Tuesday 18 February 2014
Ρολάκια ψαρονέφρι γεμιστά
Οι προτάσεις μας αυτήν την εβδομάδα της Κρεατινής, θα αφορούν όπως καταλάβατε κρεατικά ως επί το πλείστον.
Έτσι μετά τα υπέροχο γεμιστό ρολό κιμά που μας μαγείρεψε εχθές η Ειρήνη, η σημερινή δική μου πρόταση είναι ρολάκια από ψαρονέφρι γεμιστά με γραβιέρα, μαϊντανό και σκορδάκι.
Ένα φαγάκι όλο νοστιμιά, που κόβεται και σερβίρεται όμορφα σε φετούλες.
Το συνοδεύουμε με ότι προτιμάμε, εμείς το συνοδεύσαμε με μια νόστιμη πατατοσαλάτα.
Υλικά για 2 ρολάκια:
800 γρ. ψαρονέφρι (χοιρινό)
αλάτι - πιπέρι
Για τη γέμιση:
9-10 κλωναράκια μαϊντανό, χωρίς τα κοτσάνια
80 γρ. γραβιέρα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Τι κάνουμε:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψει το ψαρονέφρι στην μέση και να μας το ανοίξει για ρολό.
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δυο πλευρές.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε στο multi (σε δυνατή ταχύτητα) τον μαϊντανό, το σκόρδο, τη γραβιέρα σε κομμάτια και το ελαιόλαδο, και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο κομμάτια του κρέατος και πατάμε ελαφρά τη γέμιση για να μπορέσουμε να τυλίξουμε εύκολα σε ρολό.
Προσέχουμε να μην παραγεμίσουμε τις άκρες, ώστε να μη ξεχειλίσει κατά το ψήσιμο το τυρί.
Ρολάρουμε σιγά σιγά και σφικτά με προσοχή.
Κλείνουμε τα ρολάκια με οδοντογλυφίδες
και τυλίγουμε σε λαδόκολλα ένα ένα χωριστά, σαν καραμέλα.
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 190 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.
Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις λαδόκολλες από τα ρολάκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς, 6-7 λεπτά από τη μια πλευρά και 6-7 λεπτά από την άλλη, για να πάρουν χρώμα.
Όταν είναι έτοιμα, αφού κρυώσουν λίγο, τα κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
18 comments:
Μμμμμμμμμμ!!!! Νοστιμότατο Ελένη μου!!! Υπέροχο το πιάτο σου και η παρουσίασή του!
Αυτό είναι...Συνταγή πεντανόστιμη και πατ κιούτ...Μεχρι τώρα το έκανα γεμιστό με καρότα,τυρί και πιπεριές...γειά στα χέρια σου Ελενάκι μου...
Καλημέρες και πολλά φιλιά σε όλες σας...-:)))
Μοσχοβολιστό ψαρονέφρι και πατατοσαλάτα που αγαπάμε πολύ! Η παρουσίαση όμως είναι που κλέβει τις εντυπώσεις!
Καλημερούδια και φιλιά :-)
Μύρισε το σκορδάκι με τον μαϊντανό ως εδώ!Ελενίτσα τέτοια φαγητά κάθε μέρα και είμαι στο παράδεισο! Καλό απόγευμα να έχεις!
Πάρα πολύ ωραία πρόταση για εύκολο και διαφορετικό φαγάκι!
Το ψαρονέφρι είναι η αδυναμία μου!!!
Η πρόταση σου γιατ την γέμιση Ελενάκι μου είναι εξαιρετική!!!
Φιλιά πολλά!!!!
Αυτό Ελενάκι μου είναι 100% για μένα
Ολα τα υλικά είναι της αρεσκείας μου !!! δεν δίνω λοιπόν σε κανέναν !!! κρατάω όλη τη μερίδα που μου ανήκει !!!! φαίνεται πεντανόστιμο, γεια στα χεράκια σου !
φιλια πολλά πολλά και καλό απόγευμα
Ελένη μου ωραιότατο το ψαρονέφρι έτσι μαγειρεμένο! Ελπίζω να τα καταφέρω στο τύλιγμα, αν κι έτσι που το περιγράφεις εδώ, δεν μου κάνει για δύσκολο!
Όσο για τη νοστιμιά του, είμαι σίγουρη! Φαίνεται από τα υλικά που έχει. ;)
Πολλά πολλά φιλιά!
Γκκκρρρρρ ...... αυτή η Μαρία μου πήρε και την μερίδα μου!!
Πες της να μου την δώσει!!!!
Τι νόστιμα που το γέμισες το ψαρονέφρι Ελενάκι μου!!
Φιλιά πολλά πολλά!
Zωγράφισες πάλι Ελένη μου!!Απίθανη η συνταγή σου!Τόσο τέλεια!!!Ευκόλη καί σίγουρα πεντανόστιμη!!Θά τήν δοκιμάσω!Καλή Τσικνομπέμπτη!!Φιλάκια!!
Πρωτότυπη γέμιση!!
Χρόνια Πολλά κορίτσια καλά να περάσετε!!
Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...
Το ψαρονέφρι είναι από τα πλέον αγαπημένα μου υλικά, μιας που μαγειρεύεται εύκολα και είναι ιδιαίτερα ευέλικτο.
Μου αρέσει η γέμιση που χρησιμοποίησες Ελένη, ο μαϊντανός με το σκόρδο είναι πολύ πετυχημένο πάντρεμα!
Φιλιά
Πάρα πολύ ωραίο πιάτο!:)
Πεντανόστιμο και μυρωδάτο πιάτο!!!!!! Πολύ ωραία πρόταση!!!!
Φιλιά!
Πολύ νόστιμο το γεμιστό σου ψαρονέφρι, Ελένη! Και η πατατοσαλάτα δίπλα, το απόλυτο ταίρι του! Και τα δύο μαζί έδωσαν ένα ωραίο πιάτο, από αυτά που μας αρέσουν.
Καλη μας Τσικνοπέμπτη.
Παραπολύ ωραίο πιάτο!
http://beautyfollower.blogspot.gr
Μα δεν είναι ένα απλό πιάτο αυτό, πανδαισία είναι Ελενάκι μου!
Φιλιάααααααααα!!!
Post a Comment