανω μέσα στην εβδομάδα. Έχω και μια ερώτηση για εξοικονόμηση χρόνου σκέφτομαι να το κανω στην χυτρα το φαγητο, γινεται ; Η θα διαλυθούν τα λουκάνικα; Και αν ναι ποση ωρα; Ευχαριστω εκ των προτέρων.
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα και σε σένα Νίκη μου!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Χαρούλα μου σε ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
Ειρηνάκι μόλις είδε την συνταγή ο άντρας μου, μου ..../ ξαναζήτησε να του τα φτιάξω χα χα χααα
ReplyDeleteΤο λατρεύει αυτό το φαγητό!!
Και η αλήθεια είναι ότι γίνεται πολύ νόστιμο!
Φιλάκια!
Μαράκι μου για χάρη του Φώτη μας, να του το φτιάξεις εννοείται.
ReplyDeleteΗ να μου τον στείλεις να του κάνω το τραπέζι, χατήρι θα του χαλάσουμε του παιδιού??
Πολλά φιλιά φιλεναδίτσα!
Βιβίκα να το φτιάξεις, είναι της γνωστής .... ευκολίας, as you know ;-)
ReplyDeleteΦιλιά πολλά πολλά!
Πάστα Φλώρα μου πολύ χαίρομαι που σε βλέπω!
ReplyDeleteΣε ευχαριστούμε πολύ για τις ιδέες που μας δίνεις!
Χάντρες προτιμώ πάντα φρέσκες ή κατεψυγμένες, απέφευγα τις ξερές μέχρι τώρα, αλλά το τιπάκι που προτείνεις είναι πολύ καλό.
Φιλιά, καλή βδομάδα!
spoonstories καλή βδομάδα και σε σένα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Υπέροχο το φαγάκι που μας προτείνεις σήμερα Ελενάκι μου!!!!
ReplyDeleteΤο κάνω συνήθως με γίγαντες αλλά και οι χάντρες μας αρέσουν πολύ.Απ΄ότι καταλαβαίνω γίνεται πολύ πιο γρήγορα και ευκολα με χάντρες!!!!
Με συνοδεία κρασιού δε ..ο καλυτερος μεζές!!!!!χαχα!!
Φιλάκια πολλά πολλά και καλή εβδομάδα!!!!!
Ανώνυμη φίλη,
ReplyDeleteθα σου ομολογήσω ότι την χύτρα την έχω εξορίσει από την κουζίνα μου εδώ και χρόνια.
Ξέρω ότι εξοικονομεί χρόνο και ρεύμα, αλλά νομίζω ότι άλλη νοστιμιά δίνει η κατσαρόλα.
Αν μπορείς να το μαγειρέψεις στην κατσαρόλα, θα στο συνιστούσα.
50 λεπτά δεν είναι ιδιαίτερα πολύς χρόνος, και δεν χρειάζεται να είσαι πάνω από το φαγητό, το αφήνεις και σιγομαγειρεύεται.
Αν πάλι επιμένεις στην χύτρα, σίγουρα απαιτείται πολύ λιγότερος χρόνος.
Τα λουκάνικα αν είναι καλά και χωριάτικα (όχι δηλαδή τύπου Φραγκφούρτης) δεν νομίζω να σου διαλυθούν.
Καλή επιτυχία, καλή βδομάδα ευχόμαστε!
Βασάκι μου άλλη γεύση τελείως με τις χάντρες.
ReplyDeleteΤο φαγητό μαγειρεύεται στην κατσαρόλα, και όχι στον φούρνο, όπως οι γίγαντες.
Μαγείρεμα πιο εύκολο, πιο γρήγορο και εγγυημένη νοστιμιά!
Και με ένα καλό κρασάκι από δίπλα, ποιος μας πιάνει!
Φιλιά πολλά!
Τρελαίνομαι γι'αυτές τις χάντρες και είναι τόσο νόστιμες με τις πιπεριές και τα λουκάνικα!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Μου αρέσουν πάρα πολύ οι χάντρες και σίγουρα με το λουκάνικο και τις πιπεριές θα είναι άλλο πράγμα!!!!
