
Το μαγείρεψα τις προάλλες για πρώτη φορά, και δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο πολύ μας άρεσε! Ίσως γιατί αγαπάμε πολύ την κινέζικη κουζίνα, και το πιάτο αυτό θύμιζε έντονα …… chinese style!!
Το μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωριδίτσες, μαγειρεύτηκε μέσα σε μια πολύ νόστιμη σάλτσα.
Στο τέλος του μαγειρέματος προστέθηκε και το μπρόκολο που πήρε όλη την νοστιμιά από την σάλτσα, παραμένοντας όμως τραγανό.
Το συνοδεύσαμε με ένα άσπρο ρυζάκι και απολαύσαμε ένα φαγάκι από αυτά που χαίρεσαι να τα μοιράζεσαι με τους αγαπημένους σου.
Πάμε να το φτιάξουμε και μαζί!

Χρειαζόμαστε:
1 κιλό σνίτσελ μοσχαρίσια
2 μέτρια μπρόκολα (φρέσκα)
150 ml σόγια sauce
2 κουταλιές σησαμέλαιο
2 κουταλιές σκόνη σκόρδου ή 3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
1 κύβο βοδινού, ψυγείου
αλάτι (προαιρετικά)
Επιπλέον
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
Στην πράξη:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας χτυπήσει τα σνίτσελ πολύ καλά, ώστε να γίνουν όσο πιο λεπτά γίνεται.
Με κοφτερό μαχαίρι κουζίνας, τα κόβομε σε λεπτές λωρίδες. Αν είναι πολύ μακριές, τις κόβουμε στην μέση.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας ελαιόλαδο, να καλύψει τον πάτο, και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές σησαμέλαιο. Σοτάρουμε το μοσχαράκι, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μπρόκολο και το κορν φλάουρ, καθώς και 1,5 κούπα νερό (300 ml).
Αλάτι εγώ δεν έβαλα, γιατί και η σόγια είναι αλμυρή και ο ζωμός. Δοκιμάστε και προσθέστε με προσοχή αν θέλετε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά, και αφήνουμε το μοσχαράκι να σιγομαγειρευτεί μέχρι να είναι έτοιμο (περίπου 1 ώρα).
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα μπρόκολα.
Τα χωρίζουμε σε μπουκετάκια, αφαιρώντας τα σκληρά κοτσάνια. Τα πλένουμε πολύ καλά, και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να ετοιμαστεί το μοσχαράκι.
Όταν το μοσχαράκι είναι έτοιμο, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μπρόκολα και άλλη μια κούπα νερό. Τα αφήνουμε όλα να πάρουν μια βράση.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μια κουτάλα από τον ζωμό του φαγητού, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε όλα μαζί να μαγειρευτούν για 1-2 λεπτά.
Σερβίρουμε παρέα με ένα άσπρο ρυζάκι, και απολαμβάνουμε ένα πολύ νόστιμο φαγάκι!
Καλή επιτυχία!!

Καλημέρα Ελενάκι, ήρθα πρώτη για να προλάβω να πάρω τη μεριδούλα μου!Τέλειο φαγάκι, μου αρέσουν όλα τα υλικά του και θα μαγειρευτεί σύντομα!Ευχαριστούμε για τη συνταγούλα!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Ελενάκι μου παρ'ολα που είμαι σκασμένο σαν την Αμαλί και την Εύα ένα πράγμα, το φαγάκι σου θα το τιμούσα με το παραπάνω, φαίνεται υπέροχο !!!!!!!
ReplyDeleteγεια στα χέρια σου !!! όνειρο φαγάκι !!!
σε φιλώ πολύ πολύ!!
εγώ λατρεύω μπρόκολο,οπότε το καταγράφω...
ReplyDeleteΜου αρέσουν αυτές οι ιδέες σου οι "Κινέζικες"...
Καλημέρες και φιλιά πολλά πολλα σε όλες σας...-:)))
Α, κι εγώ τη θέλω τη μεριδούλα μου!!!
