
Πως θα σας φαινόταν να απολαμβάνετε το παγωτάκι σας και να έχετε την αίσθηση ότι απολαμβάνετε ένα υπέροχο cheesecake??
Γιατί κάθε κουταλιά του λαχταριστού αυτού παγωτού, αυτήν ακριβώς την εντύπωση μας δίνει! Ένα cheesecake σε μορφή παγωτού!
Θα σας ομολογήσω ότι είναι ίσως ένα από τα ωραιότερα παγωτά που έχω φτιάξει μέχρι τώρα.
Μασκαρπόνε, μπισκότα digestives και σάλτσα φράουλας ενώνονται για να μας δώσουν μια γεύση που δύσκολα της αντιστέκεσαι.
Πάμε να δείτε πόσο εύκολα μπορούμε να το φτιάξουμε!
(η ιδέα της συνταγής από εδώ)

Θα χρειαστούμε:
250 γρ. μασκαρπόνε
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
70 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
125 γρ. μπισκότα digestives
1 κουτί σάλτσα φράουλας ή βύσσινου (θα τις βρείτε σε πολλά Σ/Μ)
Τι κάνουμε:
Λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να κάψει όμως.
Βάζουμε στο μπλέντερ το μασκαρπόνε, το ζαχαρούχο, την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού, την εσάνς βανίλιας και την μισή ποσότητα του βουτύρου, και τα χτυπάμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βαθύ μπολ.
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα digestives. Τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Αδειάζουμε το μείγμα των μπισκότων πάνω από τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.
Πάνω από όλα, αδειάζουμε την σάλτσα φράουλας ή βύσσινου

Με ένα μαχαίρι, ανακατεύουμε κυκλικά το μείγμα του παγωτού στο μπολ, κάνοντας σχέδια μαρμπρέ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Αφήνουμε να παγώσει για αρκετές ώρες (ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο να παγώσει από ότι τα υπόλοιπα παγωτά).
Απολαμβάνουμε την δροσιά ενός υπέροχου παγωτού!
Καλή επιτυχία!!
Να έχετε ένα όμορφο τριήμερο, θα είμαστε και πάλι κοντά σας την Τρίτη!!

