Η σημερινή μας πρόταση για ένα νόστιμο σνακ, πιστεύω θα σας ενθουσιάσει!!
Πολύ συχνά προβληματίζομαι, όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι, τι να φτιάξω για να δώσω στο παιδί μου να φάει στο σχολείο ή τι να πάρουμε και εμείς μαζί μας στη δουλειά.
Σκαρφίστηκα λοιπόν αυτά τα κουλουράκια με σπιτικό φύλλο ζύμης, και από τότε που τα δοκιμάσαμε τα φτιάχνω συχνά.
Τα υλικά τους είναι λίγα και η εκτέλεσή τους πανεύκολη.
Η γέμισή τους μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τι σας αρέσει περισσότερο, όπως τριμμένο τυρί και αλλαντικά, μανιτάρια, ελιές, ντομάτα, πιπεριές κ.α.
Τα συγκεκριμένα θυμίζουν τυρόπιτα και σας βεβαιώ γίνονται πεντανόστιμα!
Πάμε να σας πω πως θα τα φτιάξουμε!
Υλικά για 6 τεμάχια:
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό (ίσως και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξύδι
αλάτι
1,5 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φέτα ή ανάμεικτη με ανθότυρο
Επιπλέον:
ελαιόλαδο για επάλειψη
λίγο σουσάμι
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τα δύο είδη αλεύρων και το αλάτι, και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο και το ξύδι και ζυμώνουμε όλα τα υλικά.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη και να μη κολλάει στα χέρια μας, γι αυτό ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι ή λίγο αλευράκι παραπάνω.
Σκεπάζουμε τη λεκανίτσα με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου. Έπειτα την χωρίζουμε σε 6 μπαλίτσες.
Πασπαλίζουμε μια καθαρή επιφάνεια με λίγο αλεύρι.
Παίρνουμε μια μπαλίτσα ζύμης, την τοποθετούμε επάνω στο αλεύρι και την πασπαλίζουμε ξανά με λίγο αλεύρι.
Με ένα μικρό πλάστη την ανοίγουμε σε μακρόστενο λεπτό φυλλαράκι.
Μοιράζουμε την ποσότητα του τυριού σε 6 ίσα μέρη.
Τοποθετούμε το 1/6 της ποσότητας κατά μήκος του φύλλου ζύμης που ανοίξαμε, διπλώνουμε προς τα μέσα τις 2 κοντές άκρες και τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό.
Στρίβουμε λιγάκι τη ζύμη για να κάνει το σχέδιο που βλέπετε στις φωτός, βρέχουμε ελαφρά τη μια άκρη με λίγο νερό και την ενώνουμε με την άλλη.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα φυλλαράκια ζύμης, φτιάχνοντας έτσι 6 κουλούρια.
Λαδώνουμε την επιφάνειά τους με ένα πινέλο και τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί λαδωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά). Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε και μας στεγνώσουν.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Πωπω τελεια ιδεα!
ReplyDeleteΥπέροχα φαίνονται τα τυροκουλούρια! Δεν χρειάζονται κάποιο διογκωτικό ε? Ρωτάω όπως καταλαβαίνετε διότι μπαίνουν άμεσα στο πρόγραμμα.
ReplyDeleteΒρε Ελένη, το έκανες πάλι το θαύμα σου!Με το σουσαμάκι του αυτά τα κουλουροτιροπιτάκια είναι θαύμα.Καλημέρα!
ReplyDeleteΦαίνονται ακαταμάχητα!Καλημέρες!
ReplyDeleteΠρωινός καφές με κουλουράκι...Οτι το καλύτερο και μάλιστα από τα χεράκια σου Ελενάκι μου...Μοσχομύρισαν...!!!
ReplyDeleteΚαλημέρες και πολλά φιλιά σε όλες σας...-:))
Πω πωωω Ελενάκι τι να πω????
ReplyDeleteΥπέροχα, υπέροχα, υπέροχα!!!!!
Και πανεύκολα, δηλαδή στο στοιχείο μου ;-)
Φιλιά πολλά, πολλά!
Καλημέρα Maria μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteAmelie καλημέρα, όχι δε χρειάζονται κανένα διογκωτικό γιατί το φύλλο τους είναι λεπτό όπως στις πίτες περίπου και όχι ζυμαράκι π.χ σαν τα κουλούρια Θεσσαλονίκης για να φουσκώσει.καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ!
Λίλια μου χαίρομαι που αρέσουν,σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Καλημέρα Lenia μου, σε ευχαριστώ πολύ!!!!
ReplyDeleteΣπιρτοκουτάκι μου καλημέρα!!!Θα συμφωνήσω μαζί σου, κουλουράκι και καφεδάκι το τέλειο πρωινό!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Σμουτς, φιλάκιααα!!!!
Ελενάκι μου καλημέρα!!!!!Χαίρομαι ιδιαίτερα που σου αρέσουν!Ταιριάζουμε πολύ όπως έχεις καταλάβει, είμαι επίσης του εύκολου & γρήγορου χαχα!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Σμουτς!
