
Τι μαγειρέψαμε σήμερα?
Ένα απίστευτα γευστικό φαγάκι, με κοτοπουλάκι, μπρόκολο, μυρωδικά και rigatoni, και όλα αυτά καλυμμένα με μιαν υπέροχη κρεμώδη σαλτσούλα, που θα κάνουν απολαυστική την κάθε μπουκιά.
Ένα νόστιμο φαγάκι για όλη την οικογένεια!
Το φαγάκι αυτό θα το χαρακτήριζα ελαφρώς μπελαλίδικο, αλλά αυτό το λέω εγώ που είναι γνωστές οι τεμπελιές μου, και το να αλλάζω 3-4 σκεύη στο μαγείρεμα δεν είναι και το καλύτερό μου.
Όμως ο βαθμός δυσκολίας παρασκευής του, είναι μηδέν!!! Δεν έχει την παραμικρή δυσκολία στο να το ετοιμάσουμε!
Γι αυτό μην πτοείστε καθόλου εσείς οι προκομμένες!
Πάμε να σας το αποδείξω!

Θα χρειαστούμε:
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσες και κόκαλα
1 μέτριο μπρόκολο
250 γρ. rigatoni (το μισό πακέτο δηλαδή)
2 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2 κουταλιές σκόνη σκόρδου
αλάτι – ρίγανη – πάπρικα
2 κούπες τριμμένα κίτρινα πικάντικα τυριά
10 ντοματάκια βελανίδια
Για την σάλτσα
1 κουταλιά βούτυρο
500 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
2 κουταλιές σκόνη σκόρδου
λίγο αλατάκι
Τι κάνουμε:
Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, αφαιρούμε τα σκληρά κοτσανάκια και το βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσει αλλά προσοχή να μην μας λιώσει.
Βράζουμε τα rigatoni και τα σουρώνουμε.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια. Η ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κάνει για να γλιτώσουμε κόπο.
Σε απλωτό αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι (αλλιώς στην κατσαρόλα μας) σοτάρουμε τα κυβάκια του κοτόπουλου να αλλάξουν χρώμα.
Τα πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών, ρίγανη, πάπρικα αλάτι και σκόνη σκόρδου.
Προσθέτουμε και λίγο νεράκι, καπακώνουμε το σκεύος μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 25 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο, του προσθέτουμε και τα ντοματάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμη, να μαλακώσουν τα ντοματάκια αλλά να μην μας λιώσουν.
Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά, προσθέτουμε στο κοτόπουλο τα μπουκετάκια του μπρόκολου και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Τώρα είναι η ώρα να ετοιμάσουμε την σαλτσούλα μας.
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν.
Προσθέτουμε το Φιλαδέλφεια, την σκόνη σκόρδου και λίγο αλατάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά, να γίνει λείο το μείγμα. Βοηθάμε και με το σύρμα, αν χρειάζεται.
Σε απλωτό πυρέξ ή άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε τα rigatoni. Τα πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
Τα περιχύνουμε με την μισή περίπου σάλτσα και ανακατεύουμε ώστε όλα να καλυφθούν καλά από την σάλτσα.
Πάνω από τα ζυμαρικά προσθέτουμε με τρυπητή κουτάλα (ώστε να αποφύγουμε τυχόν υγρά) το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα υλικά του τηγανιού.
Τα περιχύνουμε όλα με την υπόλοιπη σάλτσα, ρίχνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα, και το φαγάκι μας είναι έτοιμο!
Θα σας ομολογήσω ότι εγώ στην σαλτσούλα πρόσθεσα και λίγο ροκφόρ και το φαγάκι έγινε ακόμη πιο σούπερ!!
Οι «εχθροί» του ροκφόρ, ας κάνουν πως δεν το άκουσαν αυτό το τελευταίο ;-)
Καλή επιτυχία!!


Σούπερ σπέσιαλ φαγητό το σημερινό μας, Ελενάκι! Και καθόλου μπελαλίδικο
ReplyDeleteθα έλεγα! Ο λίγος χρόνος παραπάνω που χρειάζεται για να το ετοιμάσουμε, αξίζει τον κόπο για μια τέτοια νοστιμιά! Νομίζω ότι θα το "τσάκιζαν" ευχαρίστως και αυτοί που δεν τρώνε μπρόκολο, καθώς η μυρωδιά του "κρύβεται" από την ωραία σάλτσα και τα μπαχαρικά!! Πολύ ωραία ιδέα!
Καλή μας ημέρα.
Καλημέρα, σήμερα ψάχνω ιδέες για κοτόπουλο λες;;
ReplyDeleteΕίδα την συνταγή στο φεισμπουκ και είπα "αυτήν θέλω να την κάνω οπωσδήποτε"
ReplyDeleteΑύριο κιόλας!!!
Φλώρα
Έλενά μου, υπέροχη η συνταγή σου!!! Είναι από τα φαγητά που αγαπώ πολύ και ο συνδυασμός των υλικών είναι υπέροχος! Μπράβο!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Συγνώμη, αλλά αυτή η συνταγή θα έπρεπε να είναι απαγορευμένη!!!! Πόσο κολασμένο μπορεί να γίνει ένα κοτόπουλο;;;;;;
ReplyDeleteΦανταστικό!
Καλησπέρα Ελενά μου!!Τί τέλεια συνταγή!!Τήν σαλτσούλα σου τήν λάτρεψα!!Φυσικά καί θά προσθέσω καί λίγο ροκφόρ!!Ταιριάζει απόλυτα!!Θά τήν δοκιμάσω αύριο!!Μού έδωσες σούπερ ιδέα!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΑυτο το πιάτο εχει κοτοπουλο και ζυμαρικα, υλικά τα οποία λατρεύω! Μου αρεσει η παχύρευστη κρεμούλα, αλλά και η υπαρξη λαχανικου!
ReplyDeleteΣτη μακαρονάδα δε λέμε ποτέ όχι και ειδικά σε μια τέτοια μακαρονάδα!!!!! Υπέροχα υλικά (το ροκφόρ το προσπερνάω), σίγουρη απόλαυση!!!!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ και φιλιά!
Kοπελιά εντάξει δεν γίνεται!
ReplyDeleteΠρέπει να έρθω να μου κάνεις το τραπέζι!
Αυτή η ταύτιση στα γούστα μας δεν υπάρχει!
Υπέροχο το φαγάκι σου και σήμερα!
Φιλιά πολλά!
Όμορφη συνταγή
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Ιδιαίτερα νόστιμο σήμερα το πιάτο σου Έλενα, με θαυμάσια υλικά! Το Φιλαδέλφεια στη σάλτσα εξαιρετική προσθήκη, γίνεται κρεμώδης και πολύ νόστιμη.
ReplyDeleteφιλιά
Σπέσιαλ φαγάκι Έλενά μου!! Το φιλαδέλφεια του ταιριάζει απίστευτα!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Delicious dish. Catherine
ReplyDeleteΚοτόπουλο και με πλούσια κρέμα; Δεν με νοιάζει και να αλλάξω 10 σκεύη, πολύ νόστιμο!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!!
Δεν είχα καμία αμφιβολία για το πεντανόστιμο αποτέλεσμα!
ReplyDeleteΜπράβο Ζουζουνάκι μου γλυκό!
Φιλάκια πολλά!