Tuesday, 11 February 2014

Κοτόπουλο πρασοσέλινο


Το πρασοσέλινο συνήθως το συνδυάζουμε με χοιρινό, ένα φαγάκι πραγματικά πεντανόστιμο.
Τις προάλλες σκέφτηκα: Γιατί να μην το μαγειρέψω με κοτόπουλο??
Έγινε ένα φαγάκι πιο ελαφρύ, πολύ νόστιμο, ένα φαγάκι που σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε!
Πάμε να σας πω πως το έφτιαξα!

Χρειαζόμαστε:
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
2 πράσα (το άσπρο μέρος και το τρυφερό πράσινο)
1 μεγάλη σελινόριζα
1 ματσάκι σέλινο
1 ξερό κρεμμύδι
μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
μισό λίτρο ζεστό νερό
1 κρόκο αυγού
χυμό από 1 – 1,5 λεμόνι
αλάτι - πιπέρι
Τι κάνουμε:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια.
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες 1 εκ. περίπου και το κρεμμύδι σε καρέ.
Καθαρίζουμε την σελινόριζα και την κόβουμε σε κυβάκια.
Κόβουμε και το σέλινο σε μικρότερα κομμάτια.
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές, να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε το σέλινο, την σελινόριζα, το πράσο και το κρεμμύδι και συνεχίσουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
Κατόπιν προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να είναι έτοιμο το κοτόπουλο.
Ελέγχουμε κατά διαστήματα αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε με νερό μέχρι να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, που σίγουρα θα χρειάζεται γιατί τα υγρά του φαγητού δεν είναι πολλά.
Για το αυγολέμονο :
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το κρόκο με το λεμόνι και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά από το ζωμό του φαγητού που βράζει ακόμη (5-6 κουταλιές φτάνουν).
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο φαγητό και ανακατεύουμε προσεκτικά ή κουνάμε τη κατσαρόλα για να πάει παντού το αυγολέμονο.
Αφήνουμε το φαγητό για 1 λεπτό περίπου, να πάρει 2-3 βράσεις και έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

24 comments:

  1. Πολύ ωραία ιδέα το κοτόπουλο πρασοσέλινο, Ελένη. Σίγουρα πιο ελαφρύ από εκείνο με το χοιρινό, αλλά το ίδιο νόστιμο! Αξίζει να το δοκιμάσουμε!
    Καλή μας ημέρα.

    ReplyDelete
  2. Το κοτόπουλο ,έτσι δεν το είχα σκεφτεί,αλλά όπως βλέπω πρέπει να γίνεται ζουμερό και νόστιμο...
    Ολο τσαχπινιές είσαι Ελενάκι μας....

    Καλημέρες και πολλά φιλιά σε όλες σας...-:)))

    ReplyDelete
  3. Ολο τσαχπινιές είσαι Ελενάκι, καλά σου λέει η Βιβή!!
    Το πρασοσέλινο είναι αγαπημένο μας φαγάκι και σε συνδυασμό με το κοτόπουλο θα δίνει σούπερ νόστιμο αποτέλεσμα!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  4. Ωραία ιδέα !!!! Θα το δοκιμάσω !!!!

    ReplyDelete
  5. Να τα τα ωραία! Μπράβο Ελένη μου, μου βρήκες μια ακόμα λύση για το αγαπημένο μου κοτόπουλο! Φαντάζομαι ότι θα βγαίνει πολύ νόστιμο!
    Πολλά πολλά φιλιά! Καλό μεσημέρι!

    ReplyDelete
  6. Το έχω φάει και εγώ με κοτόπουλο και ήταν πολύ καλό! Μου το θύμησες κούκλα μου!Σούπερ η πρόταση σου!

    ReplyDelete
  7. Από τα αγαπημένα του συζύγου, γι' αυτό και το φτιάχνουμε συχνά! Ωραία κι αυτή η εκδοχή, θα τη δοκιμάσω!