Ελενάκι μου, σίγουρα θα το δοκιμάσω το θαυματάκι που μας προτείνεις!!!
ReplyDeleteΝομίζω πως θα προσθέσω και το ανθότυρο!!!
;-)
ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!!!
Πολύ ωραία θέλω τώρα!!
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι σε όλες!!
Καλημέρα,
ReplyDeleteπολύ ωραία και λογικά τρώγονται στη στιγμή!!!!
θεωρώ ότι η γέμιση πειράζεται όσο θέλουμε έτσι;;;;
πολλά φιλιά
μας άνοιξες την όρεξη μεσημεριάτικα
Γιάννα μου μπορείς να προσθέσεις ανθότυρο, αλλαντικά και ότι άλλο σου αρέσει!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια πολλά....σμουτς!!!!!!
Ξανθή μου χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά!!!!!
Αμαλία μου τρώγονται στο πι και φι, εξαφανίζονται!!!Φυσικά και πειράζεις τη γέμιση, πρόσθεσε μέσα ότι θέλεις!!!!Σε ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!!!
Και υγιεινό, και νόστιμο, και εύκολο, και πάω να το φτιάξω τώρα!!!! Φιλιά Ελενάκι!
ReplyDeleteΧρύσα μου είναι πολύ νόστιμα, καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!!
ReplyDeleteΧαίρομαι που άρεσαν,σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!!!
Φανταστικά Ελένη.Και με χειροποίητο φυλλο, δεν υπάρχει καλύτερο κολατσιό.
ReplyDeleteΜπράβο
Φιλιά :)
Μάριον λατρεύω το χειροποίητο φύλλο είναι πολύ πιο νόστιμο!Πράγματι είναι καταπληκτικό κολατσιό, δοκίμασέ το!Σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΦιλιά!!!
Τέλεια πρόταση και τόσο αγαπημένη! Ευχαριστούμε κορίτσια!!!!
ReplyDeleteΚαλησπέρα Ευγενία!
ReplyDeleteΣε ευχαριστούμε πολύ!!!!
Υπέροχα φαίνονται ,Ελένη μου !!!!
ReplyDeleteΘα κρατήσω το link της συνταγής και θα ξαναπεράσω !!!!!
Ελένη, πρέπει να έγιναν πολύ νόστιμα!!! Ωραία η ιδέα σου για σνακ των παιδιών! Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!
ReplyDeleteτέλεια...μας ανοίγεις την όρεξη!! μπραβο!!
ReplyDeleteΦανταστικά τά τυροκουλούρια σου Ελένη μου!!Εύκολη συνταγή καί νόστιμη!!!Αρέσουν πολύ στά μικρά μας,τά τυρόψωμα.Σίγουρα θά λατρέψουν τά κουλουράκια σου!!!!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΕλένη μου, με ενθουσίασε η ανάρτησή σου. Την εκτύπωσα ήδη!
ReplyDeleteΑυτό τον καιρό, ψάχνω για έξυπνα σνακ, για να παίρνουν οι μικρές στη σχολή, όταν δεν προλαβαίνουν να φάνε μεσημεριανό.
Πολλά φιλάκια
Καλή εβδομάδα!!!
Και ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνταγή αυτή!!!
Νίκη μου είναι πάρα πολύ ωραία, δοκίμασέ τα, καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά!
Βάσω μου έγιναν καταπληκτικά, το ιδανικό σνακ και για μικρούς και για μεγάλους, δοκίμασέ τα!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ, φιλιά!!!
Λαμπρινή μου σε ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά!!!!
ReplyDeleteDimi μου είναι πάρα πολύ ωραία μοιάζουν σαν τυροπιτούλες, αν τρώνε τυρί σίγουρα θα τα λατρέψουν!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια πολλά!!!
Ροδούλα μου πιστεύω πως είναι μια είναι απο τις καλύτερες λύσεις, και με έχουν βολέψει πάρα πολύ.Τα παίρνουμε και μεις με το σύζυγο στη δουλειά για κολατσιό.Της μικρής μου της αρέσουν πάρα πολύ.Εύχομαι να αρέσουν και στις δικιές σου κορούλες.Δοκίμασέ τα!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!!!
Φαίνονται πεντανόστιμα και σχετικά εύκολα!!!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!!
Δεν λέμε ποτέ "όχι" σε μια λαχταριστή παραλλαγή του αγαπημένου κουλουριού!!! Πόσο μάλλον αν είναι και γεμιστό! Μπήκε στα "προσεχώς"!
ReplyDeleteΕνθουσιάστηκα και μονο που τα είδα!
ReplyDeleteΤι όμορφα τα κουλουράκια σου Ελένη μου...με τυράκι τέλεια!!!!
ReplyDeleteΦαίνονται πεντανόστιμα.
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Πολύ ωραία! Να είχα τώρα!!!
