
Και ποιος δεν ξέρει αυτήν την νόστιμη καλοκαιρινή ομελέτα!
Με λίγα και απλά υλικά, έχουμε σε ελάχιστο χρόνο ένα λαχταριστό πιάτο που με μια νόστιμη σαλατούλα και μια κρύα μπυρίτσα μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό βραδινό μας.
Στην σημερινή συνταγή το εμπλούτισα και με καπνιστό χοιρινό, που του πηγαίνει πολύ.
Κάποιες φορές προσθέτω στον καγιανά μου και σύγκλινο, επίσης ταιριάζει νόστιμα.
Εξάλλου στον καγιανά μπορούμε να αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη να προσθέσουμε ένα σωρό υλικά, είναι μια ομελέτα που επιδέχεται πολλές προσθήκες.
Μα και σκέτο να τον απολαύσουμε, πάλι μια νοστιμιά θα είναι!

Τα υλικά μας:
6 αυγά
2 μπριζόλες καπνιστές χοιρινές
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 ντομάτες
μισή κούπα πουμαρό
2 κουταλιές κέτσαπ
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι – πιπέρι
Στην πράξη:
Τηγανίζουμε τις καπνιστές μπριζόλες σε κάποιο ελαφρύ λάδι. Ελάχιστο χρόνο θέλουν τηγάνισμα, ίσα να πάρουν χρώμα.
Τις ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Κατόπιν τις κόβουμε σε κυβάκια.
Χτυπάμε καλά στο μούλτι το κρεμμύδι και τις ντομάτες από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει την φλούδα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε απλωτό αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το πουμαρό, την κέτσαπ, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε στο τηγάνι τα κυβάκια του καπνιστού χοιρινού και τα αυγά καλά χτυπημένα.
Δυναμώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, να απορροφηθούν όσο περισσότερα υγρά γίνεται.
Ο καγιανάς μας είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε!!
Καλή επιτυχία!

Καλημέρα Έλενα!
ReplyDeleteΟ καγιανάς είναι ένα πιάτο καλοκαιρινό που το λατρεύω μεταξύ των άλλων και γιατί έχει πράγματι άπειρες παραλλαγές! Ο δικός σου με την καπνιστή μπριζόλα πρέπει να έγινε νοστιμότατος!!!
Φιλάκια!
Κι εγώ τα φτιάχνω συχνά στραπατσάδα τα αυγά, μάλιστα βάζω και πιπεριές πολλές φορές.
ReplyDeleteΕφη
Λενάκι μου χτύπησες φλέβα !!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΛατρεύουμε ντομάτες με αυγά και με όοοοτι άλλο θέλεις, πόσο μάλλον με καπνιστό κρέας !!!!!!!!!
παίρνω μεγααάλη μερίδα και την κρύβω για το μεσημέρι !!! χιχιχι
φιλια σε όλους !!
Καλημέρα Ελενά μου!!Πώ πώ,λατρεμένο πιάτο!!!Καί μέ τό καπνιστό κρέας τό απογείωσες!!!Θά τό δοκιμάσω!!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΈνα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά πιάτα της οικογένειας! Με καπνιστό χοιρινό δεν το έχω ξαναδεί, αποκτά ενδιαφέρον θα τους πείσω να το δοκιμάσουμε!
ReplyDeleteΦιλιά
Ο καγιανάς είναι το τέλειο καλοκαιρινό φαγητό και μαζί με το καπνιστό χοιρινό θα είναι ακόμα καλύτερο!!! Θα το δοκιμάσω σύντομα!!
ReplyDeleteΦιλάκια
Ωραιότατη πρόταση για το αυριανό μας!!
ReplyDeleteΕλενάκι μου το φτιάχνω κάθε δεύτερη εβδομάδα περίπου με τυράκι αλλά εσύ το εκτίναξες κυριολεκτικά!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά ζουζουνάκι μου!
Αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή, και η παραλλαγή με τη μπριζόλα πολύ ιδιαίτερη!
ReplyDeleteΌμορφη συνταγή
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Ωραία παραλλαγη!
ReplyDeleteΚαλό μας ξημέρωμα
Πάρα πολύ ωραία συνταγή!!! Σίγουρα θα τη δοκιμάσω!:)
ReplyDeleteΤι ατέλειωτα νόστιμα φαγητά που υπάρχουν! Καλοκαιρινό πιάτο που μετά από μια κουραστική μέρα στη θάλασσα πέφτεις με τα μούτρα!
ReplyDeleteΠολυ ωραίο και εγω θα προσέθετα και λιγο λευκό τυρί στο τέλος απο πάνω..Μανούρι ή τριμμένη φέτα.
ReplyDelete