ReplyDeleteΕλενάκι σούπερ το φαγάκι που μας σερβίρεις, τις χάντρες τις τρώμε πολύ στο σπίτι αλλά δεν τις έχω μαγειρέψει ποτέ έτσι.Την επόμενη φορά σίγουρα θα το δοκιμάσω!!!Ευχαριστούμε!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!!
Νόστιμο και πρωτότυπο φαγάκι, ευχαριστούμε Έλενά μου! Φαντάζομαι γεύση και αρώματα!
ReplyDeleteΛουκάνικο χρησιμοποιώ κι εγώ αλλά με τους γίγαντες και γίνονται εξαιρετικοί!
Φιλάκια πολλά
Ελενάκι, φανταζομαι πόσο νόστιμη γεύση θα έχει και τρέχουν τα σάλια μου!!!
ReplyDeleteΠραγματικά σούπερ!!!
Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Τί υπέροχο πιάτο μάς παρουσίασες Ελενά μου!!Νοστιμότατο!!!Μού αρέσουν οι χάντρες καί μέ συνδυασμό λουκάνικο-πιπεριά,σίγουρα απογειωνουν τήν συνταγή!!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΤέλειο, τέλειο, τέλειο! Δεν έχω να πω τίποτα άλλο! Ο χειμώνας αξίζει να συνεχίσει μόνο και μόνο για να τρώμε τέτοια φαγητά! Φιλάκια Ελενάκι!
ReplyDeleteΜε λουκάνικα δεν έχω δοκιμάσει τις χάντρες και έτσι φαίνεται πεντανόστιμο φαγάκι!!!! Είπες και τη μαγική λέξη ¨βούτες¨ και με αποτελείωσες Έλενά μου!!!! Μπαίνει στα προσεχώς!!!!!! Καλή εβδομάδα!!!! Φιλιά!
ReplyDeleteΌμορφη συνταγή.
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Μαρί μου αυτό το φαγάκι το λατρεύει και ο άντρας μου, είναι από τα πιο νόστιμα χειμωνιάτικα φαγητά νομίζω!
ReplyDeleteΦιλιά!
Καλώς την Βασούλα!
ReplyDeleteΜας έλειψες!!
Φιλάκια!
Ελενάκι μου αξίζει να το δοκιμάσεις!
ReplyDeleteΓίνεται πιο πικάντικο με το λουκανικάκι!
Φιλιά πολλά!
Ελένη μου είναι ένα τελείως διαφορετικό στην γεύση φαγάκι από τους γίγαντες με λουκάνικο, οι οποίοι είναι εξίσου νόστιμοι!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Γιάννα μου φιλιά πολλά πολλά!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα κούκλα!!
Dimi μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
ReplyDeleteΕλπίζω να πέρασε η ίωση και να είσαι καλύτερα.
Φιλάκια!
Χρύσα μου θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά, καλή βδομάδα!!
Silena μου οι βούτες επιβάλλονται με αυτό το φαγάκι χα χα χαα
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Μαρία Ελενα, σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα!
Φιλιά!
Πιάτο στούκας, θρεπτικό και χορταστικό!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα :)
http://beautyfollower.blogspot.gr
Πράγματι χειμωνιάτικο φαγάκι και πολύ νόστιμο!!! Το λατρεύω κι εγώ με ή χωρίς λουκάνικα!
ReplyDeleteΦαγάκι για χειμώνα και για μπόλικο κρασάκι!!!!!!!!
ReplyDeleteΔεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά σίγουρα τα λουκάνικα θα δίνουν εξαιρετική γεύση στις χάντρες...Στα υπ΄όψιν Λενιώ μου...<3
ReplyDeleteΓεια σου Ζουζουνάκι με τις νοστιμιές σου!!!
ReplyDeleteΣμμμουουουουουτςςςςς!!!