    ReplyDelete
  8. Καλησπέρα Ελενάκι μου!Ευχαριστούμε για την φανταστική και ελαφριά συνταγή!!δεν έχει τύχει ποτέ να το φτιάξω!θα το δοκιμάσω οποσδήποτε γιατί το κοτόπουλο το προτιμάμε στην οικογένεια απο το κρέας!!φιλάκια άπειρα!

    ReplyDelete
  9. Και με κουνέλι είναι ωραιότατο. Απ την άλλη στο σπίτι το κάνουμε σκέτο με αυγολέμονο, γιατί δεν τρώμε όλοι κρέας κι είναι πολύ νόστιμο επίσης. Πείτε το ορφανό και δοκιμάστε το.
    Έτσι κι αλλιώς είναι πολύ ωραίο και τούτη η συνταγή μοσχομύρισε.
    Νένα

    ReplyDelete
  10. Μου αρέσει το πρασοσέλινο σε όλους τους συνδυασμούς, με το κοτόπουλο έχουμε και το συν της πιο ελαφριάς γεύσης! Πολύ ωραίο το πιάτο σου Ελένη μου!

    ReplyDelete
  11. Είδα πρασοσέλινο και μπήκα και πόσο ωραία ταιριάζει με το κοτοπουλάκι

    ReplyDelete
  12. Το πράσο το υπεραγαπώ! Φαντάζομαι δένει πολύ ωραία και με κοτόπουλο. Καλή ιδέα για ένα πιο ελαφρύ χειμωνιάτικο φαγητό!

    foodaki.gr

    ReplyDelete
  13. Τέλειο το φαγάκι σου Ελένη και με πολύ αγαπημένα υλικά.
    Να είσαι καλά γεια στα χέρια σου!!!
    Φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  14. Πεντανόστιμο τό φαγάκι σου Ελένη μου!!Μία φίλη μου φτιάχνη κάτι παρόμοιο,καί σίγουρα από γεύση είναι σούπερ!!Θά τό δοκιμάσω!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  15. Νοστιμότατο Ελένη μου το πιάτο σου!!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  16. Το πρασοσέλινο με το χοιρινό μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά με το κοτόπουλο δεν το έχω δοκιμάσει!! Μου φαίνεται πολύ δελεαστικό και θα το φτιάξω!!! Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  17. Το κάνω και εγώ συχνά και το λατρέυω Ελενάκι μου, υπέροχη και η φωτογράφιση σου! Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  18. Ωραίο φαγητό για μένα μόνο με μπόλικο λεμόνι!!
    καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  19. Μου αρέσει αυτή η πιο ελαφριά εκδοχή αυτού του τόσο αγαπημένου πιάτου!
    Το πράσο με το κοτόπουλο άλλωστε συνδυάζονται πολύ όμορφα!
    Καλό βράδυ Ελενίτσα!

    ReplyDelete
  20. Καταπληκτικό πιάτο!!!! Φαντάζομαι απίθανη γεύση με τη γλύκα του πράσου!!!!
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  21. Καλημέρα Ελένη μου, πολύ νόστιμο φαγάκι, το προτιμώ με κοτόπουλο!Φιλάκια :)

    ReplyDelete
  22. Ελενάκι μου τσαχπίνικο που λέει και η Βιβίκα, όλο ιδέες μου είσαι !! Πιστεύω ότι το κοτόπουλο θα είναι πολύ καλύτερο απο το χοιρινό. Ηρθαν και έδεσαν οι γεύσεις !!!

    γεια στα χεράκια σου !!!!

    φιλια πολλά και πολλές καλημέρες !

    ReplyDelete
  23. Πολύ ωραία ιδέα!
    Θα το δοκιμάσω σύντομα!

    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  24. Είναι πάρα πολύ νόστιμο δοκίμασα τη συνταγή και μου άρεσε πολύ όπως και στην κόρη μου που είναι επτά χρονών. Και ελαφρύ!!!!! Μπράβο για την ωραία συνταγή!!!!

    ReplyDelete