Καλημέρα, υπέροχο παγωτό! Δεν θέλει και χτύπημα απ' ό,τι κατάλαβα. Το σημειώνω σίγουρα στα προσεχώς.
ReplyDeleteΦιλιά, καλό τριήμερο να έχουμε όλοι!
Παγωτό που δεν θέλει παγωτομηχανή!! Μου έφτιαξες τη μέρα!! Χαχαχα!! Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!! Απορία: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπιτική μαρμελάδα, που έχουμε ζεστάνει να αραιώσει;
ReplyDeleteΣκοτεινούλα μου δεν θέλει δεύτερο χτύπημα!
ReplyDeleteΤο μασκαρπόνε του δίνει πολύ ξεχωριστή υφή!
Φιλάκια, καλό τριήμερο!
Μυρωδία μου, θα έλεγα καλύτερα όχι.
ReplyDeleteΘέλει κάποια σάλτσα με κάπως πηχτή υφή, γι αυτό προτείνω και την συγκεκριμένη σάλτσα στο κείμενό μου.
Εάν έχεις κοντά σου κάποιο υποκατάστημα του γνωστού ΣΜ, θα την βρεις σίγουρα.
Φιλιά, καλό τριήμερο!
Την έχω βολευτεί κι εγώ αυτή τη σάλτσα, την χρησιμοποιώ πολύ σε τάρτες.
ReplyDeleteΜπορώ να βάλω πτι μπερ μπισκότα?
Η θα χαλάσει η γεύση του παγωτού?
Στρίγγλα,κακούργα,δολοφόνα ξανιά...Θα με κάνεις να τρέχω για μασκαρπόνε κι έχω ένα σκασμό δουλειές...Ολα τα άλλα τα έχω...!!!
ReplyDeleteΚαλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥
* ξανθιά...
ReplyDelete( ορίστε...γλώσσεψα τη μπέρδα μου με το παγωτό της )
Καλημέρα Ελενά μου!!Υπέροχη συνταγή!!Καί εύκολη αφού δέν χρειάζεται παγωτομηχανή!!Θά ψάξω νά βρώ τήν σάλτσα πού μάς προτείνης!!Καλό τριήμερο!!Καλά νά περάσης!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΕύη βάζω digestives επειδή αυτά χρησιμοποιώ συνήθως στα cheesecakes μου.
ReplyDeleteΦυσικά μπορείς να βάλεις πτι μπερ ή ότι άλλα μπισκοτάκια σου αρέσουν.
Καλό τριήμερο.
Βιβήηηηηη!!
ReplyDeleteΓιατί με μαλώνεις καλέ????
Θα στο φτιάξω εγώ, για να δεις πόσο σε αγαπάω, να μην μου κουραστείς εσύ, δεν το θέλω με τίποτε αυτό ;-)
Φιλιάαααααα!!!
Dimi μου αξίζει να την ψάξεις, θα δεις ότι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε ένα σωρό γλυκάκια!
ReplyDeleteΤούρτες, τάρτες, σαν γέμιση, και κυρίως είναι η ιδανική επικάλυψη για cheesecakes.
Φιλιά πολλά, καλό τριήμερο!
Υπέροχα υλικά - φαντάζομαι την υπέροχη γεύση του !!!!!
ReplyDeleteΚρατάω το link της συνταγής !!!!!
Καλό τριήμερο !!!!!
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Ελενα.
ReplyDeleteΚαλό τριήμερο!
Όμορφη συνταγή.
ReplyDeleteΚαλό τριήμερο.
Φιλάκια ...
Νίκη μου είναι όπως λέω από τα ωραιότερα παγωτά που έχω φτιάξει!
ReplyDeleteΑξίζει να το δοκιμάσεις!
Φιλάκια!
Εύη καλή επιτυχία αν το φτιάξεις!
ReplyDeleteΠεριμένουμε εντυπώσεις!
Μαρία Έλενα καλό τριήμερο και σε σένα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Εύκολη συνταγή και πεντανόστιμη!! Παγωτό με γεύση cheesecake!!! Μιάμ, μιαμ.... Τέλειο!!!!
ReplyDeleteΚαλό τριήμερο
Φιλάκια
Νεφέλη
°❤❤彡º°。
ReplyDeleteFANTÁSTICO!!!!
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil
✿✿° ·.
Οοοοοο, πολύ μ'αρέσει, οοοοο, και η γεύση!!!
ReplyDeleteΣήμερα το έκανα εγώ με γάλα, ζάχαρι και κανέλα...
Φιλιά πολλά.
Σε ευχαριστώ πολύ Νεφέλη μου, καλό τριήμερο και σε σένα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Magia, thank you!
ReplyDeleteHave a very nice weekend :)
Σε ευχαριστώ Βερονικούλα μου!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Ελενάκι μου φαίνεται υπέροχο, μπράβο!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά, καλά να περάσεις!
Και παγωτό και cheesecake και φράουλα!!!!!
ReplyDeleteΕ, πώς να αντισταθώ βρε κορίτσι μου!!!!!!
Φιλιά θαλασσένια
Αμάν Ελενάκι! Χτύπησες το ευαίσθητο σημείο μου!! Αλλά αυτό δεν είναι μείον μου, δεν είναι μείον μου!! Γιατί θα το φτιάξω οσονούπω και μάλλον δεν θα προλάβει να δοκιμάσει η υπόλοιπη οικογένεια!! Την ξέρεις άλλωστε την αδυναμία μου στα παγωτά!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
υπέροχο μπράβο και να σαι καλά ...με το καλό να περάσετε όμορφα
ReplyDeleteΠολύ καλή πρόταση!!!! Άντε για σάλτσα. Φιλάκια
ReplyDeleteΩωωωωωωωωωω!! Υπέροχη πρόταση το παγωτό αυτό!!! Νόστιμο και σίγουρα χωρίς κρυστάλλους με τη φραουλένια παρουσία έντονη τόσο όσο να σε γοητεύει με έναν μοναδικό τρόπο!!!
ReplyDeleteΦιλιά και καλή εβδομάδα!!!
Το εφτιαξα,εγινε τελειο ,ευχαριστω!
ReplyDeleteΤο λατρεύω αυτό το παγωτάκι Ελενάκι, όπως επίσης λατρεύω και το cheesecake. Φτιάχνω κάτι παρόμοιο, οπότε μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι απλά υπέροχο!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά
Παναγιά μου!! Θα το φτιάξω άμεσα!!!
ReplyDeleteΦαίνεται λαχταριστό! Μπαίνει στα υπό δοκιμή :) Την καλημέρα μου!
ReplyDelete