ReplyDeleteΤο καλητερο μακραν πρωινό και κολαστιο Ελενη μου και πανευκολο θα μπορούσαμε να τα βαλουμε και στην καταψυξη αψητα.. και να βγαζουμε να τα ψήνουμε;; αν τα κανουμε ετσι τα ψήνουμε κατεψυγμένα.. ή τα ξεπαγώνουμε;;; απορία.. μου!!!!φιλάκιααααα!!!
ReplyDeleteΕλένη μου ζωγράφισες!!! Υπέροχο κολατσιό και φαντάζομαι ...η μικρή θα το απόλαυσε!!!! Πεντανόστιμο ...τέλειο!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Είναι πράγματι πανεύκολα Ρένα μου!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά!!!
Simonmad καλή επιτυχία σου εύχομαι αν τα φτιάξεις!Χαίρομαι που σου άρεσαν, σε ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteBeauty Follower , σε ευχαριστώ πολύ!!!!Καλό βράδυ!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ Σοφία μου να σαι καλά!!!
ReplyDeleteΚαλό σου βράδυ!!!!
Μαρία Έλενα σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσαν!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!!
Μαράκι μου μακάρι να μπορούσες να δοκιμάσεις, είναι πάρα πολύ ωραία!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!
Σμαραγδένια μου νομίζω πως είναι καλύτερα να τα βάλουμε άψητα στη κατάψυξη και να βγάζουμε κάθε φορά αυτά που θέλουμε να ψήσουμε μόνο.Επειδή είναι φύλλο φοβάμαι μήπως αν τα βάλουμε ψημένα στη κατάψυξη αλλοιωθεί το αποτέλεσμα. Χαίρομαι που σου άρεσαν σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Κική μου είναι από τα αγαπημένα μας σνακ πλέον(μικρών & μεγάλων).Χαίρομαι που άρεσαν και σε σένα!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Καλό βράδυ, φιλάκια!!!!
Ελενάκι μου γλυκό, μου έφτιαξες το πιο ωραίο σνακ!!! σε λατρεύω σματς σμουτς !!! παίρνω ότι εχει περισσέψει απο την 3η δόση που έφτιαξες !!! χιχιχιχιχι!!!
ReplyDeleteκαλημερούδια !!!!!!!!!!!
Ελένη μου, πολύ ωραίο σνακ, τα γεμιστά σου κουλούρια. Για μικρούς και μεγάλους. Άνετα μπορώ να τα δώσω στην μικρή, για κολατσιό στη σχολή, μετά το μάθημα. Φαντάζομαι ότι κάλιστα μπορούν να φαγωθούν και κρύα. Εν τω μεταξύ, στείλε μερικά προς τα κάτω, γιατί θα πιούμε το απογευματινό μας καφεδάκι σε λίγο και ένα ωραίο, γεμιστό κουλουράκι, είναι το καλύτερο συνοδευτικό.
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα.
Έγραψες πάλι Ελενάκι...τι να πω? Εξαιρετικά τα κουλουράκια σου..Εύκολα και ζουμπουρλούδικα και εντελώς όμορφη παρουσίαση...
ReplyDeleteΛοιπόν είναι πολύ ωραία και νόστιμα ευχαριστούμε αλλά ΜΠΩΡΟ να χρησιμοποιείτο ένα είδος αλεύρι γιατι εδώ ΣΤΙΝ Γερμανία δεν ξέρω αν βρω ολικής άλεσης
ReplyDeleteΜαράκι μου είμαι ήδη στη 4η δόση χαχαχα!!!Χαίρομαι που σου άρεσαν!Σε ευχαριστώ!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά πολλά, σμουτςςςςς!!!!!
Ειρηνη μου σίγουρα θα αρέσουν πάρα πολύ στη κόρη σου, τρώγονται άνετα και κρύα όπως το είπες!Σου στέλνω αμέσως μερικά!!!!Σε ευχαριστώ πολύ να σαι καλά!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!!
Ευάκι μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!!!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά πολλά!!!!!!!!
Anonymous, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιό σου,χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή!Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο λευκό αν δε βρίσκεις ολικής άλεσης αλεύρι. Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ για την απάντηση. Και εγώ είμαι φαν της κΟυζίνας θα ηθελΑ. Και εγώ νΑ μάθω πως μπορώ ΝΣ πω στο σελίδα να βάζω συνταγές αν θέλεις να μου δώσεις κάτι που ΒΑ μπορέσω να εποικηνονησω φυλάκια.....
ReplyDeleteΧαιρόμαστε πολύ που σου αρέσει η κουζίνα!!!Επικοινώνησε μαζί μας στο email του blog μας syntageskardias@yahoo.com
ReplyDeleteΚαλό βραδυ!!!
Χρειάστηκε αιθέρας για να συνέλθω Ελενάκι μου... Τέλεια!!!
ReplyDeleteΦιλάκια μισολιπόθυμα!
Έδωσες τεράστια λύση για σνακ στην οικογένεια! Δεν τα κρίνω, δεν τρώω φέτα. Είμαι σίγουρη θα ακούσω πολλά μμμμ από το σπίτι όμως!
ReplyDelete