Το κοτοπουλάκι είναι ένα κρέας που το προτιμάμε, μιας και μαγειρεύεται με ένα σωρό τρόπους και ταιριάζει με πολλές σάλτσες, τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά, ρύζι, πατατούλες, λαχανικά και σαλάτες.
Σήμερα το μαγειρεύουμε ψητό, και το καλύπτουμε με μια πεντανόστιμη σάλτσα μουστάρδας.
Προτίμησα να το ψήσω μέσα στις ειδικές σακούλες ψησίματος της sanitas, που βρίσκω σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετς. Έτσι το κοτοπουλάκι μου έγινε ζουμερό και μαλακό, ψημένο μέσα στα υγρά του.
Η μουσταρδάτη σαλτσούλα που το κάλυψε, απογείωσε την νοστιμιά του.
Πάμε να σας πω πως το μαγείρεψα!
Τα υλικά μας:
3 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα
λίγη ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
2 σακούλες ψησίματος
Για την σάλτσα μουστάρδας:
400 ml κρέμα γάλακτος light
4 κουταλιές λευκό κρασί
2 κοφτά κουταλάκια μουστάρδα Dijon
2 κουταλάκια μουστάρδα απλή
2 κοφτά κουταλάκια ρίγανη
λίγο αλάτι
Στην πράξη:
Κόβουμε κάθε στήθος στη μέση. Έτσι θα πάρουμε 6 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλου.
Τα αλατοπιπερώνουμε, τα πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα τοποθετούμε στις 2 σακούλες ψησίματος (3 κομμάτια στην κάθε μία).
Κλείνουμε τις σακούλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Με μία καρφίτσα κάνουμε 2-3 τρυπούλες σε κάθε σακούλα.
Ψήνουμε τα φιλέτα σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 190 βαθμούς, για 40-45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά της και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα.
Σιγοβράζουμε το μείγμα και μόλις πήξει η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε τα ψημένα φιλέτα κοτόπουλου σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη νόστιμη σάλτσα μουστάρδας.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Έχουμε κι εμείς μια παρόμοια συνταγή και είναι ελαφριά και πολύ νόστιμη!! Τις σακουλίτσες ψησίματος δεν τις έχουμε δοκιμάσει ποτέ, αλλά φαίνεται καλή ιδέα!
ReplyDeleteΠάει η μύτη μου ...έσπασε...!!!
ReplyDeleteΕλενάκι μου,δεν στέλνεις εείνο το ταπεράκι που λέγαμε...??
Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥
Λάτρεψα αυτήν την μουσταρδάτη σαλτσούλα, η οποία θα ταιριάζει και με άλλα κρεατικά πιστεύω!
ReplyDeleteΤις σακούλες ψησίματος τις χρησιμοποιώ συχνά, κρατάνε όλους τους χυμούς των κρεατικών και τα αρώματα των λαχανικών.
Επίσης περνώντας από της Βιβής να αφήσεις το ταπεράκι, κάνε μια στάση και από το σπίτι μου, έτσι??
Φιλάκια Ελενάκι μας!
Τί υπέροχη συνταγή Ελένη!!Η σαλτσούλα όλα τά λεφτά!!Τίς σακούλες ψησίματος τις χρησιμοποιώ πολύ συχνά!!Θά τήν δοκιμάσω!!Φιλάκια!
ReplyDeleteΑγαπημένο φαγητό το κοτοπουλάκι και με την σάλτσα γίνεται πιο νόστιμο!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!!
Λατρεύω το κοτόπουλο
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Λατρεμένο φαγητό! Η αλήθεια είναι ότι η σάλτσα αυτή το απογειώνει! Τις σακούλες ψησίματος δεν τις έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα αλλά θα τις δοκιμάσω!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Το κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας μας αρέσει πολύ!
ReplyDeleteΕίναι εύκολο πιάτο και τόσο μα τόσο νόστιμο.
Να σου πω την αλήθεια Ελένη, αντί για κρέμα γάλακτος συνηθίζω να χρησιμοποιώ τυρί κρέμα, το οποίο αραιώνω με λίγο γάλα.
Αλλά και με την κρέμα γάλακτος είναι φυσικά υπέροχο!
Φιλιά
Έχω μια τεράστια αδυναμία σε αυτή τη σάλτσα μουστάρδας!Πηγαίνει εκπληκτικά με το κρέας κοτόπουλου και όλα αυτό δένει υπέροχα στον ουρανίσκο μου!! Φιλιά πολλά!!
ReplyDeleteΥπέροχο πιάτο Ελενάκι μου!!!
ReplyDeleteΗ σαλτσα μουστάρδας εξαιρετική,μου αρέσει ιδιαίτερα η πικάντικη γεύση της μουστάρδας dijon!!!
Αλλά και το κοτοπουλάκι με αυτόν τον τρόπο ψησίματος δεν στεγνώνει και είναι νοστιμότατο!!!
Φιλάκια πολλά !!!
Φαίνεται πεντανόστιμο ,θα το φτιάξω οπωσδηποτε αυτο γιατι μ αρεσει πολυ και το κοτοπουλο και η σαλτσα που εχει μουσταρδα,πολλα φιλια.
ReplyDeleteΓεια σου Λενάκι μου με τα ωραία σου !!!! Ως συνήθως πεντανόστιμο και υπέροχο το πιάτο σου !!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά
Τέτοια πεντανόστιμα κοτοπουλάκια δεν τα αφήνω με τίποτα!! Η σάλτσα είναι όλα τα λεφτά!! Μπράβο Ελενάκι!!
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι.
Μπράβο Ελενάκι, πολύ ωραία!
ReplyDeleteΤο ψητό κοτοπουλάκι θέλει τη μουστάρδα του κι αυτή η σαλτσούλα είναι απίθανη!
Σε φιλώ!