ReplyDeleteΦαίνεται πεντανόστιμο!!!
;-)
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Ελενάκι μου!
Κράτησε μου ένα πιάτο Ελένη!!Θα το τιμήσω ιδιαίτερα το φαγητό σου!!Έτσι όπως το βλέπω ζεστό άχνισε η οθόνη μου βρε παιδί μου, χαχαχαχα φιλιά!
ReplyDeleteΤο λατρεύω το μπρόκολο!!! Ευκαιρία να το δοκιμάσω και διαφορετικά!
ReplyDeleteΦέρνω τα μαχαιροπίρουνά μου και το πιάτο μου, να τσιμπίσω το κατιτίς μου και εγώ, μαζί με τα άλλα κορίτσια. Ελπίζω να άφησαν τίποτα, γιατί τις βλέπω πολύ ορεξάτες. Και πως να μην είναι με τις νοστιμιές που μας σερβίρεις, Ελενάκι;;
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα.
Εμένα τα κινέζικα δεν μου αρέσουν..αλλά μου αρέσει και το μοσχάρι και το μπρόκολο...οπότε θεωρώ ότι τι να με προβληματίσει η σόγια??...άντε στο καλό θα δοκιμάσω γιατί ούτως ή άλλως τα φαγάκια σου τα βρίσκω νοστιμότατα...φιλάκια...
ReplyDeleteΜια μερίδα και για μένα Έλενά μου!!!!! Δείχνει πεντανόστιμο!!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Πρωτότυπο το φαγάκι σου Έλενα με ωραίο συνδυασμό υλικών.
ReplyDeleteΩραίο καί νόστιμο τό πιάτο σου Ελενά μου!!Πρωτότυπη συνταγή!!!Σήμερα μού έφερε ο γείτονας μία τσάντα μπρόκολα από τό κτήμα του!!!Μού έδωσες ωραία ιδέα!!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΤι ωραίο το φαγάκι σου Ελενάκι! Μου αρέσουν πολύ τα κινέζικα! Καταγράφεται :)
ReplyDeleteΚι εμένα μου αρέσουν τα κινέζικα, και το δικό σου είναι πολύ πρωτότυπο, με τέλεια υλικά! Θα δοκιμαστεί σίγουρα!
ReplyDeleteΌμορφη συνταγή
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Πολύ ωραία συνταγή!!!!
ReplyDeleteΕυχαριστούμε!!!!
Μμμμ! Πρέπει να έγινε νόστιμο αν και θα το προτιμούσα χωρίς τη σάλτσα σόγιας που πάντα μου φαίνεται ότι σκοτώνει το σησαμέλαιο! Πρέπει να έγινε πολύ ωραίο!!
ReplyDeleteΦιλιά Έλενά μου!
Πολυ ωραίο πιατο και εχει τις γευσεις που μ αρεσουν,μπραβο,φιλια.........
ReplyDelete神奇的菜.................'再可怕
ReplyDeleteΕλενα τέλειο το φαγάκι σου και με πολύ αγαπημένα υλικά.
ReplyDeleteΝα είσαι καλά φιλιά καλό σ/κ!!!!!
Αγαπημένο μου Ελενάκι μου βλέπω σιγά σιγά μία μία τις συνταγές σας γιατί τελευταία έχω προβλήματα τρεχάλας!την συνταγή με το μπρόκολο την καταγράφω πάραυτα γιατί όπου βλέπεις συνταγή με μπρόκολο παίρνω πρώτη θέση!!μοιάζει θεικό και θα το φτιάξω..κάνω πολλά απο εσάς εδώ,απλά δεν προλαβαίνω να σχολιάζω!!σου στέλνω την αγάπη μου και άπειρα φιλάκια!
ReplyDeleteΜΜΜΜΜμμμμμμμΜΜΜΜΜ!
ReplyDeleteΖουζουνάκι μου ζωγράφισες λέμε!!!
Φιλάκια σβουριχτά!